Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Lapsiperheet › Espanjan laittomat koulut
- Tämä aihe sisältää 14 vastaukset, 6 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, 1 kuukausi sitten
mañana mañana toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Osaako joku viisaampi kertoa, että voiko täällä Aurinkorannikolla kävellä asuinpaikkansa ayuntamientoon ja pyytää nähtäväksi erään alueella toimivan yksityisen koulun ”Health and Safety” sertifikaattia? Tiedän, että täällä rannikolla on useita kouluja, jotka eivät täytä edes minimivaatimuksia. Olen myös kuullut, että viranomaiset ovat nyt resurssoineet varoja ja työntekijötä paljastaakseen nämä koulut ja lopettaakseen niiden laittoman ja vaarallisen toiminnan.
Kävin tutustumassa yhteen yksityiseen kouluun, jossa tarjotaan opetusta päiväkoti-ikäisistä kuudesluokkalaisiin asti. Invalideja ei oltu huomioitu, pistorasiat suojaamatta, uima-allas ilman valvojaa (heppaset aidat), rajuja pudotuksia, ei tulipalon varalle uloskäyntejä jne.. Rehtori väitti minulle, että kunnan väki on tarkastanut rakennuksen ja antanut todistuksen, että se täyttää vaaditut terveys- ja turvallisuusvaatimukset. Todistusta hänelle ei ollut esittää.
Tällaisen vastauksen sain kun kysyin, että onko kaupunki myöntänyt koululle sertifikaatin terveys- ja turvalisuusmääräysten oikeaoppisesta noudattamisesta.
”We have taken extensive professional advice on the premises for the school
including specialist lawyers, planning consultants and architects in order to
satisfy all technical and administrative procedures. This has included the
preparation of a very detailed project document and drawings which has
been approved by ’Colegio Oficial De Arquitectos de Malaga’ to ensure that the
building alterations fully comply with health and safety standards.”Eihän tuo silti tarkoita, että se olisi kaupungin toimesta hyväksytty vaikka arkkitehtitoimisto olisi suunnitelma hyväksynyt? Eikös kaupungin tule tutustua rakennukseen ja silmin todeta, että määräyksiä on noudatettu ja tarkastuksen suoritettuaan antaa se sertifikaatti.
duh
Myos Andaluciassa yksityista koulua valvoo,
1.Andaluciassa toimiva Autonominen elin Consejería de Educación
2.Toimilupa Licencia de Apertura,taas kaupungintalonKoulua varmaan vetaa laillinen firma josta myos voi pyytaa tietoja.
Miksi yksityiskoulu?
Siksi yksityiskoulu koska haluan lasten oppivan englantia. Vaikuttaa vahvasti siltä, että emme ole muuttamassa vielä Suomeen ja siksi etsin nyt hyväa englanninkielistä koulua lapsilleni.
Espanjassa törmää usien paikkoihin, jotka eivät Suomen seulassa menisi läpi. On leikkipuistoja, joiden vieressä on lampia, joiden aitaus on pari lautaa siellä täällä. Siis aitoja, joiden läpi pääsee aikuinenkin. On rotkoja ja jyrkänteitä ilman kaiteita. En siis odotakaan, että kouluissa olisi yhtä turvallista kuin Suomen kouluissa, mutta jos täällä toimiva yksityiskoulu ei täytä täkäläisiä turvallisuusvaatimuksia,tuntuisi kamalalta laittaa lapset sinne.
Tuttu lakimies vastasi kysymykseeni seuraavasti:
”Regarding the license: what is presented at the Barr Association of architects is
the Building Project, but this does not mean that the Town Hall has finished all the
necessary verifications to give them an Opening License. Until they can’t show this
Opening Lisence, administratively not all is in order and they shouldn’t be open and have the kids in the School. But that does not mean that they have not taken care of all health and safety issues
even if the Town Hall hasn’t seen it yet.”Uskomatonta, että tällaisia juttuja joutuu itse tutkimaan kun etsii koulua lapsilleeen…
Kun sä kerran asut siellä Marbellassa, niin siellä jos missä on näitä jopa vuosikymmeniä toimineita vakiintuneita ja ehdottomasti hyvämaineisia yksityiskouluja.
Skidit sellaiseen niin saavat kunnon enchufet eli suhteet jo pienestä Espanjan hyväosaisten kanssa kuntoon.
