Espanjaan muutto

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Espanjaan muutto

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kähmy
  kähmy Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.11.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Terve kaikille. Jouduin/pääsin työkyvyttömyyseläkkeelle nuorena nelikymppisenä.Nyt olisi ajatuksena etsiä edullisempi asuin paikka.Vaimo siivous alalla ja lapsia viisi 2-17 v.Kaksi nuorinta kotihoidontuella kotona ja kolme käy koulua. Sanokaapa suoraan onko mahdoton ajatus muuttaa espanjaan?Kiinnostaisi syrjäisempi alue keski/pohjois espanjassa Leon tms. Harrastamme kalastusta ja metsästystä. Onko suomenkielisiä kouluja siellä päin ja mitenkä esim hoitopaikat jos semmoiseen tullee tarvis. Saako lapsilisät suomesta mukaan? Hintataso espanjan noissa osissa? Nykyiset tulomme ilman lapsilisiä n.3000e/kk. Pärjääkö kohtuullisesti? Selkävaivat eivät tykkää tästä kylmästä ja kosteasta,joten ajattelin että pakkoko sitä on täällä koko ikäänsä olla. Riistapuolen koulutus minulla ja kokemusta puuntyöstöterien teosta ja trukkikuskin töistä,että jos joku kyselee niin tästä löytyy.. Kertokaapa ajatuksianne.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Jos olet sairaseläkkeellä niin nähdäkseni saat sairaseläkkeen nolla prosentilla Espanjaan. Mutta koska olet sairaseläkkeellä, niin ilmeisesti et voi tehdä työtä (muutoinhan et olisi eläkeläinen). Suomalaisia kouluja et löydä syrjäisiltä seuduilta. Lapsilisätkin tietääkseni jää suomeen.Siivousalan työt on tiukassa ja jos vaimosi niitä saa, niin palkkataso on tosi, tosi alhainen. Eli, minun mielestä kun lapset on pieniä perheenne tuolot ovat ilmoittamasi 3000 euroa, niin pysyisin suomessa. Sieltä käsin voi etsiä töitä vaimolle ja sen jälkeen muuttaa. Suomalaisessa koulussa on muuten lukuakausimaksut. Eli opiskelu ei ole ilmaista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eihän 3000€ /kk,ole ollenkaan huono saavutus Espanjassa.Mutta siivoustyöt ovat tyypillisiä maahanmuuttajien ,papereilla ja ilman papereita,töitä, joista maksetaan tunnilta sen verran että sillä saa Suomessa yhden kupin kahvia.Ja niissäkin hommissa täytyy osata espanjaa.Eli tästä tullaan siihen tosiseikkaan,että etenkin vähänkin syrjemmässä ei kukaan osaa edes englantia,Suomesta kukaan ei ole edes kuullutkaan,joten ainakin kohtuullinen espanjan taito olisi ehdoton edellytys.
  Kunnallinen koulupaikka järjestyy lain mukaan lapsille ,mutta sekään ei ole oikeasti ilmaista,vanhempien maksettavaksi tulee mm.kirjoja ja ruokailu.Muutenkin Suomen moninaisiin tulonsiirtoihin verrattavaa systeemiä ei ole,vaan periaatteessa jokainen tulee omillaan toimeen.Esim.lapset pannaan yksityiskouluun jos siihen on varaa.Asuminen kustannetaan myös itse.
  Hintatasosta sen verran että pohjoisessa ,karkeasti yleistäen, on parempi palkkataso,mutta kaikki on myös kalliimpaa ,kuin esim.Andaluciassa. Ja tietenkin kaupungeissa on kalliimpaa kuin maaseudulla,tämä pätee koko Espanjaan.Ja Madridissa on hintataso sitä luokkaa vähänkin paremmilla alueilla että Suomikin voi tuntua halvalta.
  Hakutoiminnolla löydät paljon tietoa mm.eläkkeiden verotuksesta,palkkatasosta,asuntojen hinnoista,residenciasta ja muusta paperisodasta ja kaikesta muusta muuttoon liittyvästä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  kähmy kirjoitti:

  Nykyiset tulomme ilman lapsilisiä n.3000e/kk. Pärjääkö kohtuullisesti?

  Tuo on noin kolmikertainen summa verrattuna normaaliin palkansaajaan espanjassa! ..ja huh, vielä jotkut ihmeen lapsilisät päälle….

