Espanjan ja välimeren ruokakalat?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Espanjan ja välimeren ruokakalat?

Esillä 10 viestiä, 16 - 25 (kaikkiaan 25)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Juu boqueronejahan ne on… suomeksi niitä kyllä yleensä kustutaan sardelleiksi.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
    Mrs S Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.04.2008
    Kirjoituksia: 29
    Vastauksia: 78

    Oi kalojen runsautta =O !! Sielläpä on valinnan varaa, ihanaa. Kiitos monista vastauksistanne. Ja ohjeista myös erityiskiitos!

    Mutta Jhatinen, Santiagon suunnilleen-hintojen mukaan kala olisi espanjassa aika lailla halvempaa kuin suomessa (helsingin marketeissa)?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Kun mä olen köyhä eläkeläinen , mä jätin nää kovien kalamiesten herkut pois mun listalta.Hinnat vaihtelee paljon ja mun esimerkit on halvemmasta päästä. Ne on myös semmoisia ettei niitä suomalaisiin kaloihin tottunut hevin pilaa , helppoja valmistaa ja löytyy normaali kauppareissulla.
    Mutta kyllä mäkin sen verran kalojen päälle ymmärrän ,että oli tippa silmässä Jerezin kauppahallissa ,tuoretta kalaa suoraan Atlantista , lajeja joka lähtöön ja hinnat n. puolet Malagan hinnoista. Sama juttu pohjoisespanjassa ,siellä kovempikin kundi herkistyy niiden kalatiskien äärellä.
    Pintxot on kanssa kova juttu ,mutta en ole vielä päättänyt onko Baskimaa vai Saksa kovempi ruokamaa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    ”Jaa, trutcha näyttää myös edelleen puuttuvan! Sierra Nevadalla, Pyreneillä ja myös Pohjoisen vuoristoalueilla se on toisinaan todella herkullista, joskus mutaisen makuista ja joskus surkeaa. Parhaimmillaan tosi hyvää kumminkin.”

    Mutainen maku voi johtua siitä, että kala on kasvatuskalaa. Espanjassa kasvatetaan kaupallisessa tarkoituksessa doradaa, truchaa, lubinaa, lenguadoa jne. Ja äyriäisiä. Olette varmaan nähneet meressä kasvatusaltaita.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä la luz
    la luz Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.10.2008
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 277

    Lenguado herkullisuudessaan hyvin hinnakas kala (jopa 18,50e/kg). Itse ostan vain tarjouksesta, esim. kun Carrefourilla joskus myydään lenguadoa kappalehintaan, osta 3 maksa 2 tarjouksella niin ostan kalaa pakastimeen. Lenguado sulaa nopeasti kun on niin litteä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä mujer
    mujer Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 128

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä jhatinen
    jhatinen Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 07.07.2008
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 133

    Moi.

    Rape eli merikrotti on herkullinen, kalalla on valtava pää ja se kamppailee kampelan kanssa rumimmasta kalasta, voittaen – toki molemmat ovat erittäin hyviä ruokakaloja, tai se syötävä osa.

    Katsastelin tuossa Stadin (ja espoon) kalahintoja S-kaupoissa. Kuhafilee 33€, Norjan kassilohifilee pakattu 6,90 €, Silakkafilee 3,90€. Hämeentien kiinalaiskaupoissa on erilaisia pakastekaloja, joita en tunne, mutta hinnat reilusti alle kympin kilo – ainiin, Kiinassahan on tunnetusti puhtaat vedet… huh.

    Tuossa mauttoman kuhafileen hinnassa ei ole mitään tolkkua, jos jostain saa merikrottia alle kahden kympin.

    Jussi

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Heikki-Sakari
    Heikki-Sakari Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.01.2010
    Kirjoituksia: 2
    Vastauksia: 12

    Hei

    Olin vaimon kanssa muutama vuosi sitten Fuengirolassa. Menimme katsomaan sataman aallonmurtajalle, jossa aivan alkupäässä oli vajaa kymmenen onkijaa. Saivat jotakin pieniä 10 – 20 cm kaloja, jotka otettiin talteen. Kun menimme aallonmurtajaa pidemmälle noin puolivälissä ja aivan päässä oli parveittain isompia kaloja. Arviolta 30 – 40 cm. Miksi nämä eivät kiinnostaneet paikallisia kalastajia? Onko ne syömäkelvottomia tai niin huonon makuisia, ettei kannata onkia?

    Heikki-Sakari

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1925

    Ovat….harmaa mulleja

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    kalastajan kalalaatanen salmonette, tonnikalaa, sardiinia ja boqueroneksia a la plancha bar El Galeon meijä kylällä

    Jussikii ol tuholaisena, kuluki linssi ohi

Esillä 10 viestiä, 16 - 25 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.