Ja niillä suhteilla sitten aikuisena saadaan kunnon duunimestat ja muutenkin kaikki elämässä järjestyy, niinsanotusti tiskin alta.Nämä koulut ovat hyviä:
The Benalmadena International college
The English International college
Koulu, jota tutkiskelin ei ole yksi näistä. Benalmadenasta Esteponaan löytyy hyviä ja kehuttuja kouluja. Taidan päätyä laittamaan lapseni johonkin näistä.
Jospa tästä viimeisimmästä rankingistä löytyisi apua. Fuengirolan Los Pacosissa oleva Saliver on pärjännyt hyvin. Nueva Andaluciassa oleva Aloha College myös. Huomioitavaa on, että kansainvälisiä kouluja ei laitettu paremmusjärjestykseen, koska heidän opinto-ohjelmat poikkeavat toisistaan.
http://cdn.bfischool.org/wp-content/uploads/2014/03/Ranking_el_mundo_2014pdf.pdf
takeita siita etta nama koulut ovat hyvia?
Koska ne toimivat Englannin koulutussysteemin mukaan? Koska ovat yksityishenkiloiden omistamia?
Parhaat koulut eivat loydy esittamiesi koulujen joukosta vaan tuosta toisesta listasta ja siinakin hyvin vahia kouluja Málagan laanissa.
”Until they can’t show this Opening Lisence,”
-”Licencia de Apertura”
Ei kouluja tarvitse virallisesti listata. Jokaisessa maassa on yleisesti tiedossa parhaat koulut. Yleensä ne ovat yksityisiä.
Kummemmin miettimättä tiedän Suomen halutuimman koulun , minne on muuten erittäin vaikea päästä sisään.
Ja samoin tulee heti mieleen muutama Englannin arvostetuin yksityiskoulu, jonne pitää ilmoittaa lapsensa käytännössä jo ennen syntymää. Sama Jenkeissä ja esimerkiksi Ranskassa melkein koko eliitti on koulukavereita, jne.
Ja sitten , koska maailmassa ei ole mitään uutta , kaikkiin näihin mennään sisään myös jonojen ohi suhteilla . Ja isolla rahalla tietysti.
Ja näinhän se menee täälläkin.
Ihan sataprosenttisesti ei voi tietää, mutta melkein uskallan väittää, että yksikään ns.” espanjan eliitistä” joka hilluu julkisuudessa ja päättää maan asioista, jotkut julkisesti, jotkut kulisseissa, ei ole julkisen koulun kasvatti.
Taustalta löytyy yksityiskoulu, hyvin usein uskonnollinen , vaikkapa jesuiittajärjestön oppilaitos.Suomen parhaista lukioista Helsingissä ovat Suomalainen yhteiskoulu ja Ressu, jossa on aina täydet venäjänkielisten lasten luokat. Joko he ovat selvästi älykkäämpiä kuin suomenkieliset lapset tai santiagon ohjeet sisäänpääsystä hyvään kouluun pätevät.
Muistaakseni kemikaalivirastoonkin saatiin kansainvälinen henkilöstö, kun lapsille luvattiin suora sisäänpääsy Ressun englanninkielisille luokille.Me, aikoinaan keskinkertaista lukiota käyneet olemme vanhoilla päivillämme päätyneet majailemaan Espanjan rannikoille. Joten pitäkää ihmeessä huolta, että lapsenne pääsevät erikoiskouluihin!
pitaa ottaa huomioon etta ei ole tarjolla vain 2 tyyppia; yleinen ja yksityinen vaan loytyy myos valtionavustamia yksityisia,concertados, joita naissa paremmuuslistoissa on useita, ja jotka useasti ovat ”katolilaisia” kouluja.
Sitten on lisaksi nama ”ulkolaiset” yksityiskoulut joissa noudatetaan toisen maan opetusohjelmaa , kuten Aloha Collage tai Aurinkorannikonsuomalaiskoulu, joihin ei saa ottaa esim. espanjalaisia oppilaita johtuen opetusohjelmasta josta puuttuu se Espanjan opetusohjelman puoli kokonaan.
Toiset naista kouluista tarjoavat taydennysopetusta jotta paasy Espanjan yliopistoihin helpottuu eika sinne pyrkimista tarvitse tehda kuin sielta toisesta maasta Yliopistoon pyrkisit.