  Voitte siis laskea itsenne espanjan mitakaavassa _erittäin_ hyvätuloisiksi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Kähmy kirjoitti:
  ”Vaimo siivous alalla ja lapsia viisi 2-17 v.Kaksi nuorinta kotihoidontuella kotona ”

  Jos nettotulot ovat ilman lapsilisiä 3 000 euroa kuussa, ne ilmeisesti kuitenkin sisältävät vaimon nykyisen nettopalkan ja nuorimpien lasten kodinhoitotuen. Kun ne jäävät Suomeen, tili onkin huomattavasti kevyempi.

  Kielitaidottoman on ilmeisesti Espanjassa yhtä vaikea saada siivoustyötäkään kuin afrikkalaisen Suomessa. Maahanmuuuttaja mikä maahanmuuttaja.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä finnfuerte
  finnfuerte Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 97

  ottaen huomioon isohkon läjän lapsia, niin ehkä yksi ratkaisu olisi asua vain kevätlukukausi espanjassa. costa blancalla on suomikoulu toimintaa ainakin niille kahdelle pienemmälle koululaiselle.
  torreviejan seudulta rivitalo asunnon 3mh+k+oh+1-2kph saa noin 450e/kk.

  Eli muksut käy suomessa syyslukukauden ja kun suomessa alkaa kylmät kelit,niin sitten kevät lukukaudeksi espanjaan. siinä säästää jo heti puolet koulumaksuissa ja suomessa jos on säästäväinen ja saa laitettua vähän rahaa sivuun niin se auttaa jo kummasti.

  eihän espanjassa mene rahaa ruokaankaan niin hirveästi kun on lämmin, suomessa tuollainen seittemän henkinen perhehän kuluttaa kovilla pakkasilla ripakopallisen pottuja päivässä 🙂

  minä en näe teidän tilanteessa muuta ongelmaa kuin tuon 17v asioiden järkkääminen, aurinkorannikolla on kyllä suomi lukio, mutta siellä taas joutuu maksamaan asumisesta todella paljon enemmän ja lapsiperheelle torreviejan seutu on huomattavasti rauhallisempaa,halvempaa ja turvallisempaa aluetta kuin aurinkorannikko.

  Ei muuta kuin tuumasta toimeen aina kannattaa kokeilla ja suomeen pääsee aina takaisin ottaan vauhtia jos asiat ei heti luttaannu 🙂

  ps. brittien kautta saa vuokrattua parempi tasoisia asuntoja edullisemmin ja vuokratakuita ei tarvitse maksaa yhtä kuukautta enempää ja sopikaa aina sähkö+vesi samaan kk vuokraan niin ei tule onkelmia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kähmy
  kähmy Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.11.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Terve! Kiitos vastauksista. Jatko kysymys: Mihin alueelle kannattaa muuttaa edellä mainituilla tiedoilla? Tuo paikka kiinnostaa missä kuuluu olevan suomi koulu. Vanhin lapsi 17v jää hoitamaan kotitilaa ja opiskelemaan suomeen. Onko ruokakustannukset mitä luokkaa suomen hintatasoon verrattuna? Lapsille 2-3 vuotiaille kerhoja tms, jopa suomenkielellä? Ei tarvitse olla aivan rannikolla.Mitä vaimoon tulee niin uskon että viihtyy kotonakin jos kelejä riittää. Tästä sitä suunnitellaan.Kyselen tosi mielellä.Pois takaisin pääsee sukkelaankin vaikka finnairilla jos tarvis tullee..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä oleo
  oleo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 284

  Suomessahan on tunnetusti Euroopan kalliimmat ruoat, ainakin minun lukemani mukaan. Kuitenkin kesällä käväisi anoppini Espanjasta vierailulla Suomessa ja ei ollut moksiskaan ruoan hinnoista ravintoloissa etelä-Suomen alueella. Luultiin etukäteen että kauhistuvat hintatasoa, mutta ei mitään sellaista reaktiota ollut… Totesivat vain että Espanja on kallistunut valtavasti myös ruoan suhteen. Mutta varmasti safkat siellä hieman halvemmaksi tulee, ainakin kaupasta ostetut.

