Espanjaan muuto ja mahdollinen tontin/pien maatilan osataminen

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Espanjaan muuto ja mahdollinen tontin/pien maatilan osataminen

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  sadvevut
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.02.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 3

  Hei. Vähän lueskellut tätä foorumia ja kovin monella ei saman laisia tilanteita tunnu löytyvän. Eli ihan vasta suunnittelu vaiheella  oleva unelma. Haluaisin ensin vähän kiertää espanjaa ja tutustua alueisiin paremmin. (miten tämä olisi parhaiten mahdollista?).

  Sitten että miten espanjassa menee asunnon/tontin ostaminen? Pitää siis olla maan kansalainen jos haluaa verotukset sunmuut siirtää espanjaan..?

  Miten käytännössä toimin jos haluaisin siirtää kaikki suomessa omistamani espanjaan ja voinko muuttaa/saada oleskelu lupaa vaikkaen työskentelisi espanjssa ?

  Kuinka suuret asumis kulut olisivat kuussa jos omistaisin esim. omakotitalon + jonkun pienen maa alueen jota hoitaisin suurimmakseen osaksi itse? (puhu siis ihsn välttämättömistä kuluista esim vesi)

  Kaikki hyödyllinen info olisi tervetullutta!

  kiitos.

  LINKKI

  Seferi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.11.2013
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  Paras tapa mielestäni kiertää ja tutustua Espanjaan, ja varsinkin maaseutuun on asutoautolla kierteleminen.

  Maan tai muunkaan kiinteistön ostamiseen ei tarvitse olla Espanjan kansalainen. Kun hankkii NIE numeron se riittää.

  Jos haluat pysyvän oleskeluluvan ja verotuksen tänne Sinun pitää siirtää kirjat tänne ja hakea Espanjan residenssi,

  siinävaiheessa he haluavat todisteet tuloista että tulet toimeen ” omillasi”

  Asumiskuluista en menisi sanomaan mitään kun ne riippuu niin monista asioista, esimm. miten ja missä asuu.

  Sähkö täällä on noin 100% kalliimpi kuin Suomessa.

  LINKKI

  sadvevut
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.02.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 3

  Jes! Helpotti jo jonkun verran. Jos minulla on pieni pää oma jolla voisin ostaa kiinteistön ja sen jälkeen jäisi vielä junkun verran olisiko se tarpeekisi jotta voisi todidtaaa että tulen toimeen omillani? Vai pitäisikö työ paikkaa etsiä heti?

  Pystyisinkö elää espanjassa edes 50% omavaraisesti luultavammin iman säköä tai juksevaa vettä? Onko espanjassa suomalaisia jotka eläisivät näin? kokemuksia..?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kaikissa isommissa ja monissa pienemmissäkin kaupungeissa on omat chabolansa.  Slumminsa. Niissä asuu yritteliästä väkeä eri maista . Romaniasta , Bulgariasta, Marokosta, joukossa paljon espanjalaisiakin. Voihan sieltä löytyä joku suomalainenkin.  Vuokria ei tarvitse maksaa, hökkeli rakennetaan ihan itse,  vesi ja sähkö varastetaan omilla liittymillä. Eli pitää olla kyllä tee se itse miehen vikaa , uusavuttomat eivät pärjää niissä kuvioissa. Mutta halpaa on. Ja bisnestä tehdään. Yleensä huumeilla ja varastamisella. Eli verovapaata ja vapaata ja luovaa hommaa. Papereita ei kysellä . Tässä ykkösvaihtoehto.

  Toinen voisi olla vapaa ja villi hiekkataiteilijan  homma  playalla. Päivän tekee hiekkalinnoja ja muita taideteoksia hiekasta ja kerjää rahaa pahvilaatikkoon ja illalla kellistyy nukkumaan työmaan ääreen palmun alle. Se on siinä. Vapaata elämää ilman suuria velvollisuuksia tai menoja. Veroista ei puhettakaan. Näitä on paljonkin , aina sadan metrin välein. Joukossa taitaa olla useampikin suomalainenkin. Mutta ainahan sinne johonkin väliin mahtuu. Sopu tilaa antaa.

  Tässä vain  pari esimerkkiä . Mahdollisuuksiahan on vaikka minkälaisia. Jämähtäminen tylsään eläkeläisen elämään onkin turhaa verrattuna siihen mitä kaikkea tämä maa voisi tarjota. Ennakkoluulottomalle  ja yritteliäälle maahanmuuttajalle.

