ESPANJAN SUOMALAISET (Espanjaa Riisumassa)

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä ESPANJAN SUOMALAISET (Espanjaa Riisumassa)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 41)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Nina Celikel- Espanjaariisumassa.com
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2014
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 15
  LINKKI

  Nina Celikel- Espanjaariisumassa.com
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2014
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 15

  SUOMALAISET ESPANJASSA (ESPANJAA RIISUMASSA),UUSIA ARTIKKELEITA TULOSSA PIAN!

  SUOMALAISET ESPANJASSA

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Kun lahdetaan siita pointista etta tanne saavutaan elamaan (tyohon tai mita varten vaan) ja lahto ja vertauskohtana on esim. Suomi niin tottakai Espanja jaa toiseksi esim. aitiysloma, lapsilisat,Suomen vuokratuet ym. mutta tata vertaamista eivat tee Espanjalaiset joka paivaisessa elamassa.

  Lapset menevat lastentarhaan, esikouluun ja kouluun yleensakin aikaisemmin mutta se on taman maan tapa eika siina itketa muitten maitten tapojen peraan.

  Olen itse asunut Espanjassa suurimman osan elamastani.

  Tietaakseni Fuengirolassa tai muualla Espanjassa ei ole Suomalaista tai suomenkielista Yli-opistoa.

  Espanjassa keskimaaraiset elakkeet ovat;

  La pensión media del sistema, es decir, tomando como referencia todas las clases de pensiones (jubilación, incapacidad permanente, viudedad, orfandad y a favor de familiares) también se elevó, un 3,2 % en un año, con 858,11 euros al mes.

  Por clases, la pensión media de viudedad se situó en los 618,29 euros. La de orfandad en 370,94 euros. La de incapacidad permanente en 908,79 euros. Y a favor de familiares en 501,66 euros.

  Por regímenes, la pensión media de jubilación de los autónomos alcanzó los 669,09 euros al mes, mientras la del Régimen General los 1.124,34 euros. La de los trabajadores del Mar los 1.148,61 euros. Los de la Minería del Carbón 1.965,82 euros. Por Accidentes de Trabajo 1.001,60 euros. Por Enfermedades Profesionales 1.637,64 euros y los del SOVI 383,23 euros al mes. La pensión media de viudedad de un autónomo es de 460,76 euros frente a la del Régimen General de 658,21 euros.

  Kylla Espanjassa pieniakin elakkeita on mutta kannattaa tassa ottaa myos huomioon elakelaisten omistama asuntokanta ja maan yleinen hintataso.

  Mainitsemasi 426€/kk on tyovoimatoimiston myontama ”ayuda familiar” perheelliselle tyottomalle.

  Aitiysloma on 16 viikkoa ja yleensa aiti ottaa siina samalla kesalomansa. Yleensa toissa ollaan mahdollisimman lahelle sita arvioitua synnytyspaivaa jottei aikaa mene hukkaan lepaillessa.

  En ole koskaan kuullut etta lapsille pitaa ostaa vessapaperia kouluun mukaan ja riippuen Autonomiasta missa asutaan ei myoskaan koulukirjoja eka luokasta alkaen.

  Yksinhuoltajille; pienemmat verot, asumistuki, lapsilisa, ja muita tukia tulojen mukaan.

  Mista pahoinpidellyista tassa on kysymyksessa? pahoinpidetyille, jotka menevät poliisiasemalle etsimään apua ja saavat palautteeksi kaikkea muuta kun apua

  KUPLA

  Jos sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kun tulla ulos siitä kauniista kuplasta niin rohkeasti haasteita vastaan ja kärsivällisyyttä matkaan. Espanjassa byrokratia on suunniteltu EI- tomimaan, yksinkertaisista asioista on tehty hyvin monimutkaisia nimenomaan sitä varten että, kyllästyt ja jätät asiat hoitamatta.

  Tiedän mitä on asua Espanjassa sen kuplan ulkopuolella, se on se syy miksi aloitin tämän blogin. Olen nähnyt ja kokenut kaikenlaista, kaikkea ja työssäni tutustun Espanjan suomalaisiin, jotka suurin osa ovat eksyksissä monissa asioissa.Suomalainen byrokratia toimii maailman läpinäkyvämmällä systeemillä, päinvastoin kun Espanja, kaikki on korruptoitunutta. Minulla on monia suomalaisia ystäviä täällä, he ovat kaikki liian kilttejä. Et voi ajatella, että täällä joku ajattelee sinun parastasi, ei se vaan toimi täällä.Täällä toimii viidakonlaki: Salvase quien pueda! Pelastakaa itse itsenne! Jos annat ,niin he ottavat kaiken minkä pystyvät. Olemme täällä yhdessä, joten pitäkäämme yhtä.

