Espanjaan pesiytynyt äärimmäisen kyseenalaista liiketoimintaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Espanjaan pesiytynyt äärimmäisen kyseenalaista liiketoimintaa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Jokkanen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Osuipa silmiini tämä Pinklink firma (www.pinklink.fi), joka myy mainoksia tuohon äärimmäisen kyseenalaiseen ellei peräti huijaussivustoon (http://www.ylj.fi), josta on kirjoitettu muun muassa näin: http://www.jocka.fi/?p=2517

  Kerrotaanpa vielä Pinklinkin sivuilla näin koomisesti:
  ”Pinklinkin myymät hakupalvelut ovat suomalaisia laatutuotteita”
  http://www.pinklink.fi/pl/index.php?option=com_content&view=article&id=37&Itemid=55

  Muutkin Pinklinkin edustamat mediat vaikuttavat melkoisen laadukkailta. 118finder ja 1188, jotka molemmat kopioita ja ratsastavat toisten nimillä tarkoituksena ilmeisesti hämätä puhelinmyynnissä ”Täältä 118:sta soitellaan, että mites nuo näkyvyysasiat tässä meidän todella suositussa hakupalvelussa”.

  Miksi ei voi luoda jotain uutta ja rakentaa rehtiä liiketoimintaa? Miksi ihmiset jaksavat säätää ja tuhlata aikaansa tällaisten viritysten kanssa?

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Noi siksi, että tällaisen pystyyn pistäminen on nopeaa ja helppoa, eikä vaadi pystyttäjältään mitään muuta kuin ahneutta.

  Taitaa olla sama tyyppi, joka taannoin yritti viritellä jotain matkailuun liittyvää kurssitoimintaa. Verkkosivun tyyli on tutun näköistä.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  on jo ollut rekisteröityneenä Espanjaan tuo yritys.
  509385

  PINKLINK SL.
  Constitución.
  Comienzo de operaciones: 29.11.12. Objeto social: 1. Construcción, instalaciones y mantenimiento. 2. Comercio al por
  mayor yal por menor. Distribución comercial. Importación y exportación. 3. Actividades inmobiliarias. 4. Mediación o intermediación en
  actividades profesionales. 5. Industrias manufactureras y textiles. 6. Turismo, hostelería y rest. Domicilio: AVDA JESUS SANTOS REIN
  – COMPLEJO HELIOPOLIS, EDI (FUENGIROLA). Capital: 3.070,00 Euros.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  No, varmaan sitten ihan laillinen kaikin puolin?

  Onnea vaan heille.

  LINKKI

  Jokkanen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Tuolla kirjoituksessa lukee:

  ”Selvyyden vuoksi kuitenkin todettakoon, että saamieni tietojen mukaan samaa väkeä istuu Suomen Yritys- ja Luottotietojärjestelmä YLJ Oy:n, sille tietokannat tarjoavan ja Fuengirolassa majaansa pitävän suomalais-espanjalaisen Proventorin, Numeropalvelu 1188 Oy:n sekä Suomen Kuntaverkko Oy:n taustalla. Suomen Kuntaverkko Oy ylläpitää esimerkiksi Suomenmatkailu.fi -sivustoa.”

  Onko tuo Proventor edelleen olemassa vai onko se vaihtanut nimensä Pinklinkiksi?

  Tuo YLJ teki 2012 puolen miljoonan liikevaihdon. Se on uskomatonta. Faktahan on se, että kukaan ei käytä tuota palvelua, joten yrittäjät ovat maksaneet puolen miljoonan verran tyhjästä.

  Ovatko nämä YLJ:n päättäjät tuttuja näillä kulmilla?
  http://www.finder.fi/IT-palveluja/Suomen%20Yritys-%20ja%20Luottotietoj%C3%A4rjestelm%C3%A4%20YLJ%20Oy//paattajat/2497391

  LINKKI

  Jokkanen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Kas, mikäs se sieltä löytyikään:
  http://yle.fi/uutiset/puhelinpalvelutyo_ulkomailla_houkuttaa_yha_enemman/6509876

  Sama ihminen on K1 Media Solutions -puhelinmyyntifirman toimitusjohtaja kuin on tuon huijarisivustoksi epäillyn YLJ:n hallituksen puheenjohtaja. Onko tuo tuttuja? Varmaan tosi hieno ihminen.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Tarmokas suomalais-gambialainen pariskunta, jolla on monta rautaa tulessa.

