Espanjan säästökuuri: 2,2 miljardia sukellusveneisiin, jotka ei edes toimi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanjan säästökuuri: 2,2 miljardia sukellusveneisiin, jotka ei edes toimi

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  holahola
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.09.2012
  Kirjoituksia: 47
  Vastauksia: 57

  Espanjan puolustusvoimilla on kunnianhimoinen hanke valmistaa maailman kehittyneimpiä sukellusveneitä. Nyt hankkeeseen on upotettu puoli miljardia ja siihen tullaan haaskaamaan yli 2 miljardia.

  Nyt on vaan paljastunut, että kyseiset purtilot eivät toimi, vaan ovat liian painavia ja painuisivat meren pohjaan lopullisesti.

  http://www.talouselama.fi/uutiset/tallainen+saastokuuri+espanja+rakensi+530+miljoonan+euron+uppoavan+sukellusveneen/a2185818

  LINKKI

  aikku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2012
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 418

  ..liika säästäväisyys voi tuottaa vain miinusta,raha onkin uppoavaa tavaraa 😉
  kumma kun rahasta pula-aikana alkavat kehittelemään mitään tollasta kokeilua, vaan
  myytäväksi kiva prototyyppi? uppoaa heti kun perävalot ei enää näy ja takuu siihen asti.
  Jaa ! mutta oliskohan niillä tullut uskoa tehtailla venettä, koska pitäis sitä fyrkkaa
  tulla kohta lisää, siis käsittäneet alkaa verottaan ? hih !

  LINKKI

  VillaMartin
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.05.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 63

  Sukellusvene joka sukeltaa muttei pääse takaisin pintaan, heh heh. On niitä nähty hyviä projekteja Suomessakin. Käykää katsomassa Upinniemessä ilmatyynyalusta. Siihen paloi kanssa melkoinen summa veronmaksajien dineroita. Olis nekin voinu käyttää romanialaisten elintason ja terveydenhuollon parantamiseen Suomessa.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Noh, suomalaista suunnittelua oleva ilmatyynyalus ”Tuuli” ilmeisesti toimi kuten pitikin – vaikka tornihuhut toki tietävät aina väittää muuta.

  Ks. tarkemmin http://fi.wikipedia.org/wiki/ITA_Tuuli

  Se, miksi sitä ei hankittu suunniteltuja määriä on PV:n ikuinen rahapula. Suomi kun ei ole samanalaisten EU:n rajattomien tukieurojen piirissä toisin kuin nämä perseilevät valkosipulivaltiot á la Kreikka ja Espanja. Suomi maksaa puolustushankintansa itse – ja sitten siihen päälle vielä rahoittaa näiden perseilijöiden elämäntapaa.

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Meidän suomalaisten oma sukellusvene
  http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/sukellusvenematkailu_15061.html#media=15062

  Kävin sen firman konkurssin jälkeen oikein ”sukeltamassa” Kanarialla. Nähtiin jopa rauskuja ja uponnut vanha kalastajapaatti.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  freesoul:
  ”Suomi kun ei ole samanalaisten EU:n rajattomien tukieurojen piirissä toisin kuin nämä perseilevät valkosipulivaltiot á la Kreikka ja Espanja. Suomi maksaa puolustushankintansa itse – ja sitten siihen päälle vielä rahoittaa näiden perseilijöiden elämäntapaa.”

  Hyvinpä näyttää sinullekin kelpaavan espanjalaisten p…jöiden elintapa. Valkosipulintuoksuko sinua tänne vetää?

  LINKKI

  turistitillvaron
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 18

  Espanjassa mikään tapahtuva ei yllätä. Vuosikymmenten kokemus työ- ja lomamatkailusta sinne ja tuntuu että asiat menevät hullumpaan suuntaan.
  Olen joskus miettinyt mikä Espanjalla on sellaista, mitä muilta puuttuu. Muilta sellaisilta mailta, joissa ilmasto houkuttelee turisteja pohjoisemmasta.
  Onko siellä erityisen kaunis ja monipuolinen luonto? Ovatko ihmiset erityisen ystävällisiä ( asiakaspalvelussa )?, Saako siellä kokea erityisen herkullisia hetkiä
  paikallisten ruokien ja juomien kanssa? Oko hotellien ja asuntojen taso erityisen korkea suhteessa esim Italiaan, Kreikkaan, Portugaliin, jne.? Ovatko ihmiset siellä rehellisiä ja luotettavia?