  LINKKI

  juki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.08.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 68

  Hei Sadvevut!,

  Viestiisi vastattu yksityisviestillä.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  sadvevut escribió: ”Kaikki hyödyllinen info olisi tervetullutta!”

  Kysymystesi määrästä ja niiden kirjavuudesta päätellen et taida tietää Espanjasta paljoa, jos vähääkään.

  Varsinaisesta ”unelmastasi” kirjoitat kovin epätarkasti, joten ei oikein selviä, onko haaveenasi muuttaa Espanjaan yksinäiseksi vuohipaimeneksi, vaiko perustaa hippitaiteilijayhteisö, vai tehdä etätyötä Suomeen, vaiko jotain aivan muuta?

  Kyllä Espanjassa maaseudulla elää yhäkin ihmisiä, etupäässä erakoituneita vanhuksia tosin, jotka asuvat kaiken infrastruktuurin ulkopuolella, keittävät kahvinsa lähes avotulella ja kantavat vetensä kaivosta, mutta sijainti on tavallisesti sellainen, että nykyihmisenä saa olla melkoinen ’buddha’, jos samaan suoritukseen aikoo päästä. Ja ympärivuotiset kaivot, noin muuten, eivät sijaitse kovinkaan usein Costalla, vaan kylmemmillä ylängöillä.

  Työtä sinulle tuskinkaan on tarjolla. Mutta jos pätäkkää on riittävästi, niin taatusti löytyy useampiakin irtonaisia suomalaisia, jotka mielellään osallistuvat rahojesi kuluttamiseen, ja pikavauhtia, joten älä vain hemmetissä mene luottamaan kehenkään ventovieraaseen, sattumantuttuun suomalaiseen. Siitä on Costalla jo liian monta onnettoman lopun saanutta tarinaa.

  Siksipä suosittelenkin, että lähtökohtaisesti ottaisit yhteyttä johonkin suomenkieltä taitavaan, mutta Espanjassa sijaitsevaan asiointitoimistoon. Niitä löytyy ennen kaikkea ”Fugesta”, eli Fuengirola’sta, jossa valtaosa espanjansuomalaisista majailee.

  Eli homma pähkinänkuoressa: Hotelli Fugesta ja heti ensimmäisenä arkena marssit asiointitoimistoon. Se ei toki ole aivan ilmaista, mutta jos satasella voi suojella kymppitonnin, tai muutamalla satasella satatonnia, niin kannattaa kyllä poikkeilla.

  P.S. Jos olet pee-aa, niin kannattaa kiertää Espanja kaukaa. Paha paikka rahattomalle, espanjalaisellekin.

   

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe osti kokonaisen kylän Espanjasta parillakympillä. Olivat neuvotelleet kylän entisen pormestarin kanssa hyvän sopimuksen ja koska on autonominen oli saaneet verohuojennuksen seuraavaksi 30 vuodeksi. Ilman NIE numeroa pelkän perustettavan yhtiön lukuun. Eli saattaa olla että rahaa ei mene juuri lainkaan jos ostaa kokonaisen kylän. Tätä suositellaan muillekin suomalaisille. Ei kannata aina jäädä Fuengirolan Centro Finlandian kulmille vaan suunnata syvälle maaseudulle jossa näkee aitoa espanjalaista kulttuuria missä ei ole turkinpippurikarkkeja tai minipätkiksiä.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2576711/Buy-ghost-village-50-000-Thousands-abandoned-Spanish-hamlets-sale-price-London-garage.html

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Oli sen verran ympäripyöreä ja maailmoja syleilevä tämä alkuperäinen kysymys , että tuli heti ensimmäiseksi mieleen vedätys. Josko alan asiantuntijat  provosoituisivat suuriinkiin kirjallisiin ponnistuksiin vastatakseen.

  Jos taas ei ollut näin, niin liikutaan sellaisissa henkisissä sfääreissä  joihin ymmärsin oman kykyni ymmärtää   liian vajavaiseksi. Mutta onnea vaan kysyjälle valitsemallaan tiellä.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  matkailevaperhe escribió: ”Eräs tuttavaperhe osti kokonaisen kylän Espanjasta parillakympillä.”