  Huijareiksi en ole kyllä kenenkään kuullut väittävän. Se toinen, josta yllä kirjoitin, on ihan toista maata.

  Täällä Costalla on vähän sellainen meininki, että jos joku ansaitsee rahaa, leimaavat kateelliset surkimukset sen oitis huijariksi.

  LINKKI

  Jokkanen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Tarmokkaita ne olivat Lokapojatkin, mutta jos luet tuon kirjoituksen tuosta YLJ:stä (http://www.jocka.fi/?p=2517), googlailet asiaa ja katsot Finderista, kuka firman omistaa (http://www.finder.fi/IT-palveluja/Suomen%20Yritys-%20ja%20Luottotietoj%C3%A4rjestelm%C3%A4%20YLJ%20Oy//paattajat/2497391), niin mitä tuosta pitäisi ajatella?

  Näitä on samalla taholla muitakin:
  http://www.finder.fi/IT-palveluja/Numeropalvelu1188%20Oy/HELSINKI/paattajat/2598648

  Tuollakin puoli miljoonaa liikevaihtoa, vaikka varmasti tuollaista palvelua ei juurikaan kukaan käytä. Kyllä ne ihmiset käyttävät 118 ja 020202. Koko homma perustuu siihen, että myydään puhelimitse harhaanjohtavasti ja laitetaan lasku perään ja yrityspoloiset maksavat, kun heitä perään uhkaillaan perintätoimilla. Monihan älähtää ja kun googlailee niin foorumit ovat täynnä tuon tyyppisen liiketoiminnan kritisoimista, mutta ei sitä saa kuriin niin kauan kuin moraalittomia ihmisiä riittää tai lailla kiellettäisiin puheilmitse tuon tyyppisten ”sopimusten” teko.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  En tiedä, minkä puskan takaa lauot näitä totuuksiasi, mutta jos joku tampiokaverisi ei satu tykkäämään näiden liiketoimista, ei se vielä niistä konnia tee.

  Mikset kävele poliisilaitokselle tekemään rikosilmoitusta? Tulis varmaan hyvä olo.

  LINKKI

  Jokkanen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Selvisi ainakin, kenen tampiokaveri sinä olet 😉

  Mahtaa hävettää, kun tulit vahingossa lipsauttaneeksi, että tuohon kyseenalaiseen liiketoimintaan, jota ystäväsi harjoittaa, ei tarvita muuta kuin ahneutta. Se oli erittäin hyvin sanottu ja täyttä totta!

  LINKKI

  Jokkanen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Netistä löytyy kyllä tietoa enemmänkin:
  http://www.nettihuijaukset.net/modules.php?name=News&file=article&sid=75

  Googlailepa nuo YLJ ja 1188. Ei sitä tarvitse tyhmä ja sokea olla, ellei nyt ihan väkisin halua uskoa hyvää ystävistään.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Mistä sait nyt yhtäkkiä päähäsi, että nämä yrittäjät olisivat ystäviäni? En todellakaan edes tunne heitä, en ole koskaan tavannutkaan.

  Ymmärrän, että myyvät tietoja julkisista rekistereistä, jotka saavat niiden pitäjiltä käyttöönsä. Kyselin muutamilta täällä pitkään asuneilta näistä liiketoimista, enkä saanut keneltäkään mitään negatiivista kommenttia.

  Ilmoitustilan myynnistä minulla ei ole mitään tietoa. Se on tietenkin yrityksille suunnattua toimintaa, joka ei kuluttajaa kosketa, ei siis minuakaan. En tunne ainuttakaan yrittäjää, joka olisi tullut huijatuksi näiden tyyppien toimesta. Tunnetko itse? Entä kuluttajaa sitten? Onko joku kyselijä saanut kenties väärän numeron?

  Kyllä tämä on niin pieni paikka, että huijarit olisivat jatkuvasti median tai viranomaisten hampaissa. Sun kirjoituksesi on ensimmäinen näkemäni tätä aiheesta ja jos siinä olisi totuuksia, olisi joku muukin asiasta tietoinen.

