Espanjan suomalaiset sekä Yhdysvallat.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Espanjan suomalaiset sekä Yhdysvallat.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
  Ocaso Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Espanjan suomalaisten joukossa yleinen mielipide yhdysvalloista on yleisesti positiivisesta hyvin positiiviseen. Espanjan suomalaisten joukossa on myös henkilöitä jotka ovat asuneet yhdysvalloissa, tai tulevat asumaan yhdysvalloissa tulevaisuudessa.

  Yhdysvalloissa sattuu ja tapahtuu, maa on loppumattomassa sodassa suoraan tai epäsuorasti lähi-idässä, keski-idässä sekä kohta mahdollisesti kauko-idässä. Etelä Amerikassa sotaa on käyty yhdysvaltalaisten avunantajien sekä neuvonantajien avustuksella viimeiset vuosikymmenet.

  Presidentin vaihdos toiseen ei välttämättä tule muuttamaan asioita maassa kovin nopeasti mihinkään suuntaan, ajan kanssa asiat saattavat jopa muuttuakin. Valtava maa, valtavat varsinkin työllisyyteen sekä turvallisuuteen liittyvät, ongelmat.

  Onko maassa tarpeen siis yhteisen hyvän, vai vain joidenkin hyvän nimissä, erittää kansanosat eri luokkiin sekä eri kouluihin sekä yliopistoihin käytännöllisesti katsoen tulojen mukaan, niinkuin tänäpäivänä käy, vai onko toisenlainen tulevaisuus mahdollinen?

  Onko mietteitä?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä partidaeva
  partidaeva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2008
  Kirjoituksia: 56
  Vastauksia: 223

  25 vuotta usassa asuneena yksi suurimmista epakohdista on terveyden huolto, joka on maailman huippua mutta jonka huipusta paasee osalliseksi vain pieni murto-osa vakiluvusta, rahalla saa maailman parhaimman terveyden huollon. Onneksi aitini on koko ikansa asunut Suomessa, elakkeiassa syopa hoidettiin Suomessa aivan ilmaiseksi.
  Vakivalta on aivan jokapaivaista tapahtumaa USASSA. Philadephiassa tapetaan ihminen joka paiva. Maailmaa matkanneena Suomi muistuttaa kaikkein eniten Jenkkilaisia. Yritetaanko siihen samaistua, kopioda vai mika? Varsinkin nuoriso. En ole asunut Suomessa 1979 lahtien joten voin sanoa kovin on maa muuttunut, eika valttamatta positiiviseen suuntaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Olen samaa mieltä siitä, että kaiketi ne suomen suomalaiset ovat kaikkein lähimpiä jenkki-ihannoijia. …varsin kummallista minun mielestäni.

  No, jenkkilä on ihan OK paikka käydä lomalla, mutta asumaan sinne en menisi vaikka mikä olisi. Sen verran on kokemusta. ..no jaa, tarkemmin kun nyt ajattelen, niin lomallekin voisi mennä jonnekin aivan muualle.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
  Ocaso Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Philadelphia taisi olla, jos en väärin muista, yhdysvaltojen perustamiskaupunki tai jotain sinne päin mutta jokatapauksessa historiallisesti hyvin tärkeä kaupunki. Kaupunki on myös mennyt viimevuosikymmeninä alaspäin hurjaa vauhtia teollisuuden kaikottua alueelta vaikka huhupuheet kertovatkin että tiettyä elintason parannusta on tapahtunut viimevuosina. Onkohan totta ?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kv3052
  kv3052 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.09.2008
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 63

  Olen asunut Miamissa jonkun ajan, ja käynyt siellä sen jälkeenkin. Asuin erään amerikkalaisen naisen kanssa. Olin sinne muuttamassa, mutta tuli omia esteitä.
  Seuraan silmä kovana USA:n politiikkaa, ja otan hengessäni kantaa siihen. Kun sitten
  aika oli, piti päättää maa mihin muutamme, oli USA vaihtoehto paras kielen takia, mutta kun on jo eläkeiässä Espanjan matalampi hintataso ja ilmainen terveydenhoito
  voittivat. Tärkeintä oli päästä pois kylmästä ja epäystävällisestä Suomesta.

