Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Kokemuspankki › Espanjaan rekisteröity auto, käyttö Suomessa?
- Tämä aihe sisältää 14 vastaukset, 6 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 vuotta, 1 kuukausi sitten santiago toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Hullun ajatuksia, mutta kysyn kuitenkin!
Ostan auton ja rekisteröin sen Espanjaan residenttinä. Vakituinen asuinvaltio
Espanja.Ajan auton Suomeen ensi kesänä. Säilytän autoa Suomessa, ja käyttäisin tulevaisuudessa n. 1-2 kk:n ajan kesäisin.
Onko tällainen mahdollista? Jos on, mitä prosesseja vaaditaan Suomessa? / Espanjassa?
Kannattaa miettiä ratkaisut vakuutus -ja katsastusasioihin.
Muuten kaikkien matkailijoiden ja automiesten paras ystävä Tulli osaa vastata Suomessa käyttöön.http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/autoverotus/kaytetyt_ajoneuvot/index.jsp
Ulkomailla rekisteröidyn ajoneuvon käyttö Suomessa
Sallittua tilapäisesti turistina enintään 6 kuukautta vuoden aikana seuraavin ehdoin:
Ajoneuvo on muualla kuin Suomessa rekisteröity ja rekisteröinti on voimassa.
Ajoneuvoa saa käyttää enintään kuuden kuukauden keskeytymättömänä tai keskeytyvänä määräaikana kahdentoista kuukauden ajanjaksona.
Auton käyttö ei liity ajoneuvon ostoon Suomeen.
Ajoneuvolla tulee olla Suomessa voimassa oleva liikennevakuutus
Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt eivät saa käyttää ulkomailla rekisteröityä ajoneuvoa muutoin kuin auton ulkomailla asuvan omistajan ollessa mukana ajoneuvossa.
Muuttoauton tuomiseen liittyvistä säännöksistä antaa tietoja Suomen tulli.
Ruotsalaisella ajo-opetusluvalla ei saa ajaa Suomessa.
Lisätietoja: Tullin tietopalvelu”Ulkomailla rekisteröidyn ajoneuvon käyttö Suomessa
Sallittua tilapäisesti turistina enintään 6 kuukautta vuoden aikana seuraavin ehdoin:”suomenkielinenp….ja santiago, kiitos molemmille.
Löysin yllä olevan linkin. Mutta en löytänyt pysyvästi Espanjassa asuvaan kohdistetua määritelmää, selontekoa, selvitystä, yms.
Lähetin Tullin sivulla olevaan, kyselyyn tarkoitettuun osioon tiedustelun. Ilmeisesti vastaus tulee aikanaan E-mailiini?Mä kysyin aikoinani jotain vastaavaa tullin vastauspalvelusta. Vastaus tuli aika nopeasti, taisi olla alle viikon. Siellähän siteerataan pykäläkieltä , mutta kyllä mä taisin ymmärtää vastauksen ja sain avun mitä tarvitsinkin.
Mitäs tuossa on epäselvää? Espanja ON Suomen ulkopuolella… eikä kuulu Suomeen.
Käyt vaan joka 6kk Tallinnassa ja otat passiin leiman ja säästät kuitin auton lauttamatkasta.
Tullin vastaukset huvittaa (mulla on muutama helmi varastossa); Vastauksen alla on yleensä ”Tamä vastaus ei ole sitova”.
Only in Finland 🙂suomalaisen kanssa jolla on Espanjasta viety ”kesáauto” Suomessa.
Han kertoi seuraavaa:
-maksaa kaupunkiveron (impuesto de circulación)tanne vuosittain.
-rekisterikilvet on tullin hallussa Suomessa josta han ne hakee alkukesasta ja palauttaa loppukesasta.
-Vakuuttaa Suomessa kesan ajaksi.
-Auton katsastamista ei voi suorittaa Suomessa , han kylla tekee kuntotarkastuksen katsastus konttorissa Suomessa.Mulle jai kylla, han ei tiennyt , epaselvaksi tama Espanjassa lainmukainen katsastus, vaatiiko sita Espanja koskaan?
