Espanjank.opiskelu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Espanjank.opiskelu

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä MONIKA
  MONIKA Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Miten opiskelit Espanja? Mikä oli se hyvä keinoinun kohdallasi?Mikä oli sinulle se hyvä ja paras ratkaisu?Kerro kaikeestä kielenopikseluun liityvästä ja ehkä se paras/hyvä tapaa on olemassa?!
  Kokemus on aina esimerkiksi.
  Itse :ääntäminne, pieni kielioppi ja cd op.materj.käyttö.Myöhemmin sanavarasto laajennus.Kuuntelu ja puhuminen on mielestäni paras keino.
  Aina on kiva kuulla jotain hauskain …

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mariitta
  Mariitta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Itse luin espanjaa täällä pari vuotta:http://www.eoimalaga.es/

  Opetus vain espanjaksi, tasokoe ennen alkua, kokeet kurssin jälkeen ja luokalle jäänti, jos et pärjännyt.. max 2 kertaa sama luokka ja ulos jos et onnistu! Ei siis mikään ikuisuus-opiskelupaikka ;).

  Opetus klo 9-11 tai 11-13, 4 päivää, joskus jopa 5 viikossa. 1 ”luokka” kesti suunnilleen lokakuu-helmikuu, viikon loma ja sitten seuraava helmikuulta kesäkuulle. Muutenkin normi koulujen lomat.

  Halpakin, n 60€/jakso, koululla oma ruokala/kahviokin.
  Fuengirolasta pääsee junalla, Malagassa n 10 min kävely sitten koululle.

  Kyllä sieltä hyvät pohjat sai kieleen, suosittelen!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
  Ocaso Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Tässä muutama vinkki: Unohda että opiskelet espanjaa, ota se hauskan harrastuksen pohjalta. Lue paikallisia lehtiä internetin välityksellä, ne avartavat sanavarastoasi sekä antavat sinulle hyvää yleiskuvaa mitä maassa tapahtuu; kielestähän ei ole paljon hyötyä jos se ei ole liitettynä syvempään maan ja kulttuurin tuntemukseen. Peruskieliopin opit myös nopeasti oppikirjoista, se ei siis ole ongelma.

  Mutta kaikesta tärkein: käytä kieltä, puhu espanjalaisten kanssa, sitä vartenhan kieltä opiskelet.

  Hanki itsellesi myös harrastus joka koskee espanjaa. Tätä kautta kielenopiskelustasi tulee hauskempaa ja elävämpää, koska opiskelu, joka usein käy työstä, saa huomattavan määrän lisäväriä sekä sanastosi karttuu sinun itse sitä huomaamatta.

  Kannattaa myös lukea espanjalaisia sanomalehtiä (esim. elpais.com, elmundo.com) vaikka vain internetin välityksellä, niistä oppii valtavan määrän sanavarastoa liitettynä espanjaa ja maailmaa koskeviin uutisiin, näin opit myös maasta johon sinulla on kiinnostus, näin saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

  Älä myöskään jää kieltä jo hiukan opittuasi murteiden vangiksi, opettele siis perusespanja ilman sen kummempia murre akrobatioita. Opi perus espanjalainen ääntäminen, Espanjassa on suuri määrä dialekteja joista jokainen on toinen toistaan mielenkiintoisempi, mutta niiden kanssa painiminen on sitten taas eri asia. Näihin sinulla on aikaa tutustua sitten kun hallitset espanjankielen vähintään kohtuullisesti. Espanjassa on myös paikalliskieliä, omia eläviä kieliään, kuten Katalaani, Baski, Gallego, jne, jne. Näihinkin sinulla on aikaa tutustua kun olet kerran opiskellut espanjan.

  Kuten huomaat, mielenkiintoinen maa, mielenkiintoinen aihe.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä la luz
  la luz Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Mariitan kanssa samaa koulua käynyt, eri aikaan vaan 🙂 Suosittelen, jos on mahdollisuutta mennä kurssille!