  Ei muuten ostanut. Älä viitsi aina jauhaa paskaa! Oletkohan koskaan kirjoittanut tälle sivustolle kommenttia, jossa olisi totuutta edes siteeksi?

  Kyliä on kyllä myyty muutamia, mutta ei sinun tuttavillesi. Niitä ei myydä keille vain pelleille. Kauppaan kuuluu sopimus, että ostaja laittaa ostamalleen alueelle infrastruktuurin kuntoon, ja se ei ole mitään joka matkailupersepojan hommaa.

   

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 11 kuukautta sitten arnold malaga.
  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Jos se oli paria linkkiä vailla, Engelsmannien \Expat foorum spain/ haku antaa kivasti luettavaa, suht selkeässä muodossa ja uusimmat postit ovat yleensa ajan tasalla.

  Täälläkin loytyy vaikka mitä mutta kannattaa hakea googlen kautta…

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Santtu escribió: ”Oli sen verran ympäripyöreä ja maailmoja syleilevä tämä alkuperäinen kysymys , että tuli heti ensimmäiseksi mieleen vedätys. Josko alan asiantuntijat  provosoituisivat suuriinkin kirjallisiin ponnistuksiin vastatakseen.”

  Sepä kävi itsellänikin heti mielessä, mutta ajattelin sitten kirjoittaa (kun se minulta sujuu suht nopeasti) muutaman valistavan rivin, ettei ketään pirstaleista taiteilijasielua, jollaisia olen muutamiakin tavannut matkan varrella, menisi laittamaan vähiä rahojaan palamaan johonkin kylmäveriseen ohivetoon.

  P.S… ja oikeassa olet siinä, että rantapummina kyllä pärjää jonkin aikaa, kunhan ei sotke näppejään vääriin tuttaviin. Etenkään humehiin.  Menneiden vuosien takaisen tuttavani entinen tyttöystävä, sittemmin jo aikuinen nainen, tuli Málagaan asumaan ja hengailemaan kun lääkäriperheen tyttärenä sattui sitä pätäkkää olemaan. Myöhemmin kuulin, että oli kuollut heroiiniin.

   

  LINKKI

  sadvevut
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.02.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 3

  Olen googlettanut paljon.. loputtomia määriä 😀 Espanjassa olen käynyt kolmeen otteeseen. Satunnaisesti siten kanarialla, Gran canarialla ja Teneriffalla. Ne ovet kuitenkin ollet ”lomareissuja” joilla en hirveästi tarvittavaa infoa Espanjaan muutamisesta ole selvitellyt.

  ”Kysymystesi määrästä ja niiden kirjavuudesta päätellen et taida tietää Espanjasta paljoa, jos vähääkään.” —>> TOTTA! siksi päätinkin liittyä tähän foorumille ja hankkia lisää tietoa Espanjasta. On todistautunut hyvin hyödylliseksi. Kiitos!

  Alkuperäinen ”haave/unelma” olisi ollut johonkin vähän pidemmälle lähteminen (EU:n ulkopuolelle). Totesin sitten jonkun ajan selvittelyn päästä että tämä ei tapahtuisi kovin nopealla aikataululla.. Esim.. Varallisuuden siirto maasta toiseen on voi olla hyvinkin vaikeaa ja kansalaisuuksien hankkimisessa voi kestää ikuisuus. Espanja on lähellä, lämin ilmasto, suht halpa ja EU maa joten muutossa ja kansalaisuuksien hankkimisessa ei menisi ikuisuutta.

  ”Oli sen verran ympäripyöreä ja maailmoja syleilevä tämä alkuperäinen kysymys , että tuli heti ensimmäiseksi mieleen vedätys” –> Nyt en oikeen ymmärrä että mistä tuli mieleen vedätys?

  LINKKI

  Kuksa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.02.2009
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 19

  Kansalaisuuksien hankkiminen? Nopea aikataulu ja vähän pidemmälle… Jos ei ole vedätys, niin sitten kertonee jotain muuta Sadvevut´in tilanteesta…

  Tietopankki-osiota lukemalla löytää paljon tarpeellista perustietoa Espanjaan muuttamisesta.