  USA on niin valtava maa, paljon osavaltioita ja kaupunkeja, 300 miljoonaa ihmistä,
  että se katoaa käsitteenä ihmisen tajunnan ulkopuolelle, aivan kuin päättymätön avaruus loputtomine linnunratoineen. Jokainen ihminenhän on tiedetysti muissakin maissa erilainen mielipiteineen. USA:ssa on 300 miljoonaa mielipidettä, eikä mitään
  asiaa voi yleistää sielläkään. Tuttu nainen asuu Minnesotassa naimisissa amerikkalaisen kanssa aivan samanlaista perhe-elämää, kuin useimmät suomalaiset
  Suomessa. Miamissa oli vähän kiiheämpää menoa, mutta ympäristö ja tavalliset ihmiset aivan kuin Euroopassa. Ei tavallinen ihminen ole sielläkään kiinnostunut yhtään
  politiikasta. Paitsi Bushia nyt tietysti jokainen haukkui vuorollaan, ihan kuin Suomessa
  suomalaiset Halosta. Eihän kansa siellä tiedä yhtään mitä ns. sotia oma maa käy.
  Vietnam oli asia erikseen. Hippiliike sai kuin saikin sodan loppumaan. USA:ssa toimii terveydenhuolto ihan samalla tavalla kuin vaikkapa Suomessa. Maksutapa on vain toisenlainen. Eihän se Suomessakaan ole edes halpaa. Kun minä olin kuukauden sairaalassa, ei siihen eläkkeeni riittänyt. Vrk-maksut ovat nykyään sitä luokkaa, ja kotona kuitenkin juoksi kaikki kulut kutenn ennenkin. Kallista on.

  Obama on lahjakas poika. Jos joku, niin hän saa muutoksia aikaan, mutta vaiketa on.
  Mielestäni USA on niin kokonaisvaltaisesti hallitsematon kuin vaikkapa Venäjä.
  Hallitus tekee mitä haluaa ja yritykset samoin. Ei siihen kansa väliin pääse mitenkään.

  Puhumattakaan meistä maan matosista täällä. Mitään emme voi USA:lle. Se on maailman kunkku. Ei voi mitään.
  Tosin kaikki ihmiset vanhentuu, ja yht`äkkiä onkin vanha kaarti mullan alla ja uudet
  ihmiset astuu tilalle. Sittenhän taas kaikkilla menee hyvin kun tämä sykli lamasta nousuun taas on nousussa. Onhan tämä nähty monta kertaa. Kun USA nousee, muutkin nousevat perässä. Maailman kauppa ja sen myötä myös rahat ovat siellä.
  Mutta saada USA oikeasti demokraattiseksi maaksi on ajatuksenakin jo toivoton.
  Aivan yhtä toivoton kuin koko maapalloa johtava ylihallitus.
  Toinen lääke olisi taas vanha kunnon valankaappaus ja asettaa maa kymmeneksi
  vuodeksi totalitaarihallintoon, ja alkaa käskyttää. Mutta………………. kun kaikki
  olisivat siitäkin eri mieltä.

  Aikaisemmin olen esitellyt kaukaisen tulevaisuuden maailmankuvani. 500 miljoonaa
  ihmistä ympäri maapallon asettuneena asumaan lämpöiselle vyöhykkeelle päiväntasaajan molemmin puolin. Näinhän tulee joka tapauksessa käymään energia- ja saastekriisien takia, ihmisluku romahtaa. Sitten taas energiaa riittää näille. Eipä olisi aihetta sotia

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Olen vahvasti sitä mieltä, että Obama tulee todella muuttamaan USA:ta enemmän positiiviseen suuntaan kuin viisi aikaisempaa pressaa yhdessä. Why?

  Aikaisempien pressojen päätavoite oli päästä toiselle kaudelle ja se edellytti mm. jutskujen, raamattuvyöhykkeen punaniskojen ja energiateollisuuden persuksen jatkuvaa nuolentaa. Toisella kaudella sitten vain jatkettiin ensimmäisen kauden ”hyväksi koetulla” linjalla.

  Obamalle riittää saavutukseksi jo se, että musta mies valittiin maan johtoon ja yksikin kausi riittää. Näin ollen hän voi tehdä vanhojen intressiryhmien vastaisia päätöksiä eli yleisesti ottaen hyviä päätöksiä. Alku on lupaava. Ja kaiken kukkuraksi Obama saatetaan valita myös jatkokaudelle.

  Mitä tulee USA:n asemaan talouden veturina… Kiina on jo ottamassa sen roolin etuajassa. Toki USA on jatkossakin tärkeä, mutta lainapaperien perusteella Kiina omistaa jo merkittävän osan USA:n julkista taloutta ja Kiinan ohella arabit, venäläiset ja miksei myös eurooppalaiset ostavat yrityksiä ja asuntoja kiihtyvällä tahdilla. Aikaa myöten omistajan sanalla on merkitystä.

  Olen itsekin asettumassa Floridaan ainakin pahimmiksi talviviikoiksi, jolloin Espanjan säät ovat surkeita kuten viime talvena. Ja kaiken kaikkiaan USA on mainettaan (Bush) parempi paikka.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kv3052
  kv3052 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.09.2008
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 63