Kyllä nyt ollaan rikoksen tiellä jos auto ei ole katsastettu. Siinä tapauksessa , että Suomen poliisi tekee virkaliikkeen ja tarkastaa auton paperit kunnolla tai jotain tapahtuu minkä yhteydessä asia tulee esiin, on omistaja ns. kusessa.
Jos ja kun joku haluaa tämänkin vaivan ja veivauksen tehdä, niin lohdutuksen sana. Katsastuksen määräajat ovat Espanjassa toiset kuin maailman parhaassa maassa Suomessa. Uusissa autoissa ensimmäinen katsastus tulee viiden (vai oliko se 4:n) vuoden jälkeen. Ja siitä eteenpäin parin vuoden välein. Taisi olla yli 10:n vuoden ikäisillä autoilla sitten edessä vuotuinen katsastus.olikin minusta aika erikoinen, siis jos sita ei vaadita?
Kun autohan nain olisi taalla liikenteessa tai ainakin kasitellaan niin kun kerta verokin maksetaan?Seuraavan kerran kun kayn Traficossa kyselen vahan asiasta.
Kyllä se on sama juttu kaikissa ns.sivistysmaissa ja ehkä jopa eu:ssakin. Katsastus pitää olla voimassa jos autoa käytetään liikenteessä.
Mun käsityksen mukaan vakuutustakin on mahdoton saada ilman voimassa olevaa katsastusta.
Vähän asiasta poiketen, Espanjassakin on nykyään , etenkin turistien suosimilla alueilla, alettu kiinnittämään huomiota ulkomaisissa , etenkin GB kilvissä oleviin autoihin juuri näissä vakuutus ja katsastusasioissa.
Ja jos paprut ei ole kunnossa lähtee auto depositoon kunnes sakot ja verot on maksettu ja paperit kunnossa.Ritacasanueva kirjoitti:suomalaisen kanssa jolla on Espanjasta viety ”kesáauto” Suomessa.
Han kertoi seuraavaa:
-maksaa kaupunkiveron (impuesto de circulación)tanne vuosittain.
-rekisterikilvet on tullin hallussa Suomessa josta han ne hakee alkukesasta ja palauttaa loppukesasta.
-Vakuuttaa Suomessa kesan ajaksi.
-Auton katsastamista ei voi suorittaa Suomessa , han kylla tekee kuntotarkastuksen katsastus konttorissa Suomessa.Mulle jai kylla, han ei tiennyt , epaselvaksi tama Espanjassa lainmukainen katsastus, vaatiiko sita Espanja koskaan?
kyselyyn näin……………….
Hei,
Muussa valtiossa kuin Suomessa vakinaisesti autoverolain mukaisesti katsottuna asuva henkilö voi tietyissä tapauksissa käyttää Suomessa väliaikaisesti veroja suorittamatta muussa maassa rekisteröityä ajoneuvoa. Tällainen tilanne on mm. oikeus käyttää ajoneuvoa ns. turistiautona.
Tullipiiri voi määräämillään ehdoilla antaa enintään yhdeksi vuodeksi kerrallaan päätöksen siitä, missä valtiossa henkilön asuinpaikan
on esitettyjen selvitysten mukaan katsottava sijaitsevan. Suosittelen ottamaan yhteyttä oleskelupaikan tullipiirin autoverotukseen.Autoverolain (1482/1994) 36 §:n 1 momentin mukaan ns. turistiajoneuvo on vietävä maasta, siirrettävä vapaa-alueelle tai muuhun tulliviranomaisen määräämään paikkaan, hävitettävä viranomaisen valvonnassa tai luovutettava valtiolle tälle kuluja aiheuttamatta viimeistään väliaikaisen verottoman käytön edellytysten tai asetetun määräajan päättyessä taikka ajoneuvosta on suoritettava vero.