  Totta on tietysti, että kaikenmaailman ilmoitusmyyjät (ja myyjät yleensäkin) ovat jonkin sortin huijareita omituisine laskutusmenettelyineen, mutta ainakin omasta mielestäni sen verran harmittomia, ettei niiden toimien perusteella kannattaisi nettisivustoja perustaa.

  Jos todella tiedät, että tuo toiminta on lainvastaista, mikset nosta meteliä asiasta? Sensijaan, että kähjäilet jollain foorumilla kinaamassa asiasta mun kanssani?

  LINKKI

  Jokkanen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  No, siitä päättelin, kun ensin olit yhtä lailla tuomitsemassa kyseisen liiketoiminnan, mutta kun tajusit kuka on kyseessä, sävy muuttui.

  Yhtä kaikki, jokainen joka lukee noiden linkkien takaa löytyvät jutut ja googlailee, ymmärtää mistä on kysymys.

  Kyllähän noita tuon tyyppisiä puljuja on oikeudessa, esim. Directa:
  http://www.yrittajat.fi/fi-FI/yritystoiminnanabc/hakemistopalveluja-koskevat-erikoissivut/

  ”Kesäkuussa 2012 Directan toimitusjohtaja Ville Komppa tuomittiin viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen markkinointirikoksesta Helsingin käräjäoikeudessa.”

  Tuon tyyppiset bisnekset pyritään rakentamaan juuri niin, että toiminta on kyseenalaista harhaanjohtavuutensa vuoksi, mutta on haastavaa suoraan osoittaa ne laittomaksi. Lisäksi jos yksi yrittäjä menee poliisille sen jonkun parin sadan euron virheellisen laskun vuoksi, hän saa laskun lopulta mitätöityä, mutta hakemistopalveluyrityksen toiminta vain jatkaa porskuttamistaan. Vaatii joukkokanteen, että sitä pystyy heilauttamaan. Sellaisen organisointi taas on haastavaa, joten ainoiksi aseiksi jäävät sosiaalinen media sekä A-studion / 45 minuuttia / Karpolla on asiaa -tyyppiset ohjelmat, jotka ajoittain ovat tehneet näistä juttua ja pk-yrittäjät ovat saaneet sitä kautta varoituksen vaarasta. Harmi, että noistakin ohjelmista 2 on lopettanut toimintansa.

  Vaikka tämä oli sinulle uusi asia, se ei ole sitä muille. Kun googlailet, löydät tietoa. Jos asiassa ei olisi perää, olisi tuo kirjoitus poistettu netistä poliisin toimesta jo aikoja sitten, sitä on jaettukin satoja kertoja: http://www.jocka.fi/?p=2517

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Olen todella hämmentynyt tästä asiasta. Soittelin aamulla kierroksen tuttuja läpi, joukossa muutama yrittäjäkin. Kenelläkään ei ollut poikkinaista sanaa tästä pariskunnasta. Kuten sanoin jo, näin pienessä piirissä juttu kulkee todella nopeasti. Oikeastaan ainoat negatiiviset viitteet, joita olen nähnyt ovat tuossa sun blogissasi.

  Mutta antaapa olla minun puolestani. Juttu ei koske minua, enkä voi tehdä asian hyväksi yhtään mitään.

  Miksi et kirjoittaisi asiasta juttua Fuengirola.fi -lehteen? Kyllä ne sen luultavasti julkaisevat, jollet ihan halua henkilönimiä esille – yrityksinä ne kuitenkin toimivat. En jaksa uskoa, että orgilla on niin laajaa lukijakuntaa Costalla, että kaikki yrittäjät osaisivat varoa, jos asiassa nyt sitten lopulta varottavaa on.

  Tuon Directan sotkeminen tähän ketjuun oli ihan asiaton liike sun uskottavuuttasi ajatellen. Jos joku toinen toisessa maassa on saanut rapsut vastaavan tyyppisestä toiminnasta, et sillä tiedolla kyllä pysty jotain muuta leimaamaan.

  LINKKI

  Jokkanen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.03.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 13

  Suomen markkinoista nyt puhutaan. Suomessa toimiville suomalaisille yrityksille ne täältä soittelevat näistä Espanjaan asettuneista puhelinmyyntifirmoista.

  Kyllä netti on täynnä informaatiota, jos sitä on halukas ottamaan vastaan…
  http://kauppakamari.fi/2012/08/08/valelaskuja-liikkeella/

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.