  Ihana maa ja luonto, ihmiset myös kun opit tuntemaan ja puhut kieltä mutta mikä houkuttelee sinne lomailijoita?

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tosiaankin – mikään Espanjassa tapahtuva ei yllätä. Ja tapahtumiahan piisaa etenkin tállá nykyisellä Rajoyn hallituksella. Uusin veto on automaattinen recidenssi niille ulkomaalaisille, jotka ostavat yli 500.000 euroa maksavan asunnon, tai joukkovelkakirjalainoja yli 2 miljoonan euron edestá tai perustavat yrityksen, joka työllistáá espanjalaisia. Ja samalla sitten recidensian saamisen kiristáminen köyhemmiltá, kuten tállákin palstalla on jo monta kertaa todettu; yli 3 kuukauden oleskelu tulee jatkossa jáämään haaveksi aika monelle suomalaisellekin. Siis laillinen oleskelu. Ja tietenkin loma-asunnon vuokraamisen vaikeuttaminen vaikuttaa myöskin turistitulviin, sen avulla voidaan lajitella köyhát ulkomaalaiset Espanjan ulkopuolelle.

  Ja että mitá erikoista vetovoimaa Espanjalla olisi?? Joskus se vetovoima oli halpa hintataso, hyvá ilmasto ja mukavat ihmiset. Nyt jäljellá on ilmasto, joka ei viime aikoina niin kovin hyvá ole ollut sekään. Ulkomaalaisvihamielisyys alkaa nostaa páátáän ja sitähán lietsoo oikeaoppinen katolinen kirkko ihan kuten ennenkin. Espanjasta on joskus kauan sitten karkotettu kaikki juutalaiset ja muslimit ja hieman myöhemmin sitten muut vááráuskoiset moneenkin kertaan. Ja nyt ulkomaalaiset lajitellaan kukkaron mukaan hyväksyttáviin ja ulosheitettäviin ja trendi tulee jatkumaan, uskokaa pois. Väáräuskoiset ulkomaalaiset tuovat huonoja vaikutteita ja rapauttavat kansan moraalia, etenkin köyhát ja sivistymáttömát. Ja tosihan se tietysti onkin, joten on hyvä, että kirkko on valppaana.

  Suomalaisia vetáá Espanjaan toisten suomalaisten láheisyys. Meillá on táállä ihan oma suomiyhteisömme kaikkine palveluineen ja táállä kielitaidoton mökinmummokin párjáá oivallisesti ihan omalla áidinkielellá. Se on suurin houkutus minun mielestáni, elámisen siunattu keveys suomalaisena suomalaisessa ympáristössä Espanjan auringon alla. Oikeastaan Los Bolichesissa ei edes huomaa olevansa ulkomailla ja kun siellá visusti pysyy niin sáástyy kaikilta vierailta elámyksiltá, jotka voisivat tehdá levottoman olon. Ruokakin on hyváá, sitá tuttua ja turvallista kaurapuuroa, hernekeittoa ja karjalanpiirakoita, jotka voi huuhtoa alas kotoisasti Koskenkorvalla ja lonkerolla. Mitä muuta ihminen voi haluta??

  Nyt voi vain ristiä kädet ja toivoa, että señor Rajoyn hallitus ei está yhteisömme hyvinvointia ja kehitystä. Että meille kaikille myönnetáán oleskelulupa ja sen myötá Tarjeta Dorada, jolla saamme reilut alennukset monesta paikasta. Toivon myös siunausta Centro Finlandialle ja UusiFuengirola-lehdelle, josta saamme joka viikko lukea kotoisat uutisemme ja toivon myös, ettá voimme jatkossakin vuokrata loma-asuntomme tutuilta ja luotettavilta suomalaisilta válittájiltá rehelliseen suomihintaan.

  Joten Turistitillvaron kysymykseen ”Olen joskus miettinyt mikä Espanjalla on sellaista, mitä muilta puuttuu.” minun henkilökohtainen vastaukseni on toiset suomalaiset. Suomalainen meno, suomalainen mentaliteetti, suomalaiset tavat ja monesti Suomen lakikin. Se on plussaa, miká muualta puuttuu. Suomestakin 😉

