espanjalainen yhtiökokous

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Muut aktiviteetit ja tapahtumat espanjalainen yhtiökokous

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Terveisiä espanjalaisesta yhtiökokouksesta.Mielenkiintoista,sanoisin,ne ketkä ovat osallistuneet ,tietävät varmaan mitä tarkoitan.
  Varmaan hauskinta oli niillä sakuilla jotka eivät ymmärtäneet sanaakaan.
  Kenellä on mahdollisuus osallistua oman yhtiön kokoukseen, suosittelen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Valoita vähän, mikä teki siitä mielenkiintoisen .

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Ainakin meidän talon yhtiökokouksessa (asukkaat 90-prosenttisesti espanjalaisia) kukaan ei pysy kokouksen asialistassa, vaan huutaa muiden yli omaa asiaansa.

  Kun päästään siihen vaiheeseen, että ihmiset syytävät toisistaan mitä kauheimpia henkilökohtaisia solvauksia, meteli on korviahuumaava ja isännöitsijä takoo pöytää. Kun kokous lopulta päättyy, erimielisyydet loppuvat ja kaikki alkavat jutella hymysuin toistensa kanssa. Samanlaisten solvauksien jälkeen suomalaiset eivät edes tervehtisi toisiaan vuosiin. Täällä huuto ja ylireagointi pienissäkin jutuissa koetaan asiaankuuluviksi.

  Onneksi kokouksen päätöksistä kertova pöytäkirja tulee kirjallisena kotiin. Ei siitä kakofoniasta muuten pääsisi perille, mitä tuli päätettyä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kojo sen kertoi aika realistisesti,juurikin noin se menee.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuulae
  tuulae Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Samat kokemukset on minullakin kuin Kojolla 😀

  Espanjalaisen taloyhtiön kokous on todella äänekästä sirkusta, isännöitsijän ammattitaitoa ihailen, sillä pöytäkirjat on aina laadittu hyvin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jahu
  Jahu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  **Samanlaisten solvauksien jälkeen suomalaiset eivät edes tervehtisi toisiaan vuosiin.**

  Niinpä niin siinäpä olisi espanjalaisilla paljon vielä oppimista meikäläisiltä…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Ison taloyhtiön ainoana ulkomaalaisena osakkaana olen justiinsa Kojon kuvaamien kokousten kokija. Ja kivaa on ollut. Menkää mukaan vaikka ette kaikkea ymmärtäisikään, siellä tulee nimittäin samalla tutuksi. Tunnelmat ovat mitä parhaat – se on aitoa elämää Espanjassa se.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä MiMadrid
  MiMadrid Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649

  En muutamaan vuoteen enää ole käynyt näissä yhtiökokouksissa istumassa – ei niitä selvinpäin kestä. On olemassa etukäteen jaettu asialista ja aikataulu eikä kummassakaan pysytä. Tunnin mittaiseksi suunnitellusta sessiosta tulee helposti nelituntinen kaaoksenomainen mittelö jossa pääosissa ovat juuri ne joita ei missään koskaan muuten näy…paitsi silloin kun valitetaan. Ja näissä kokouksissahan pääasia näyttää olevan just se valittaminen.

  Edellistä viimeisen kerran kun kävin tuon kärsimyksen kokemassa, meitä uusia asukkaita syytettiin noin epäsuorasti koirien jätösten unohtamisesta puistikkoon/leikkikentälle sekä siitä että lapsemme mekastavat rappukäytävässä ja rikkovat yhteistä omaisuutta. Olimme tuolloin ainoat alle 5 vuotta yhtiössä asuneet kokouksessa edustettuina joten tämä ”uusien” syyttäminen kävi hermon päälle…varsinkin kun koiria ei ole eikä lapsiakaan tuossa vaiheessa ollut. Viimeinen kokous johon osallistuin meni hissiremontista keskustellessa. Noin kolme vuotta tämän jälkeen hissiremontti saatiin vihdoin aikaiseksi, syynä muuttuneet määräykset jotka sitten pakottivat tekemään jotain; muuten varmaan keskustelut jatkuisivat edelleen.

  Mutta joo, kaikki kunnia ”presidentille” – ei käy kateeksi tippaakaan. Säntillisesti kolahtavat kutsut ja pöytäkirjat postilaatikkoon vaikka noista papereista ei paljon muuksi kuin WC-lukemistoksi ole.

  Yhdyn Santiagoon (noin kuvainnollisesti): menkää ihmeessä kokemaan aito ja oikea espanjalainen yhtiökokous mikäli mahdollisuus on…huumorintajun vinksahtaneisuudesta riippuen siellä voi olla jopa hauskaa 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  MiMadrid sai mut vielä jatkamaan, sillä kaikesta kaaoksesta huolimatta on ainakin omassa taloyhtiössäni saatu asiat luistamaan. On päätetty ja toteutettu porras-sisäänkäyntien remontit, hissien vaihdot, uusien autotallien rakentaminen, koko piha-alueen saneeraus ym. jne.