Ihan samalla tavalla kuin Helsingin espanjalaiseen kouluun ei paase tavallisen pulliaisen lapset vaan paasy on rajoitettu.
Tasta tuleekin mieleen se Jordi Evolen tekema raportti suomalaisesta koulusta jossa kaydaan tassa mainitussa koulussa , Jordi Evolen ymmartamatta etta tama koulu ei edusta tyypillista suomalaista koulua vaan ne tyypilliset suomalaiset koulut ovat niissa viereisissa lahoissa.
Kenelle koulu on tarkoitettu;
http://www.educacion.gob.es/exterior/fi/es/espaniol/kaepyla_bilingue.pdf
Hyvasta yleisesta koulusta loytyy taas samat evaat ”kansainvalistymiseen” ulkolaiselle lapselle kuin mista muusta koulusta tahansa.
Taas kun mennaan Yliopistoon niin paasypisteet sinne haetaan ihan samasta paikasta seka yksityiselta kuin yleisesta koulusta tullessa joten kallis koulu ja keskinkertainen oppilas ei olekaan pateva yhdistelma jos ei sitten isolla rahalla maksa lastaan yksityiseen yliopistoon yrita laittaa.
Jos taas katsotaan joka kevaisia PAU- kokeiden tuloksia niin huippuoppilaat ovat yleisen koulun oppilaita.
Tasta tuleekin mieleen taas Suomen systeemi Yliopisto opetuksessa, vaikea sisaanpaasy , vahan aloituspaikkoja, halpatyovoiman tuonti korkeakoulutasoisilla esim. Eestista, lisapisteiden hankinta ja sisaanpaasy voi kestaa vuosia joten valmistuminen jaa 30v paalle , perhe pukkaa jo paalle ja valmistuminen pitkittyy turhan kauan.
Siihen paalle erikoistumiset ym. niin milloin sitten aloitetaan se tyonteko ja miten nopeasti hakeudutaan alan vaihtoon tai ollenkaan tehdaan oman alan toita?Yksityinen ”englantilainen” koulu Espanjassa tarvitsee paljon muuta kuin Health and Safety todistuksen ollakseen hyva koulu muussakin kuin englanninkielen oppimisessa.
Omat lapseni ovat vielä Suomen mittapuussa ”alle kouluikäisiä” eli kovinkaan kunnianhimoisia toiveita minulla ei ole lasteni opetuksen suhteen. Kunhan nyt pysyvät siellä hengissä, saavat jotain syödyksi, viihtyvät ja oppivat siinä sivussa vähän englantia.
Aloha College on aika kallis ja sinne hakeutuu pääasiassa rikkaiden venäläisten ja brittien lapset, joiden vanhemmilla ei ole aikaa tai kiinnostusta tutustua lapsiinsa. Huumeongelmakin on Alohassa iso, näin olen kuullut. Olen myös kuullut, että turvallisimmat ja parhaimmat koulut ovat aikalailla ihan espanjalaisia valtion/kunnan/kaupungin ylläpitämiä kouluja. Eräskin perhe muutti varta vasten Benahavikseen, jotta heidän lapsensa pääsisivät Benahaviksen kaupungin ylläpitämään ja erittäin pidettyyn espanjankieleiseen kouluun.
Minulle on siis tärkeintä, että lapset ovat koulussa turvassa. Muu hyvä tulee sen jälkeen kivana boonuksena. 🙂
Mielta kaupunginkouluista,niitakinhan on eritasoisia eri alueilla mutta omasta kokemuksesta,25 vuotta,laittaisin edelleenkin omat lapseni kaupunginkouluihin ihan samalla tavalla kuin ennenkin.
Tarkastukset läpäisseellä koululla tulisi olla Junta de Andalucia Consejería de Educación Cert. seinällään. Kannattaa pyytää sellaista nähtäväksi elllei koulun seinältä löydy.
Lisäksi koululla tulisi olla virallinen ”valitusten kirjanen”. Mikäli koulusta, sen opetuksesta, henkilökunnasta tai mistä muusta tahansa on vanhemmilla jotain huomioitavaa/moitittavaa, tulisi koulun pyytää vanhempaa täyttämään virallinen valituspaperi koululla. Yksi kolmesta paperista jää koululle, yksi vanhemmalle ja yksi lähetetään koulua valvovalle taholle Kaupungintalolle.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.