Autoverolain 36 §:n 1 momentin mukaan tulliviranomainen harkitsee ajoneuvon säilytyspaikan. Säännöksessä mainituilla toimenpiteillä on ollut tarkoitus estää ajoneuvon käyttö Suomessa määräajan tai muiden edellytysten päätyttyä. Tullipiiri voi mahdollisesti edellyttää ajoneuvon rekisterikilpien luovuttamista tulliviranomaisen haltuun ajoneuvon säilytysajaksi.
Lisätietoja antaa oleskelupaikan tullipiirin autoverotus (www.tulli.fi > Yhteystiedot ja palaute).Sähköpostitse annetut vastaukset ovat osa Tullin yleisneuvontaa eivätkä ole sitovia. Tullihallitus voi antaa hakemuksesta sitovan maksullisen ennakkoratkaisun arvonlisäverolain, valmisteverotuslain, väylämaksulain ja autoverolain soveltamisesta, ei kuitenkaan autoverolain mukaisesta verotusarvosta. Tariffia ja alkuperää koskeva sitova tieto on pääsääntöisesti maksuton.
Ystävällisin terveisin
Ilkka Kähkönen (e-mail: ilkka.kahkonen@tulli.fi)
Tullihallitus – Tullstyrelsen – National Board of Customs
Tel +358-20 492 2353 / Fax +358-20 492 5061
Käyntiosoite – besöksadress – street address: Terminaalinkatu 5, 53500 Lappeenranta.Ainut asia mika jai minulle epaselvaksi oli se Espanjassa katsastamis seikka.
Kun auto on ”taalla” kirjoissa ja kansissa niin milloin takalainen systeemi puuttuu siihen etta lakimaaraisia katsastuksia ei ole tehty?
Ja siita johtuen etta Suomessa tata autoa ei tietojen mukaan voisi katsastaa niin mielestani jaadaan sellaiseen laillisen ja ei-laillisen rajamaille?
Mutta jos sinut Suomessa pysayttaa liikennepoliisi tien paalla niin kai han nakee ettei autoa ole vuosiin katsastettu? Vai katsooko sormien lapi kun kyseessa on ulkolainen auto?
Vai tyytyyko siihen kuntotarkastus paperiin?
Tähän sellainen lisätieto ja poikkeus, että myös henkilö, joka asuu vakituisesti Suomessa, saa ajaa omille nimilleen ulkomailla rekisteröityä autoa Suomessa tullin luvan saatuaan, jos pystyy osoittamaan, että ajon tarkoitus on auton korjaus tai huolto Suomessa.
Olen tästä ollut tulliin yhteydessä ja rajalla täytyy olla täytettynä tullin lomake 83 ja tulli sen ja muiden selvitysten (esim. varatun korjaamoajan) perusteella antaa ajoluvan satamasta korjaamolle ja myöhemmin korjaamolta satamaan (tai kotiin ja sieltä myöhemmin satamaan) Eli joka ainoaan siirtomatkaan tarvitaan tullilta erillinen lupa, lupa joka on voimassa määrättynä päivänä.
Jos ulkomailla rekisteröidyllä autolla ajaa Suomessa vakituisesti asuvaksi katsottu ihminen ilman moista lupaa ja auto on hänen nimiinsä (tai jonkun muun Suomessa vakituisesti asuvan nimiin) rekisteröity, verot pamahtavat kyselemättä, ilman selittelymahdollisuutta ja pyytämättä maksuun jos poliisi pysäyttää tien päällä.
Hei Auto asiaan vielä niin onko todella sovjetfinlandissa niin että en saa tulla lomasunnolla olevalla autolla (rek ulkomaille) suomeen mutta muihin maihin saan mennä turistina autolla noin vaan..Saanhan myös mennä minne maahan tahansa suomen rekisterissä olevalla autolla..olla siellä lomalla ja tulla takaisin..Aivan käsittämätön kieltojen maa suomi…:(
Nyt kyllä moni pahoitti mielensä , kun menit arvostelemaan Suomea. Vaikka asia onkin niin kuin kirjoitat, niin ei kuitenkaan saa kirjoittaa koska kyse Suomesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.