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä otan kantaa vain yhteen mielipiteeseen tässä VT:n pamfletissa. Ja mä lähestyn sitä semmoista kautta, että kyllähän itsenäisellä valtiolla pitää olla vapaus valita muualta tulevat asukkaansa.
  Ja kuten kirjoituksessa kerrotaankin Espanjalla on pitkä ja vaikuttava historia eri väestöryhmien kanssa.
  Ei liene minkään valtion etu haalia maahan vapaamatkustajia, etenkin jos ei ole mahdollista huolehtia edes omien asukkaiden hyvinvoinnista.
  Aioin kirjoittaa , että normaalijärjen mukaan, mutta parempi sanoa , että mun järjen mukaan rikollisten, sosiaalipalvelujen ilmaiskäyttäjien, rantapummien, vihamielisen uskonnon tunnustajien, terroristien ja vastaavien maahantulon estäminen on yleisen edun mukaista.
  Kaunis esimerkki maahanmuuttopolitiikasta, joka ei mun mielestä ole mennyt ihan putkeen, löytyy niinkin läheltä suomalaisia kuin Ruotsista. Ja itse asiassa vielä lähempää , ihan Suomineidon omista helmoista.
  Tuli tässä mieleen , että kyllä varmaan kansanmies Svensson on nyt tyytyväinen kukkahattupoliitikkoihinsa.
  Mutta muutenhan tässä on asiaa. Miksi ei olisi suotavaa , että nekin suomalaiset jotka eivät halua suurta seikkailua ja kaikkia , vaikkapa kielitaidottumuuden mukanaan tuomia vaikeuksia, silti pystyisi matkustamaan ja olemaan pitempiäkin aikoja ulkomailla. Poissa Suomesta, hengittämässä erilaisia tuulia.
  Täytyy myöntää , että mä olen naureskellut tälle porukalle joka hakee suomalaisuutta Espanjassa , juhlamokan, kaurapuuron,suomibaarien ja-kauppojen kautta, mutta sehän on puhdasta arroganssia mun puolelta. Paljon parempihan se on näin kuin olla kokonaan matkustamatta, jos se on kiinni omankielisistä palveluista.
  Ja onhan Espanja tuttu ja turvallinen maa ja myös lentoyhteydet Malagaan ovat hyvät ja hinnat jotenkin siedettävät. Eikä kannata unohtaa sitäkään seikka , että vaikka hintataso koko ajan Espanjassakin nousee, niin Suomessa nousu on paljon hurjempaa jo alunperin hirviömäisen hintatason päälle.

  LINKKI

  El viudo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 84

  Vanhalletytölle tiedoksi vaan, että espanjalaiset ainakin täällä sisämaan suuressa ei-turisti-kaupungissa ovat edelleenkin ystävällisiä. Hinnat ovat todella hyyyyvin paljon edullisemmat kuin Suomessa, ja ilmasto on edelleenkin hyvä.
  Kun nyt on käymässä (työn takia) Suomessa, niin hämmästyy sitä miksi suomalaiset mukisematta maksavat sikahintaiset elintarvikkeensa,jotka usein ovat valmisruokia sekä hedelmänsä, jotka Espanjassa nautittaviin verrattuna ovat poikkeuksetta mauttomia. Asuminen on kallistunut merkittävästi (mm.kiinteistäverojen ja energian hintojen nousu, tiet ovat huonossa kunnossa talven jäljiltä ja ihmiset ovat poikkeuksetta rumia. Tulee mieleen ”isänmaan aamunkoitteessa loistavan Äänislinnan” kansalaiset. Ruotsalaiset olivat 1930-luvulla oikeassa; ”suomalaiset ovat mongoleja”. Pukeutumisesta tulee mieleen myös Petroskoi.
  Että vaikka sr Rajoy järjestäisi minkälaisia yllätyksiä tahansa, niin kyllä minä mielummin Espanjassa elelen. Los Bolichesista en tiedä mitään, kuten en tiedä enkä tunne muutakaan Fuengirolaa. Kaipa siellä sitten vihataan ulkomaan eläviä ja kaipa siellä sitten on mahdoton elellä.
  Ja kyllähän minäkin inhoaa Romanian ja Bulgarian kerjääviä ja varastelevia mustalaisia ja varastelevia marokkolaisia. Onneksi he eivät saa valtion tukea kuten Suomessa hyysättävät kamelikuskit. Ja eihän tänne oteta kiintiöpakolaisia ainiaaksi elätettäviksi, kuten erääseen Pohjolassa sijaitsevaan maahan.
  Ja vaikka täällä nyt tapahtuisi parin vuoden päästä iljettävin mahdollinen vaihtoehto, että sosialistit tulisivat valtaan, niin en minä vielä sittenkään vaihtaisi maata. Korkeintaan rasvaisin huolellisimmin mahdollisesti tarvittavia ”työkaluja”.
  On tämä siksi hyvä maa asustella, jos nyt sattuu olemaan vähän dineroja käytössä. Ilman niitä tänne on syytä olla tulematta. Tämä tiedoksi niille sadoille nuorille ja vähän vanhemmille, jotka suunnittelevat tulevansa Espanjassa toimeen tonnilla tai puolellatoista. Ei niillä tule, jos on vähänkin taipuvainen nauttimaan elämän pienistä ja isoimmistakin iloista. Ja työpaikkojen saamista on turha toivoa, jos ei nyt ole alallaan todella harvinainen ekspertti.
  Ja lisäplussaa annan siitä, ettei täällä kotiseudullani tiettävästi asustele ketään muita suomalaisia.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Olemme aika lailla samaa mieltä asioista Viudo ja Santiago, mutta miná vastasin Turistitillvaron kysymykseen, miká turistejá houkuttaa Espanjassa. Ja ei táállá mitáán sellaista minun mielestäni ole, mitá ei muualtakin löytyisi. Hintatasokin on karkaamassa kásistá hallituksen uudistusten ansiosta; halvat loma-asunnot katoavat ja jos on pakko asua hotellissa muuttuu pitempi oleskelu mahdottomaksi monelle. IVAn nosto nostaa hintoja ja kun se on suunniteltu alkoholille niin tietenkin se vaikuttaa turistien viihtymiseen – halpa viina, aurinko ja hiekkarannathan ovat perinteisesti olleet ne Espanjan vetonaulat.
  Ja ainakin Costa del Solin turistislummiealueella alkaa ystávállisyyskin olla kortilla, ihan ymmárrettávistá syistä. Ja tällá samaisella alueella turistien turvallisuuskin on kyseenalainen, asuntomurrot ovat lisáántyneet ja monet, tosi monet suomalaiset, kertovat tulleensa ryöstetyiksi keskellá kirkasta páiváä.

