espanjankielen tarpeettomuus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat espanjankielen tarpeettomuus

Merkitty: 

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Useat tuttavaperheet ovat muuttaneet Espanjan rannikolle viimeisen kahden vuoden aikana siksi että espanjankielen taito on turha ja tarpeeton. Asiat hoituvat englanniksi tai aivan muutamalla espanjalaisella sanalla. Jos haluaa vaikkapa nelihenkiselle perheelle hampurilaiset niin ei tarvitse osata kuin sana una. Sanoo una-una-una-una niin myyjä ymmärtää että kyseessä on neljä hampurilaista. Tai sitten tilaa neljä hampurilaista peräkanaa yksitellen eli ei tarvitse osata sanaa kuatro joka tarkoittaa neljää. Useimmat myyjät osaavat lisäksi välttävästi englantia joten voi sanoa four hamburgers ja sitten vielä lisää kohteliaasti perään porfavor danke. Useimmat kiinteistövälittäjät puhuvat englantia joten siinäkään ei tarvitse espanjaa. Pankkipalvelut ja muut palvelut löytyvät suomeksi.

  Tämä vain useammalle kyselijälle tiedoksi jotka kenties eivät uskalla muuttaa Espanjaan kun eivät osaa kieltä. Ei tarvitse osata kieltä, hyvin pärjää suomella ja muutamalla sanalla espanjaa tai englantia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Turhan korkea  on nyt kielikynnys edellisessä artikkelissa. Suomi on maailmankieli ja muuta ei täällä tarvita. Täällä sanalla ja   sijainnilla tarkoitan tietenkin Fuenkirolaa. Joka ei virallisesti ole , mutta käytännössä kyllä, Espanjan huomattavin ja tärkein kaupunki.

  Suomi on melkein pääkieli kaduilla ja kaupoissa, sillä mennään ja pärjätään kaikilla elämän alueilla. Turha on miettiä tuliko se väkisin koulussa väännetty englanti opittua niin hyvin , että kehtaisi sitä käyttää, ei sitä täällä tarvitse. Pakkoruotsiahan osaa JOKAINEN  Suomessa koulua käynyt ja vieläpä erittäin hyvin, tietysti ,  koska se on toinen kotikieli ja yleisessä ja jokapäiväisessä käytössä kautta suomenmaan, mutta eihän silläkään täällä mitään tee.  Ja kehitysmaakieli  espanjan voi unohtaa ihan kättelyssä. Voihan sitä sanan -pari opetella. Ihan kohteliaisuudesta , tai oikeammin hyvästä tahdosta näitä kaikenmaailman alkuasukkaita kohtaan.  Niitä aina välillä näkee jaloissa pyörimässä. Tekevät varmaan jotain paskaduuneja.

  Ja jos kumminkaan , mikä on kyllä hyvinkin epätodennäköistä, ei yhteistä kieltä löydy,  niin se ei petä koskaan kun sanoo oikein kuuluvalla äänellä  ÖÖ,  ÖÖ  ja osoittaa sormella sitä asiaa mitä haluaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Olen ihan täysin samaa mieltä kuin Matkaileva perhe ja Santiago.

  Espanjaa ei tarvi mihinkään, tai ehká siihen, että voi näyttää muille suomalaisille osaavansa kun tilaa baarissa un servesa. tai kahve amerikano. Siis jos sortuu espanjalaiseen baariin, mikä kyllä on ihan tarpeetonta kun suomalaisiakin on joka nurkalla. Ja niissä on parempaa kaljaa ja kahvia kuin spaniardeilla.

  Ylipäänsä mihin me suomalaiset minkáän kielen taitoa tarvitsemme, emmehän me puhu mitään. Normaali hyváä huomentä on ÖÖÖ, ja pisin sana, jonka olen aikoihin suomalaisen suusta kuullut on moi. ja tai moi moi ja silloin on kyseessä jo puheripuli.

  Puhelimessakaan ei puhuta enäá  koska riittáá kun laittaa tekstarin. tai ei sitäkään. Ja karaokessa piisaa kun laulaa ilta saimaalla ja inari járvi. pöytänaapureidenkaan kanssa ei puhuta kun melun takia ei kukaan kuule ja mitápá tuota tyhjäá lótisemäán muutenkaan. Ihan homojen hommaa se smaal talkki.