  Onko sinulla menossa jonkinlainen ”Espanja pettanyt-muistan loistavan Suomen josta halusin pois kun kaikki oli tylsaa ja harmaata-Espanja onkin tavallinen maa ei paratiisi” kriisi menossa???

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  En ymmärrä, mistä johtuu, että ”varma tieto” suomalaisten määrästä Costa del Solilla kasvaa jatkuvasti. Tosiasia on, että täällä on kirjoilla muutama tuhat ihmistä ja turisteja sitten pörräilee pahimmillaan 10.000 talven kylmimpinä kuukausina.

  Aika moni ”vuoden yrittäjä” on uskonut näitä lukuja ja kuvitellut tulevansa johonkin Forssan kokoiseen suomalaiskaupunkiin.

  LINKKI

  Nina Celikel- Espanjaariisumassa.com
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2014
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 15

  Kiitoksia Paljon mielipiteestäsi.

  Lisään vielä pätkän blogini BIO:sta: En malta odottaa, että saan jaettua kanssasi kaiken mitä tiedän ja oppia kaikesta mitä sinä tiedät. Nyt haluan jakaa kokemukseni ihmisten kanssa, jotka haluavat elää elämän täysillä ja ottaa kaiken hyvän irti elämästä ja tästä ihanasta, kauniista korruptoituneesta maasta.

  Kaikki mitä kirjoitan on mietitty tarkkaan, teen töitä espanjalaisten sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa päivittäin, eläkeläisten, ¨normaali¨ihmisten kanssa, ihmisten kanssa jolla on vaikutusvaltaa ja myöskin ihmisten kanssa joilla ei ole mitään. Tämä kaikki vain ja ainoastaan sen takia jotta vosin tarjota realistista tietoa sekä omaan kokemukseen,haastatteluihin ja tilastotietoihin perustuvaa tekstiä.

  Suomalaiset pidetään yhtä.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Huhhuh!

  LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  Kertoisitko Nina vielä oman koulutustaustasi. Valitettavasti oma kiinnostukseni riisutaan kaikki -blogia kohtaan on olematonta ilman taustatietoja.

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Olin lukevinani Ninan ajaneen työkseen polkupyörällä. Siihen nyt ainakaan tarvita kovin erikoista tutkintoa.

  LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  Googlasin nimen ja vaikuttaa pitkälle kouluttautuneelta. Hän on mm. THE founder of JÄÄ. Jos tyttö on keksinyt elämänsä aikana jotain noinkin merkittävää, taidan liittyä hänen bloginsa seuraajaksi riippumatta siitä, kirjoittaako bloggaaja sydämensä vaikka sitten kolmella ämmällä.

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Malagan konsulaatissa työskentelevä Anneli Talsi kertoi noin pari viikkoa sitten että koko Espanjassa on n. 9000 vakituista suomalaisasukasta. Luku perustuu eurovaaleissa äänioikeutettuihin suomalaisiin jotka asuvat Espanjassa. Sitten on niitä joilla on oma tai peritty asunto täällä ja he oleskelevat ehkä pari kuukautta vuodessa asunnossaan. Kaverini kertoi menevänsä mieluummin lomalle Thaimaahan. Edestakaiset lennot 500 euroa ja eläminen Espanjaan verrattuna lähes ilmaista. 🙂

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tämä on niin kauhean mielenkiintoinen juttu tämá suomalaisten máárä Espanjassa ja etenkin Costa del Solilla. Me olemme omasta mielestámme jonkinlainen invaasiojoukko, pikkuisen niinku Venáláiset nyt Krimillä. On valloitettu ja vaikutetaan…hoidetaan asioita meidän suomalaisten puolesta. Onhan meillä oma kaupunginvaltuutettukin Fuengirolassa.

  Löysin hyván jutun Diario Surista koskien suomalaisia Costa del Solilla. Lehtijuttu perustuu Andalusian tilastokeskuksen tilastoihin, pari vuotta vanhoihin tietoihin:

  Provinssiin on kirjautunut asukkaaksi noin 6.600 suomalaista.
  Suomen Malagan kunniakonsulin, Santiago Souvirónin, mukaan suomalaisten kelluva lukumäärä on jossain 25.000 henkilön paikkeilla parhaimmillaan. (Anneli Talsi on kunniaVARAkonsuli) Näillä tiedoilla voi páátellá, Anneli Talsihan sanoi, että yhteensä on 9.000, että Costa del Solin ulkopuolella asuu vajaa 3.000 suomalaista, koko Espanjan alueella.