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Noin 100 000 – 120 000 eurolla saa ihan  siedettävän ja asuttavan talon maalta, maata voipi saada muutaman tuhat neliötä siihen.  Mielenkiintoisimmat ja kauneimmat tontit sijaitsevat usein ei-niin-tasamaalla, joten maan muokkaamiseen pitää varata jonkin verran rahaa, mutta aika edullista puuhaa tavallinen tasaaminen tai pienen tien tms. raivaaminen on.  Maaseudulla monin paikoin ei ole kunnallista vesiverkostoa, joten ostovesi, noin 60-80 euroo / 8 000 l.  Jos on kaivo ja /tai kastelusysteemi, niin tontin hinta voi olla korkeampi.  Porakaivon tekemistä ei uskalla suositella edes kaivon tekijä, sen verran arpapeliä on osua ”vesisuoneen” vuoristossa. Sähköä vetelivät joku vuosi sitten aika moneen paikkaan ihan subventioiden kera, joten se ei lienee ongelma. Kallista se on, sähkö nimittäin. Kaasupullo maksaa noin 18 euroa ja se riittää esim. hellaan moneksi kuukaudeksi, lämpimään veteen käytöstä riippuen 2-5 viikkoa ja ”estufaan” eli lämmittimeen edelleen käytöstä riippuen 4-10 päiväksi. Takkapuita saa usein edullisesti omaan pihaan tuotuina isomman määrän suht. edullisesti (esim. 150 € / pari-kolme kuutiota , tai painon mukaanhan ne väkkyrät useimmiten myydään… ) ja edullisin / paras ostopaikka varmaan selviää sitten kun se talo on hankittu.

  Omalla maalla voi sitten kasvattaa vaikka mitä, kunhan muistaa opetella paikalliset niksit  ja tavat  ja pitää mielessä, että vettä kuivassa vuoristossa kuluu sen mukaan.  Manteli- ja oliivipuut eivät juuri kastelua kaipaa,  ja sadon voi myydä vaikka jollekin paikalliselle osuuskunnalle, jos sattuisi sellainen tontti kohdalle.  Ja vaikka finca ei olisikaan rannikosta kuin 50 km päässä,  niin matka maantieltä talolle voipi olla se vaikein osuus. On sateella täyttyviä joenpohjia, mutaa, sortuvia pikkuteitä yms. Eli neliveto lähes ehdoton, eikä sekään takaa kylälle pääsyä talven jokaisena päivänä. Siis kunnon vesi- ja ruokavarastot, toimiva matkapuhelinyhteys (lankaverkko jossain on, jossain ei) ja omat koordinaatit muistiin, osoitteitakaan kun ei maaseudulla juuri ole.  Nettiyhteyksien varaan ei kannata ainakaan elantoaan perustaa; lukuisat viritelmät, mokkulat yms. saattavat toimia tai sitten ei – vähän päivästä riippuen.

  Omaisuuden siirroista yms. en mitään tiedä tai osaa sanoa,  mutta varmaan luotettava asiainhoitaja / lakimies tms.  niissä asioissa osaa neuvoa. Sellaista joka tapauksessa tarvitsee, ennen kuin em. paikkaa ostaa. Vielä on paljon tontteja ja taloja maalla myynnissä, joissa on jos jonkinlaisia epäselvyyksiä – eivätkä kaikki edes yritä huijata, täällä vaan tuo rekisteröintisysteemi oli ja on aika….. omalaatuinen? Sekä itse systeemi että rekisterien ajantasaistamisyritykset  ovat aiheuttaneet jos jonkinlaisia sekaannuksia tonttien koossa, rajoissa, omistusuhteissa  ja vaikka missä. Ja toki systeemin sekavuuden varjolla yritetään huijatakin. Eli tarkkana siinä kohtaa!

  Nämä siis joitakin huomioon otettavia kuluja campo campolla , syvällä maaseudulla, vaikkakin lähellä rannikkoa. Maantien varrella, hyvien kulkuyhteyksien päässä jne jne hinnat tietenkin nousevat, joskin jotkut kustannukset sitten vastaavasti ehkä pienenevät.

  Ja varmasti halvemmallakin talon+maata voi saada, mutta säästö mennee remonttikuluihin.

  Onnea vain tutkailussa ja pohtimisessa; kenties se unelmien paikka löytyy!

   

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Tuosta vedättämisestä sanoisin, että jos tyyppi saa kysymyksensä otsikkoon mahtumaan kolme kielivirhettä, joilla voi reputtaa kansakoulussakin, on se liian tumpelo edes vedättämään.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.