Espanjan työlainsäädäntö

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  blowfish
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 1

  Onko joku viisaampi ihminen joukossamme, jolta löytyisi faktatietoa Espanjan työlainsäädännöstä?

  Tai onko joku törmännyt netissä Espanjan työlainsäädäntöön, englanniksi tai espanjaksi käy?

  Minun tulisi mennä oikeuteen todistajaksi ja haluaisin tietää, onko todella työlaindsäädännön mukaista että minun tulisi oma lomapäiväni käyttää sinä päivänä, kun oikeuteen täytyy mennä istumaan tuntitolkulla. Koko päivähän siinä menee.
  Mielestäni asian tulisi hoitua ilman lomapäivän käyttöä, eiköhän sieltä saa työnantajalle todistuksen että siellä on oltu ja todisteltu…

  Miten asian laita Suomessa, vaatiiko työnantaja tämmöisissä tapauksissa pitämään vapaapäivän vai riittääkö oikeudesta tuotu ”todistus”, kuten alakoulussa piti esittää kun oli käynyt hammaslääkärillä kesken koulupäivän ;)?

  Espanjassa olen lippulappuset allekirjoittanut, jolla lupaudun olemaan todistamassa asian yhteydessä sinä aikana ja siinä paikassa missä oikeus on tämän määrännyt tapahtuvaksi… Eli jos työnantajani vaatii minua ottamaan tämän päivän lomana, meneekö se nyt Espanjan työlainsäädännön mukaan, vaiko ei?

  Jos jollain on enempi tietoa asiasta tai linkkejä jotka helpottaisivat tiedonetsintääni, apu otetaan mielellään vastaan sekä kiitetään ja kumarretaan jo etukäteen avusta Ü.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Suomessahn se menee niin, että jos todistajalle tulee taloudellisia menetyksiä, oikeudessa pyydetään korvausta niistä todistajanpalkkion muodossa.
  Oikeus sitten suuressa viisaudessaan päättää asiasta.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Minka maan tyoehtosopimuksen alainen tyosopimus sinulla on?

  Todistaja yleensa haastetaan oikeudenkayntiin ja virallisella kirjeella paikalle pyydetaan. (Tassa dokumentissa yleensa kerrotaan todistajan vastuusta ja velvollisuudesta)

  Siviililainsaadanto sanoo asiasta nain;

  Derechos

  Su único derecho, es el derecho a percibir una indemnización, por los gastos que le pueda acarrear la prestación de declaración; el importe de esta indemnización, será fijado por el juez, gozando de la vía de apremio el testigo en caso de impago. Art. 375 de la L.E.Civ.

  Deberes

  El testigo tiene como deber, el de comparecer en el juicio, bajo sanción de multa y apercibimiento de proceder penalmente contra él por desobediencia a la autoridad. Art. 292 de la L.E.Civ.

  Kuka parhaiten voisi sinua neuvoa asiassa on sen puolen asianajaja jolle todistustasi annat.

  LINKKI

  Jonnie
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.09.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 33

  Hei,

  Miten sitova on tyopimus ”contrato de trabajo para la la realicion de trabajos fijos discontinuos”,
  kaverinini naytti tanaan sopimustaan…sopimus lupaa 8 kk toita..1168 hrs hasta 1752 hrs,

  kiitos jo kovasti.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  tama sopimus kuuluu tahan hallituksen 16 uuden tyosopimuksen pakettiin. (Contrato Basura)

  Contrato Indefinido De Fijos-Discontinuos

  Es el que se realiza para trabajos que son fijos pero no se repiten en determinadas fechas, produciendo discontinuidad en el tiempo. Imprescindible es que figure:
  La jornada estimada y su distribución horaria
  La duración prevista para la actividad.

  La forma y el orden del llamamiento, según el convenio colectivo que le corresponda. Los trabajadores contratados bajo esta modalidad se regirán por el convenio colectivo que le corresponda. En convenio colectivo sectorial se puede acordar, cuando las peculiaridades de la actividad lo justifiquen, el uso de contratos de fijos-discontinuos en la modalidad de tiempo parcial, así como la conversión de temporales a fijos-discontinuos.

  Nyt sitten tama sopimus toimii kuitenkin sen tyoehtosopimuksen alla milla alalla tyoskennellaan. (Ravintolatyo, rakennustyo ym.)

  Vakituinen kausityontekija oliskohan suunnilleen oikea nimi? Monimutkainen ymmartaa.

  Laitan tahan sulle linkin miten tama vaikuttaa esim. tyottomana olo aikoihin.

  http://www.citapreviainem.es/paro-fijos-discontinuos/

  012 tai 928219030 on meidan (Gobierno de Canarias) palvelupuhelin josta voi kysella asunto; tyo ja sosiaalipalvelu informaatiota

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  ….
  ”Miten asian laita Suomessa, vaatiiko työnantaja tämmöisissä tapauksissa pitämään vapaapäivän vai riittääkö oikeudesta tuotu ”todistus”, kuten alakoulussa piti esittää kun oli käynyt hammaslääkärillä kesken koulupäivän.”

  Suomessa todistajan meno oikeuteen riippuu jutun laadusta.
  Rikosasiassa todistaja on syyttäjän toimesta haastettu oikeuteen. Silloin oikeudesta ei voi olla pois muutoin kuin laillisen esteen vuoksi. Laillisesta esteestä käy esim. sairaus, joka estää matkustamisen ja lääkärintodistuksen joutuu vaadittaessa esittämään.

  Siviilijutussa, joita normaalisti työoikeusjutut ovat, oikeuteen on saavuttava, jos todistaja on oikeuteen haastettu. Usein se jutun osapuoli, joka todistajaa pyytää todistamaan, ei kuitenkaan ainakaan ”heti” hanki todistajalle haastetta todistamaan vaan kutsuu vapaamuotoisesti todistajan oikeuteen ja järjestää esim. kyydin todistajalle tms. Pakko ei siis ole tulla, paitsi jos on saanut haasteen saapua oikeuteen.

  Jos todistaja on työssä oikeudenkäyntipäivänä ja on saanut haasteen, työnantajan on annettava todistajalle vapaapäivä. Palkkaa ei tarvitse maksaa eikä lomaoikeus mene, koska todistajaa kutsutaan paikalle virallisesti haasteella. Jos taas todistaja ei ole saanut haastetta, todistajan oikeuteen meno riippuu työnantajasta; antaako se vapaapäivän ja antaako sen vapaana ja vaatiiko palkkaa poissaolosta vähennettäväksi.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.