  Parhaiten olen itse oppinut, kun opetuskielenä ainoastaan espanja. Tehokkaampaa kuin että opettaja puhuisi opetuskielenä suomea tai englantia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  oli Malagan Rosaledassa oleva Escuela Oficial de Idiomas ihan mukava paekka, Mariitannii siellä näin. Ite saen aekaseks 2,5 kurssia, yks optio 3. kurssista käyttämättä, jotta tie on sinne avoin opiskelemaan. Tällä hetkellä ei oo hinkua, sillä jo se aika anto ihan mukavat valmiudet ”haplattammaa” espanjoo. Suosittelen.
  Eka kurssilla meitä oli 13 eri kansallisuutta Pepen luokassa, joista kymmenkunta suomalaista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä MONIKA
  MONIKA Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Hei.

  Kiitos sinulle siitä.Ihan varmasti on parasta opiskella paikallisella kielellä ja sitä juuri espanjassa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä MONIKA
  MONIKA Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Totta.Itsekin olen kokenut saman juttun,lukeminen kannatta ja kavereksi siinä sanakitja tai netin joku käännös ohjelma.Ihana.Itse olen lukenut italia ja juuri sen takia ehkä espanja on tavalla helppo.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tulppu
  Tulppu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.02.2008
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 239

  Minä aloitin opiskeluni AMK:n kurssilla. Sen jälkeen olen opiskellut espanjaa mm. iltalukiossa, yliopiston kielikurssilla Erasmus vaihdon aikana..

  Aivan valtavasti olen oppinut mesettämällä espanjankielisten kavereiden kanssa. Suosittelen lämpimästi tätä tapaa, sanavarasto karttuu ihan huomaamatta 🙂

  Ocason kanssa en ole samaa mieltä murreasioista.. Mitä tarkoitat perusespanjalla?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mari78
  mari78 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 42

  Aloitin espanjankielen opiskelun syksyllä ja ihmettelen etten jo aiemmin aloittanut sitä, koska lukutoukkana pidän sitä tosi mukavana ja mielenkiintoisena, samalla opin espanjan kulttuuristakin jotain, ja joitakin ihmettelen ääneenkin kurssilla. Aluksi oli Barcelonasta kotoisin espanjalainen opettaja, nyttemmin on Perusta kotoisin opettaja. Parempia opettajia en tiedä kuin sellainen jonka oma äidinkieli on espanja, kuten näillä on. Erona näillä on että edellinen puhui enemmän suomenkielellä, Perulainen puhuu enimmäkseen espanjaksi tunneilla, mikä on tosi hyvä. Itse yritän opiskella lukemalla kirjaa, yle.fi:n kautta espanjaa, sekä kirjoitella netissä espanjaksi.
  Puhuminen jää tunneille, koska ei ole mahdollisuutta harjoitella puhetta päivittäin jonkun kanssa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mille
  mille Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Opiskelu kannattaa aina, joskus jopa Kelan tukemana..

  Suomessa vielä kärsiessäni, loskaa polkien, opiskelin espanjan kieltä mm. Suomi-Kuuba-seuran kursseilla, Familia-clubissa ja Suomi-Espanja-seurassa. Jälkimmäisessä sain ehkä parhaan opetuksen ”helpoin tie opiskella uusi kieli on rakastua” opettajaani siellä, Matti Mäkistä lainaten.

  Se on toiminut! Kurssin kokonaishintaan en viitsi ottaa kantaa nyt 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Hesassa olen opiskellut espanjaa kauppiksen avoimella puolella.Kurssimaksu on 60 euroa ja valittavana on suomalainen tai espanjalainen ope. Kumpaakin on kehuttu paljon. Itse olin Louis:n tunnilla. Lähtötaso nolla ja ope valottaa kulttuuriakin aivan mahdottomasti. Suosittelen hesalaisille

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.