Espanjan paremmuus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Espanjan paremmuus

Merkitty: 

 • Tämä aihe sisältää 12 vastaukset, 11 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta sitten Inuit toimesta.
Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Nyt kun perheemme on asunut rannikolla muutamia viikkoja on syytä päivittää ja kertoa mitä meille kuuluu. Aamuisin keittelemme oikein kunnon kaurapuurot ja lotkautamme niihin joko voi- tai hillosilmät maun mukaan. Sula voi tuo kivan suolaisen lisän mutta vadelmamarmelaati tuo mukavan makean lisän. Miltä sattuu ikinä tuntumaan, se ratkaiskoon silmän. Kun puurot on nautittu lähdemme koko porukalla kiertelemään Fuengirolan ympäristöä. Hiekkarannat ja rantabulevardi jaksavat aina vain vetää puoleensa. Nyt kun lämpötilat ovat kipuamassa keskimäärin 20 paremalle puolelle se tarkoittaa rantahommia. Kun rantahommia on vedetty muutama tunti, kutsuu Centro Finlandia monine ravintoloine ja puuhastelumahdollisuuksineen tätä perhettä. Possuleike lohkoperunoilla ja bearnaisekastekkeella uppoaa hymysuihin kun on aamu telmitty hiekassa ja vedessä. Iltapäivällä onkin sitten karaoken paikka matkailuautossamme. Pistämme mikrofonin kiertämään ja jodlaamme parhaan kykymme mukaisesti. Illalla on taas aika siirtyä Centro Finlandian moninaisiin ravintoloihin vaikka pizzalle 5 eurolla. Yöllä tanssimme flamengoa tai discoa, miten sattuu tuntumaan. Sitten onkin aika mennä nukkumaan ja tehdä tämä kaikki uudelleen.c

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Liekö Old Champ herännyt haudastaan ja ruvennut vääntämään tuubaa matkailevanaperheenä.

  LINKKI

  juki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.08.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 68

  Just joo ja… Miten se sana flamenco taipuukaan joka kerta flamengoksi??…

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  No just joo. Minä ehdotan, että ruvetaan käyttään täällä suomalaisella orkkipalstalla ihan suomalaista nimeä lamenkko. Tuossa espanjoolien sanassa kun on suomen kauniiseen kieleen sopimattomia konsonantteja ähvä ja see.  Tuommosia ulkomaalaisia kirjaimia on viisasta välttää kun niistä tulee vain epäselvyyksiä kun eivät istu meidän omaan kieleen.

  Ja tuo lamenkko,  niin sitäkin voisi välttää. Sehän on mustilaisten tanssi. Semmosta älytöntä huutamista ja hakkaamista ja hyppimistä ja válillá mulkaistaan yleisöá pahasti. Kuka sitá semmosta kehtaa katella ja kuunnella, ainakaan selvin páin. Ja sitápaitsi sitä aitoa lamenkkoa, jota tuolla kulmakuppiloissa öiseen aikaan kuulee, niin ei sitá etes esitetä selvinpáin. Kyllä siiná on toinenkin kippo viiniä mennyt ennen kuin lamenkkotaiteilijat suuriin suorituksiinsa taipuvat.

  Minusta aikamoinen suoritus espanjooleilta on se, että tämä huutotanssi lamenkko on ujutettu UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Ja sillá tavalla turistihoukutukseksi. Miksi me suomalaiset ei haeta humppaa ja polokkaa ja jenkkaa UNESCOn listalle? Ihan samalla tavalla humalapäissään sitäkin esitetäán tanssilavoilla suomessa kesállá. Ja monesti siihen liittyy toinen suomalainen erikoisuus nimittäin puukkohippaset, jota taas voisi verrata härkätaisteluun sillä erotuksella, että espanjoolit tökkii lehmiä ja me suomalaiset toisiamme.  Kaikki tuo suomalainen kulttuuri ansaitsisi myös tulla maailman perintökohteeksi. Eiköhän laiteta lista pystyyn, sillá tavalla se lamenkokin on sinne Unescoon päátynyt.

   

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 2 kuukautta sitten vanhatyttö.
  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Päkiä..kanta..korko..kanta..raspado..kanta.. óle..óle..y óle!

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Anteeksi nyt kauhiasti, ihan unohtu minulta se uusin suomalainen lamenkko-muoto elikká KARAOKE. Miná olen ollut liian kauan oman kulttuuripiirin ulkopuolella niin námá meinaa unohtua.

  Mutta tosiaan, kyllá suomalainen karaoke on ihan táyttá lamenkkoa. Siinäkin lauletaan sielun kyllyydestä isoista tunteista tippa linssissá ja paatoksella ja yleisö ottaa osaa naputtamalla ja taputtamalla ja toiset tanssii. Niin ettá suomi-karaoke kans unescon listalle.

  LINKKI

  sophie
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 42

  Voi luoja mita shaibaa! Menee ihan fiilikset piipahtaa koko palstalla yhden matkailevan trolliperheen takia. Harmi, silla taalla on paljon hyvia ja teravia kirjoittajia, joilla on paljon tietamysta ja osuvia mielipiteita espanjalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista. Sellaisia, joiden juttuja lukee mielellaan. Ja sitten yks tommonen  junttura, jonka vois dumpata keskelle Valimerta munasilleen.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Onko sophie ollut liian kauan Espanjassa, kun on jo unohtanut, millaista suomalainen puskahuumori on kukkeimmillaan? Siis ihan samantasoista kuin kansanhuumori missä maassa tahansa, esimerkiksi Espanjassa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kevätkin on jo tulossa ja pihakukat heräilevät henkiin. Miksi emme antaisi kaikkien kukkien kukkia tällä palstallakin?

  Eipä kai ? kenenkään sielulle synny parantumatonta vammaa vaikka lukisi minkälaista jööttiä?

  Lienevät jokapäiväiset uutiset, niin sanoakseni meiltä ja maailmalta  , paljon ahdistavampaa luettavaa kuin mikään tähän asti tällä palstalla.

  LINKKI

  juki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.08.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 68

  Niin näyttää kevään tulleen..

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 2 kuukautta sitten juki.
  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  sophie escribió: ”Voi luoja mita shaibaa!”

  Joo..On. Mutta kannattaako provosoitua jos joku aivan varta vasten ja tahallaan provosoi?

  Voi jättää matkaper*een kokonaan lukemattakin. Itse jätän, enkä silti tunne menettäväni mitään.

  Espanjan talvi, jos sitä nyt Costalla voi edes talveksi kutsua, on ollut aivan kyseistä etelärannikkoa myöden kolein ja sateisin sitten miesmuistiin. Näin ainakin väittävät RTVE:n sääprofeetat. Joten kaitpa sellainen matalapaineiden rynnäkkö sitten pudottaa huumorin tasoa, jopa korkealentoisesta vitsikkyydestään ja stand-up -komiikastaan kuuluisan espanjansuomalaisen kansanosan kohdalla. 🙂

  S t B - Lucky Penny

  ^— clic para ampliar

   

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Vanhatyttö: Lamenkkoo… Johan jutun julukasit. Sait minut hyvälle tuulelle ! – Ja karaoke on ruotsalaisittain ”Kära Åke”

  LINKKI

  Inuit
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.10.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Tai Kara per…essä, Åke selässä….

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.