Espanjasta saadun vuokratulon verotus

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Espanjasta saadun vuokratulon verotus

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ronsu
  Ronsu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 27

  Hei,

  Nyt mielellään kuulisin muiden kokemuksia aiheesta pääomatulon verotus 🙂

  Eli mikäli (verovelvollisena Suomeen) omistan sijoitusasunnon Espanjassa, josta saan vuokratuloa niin siitä maksetaan pääomatulovero Espanjaan ja käsittääkseni Suomi ei tuota enää verota? Osaatko teistä joku kertoa mitä tarkoittaa sitten alla olevasta verohallinnon sivuilta poimitusta ohjeesta kohta ”tulo voi vaikuttaa korottavasti muista pääomatuloista maksettavaan veroon”? Eli onko kenelläkään käytännön kokemusta aiheesta tai tieto, että millalailla tuo voisi sitten kuitenkin vaikuttaa myös Suomen verotukseen? Lisäksi mikä on tällä hetkellä pääomavero % Espanjassa?

   

  ”Espanjassa, Portugalissa, Ranskassa tai Egyptissä sijaitsevien asuntojen osalta verosopimukset edellyttävät vapautusmenetelmää. Tällöin Suomi ei verota vuokratuloa / luovutusvoittoa, mutta tulo voi vaikuttaa korottavasti muista pääomatuloista maksettavaan veroon. Tästä syystä myös näistä valtioista saadut tulot on ilmoitettava Suomen veroilmoituksella. Vapautusmenetelmän mukaan verotettavasta vuokratulosta ei voi vähentää tulonhankkimiskuluja ja tulonhankkimisvelan korkoa tulon ylittävältä osuudelta. Vapautusmenetelmän mukaan verotettavasta tulosta syntynyttä luovutustappiota ei voi vähentää muusta luovutusvoitosta.Vuoteen 2011 asti pääomatuloa oleva ulkomaantulo, johon sopimuksen mukaan voitaisiin soveltaa vapautusmenetelmää, jätettiin Suomen verotuksessa kokonaan ottamatta huomioon. Tämä johtui siitä, että pääomatulosta suoritettiin veroa suhteellisen verokannan mukaan, eikä tulon huomioon ottamisella olisi ollut progressioon vaikutusta. Vastaavasti tällaiseen tuloon kohdistuvia menoja ja korkoja ei voinut vähentää Suomessa.”

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ronsu
  Ronsu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 27

  Vastaanpas itse itselleni, josko jotain muutakin asia kiinnostaa 😉

  Eli tosiaan käytössä on verotusopimuksen mukainen vapautusjärjestelmä eli Suomi ei siis tuota vuokratuottoa verota mutta se ilmoitetaan, koska voi vaikuttaa Suomesta perittävän pääomatulon veron määrään.

  Nykyiselläänhän pääomaveroprosentti Suomessa on 30 % mutta mikäli pääomatulot ovat yli 40.000 € vuodessa (ja tämän laskemiseen myös Espnajan tulo otetaan huomioon) noudee veroprosentti 32 %

  Espnajan pääomatuloveroprosentti vielä hakusessa sillä olen törmännyt kahteen eri lukuun mutta eiköhän sekin vielä selkeenny 🙂

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Savoyard
  Savoyard Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.10.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 10

  Suomen pääomatulovero kiristyi vuoden 2015 alusta!

  Pääomatulojen verotus muuttui siten että ylemmän verokannan tulorajaa alennetaan 40 000 eurosta 30 000 euroon ja ylempi kanta korotetaan 32 prosentista 33 prosenttiin vuonna 2015.

  Selvisikö Espanjan pääomatuloverotus?

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 4 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Savoyard Savoyard.
  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 4 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Savoyard Savoyard.
  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 4 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Savoyard Savoyard.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.