Espanjalainen keittio

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Espanjalainen keittio

Esillä 14 viestiä, 31 - 44 (kaikkiaan 44)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1925

    Mulla oli uunilammasta ja cous cousia, seurueella cous cous royal ja lammasta vartaassa,
    jalkiruokana porkkanaa appelsiinin ja vaniljatangon kera… Viinina marokkolainen Sahari. Kaikki taas todella herkullista!

    El Sultan on yksi mun lempi paikkoja. Ravintolakin koristelultaan nakemisen arvoinen ja eleeton palvelu pelaa. 🙂

    plus hintalaatusuhdekin kohdallaan, tanaan 21e per henkilo.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    Suosittelen myös paikan seurustelujuomaa ”marokkolainen whisky.” Joka tietää mitä juomaa tarkoitan on aika kunkku 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Minttutee, johon usein lisätään runsaasti sokeria, on Marokossa niin suosittu
    seurustelujuoma, että sille on annettu lempinimi ”marokkolainen whisky”.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
    Ivanka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 46
    Vastauksia: 854

    ….ja vastaus on oikein!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    kojo kirjoitti:

    Minttutee, johon usein lisätään runsaasti sokeria, on Marokossa niin suosittu seurustelujuoma, että sille on annettu lempinimi ”marokkolainen whisky”.

    Hauska nimitys, ei siinä mitään, mutta luulenpa, että niillä siellä Marokossa on ne ’viskit’ siellä (vesi-)piipun puolella.
    =o)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3415

    Marokkolainen ruoka on Marokosta. Lansi Afrikkainen ruoka on…????

    Mistahan pain tama ruoka mahtaa olla ?

    Skandinaavinen ruoka on aika mautonta myos……Taas Keski Eurooppalainen keittio voi myos yllattaa joskus.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489
    Ritacasanueva kirjoitti:

    Skandinaavinen ruoka on aika mautonta myos……Taas Keski Eurooppalainen keittio voi myos yllattaa joskus.

    mutta silti liian hyvää laadullisesti ja ravintoarvoiltaan? Eli syödään liikaa ja väriä (hyvänmakuisia?) ruoka-aineita ja ruokia. Tähän tulokseen on tullut useampi lääkäri, jotka vat huolissaan skandinaavien ylipainosta.

    Vai johtuuko lihominen pekka puskien rasvattomista tuotteista ja keinotekoisesti säädetyistä ravintorasvoista sekä aspataameista sun muista myrkyistä?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3415

    Et vissiin ymmartanyt miksi sanoin Skandinaavista tai Keski Eurooppalaista ruokaa?
    Joku aikaisempi kirjoittaja sanoi Lansi Afrikkalaista ruokaa, niin kysyin mista pain se sellainen ruoka on kun ei sellaista maata ole kait viela tahan asti ollut?

    Jos annan esitelman marokkolaisesta ruuasta ja sen jalkeen kerron laittavani Lansi-Afrikkalaista?

    Skandinaavinen tai keskieurooppainen taitaa olla vahan liian yleistetty?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1925

    Lansi Afrikka on osa Afrikkaa…alkanee siita Senegalin kohdilta rannikkoa alaspain Kameruniin.

    Silloin kokkasin Liberialaista joka on siina melkein keskella lansi afrikaksi kutsuttua aluetta…. Marokko luettaneen Pohjois Afrikkaan. Ihmeellista tuo maantieto, eikos.

    Toivottavasti selvensi? 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    blues kirjoitti:

    Lansi Afrikka on osa Afrikkaa…alkanee siita Senegalin kohdilta rannikkoa alaspain Kameruniin.

    Silloin kokkasin Liberialaista joka on siina melkein keskella lansi afrikaksi kutsuttua aluetta…. Marokko luettaneen Pohjois Afrikkaan. Ihmeellista tuo maantieto, eikos.

    Toivottavasti selvensi? 🙂

    Itse lukisin ”Marokon etelän”, eli Western-Saharan Länsi-Afrikaksi. Samoin hieman kauemmaksi etelässä, eli ainakin Norsunluurannikon ja Ghanan jne. Siis Nigerian rajalle saakka koko kaistale on minusta Länsi-Afrikkaa lukuunottamatta siis pohjoista Marokkoa ja Algeriaa…..