  Konsulaattitietojen mukaan joka vuosi Espanjaan matkustaa 10% koko Suomen väestöstä. Suosikkikohteet ovat Costa del Sol ja Kanarian saaret. Malagan kentälle laskeutui vuoden sisállä 201.144 suomalaista. Ja tuo luku on varmaan se, jota suomalaiset yrittáját sitten káyttávát pohjana, JOS tekevát kannattavuuslaskelmia busineksestaan.(taitaa mutuun perustua enimmäkseen ??) No jotain peráá siinäkin on, luultavasti kaikki suomalaiset turistit káyttávát ainakin yhden kerran jotakin suomalaista palvelua ja suuri osa viikkoturisteista koko lomansa ajan. ja pysyvistákin asukkaista varmaan suuri osa. Niin ihmeelliseltá kuin se kuulostaakin, niin Fuengirolan suomalaisten joukossa on todella paljon sellaisia, jotka eivát ole koskaan káyneet edes Malagassa muista paikoista puhumattakaan. Ja nämá sitten ovat suomipalvelujen vakiokáyttäjiá ja asiakaskunnan runko.

  Espanjan tilastokeskuksen mukaan 43% suomalaisista Espanjassa on yli 65-vuotiaita. Siis myöhäisteinejä. Tuo pitáisi palvelutarjonnassa huomioida ja lienee aika hyvin huomioitukin?

  http://www.diariosur.es/20120304/local/malaga/unos-vecinos-llegados-norte-201203041642.html

  Löysin myös tutkimuksen Valencian alueen suomalaisista. Siis torreviejalaisista enimmäkseen, onhan sielläkin kolonia. Tilaston mukaan vuonna 2009 Valencian alueella kávi 14.366 suomalaista ja vuonna 2010 16.085. Nuo luvut vastaavat 0,3 % osuutta kaikista ulkomaalaisista Valencian alueella. Ei kovin iso luku. Pohjoismaalaisista turisteista me olemme 4.sijalla Norjan, Ruotsin ja Tanskan jälkeen. Suurin osa suomalaista matkustaa sesongin ulkopuolella eiká káytä matkapaketteja vaan asuu jossakin muualla kuin hotellissa ja tulee itse ostetulla lennolla. Suomalaisista sanotaan, että me olemme innokkaita tekemäán ostoksia ja osallistumme laiskasti aktiviteetteihin. Merkillepantavaa on sekin, ettá tuossa tutkittujen vuosien 2009 ja 2010 aikana suomalaisten kuluttama rahamáárá pieneni kun taas yleensá turistien kulutus kasvoi.

  (http://reddecentrosdeturismo.com/opencms/opencms/turisme/es/files/pdf/observatorio/estudios_mercado/Finlandia2011_enero.pdf)

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Itsestäni on täysin yhdentekevää, kuinka monta suomalaista näillä Málagan provinssin mailla majailee. Otin asian esiin vain muistuttaakseni unelmoitsijoita siitä, että bisnestä pystyttäessään perustaisivat laskelmansa todellisiin ja todennettuihin kohderyhmiin. Ettei se menestys nyt tuollaisesta pikkuasiasta jäisi kiinni.

  LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  Nina on töissä apteekisssa (statuksella alan opiskelija) = Teen töitä espanjalaisten sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa päivittäin, eläkeläisten, ¨normaali¨ihmisten kanssa, ihmisten kanssa jolla on vaikutusvaltaa ja myöskin ihmisten kanssa joilla ei ole mitään. Tämä kaikki vain ja ainoastaan sen takia jotta vosin tarjota realistista tietoa sekä omaan kokemukseen,haastatteluihin ja tilastotietoihin perustuvaa tekstiä.

  Voihan sen noinkin monimutkaisesti ilmaista. Näyttää paremmalta. Todella jaloa olla töissä ihan vain meidän takiamme.

  Hän asuu Fuengirolassa = Facebookin mukaan hän asuisi kuitenkin Marbellassa.

  Voihan sen noinkin ilmaista jos haluaa, varsinkin jos se tuntuu itselle paremmalta.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  En oikein ymmarra sun viime kirjoituksia. Eikos sulle riita etta Nina kirjoittaa pyyteettomasti infoa asiasta joka taatusti kiinnostaa monia ja ainakin minua.

  Olenko ymmartanyt oikein etta haluat jotenkin vaheksya hanen kirjoituksiaan ja jakamaansa infoa?

  LINKKI

  Vinatero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2008
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 154

  Tältä sivulta taitaa löytyä melko tarkkoja lukuja:

  http://extranjeros.empleo.gob.es/es/Estadisticas/operaciones/con-certificado/

  Tällä sivulla olevan taulukon mukaan suomalaisia residenttejä olisi 30.6.2013 ollut Espanjassa yhteensä 11026:

  http://extranjeros.empleo.gob.es/es/Estadisticas/operaciones/con-certificado/201306/Residentes_Tablas_PR_30062013.pdf

  Torreviejassa suomalaisia residenttejä on hieman yli 1000, arvaisin, että Costa Blancan alueella ehkä 2000, en ole kuitenkaan löytänyt toistaiseksi tarkkoja lukuja. Tilastoissa kun suomalaiset joutuvat uein miten kategoriaan muut..

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 41)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.