  Ja kun sanoin aikaisemmassa viestissäni, että ”tullaan tutuiksi” se merkitsi samalla sitä, että emme olleetkaan enää niitä joitakuita uusia ulkomaalaisia, jotka aiheuttavat kaiken haitan vaan yksiä meistä.

  Kyllä Suomessakin uusia asukkaita aina … jne. Eräässä muutossa ystävystyin (kuten aina kannattaa) oitis talkkarin kanssa, joka jo ennalta kertoi, ketkä meistä tulisivat valittamaan, oli aihetta taikka ei. Ja niinhän justiinsa siinä kävi. Läpi kahden kerroksen eräskin täti kuuli, kuinka meillä korkokengissä käveltiin keskellä yötä. Sekin piti ottaa esille yhtiökokouksessa kohdassa (jota ei ikinä pitäisi minnekään kirjata) ”muut mahdolliset asiat”.

  Näissäkin jutuissa ratkaisee useimmiten asennekysymys ja moni kokemusvamma on toisen osapuolen ymmärryksestä (tai ymmärtämisestä) kiinni, siis miten itse missäkin pärjäämme. Espanjassa moni asia on toisin kuin kotoisessa Suomessa. Myös ihmiset yhtiökokouksissa. Mutta mieluummin osallistun niihin kokouksiin Espanjassa, ihan totta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä MiMadrid
  MiMadrid Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649

  OC kirjoittaa – jälleen kerran – asiaa. Noiden kokousten jälkeen sitä huomaa kuuluvansa ryhmään kerta kerralta enemmän ja pelkän huomenentoivottelun sijaan sitä tullaan kyselemään kuulumisia hieman tarkemmin. Meillä meni varmaan vuoden verran tätä sisäänpäinkääntyneisyyttä ihmetellessä…hieman osallistumalla tuli iso liuta uusia tuttavuuksia aivan automaattisesti. Omalla kohdalla tämä oli iso harppaus mm. kielellisesti kun äkkiä pelkkä ”buenos mitälienee” ei enää riittänyt rapussa naapuriin törmätessä vaan piti ihan oikeasti pienimuotoisesti keskustella vieraalla ja oudolla (kirjaimellisesti) kielellä. Tämä oli kuitenkin aivan mitätöntä verrattuna siihen yhteisöön pikaintegroitumiseen jonka jälkikasvu saa aikaan tuossa leikkipuistossa…

  Nuo yhtiökokoukset aion jättää vastaisuudessakin väliin – hiekkakakkujen väsääminen tenavan kanssa ja chirinquito kesäisin tuossa altaalla pitävät huolen joukkoon kuulumisesta.

  Mainitaan nyt vielä että koko taloyhtiö koostuu +500 asunnosta vaikkakin hieman pienempiin paloihin hallinnollisesti jaettu…saa kuvitella miten noi palaverit menee 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bochorno
  bochorno Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  Meidän taloyhtiössä on aina kielenkääntäjä mukana (olen sitäkin joskus tehnyt, muissa taloyhtiöissä). Pahin juttu on se et sut valitaan presidente ja sekin on semmoinen asia mikä ilmaiseksi tehdään ja kuunnellaan kaikkien valitukset ja huudot jne. Presidentin homma kuuluu velvollisuuksin osakkeen omistajalle ja AVOT!
  Kuka tahansa koputtaa ovelle ja valittaa….
  Resumen on toi kyllä varsinaista touhua täällä!

  Naapurini tossa sanoi, en mene kokouksiin jos et ole paikalla ja en takuulla ole! Tulipa yllätävä työmatka tai vastaavaa.
  Aina ne samat hullut siellä riehuvat.
  Suurentelevat asioita ja sepä vasta hauskaa onkin.
  Mielummin tulkkina kuin asianomaisena.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Onko sinulla seitsemän kissaa ja yhtä monta roolia. 😕 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bochorno
  bochorno Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  Linja-autossa on 7 tyttöä.
  Jokaisella tytöllä on 7 reppua.
  Jokaisessa repussa on 7 isoa kissaa.
  Jokaisella isolla kissalla on 7 poikasta.

  Kysymys: Kuinka monta jalkaa linja-autossa on? Seuraavat asiat tiedetään:

  Jokaisella lapsella on kaksi jalkaa
  Jokaisella kissalla on neljä jalkaa
  Bussissa ei ole kuljettajaa (missälie kahvilla)

  Siinäpä miettimistä.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.