ESPANJAN VUOKRALAIT

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki ESPANJAN VUOKRALAIT

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 7

  ESPANJAN ASUNNONVUOKRAUSLAKI
  Tarkkana vuokrasopimuksen ehdoissa
  Asuntoa vuokratessa niin vuokranantaja kuin vuokralainenkin haluavat sopimuksen, joka antaa turvaa ja kirjaa ylös molempien osapuolten vaatimukset. Sopimuksiin kirjataan usein ehtoja jotka rajaavat vuokralaisen oikeuksia. Tulee kuitenkin muistaa, että vuokralaisen oikeudet määrittää loppukädessä aina Vuokralaki Ley de Arrendamientos Urbanos (LAU).
  Lakiasiaintoimisto DeSalvador Real Estate Lawyers on listannut yleisiä vuokrasopimukseen lisättäviä kohtia jotka eivät ole lain mukaisia.

  1.- Väärät määräaikaissopimukset: yksi tyypillisistä lisäpykälistä vuokrasopimuksessa on allekirjoittaa vuokrasopimus 11 kuukaudeksi. Tämän pykälän tarkoitus on tehdä sopimuksesta määräaikainen vuokrasopimus, mutta jollei määräaikaisuudesta ole tarkennusta, joka vahvistaa asumisen määräaikaisuuden kuten opiskelu, väliaikainen työ jne eikä asukkaalla ole toista vakituista asuntoa, tulkitaan vuokra-asuminen jatkuvaksi ja tämä takaa asukkaalle lain mukaan oikeuden asua asunnossa jopa kolme vuotta.

  2.- Väärä sopimuksen jatkuminen: toinen tyypillinen pykälä joka kirjataan sopimukseen on, että vuokra-aika sovitaan vuodeksi ja että sitä voidaan jatkaa vuosi kerrallaan yhteisellä sopimuksella. Lain mukaan vuokraoikeus jatkuu automaattisesti kolme vuotta. (9.1 LAU)

  3.- Väärä vuoden määräaika: usein vuokrasopimuksessa määritellään myös sanktio jos vuokralainen irtisanoo sopimuksen ennen vuoden määräajan loppumista. Vuonna 2013 voimaan astuneen lakimuutoksen myötä vuokralainen voi irtisanoa sopimuksen milloin vain ensimmäisen kuuden kuukauden vuokra-ajan jälkeen. Sopimuksessa määritetyt sanktiot ovat turhia, sillä ne määräytyvät lain mukaan. (LAU 2013, articulo 11 LAU)

  4.- Väärä ennakkovuokramäärä, yli kuukauden vuokra: vuokranantaja ei voi vaatia ennakkovuokrana enempää kuin yhden kuukauden vuokran. Jos vuokranantaja vaatii 2-3 kuukauden ennakkovuokraa ja sitä ei maksa, ei tämä ole peruste häädölle (17.2 LAU).

  5.- Asunnon ylläpitoon liittyvät velvoitteet: vuokranantajalla on velvoite tehdä asunnossa sen ylläpitoon liittyvät korjaustyöt. Tämän vastuun siirtäminen vuokralaiselle vuokrasopimuksen pykälänä ei ole lainvoimainen vaan ne määritellään lakipykälässä (artículo 21.1 LAU).

  6.- Vuokranantajan pääsy asuntoon: vuokrasopimukseen kirjattu kohta, jossa annetaan vuokranantajalle oikeus käydä asunnossa tarkistamassa asunnon kunto, rikkoo Espanjan perustuslaissa määritettyä kotirauhaa (artículo 18.2 Constitución Española).
  Käytännössä vuokrasopimuksia tehdään mitä moninaisessa muodossa ja ne ovat ikäänkuin keskenään sovitut säännöt kirjattuna.

  Tarkista erityisesti ne kohdat, joissa määritellään, miten toimitaan, jos jotain sattuu. Yleensähän ongelmia ei ilmene, kun kaikki sujuu hyvin.

  Sopimus pitää aina lukea ennen allekirjoitusta. Jos toimit välittäjän kautta, niin pyydä se käännettynä kielelle, jota ymmärrät. Kiinteistövälittäjänä voi Espanjassa toimia kuka tahansa, joten ammattitaidon tarkistus on asiakkaan vastuulla. Yllämainittu Vuokralaki ei ole välttämättä kaikkien välittäjien tiedossa.
  Muista vanha sanonta: Vaikka olemmekin Euroopan toisella laidalla, niin sama maalaisjärki toimii täälläkin.
  Espanjassa toimivilla suomalaisilla asuntojen vuokrausfirmoilla on erikoisia lisämaksuja, mm.”asunnonesittely-/avainten luovutusmaksut/loppusiivousmaksut”, joita eim. espaanjal. firmilla ei ole!!! Ja mm. ns. takuuvuokra espanjalaisilla firmoilla on vain 150€!!!
  Siis: SUOSIKAA ESOANJALAISTA KAIKESSA!
  Pykälät: idealista.com
  Kevätterveisin, Ilosofi Kari Petter

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.