  Joten reippaasti ja ilman arkuutta vaan Espanjaan, miká tarkoittaa että vuensirolaan. Kaikki palvelut, ihan kaikki, on suomeksi. ja jos jotain pitáisi espanjalaisten kanssa hoitaa niin sormi ja öh, tai ööh, piisaa ja voihan náytellákin. siis esittáá fyysisesti mitá haluaa. Keskisormenkin kaikki ymmártäá. Ylipäänsá kannattaa váltellá espanjalaisia kun nehän on kaikki väkivaltaisia ja pyrkivát iholle ja nappaavat sitten lompakon. Ja ovat epárehellisiä kauppiaita ja yrittäjiä, ei niiden kanssa kannata mihinkáän suhteisiin ruveta. Joten ei sitá espanjaa mihinkäán tarvii, naapuritkin lopettaa háiritsemisen kun kerran oikein kunnolla vilkasee kun jutulle tulevat. pahat mielessá tietenkin.

   

   

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuisku
  tuisku Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Noh hitsi…pitaisko harkita sinne ”etelaan” muuttamista…..taal saarella kun aina vaan joutuu haplaamaan….eika sil inglisillakaan joka paikas parjaa…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rekki
  Rekki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Moi Tuisku,

  Uteliaisuuttani kysyn, puhutko siellä saarella parseloonaa?  Jouduin poikkeamaan tuohon Parseloonaan,  ja montakin lausetta espanjaa osaavat tuttavan serkut ihmettelivät tuota murretta.  Hotellin naiset kuulemma sanoivat, jotta Paleaarisaarillakin puhutaan vain tuota erikoista murretta; ei kai se ole totta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuisku
  tuisku Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Parseloonan kieli / ( ”mallorcan murre” ) kuuluu myos talle saarelle,mutta ei se mulle ole tarttunut ( taytyy sanoa etten edes tykkaa kielesta..sorry kaikki Catalanes y Mallorquines ). Moni on kysynyt miksen ole sita opetellut….Kastellanoa vaan on hablattu nama vuodet..ja nyt sit viime vuosina huonosti sitakin…..sanat alkaa unohtua tai menee sekaisin tan Blondin nupissa …Ei ole viela paikkaa  taalla vastaan tullut jossa en ”pelkalla  kastellanollla olis selvinnyt”….ohoh…nyt taiskin tulla pienei valhe……saksalais / englantilaisalueilla voipi olla ”paikkoja” joissa siita kielesta ei ole mitaan hyotya…sit otetaan tayyyyyyyysin unohduksissa oleva englanti avuksi! 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä juki
  juki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.08.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 68

  Vai tuollasella asenteella ..Hmm kuinka tosissaan ollaan liikkeellä??.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä sophie
  sophie Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 42

  Tiedan em. kaltaisia tyyppeja, jotka kuitenkin samaan aikaa nitisevat Suomeen tulevista maahanmuuttajista ja heidan kielitaidostaan ja/tai ’kotoutumisen’ puutteista. Samaan aikaan he itse eivat koe tarpeelliseksi oppia uuden asuinmaansa Espanjan kielta. Kannattaisi katsoa peiliin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  sophielle ja jukille ja muutamalle muullekin tiedoksi…

  Alias matkailuherne on trolli ja flamettaja jonka ainoa tarkoitus on saada forumilla aikaan närää ja epäsopua. Tai jos on mielestään ”vitsikäs”, niin sitten kyllä on voi voi.

  Itse lakkasin lukemasta sen kommentteja ja aloituksia jo ”ajat sitten”. Kun ketjussa on muutama kommentti hajuherneen lisäksi niin sen voi avata ja lukea säikeen loppupäätä, koskapa keskustelun aihepiiri on saattanut jo laajentua, kuten täällä usein tapahtuu.

  Tokihan kyseessä voi olla ylläpidonkin alter ego, joka yrittää saada tälle puolikuolleelle forumille edes jotain elämää (paino sanalla jotain), etteivät nuo vähätkin mainostajat ottaisi loikkia.

   

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.