  Ne Suomi koulut on Costa del Solilla, Fuengirolassa, jossa siis peruskoulu + lukio ja toinen Suomi koulu on Costa Blancalla (Torreviejassa) mutta sen toiminta ei kai ole kuin muutaman kerran viikossa, sitten kun siitä viimeksi kuulin. Voi olla että tilanne on parantunut ja toivottavasti joku sen sinulle kertoo jos niin on. Madridissakin muistelen että olisi jonkinlaista Suomi kerhoa, mutta en varma. Ehkä joku muu tietää.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä finnfuerte
  finnfuerte Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 97

  costa blancan suomikoulu sijaitsee heti torreviejan alapuolella. kivoja asuinpaikkoja on useita varsinkin jos menette omalla autolla sinne. katselkaa netistä torreviejan alapuolisia alueita pikkuvälimerelle asti me olemme asuneet joka puolella siellä.

  mar menorilla on myös kiva olla esim san pedro del pinatar mar menorilla on kiva käydä uimassa lasten kanssa kun siellä ei ole juurikaan aallokkoa ja vesi on suht lämpöistä talvellakin koska se on syvimmiltä kohdalta vain noin 6m syvä. asumisen kannalta ehkä liikaa espanjalaisia.

  lempi asuinpaikkoja on meille ollut mil palmeras ja orihuela costan alueet, monet haukkuvat playa flamencan aluetta rauhattomaksi ja raatoiseksi, mutta sielläkin muutamia kivoja asuin alueita.

  kaikki on niin kiinni siitä taloyhtiöstä. tärkeintä melkein on asuntoa valittaessa on se ettei alue ole liikaa jonkun kansallisuuden valtaama esim pelkkiä sakuja,brittejä taikka spanieleita.

  jos asuin alueella on lähes pelkästään espanjalaisia, niin he ovat koko ajan koputtelemassa kelloa ”hiljaa nyt on siesta” ja he myös parveilevat kotinsa edustalla niin että pitemmän päälle alkaa oksettaan niitten morjestaminen kotiin mennessään.

  saksalaisten alueet tunnistaa poikkeuksetta siitä että kaikki on aidattu ja miljoonien lukkojen sisälle ja uimaallas alueella on säännöt kuinka pitää toimia ja joka puolella on koiria ulkoiluttavia huumorittomia nahkahousuja. 🙂 ( heh meidän piti pitää uimalakkia päässä altaassa ja uida sai puolituntia kerrallaan)

  paljon haukutut britit on taas aina hyvällä tuulella grillaamassa pihoillaan ja he ovat olleet poikkeuksetta erittäin ystävällisiä avoimia ja he pukeutuvat vielä rumemmin kuin me finskit. heidän jälkikasvu vaan tuppaa sotkeen paikat ja esim lasten leikkipuistot on täynnä lasinsirpaleita

  parhaat alueet ihmisten suhteen on olleet ne paikat missä on norjalaisia,ruottalaisia, brittejä ja meitä sopivassa suhteessa.

  ja kun teillä on muksuja niin pienenä vinkkinä katsokaa rivitaloasunto eli dublex jossa on oma kattoterassi ja jos ei löydy kattoterassilla olevaa asuntoa, niin asunnon täytyy olla shoutface eli aurinkoon päin!
  kun asuntoon paistaa aurinko pihaan, niin on kiva laittaa pikku rulla allas muksuille pihaan ottaa itsekkin arskaa siinä, lähtemättä minnekkään kämpiltä.

  RAATOKÄMPPÄ MAKSAA SAMAN KUIN HIENO ASUNTO ja kattoterassit sun muut ei nosta vuokraa.

  ollaan muutaman kerran alkuainoina tietämättöminä vuokrattu asunto johon ei paista koko päivänä aurinko ja kerran vuokrattiin asunto jossa ei ollut uunia silloin ruokakulut oli melkoiset

  taas lähti ajatus niin lentään, että en tiedä vastasinko edes mihinkään kysymykseen loppujen lopuksi 🙂 no jos jotakuta auttaa niin kuitenkin hyvä

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Suomalainen peruskoulu sijaitsee Torreviejassa Horizonten kaupunginosassa. Opetusta annetaan ruotsinkielisen Skandinaviska koulun tiloissa niin, että suomalaislapsilla on lukuaineissa suomalainen opettaja ja harrasteaineet ovat yhdessä ruotsalaislasten kanssa.
  Koulu on maksullinen.
  Orkissa on antoisia keskusteluja lasten koulunkäynnistä Espanjassa. Ole hyvvä, käytä hakutoimintoa.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.