    Minun WA on: Western Sahara (Marokkoa? -jokainen päättäköön itse), Mauritania, Mali, Senegal, Gambia, Guinea Bissau, Guinea, Sierra Leone, Liberia, Norsunluurannikko, Burkina Faso, Ghana, Togo ja Benin.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1925

    Taitaa olla hiukka makukysymys kuten onko Suomi osa Scandinaviaa eli ei….vaan ruoka on aika samanlaista koko tuolla rannikko alueella…ollut ainakin mulle.

    http://en.wikipedia.org/wiki/West_Africa

    🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    blues kirjoitti:

    Taitaa olla hiukka makukysymys kuten onko Suomi osa Scandinaviaa eli ei….vaan ruoka on aika samanlaista koko tuolla rannikko alueella…ollut ainakin mulle.

    http://en.wikipedia.org/wiki/West_Africa

    🙂

    No toisaaltahan perus-suomiruoka on alunperin kaiketi enemmänkin venäläistä perua paitsi aivan rannikolla (ruotsi-suomessa) ja lapissa.

    Karjalassa perinteiset laatikot, piirakat, padat ja paistit jne. ovat enemmän idästä päin.
    Länsi-suomessa taas ollaan enemmän ruotsi-sidonnaisia, on silakkaa, silliäkin ja lohikin on graavia eikä suolakalaa (joka on eri juttu). Lapissa taas mennään hieman eri sapuskoihin.

    …mutta nykyään se suomiruoka taitaa olla maailman amerikkalaisimmassa maassa maailman italialaisinta pizzaa turkkilaisen valmistamana…

    West ja west…. 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    [
    :)[/quote]

    No toisaaltahan perus-suomiruoka on alunperin kaiketi enemmänkin venäläistä perua paitsi aivan rannikolla (ruotsi-suomessa) ja lapissa.

    Karjalassa perinteiset laatikot, piirakat, padat ja paistit jne. ovat enemmän idästä päin.
    Länsi-suomessa taas ollaan enemmän ruotsi-sidonnaisia, on silakkaa, silliäkin ja lohikin on graavia eikä suolakalaa (joka on eri juttu). Lapissa taas mennään hieman eri sapuskoihin.

    …mutta nykyään se suomiruoka taitaa olla maailman amerikkalaisimmassa maassa maailman italialaisinta pizzaa turkkilaisen valmistamana…

    West ja west…. :-)[/quote]

    Ennen kansakoulussa opetettiin, että Suomessa on kolme eri kulttuurialuetta: itä, länsi ja Lappi. Ja näillá alueilla asuu toisistaan luonteeltaan , tavoiltaan, perinteiltáän ja ulkonäoltáán poikkeavia ihmisiä. Ja ettá jokaisella kolmella alueella on omat ruokansa: idássä uunipaistit ja piirakat, lännessä kalat ja lapissa kuivattu liha.

    Minusta varsinaista suomalaista ruokaa ei edes ole olemassa, ellei sitten lappilaisia ruokia sellaisiksi katsota. lappalaisethan asuttivat koko suomea ennen kuin ruotsalaiset, saksalaiset ja karjalaiset tulivat ruokineen ja tapoineen ja puskivat lappilaiset pohjoiseen. Tuo pizza-hampurilais-burgundipata-ilmiö on vain kulttuurista jatkumoa entiselle.

    Ja tuskinpa suomessa tarvitsee hápeillá tátá ruokakulttuurin rikastumista. Ihan sama ilmiö on kaikkialla ja on aina ollut. Uskonnot ja uskomukset ja raaka-aineiden saatavuus ovat aiheuttaneet variaatioita muuten perusteiltaan samaan länsimaiseen ruokaperinteeseen.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    vanhatyttö kirjoitti:
    ”Minusta varsinaista suomalaista ruokaa ei edes ole olemassa,”

    Laskisin suomalaisiksi perusruoiksi marjat ja ruisleivän. Siis marjat sellaisinaan sokeroimattomina, lakatkin kivineen, joita ulkolaiset eivät hevin siedä. On niissä Suomen kesän alkukantainen maku. Muistelkaapa mustikkapiirakkaa.

    Entä uudet perunat ja ensimmäiset kantarellit. Nyt tietenkin joku sanoo, että Virosta ne kantarellit kuitenkin tulevat, mutta ihan sama, kyllä ne kermaan muhennettuina maistuvat hyviltä.

    Eli kun tarpeeksi yksinkertaistetaan, amerikkalaiskuorrutus sulaa pois ja jäljelle jäävät aidot maut.

Esillä 14 viestiä, 31 - 44 (kaikkiaan 44)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.