Espanjan kirpputorikulttuuri

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Espanjan kirpputorikulttuuri

Merkitty: 

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä sinnittelijä
  sinnittelijä Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Suomessahan on kirppiksiä vähän joka nurkalla, mutta miten on Espanjan laita? Kun syksyllä toivottavasti pääsen sinne lähtemää talven viettoon, niin tarkoitus on selvitä yhdellä matkalaukulla. Ajatuksena on ostaa lisää vaatteita esim. kirppiksiltä ja viedä lähtiessä johonkin kierrätykseen. Suomessa tuo onnistuisi hyvin, onnistuuko Espanjassa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuisku
  tuisku Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  ainakin toimii kirppis mutta mun mielesta huonompi systeemi kuin Suomessa (Helsinki)Aika usein olen pettynyt.

  Vaatteet harvemmin millaan rekilla roikkumassa tai edes siistissa jarjestyksessa..siihen vaan kasaan heitettyna. Esineet ym.voivat olla todella huonossa kunnossa ( siis melkein roskiskamaa)….poikkeuksena jotkut ulkomaalaiset (eng./ransk./saksal.) Ja sitten se hinta…tuntuu monesti etta ei olekaan niin tarvis paasta siita tuotteesta eroon vaan tulla nopeasti ”rikkaaksi”. Hinta homma koskee myos ”second hand” myymaloita .Tinkia kannattaa aina ..joskus voi tarpatakin.

  Poikkeuksiakin toki on ! 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Anna S
  Anna S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.08.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Riippuu paikasta. Torreviejassa on mm englantilainen Age Concern katujen Concordia ja Patricio Zammit kulmassa, lähellä linja-autoasemaa. Enimmäkseen vaatteita mutta myös kirjoja, lakanoita pikkutavaraa. Yleensä hyväkuntoista.

  Bazan Cariño on täysin espanjalainen osto- ja myyntiliike La Paz kadulla (lähellä C/Bazan kulmaa). Enimmäkseen huonekaluja, astioita mutta myös kirjoja ym. Ilmainen kotiinkuljetus (huonekalut).

  C/Bella Antonialla (lähellä Cubapuistoa) on englantilainen hyväntekeväisyyskirppis jonka nimeä en juuri nyt muista. Huonekaluja, vaatteita, kirjoja ym. Kotiinkuljetus maksaa.

  Tony Ellis on iso 2nd hand huonekalukauppa (pääasiallisesti) C/Diego Ramirez Pastor varrella. Ostaa ja myy. Kalliit hinnat.

  Nämä Torreviejassa, jossa varmasti muitakin kirppiksiä löytyy.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jupiter
  Jupiter Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.02.2009
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 58

  Fuengirolasta löytyy itsepalvelukirppis..: http://www.elbesodelapulga.es/index.php/fi/

  Hinnoittelusta en osaa sanoa mitään, kun en ole käynyt (vielä). 🙂

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 11 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Jupiter Jupiter.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Fugen isoin kirppis on lauantaisin Feria-alueella. Puolet tavaroista on roskiksista dyykattua romua joita Morot myyvät käsittämättömiin hintoihin, n10% voi olla tavallisia ihmisiä jotka myyvät itselle tarpeetonta tavaraa, loput sitten eri sortin anmmattilaisia jotka ovat siellä joka lauantai ja kiertelevät muina päivinä muilla toreilla. Tarjolla” antiikkia” , uutta tavaraa kiinasta , ym. ym. Joillakin hyväntekeväisyysjärjestöillä on omia pieniä kirppareitaan vähän siellä sun täällä. Ja sitten on tämä itsepalvelukirppis, beso de la pulga , jota vetää suomalainen Anu. Sieltä voi löytää joskus vaikka hyvääkin suomalaista lukemista, esim.

  Sunnuntaisin Mijasin Hipodromilla , siis melkein Fugessa, on iso kirppis. Siellä on rauhallisempi meno ja parempaa tavaraa kuin Fugen kirppiksellä. Mun mielestä.

  Jos taas tarvitsee vaikkapa halpaa ja huonoa vaatetta kirpparihinnoin, niin niitä saa uutena kaikista Chinoista ja vaikkapa Primarkista, joka löytyy Miramarin ostarista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tamminen
  Tamminen Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.06.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Kävin tänä kesänä Malagan sunnuntaikirppiksellä. Siellä oli paitsi perinteistä käytettyä tavaraa, myös halpaa vaatetta uutena eurolla yms. krääsää.

  Varsinaisella kirpputorilla olevat vaatteet olivat kasoissa maassa, ei tehnyt mieli ruveta penkomaan. Ilmeisesti vaatetangot ja vaatepuut saati pesu ja silittäminen ovat espanjalaisille outoja asioita.

  Halpisvaatteet taas olivat todella halpista eli huonolaatuisempaa tavaraa kuin viikottaisilla markkinoilla.

  Kirppis oli lähinnä kokemus, ei mitään ostettavaa. Ostokset suoritettiin alennusmyyntiaikana ihan ns. oikeista kaupoista, ei kylläkään mistään Primarkista, jonka tavara on samantasoista kuin ne euron lumput.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Taminen escrbió:

  Varsinaisella kirpputorilla olevat vaatteet olivat kasoissa maassa, ei tehnyt mieli ruveta penkomaan. Ilmeisesti vaatetangot ja vaatepuut saati pesu ja silittäminen ovat espanjalaisille outoja asioita.

  ——————————————————————-

  Espanjalainen ylpeys: ”Mieluummin varastan tai olen ilman, kuin että puen ylleni toisen käyttämää.”

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.