  Kun työttömyys ja sen mukana kurjuus lisáántyvát tulee se váistámáttá näkymäán myös turistin silmáän. Andalusian työttömyys on jo yli 30% ja pahimmalla alueella, Cadizin provinssissa, lukema on jo yli 40%. Ja kun köyhyys lisäántyy lisäántyy yhteiskunnan turvattomuus ja tietenkin turistit ja ulkomaalaiset ovat sitten ryöstöjen ja huijausten kohteina, heilláhän on rahaa. Ja samainen yhteiskunnan köyhtyminen nákyy myös siten, että kaupunkien yleiskuva alkaa jo nyt olla hoitamaton, puistot putsaamatta, kadut likaisia ja jne. Kunnathan ovat pakotettuja irtisanomaan työntekijöitá kun rahaa ei ole palkkojen maksamiseen ja kun tekevát kádet ovat kortistossa jáávát työt tekemáttä ja paikat lakavat rappeutua. Kyllá tämän jo nyt näkee joka puolella.

  Suomea en nyt halua mollata. Ihan samoja mongoleita mekin olemme, El Viudo ja minä. Mutta ei rotu miestá pahenna jos ei mies rotuaan… Suomessa on toistaiseksi kuitenkin perusturva, on leipáä ja lämmintä ja se puuttuu liian monelta Espanjassa. Kai olet seurannut háátójá ja ruokajonoja televisiosta ja sanomalehdistá, miná olen jopa nähnyt omin silmin. Koska minákáán en asun los Bolichesissa vaan oikeiden ihmisten keskellä kaukana omista mongoliveljistäni 🙂

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  El viudon mielipide suomalaisista:
  ”ihmiset ovat poikkeuksetta rumia.”

  Täsmälleen samaa sanamuotoa on iltapäivälehtien mukaan käyttänyt virolainen suuri ajattelija Anu Saagim.

  El viudon lausunto tukee väittämää,ettei välttämättä tarvitse olla nainen ja vaalea ollakseen blondi.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ihan ensikäden tietoa hintatasosta. Ollaan Ranskassa, juuri nyt La Rochellessa. Ja en nyt voi sanoa , että olisi ikävä Espanjaa, Ranska on hieno maa, mutta vähän kumminkin voisi olla ikävä Espanjan hintoja.
  Tultiin Toulousista tänne ja siellähän hintataso on ihan eri kuin turistirysä La Rochellessa. Mutta selvä ero on Espanjaan ja mitä pohjoisemmaksi mennään sitä kalliimmaksi kaikki muuttuu.
  Nämät vinkuintian maat on sitten juttu sinänsä ja sinne menee ne ketkä sinne menee. Minä en.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.