  USA:lla on niin vahvat tukijoukot taloudessakin ympärillään, ettei siellä millään muulla maalla ole
  mitään sananvaltaa sijoittamistaan rahoista huolimatta. Joissakin yrityksissä istuu kuunteluoppilaina harvoja arabeja tai kiinalaisia, vaikka ovat sijoittaneet yritykseen prosentuaalisesti eniten, mutta nehän ovat vain osakeyhtiöitä. USA:n protektionistilakien kaataminen taas ulkopuolelta on jo ajatuksena naurettava. Kiinalaiset voivat perustaa lisää yrityksiä sinne, muua mistäs otat työvoiman. Tarjolla on etupäässä punaniskajenkkejä aika kovaa liksaa vastaan. Ei siis vain kannata verratuna pysymiseen Kiinassa. Sitten toinen lakiviidakko on patenttisuojat ja tekijänoikeudet.
  Ei missä muualla maailmassa ole niin paljon taitavia specifioituneita patenttijuristeja kuin USA:ssa. Siitähän on suomalaisillakin suuryrityksillä aika karvaita kokemuksia. Myös kaverini hankki eräälle kemikaalille maailmanlaajuisen patentin. Jenkit vain tyynesti alkoivat valmistaa samaa ainetta eri nimellä ja saivat sille myös maailmanlaajuisen patentin. Mitäs siinä
  suomalainen Pelle Peloton voi tehdä. Oikeudenkäynnit USA:ssa ja maailman parhaat patenttijuristit vastassa. Eikä rahaa juuri ole. Mihinkäs valitat?

  Ja mikäs on nyt tilanne. Kaikkihan myyvät jenkkiomaisuuttaan kilvan pois. Myös he itse.
  Koska maan koko ja jo rikkaiden ihmisten määrä on niin valtava, sehän pyörii tarvittaessa
  jonkun aikaa ihan omillaankin. Aivan kuin Rooseeveltin aikana laman uhatessa. Kotimarkkinoihin
  satsattiin etenkin sanallisesti ja tiedottamalla valtavasti. Ja se toimi. USA on niin valtava talousalue itsessäänkin jo. Sitäkin tarkoitin sanomalla aikaisemmin, ettei sitä eikä maailmankaikkeutta ihminen kertakaikkiaan ymmärrä.

  Täytyy sitten lisätä + puolelle ympäri maailmaa sijaitsevat amarikkalaisten omistukset. Tehtaat ja lisensillä toimivat. Koko tietokoneala kaikkialla toimii amerikkalaisilla patenteilla, koko satelliittiverkosto, vuoriteollisuus jne. Ei ne pojat ole mitään tyhjätaskuja kaikesta huolimatta.
  Kansallisomaisuushan on rakennettu infra ja muut ulkomailla olevat omistukset. Eikä ihan heti
  parane unohtaa sotakalustoakaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jhatinen
  jhatinen Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Ihan vaan lyhyesti…

  Katsokaapa maailman historiaa. Meidän ajanjaksoomme sattui tuo USA:n herruus, menneille lyhyt Aatun Saksan ja sitä aiemmin jonkun Rooman ja mitä niitä oli … Espanjakin välissä ja Bysantti aiemmin. No joillekin tuleville ehkäpä Kiinan tai jonkun muun nousevan voiman. Ongelmallisinta on ympäristön kestävyys, miten pallomme jaksaa kantaa ”kehityksen” – valitettavasti.

  Jospa pohtisimme tulevaisuutta ilman amerikkaa, australiaa tai eurooppaa. Mitäpäs jos kiinalaiset alkaisivatkin sijoittamaan afrikkaan ja siellä piilevään edulliseen työvoimaan ja rikkauksiin? Työvoimastahan meillä onkin jo hyviä kokemuksia tummista nuoristamiehistä; laukkua, kelloa, vyötä, yms hyödykkeitä jaksetaan sinnikkäästi tarjota:)

  Tulevaisuuden ennustaminen on muuten tiedettä 🙂

  Jussi

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
  Ocaso Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Kiina on tulevaisuuden skenaarioista ykkönen ehdottomasti, mutta tällä hetkellä yhdysvaltojen vaikutus euroopan jokapäiväiseen elämään (tv sarjat, elokuvat, matkailu, autot, musiikki, kirjallisuus, ruokakulttuuri, elämäntapa, ajatusmalli …) on voimakkaampi kuin Kiinalaisten. Eurooppa ei ole omaksunut kiinalaisten ajatusmallia, elämänfilosofiaa, niinkuin eurooppa on omaksunut yhdysvaltalaisten vastaavan omakseen suuressa osassa eurooppaa.

  Eurooppa oli hyvin erilainen paikka ennen yhdysvaltojen maailmanvalloitusta, ennen kuin yhdysvallat 1900 luvulla aloitti maailmanpolitiikkansa harrastamisen, hyvässä tai pahassa, euroopassakin.

  Ensin yhdysvallat aloitti aasiasta (sotilaallisella läsnäololla esim. mikä tänä päivänä on kiina) ja vasta sen jälkeen euroopasta.

  Yhdysvallat on sekoittanut maailmanpakkaa paljon koko historiansa aikana vapauden nimissä ja onhan siitä ollut hyötyäkin monelle maalle. Ja Neuvostoliitto teki omat tepposensa omalla vaikutus alueellaan.

  Onneksi länsieuroopalle osui yhdysvallat ”kaveriksi”.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.