Espanjaan ja Portugaliin lentämättä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Espanjaan ja Portugaliin lentämättä

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  TíaTuula
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2009
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 23

  Hei!

  Onko kellään kokemuksia välistä Helsinki-Madrid joko junalla tai bussilla? Loma-asunto yms. asiat on hoidettu, mutta nyt kaikkien lento-onnettomuusuutisten jälkeen kävi niin, että yksi seurueen pikkupojista (10v) on niin lentopelkoinen, että on ihan pakko miettiä myös muita vaihtoehtoja ainakin hänen ja yhden aikuisen osalle. Ja tietysti, jos jollakulla olisi keinoja hälventää tuota lentopelkoa, sen parempi.

  Itse asiassa Lissaboniin olemme menossa, mutta jos kerran junalla tai bussilla täytyy tulla, niin Madrid on pysähtymisen arvoinen paikka. Ilmeisesti ainakin bussiyhteydet toimivat hyvin Madrid-Lissabon välillä.

  Terveisin
  TiaTuula

  LINKKI

  hulluville
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.10.2013
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 8

  En osaa suoraan ehdottaa reittiä, mutta suosittelisin valitsemaan sen mielenkiintoisimman reitin eikä se nopein/halvin välttämättä, tuossakin matkan varrella on monta näkemisen arvoista paikkaa 🙂 Eli ite tekisin siitä osan sitä lomareissua.

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  http://www.finnair.com/FI/FI/information-services/before-the-flight/special-services-health/fear-of-flying

  Onhan toi kova paikka jos ihan sairaasti pelkää, vie se malmille pari kertaa, ekaks vain katselemaan ja sitten toisella kerralla selitä etukäteen yleisölennättäjälle mikä on juttu ettei skidi kuule ja kato jos se suostuu pieneen lennätykseen, pien koneet voi olla pelottamatta samalla tavalla tai ollenkaan kun uutisten animaatiot leikehtivistä isoista koineista nokka alaspäin kursilla tai leffojen mitkä milloinkin kohtaukset.

  Malmille tai mille vaan kentälle jossa on yleisölennätystä saatavana kys ajankohtana.

  Auto liikenteen kuolin luvuista verrattuna lentämisen vast lukuihin olisi mitä minä olisin kertonnut meidän skideille jos olisi ollut tarvetta, tosin jonkun toisen kohdalla voisi olla että sitten mennäänkin vain polkupyörällä ja hiihtäen sen jälkeen.

  LINKKI

  Los Knots
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.09.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 107

  Eiköhän paras lääke tuossa tilanteessa olisi, kun se aikuinen olisi nyt oikeasti aikuinen tilanteessa, eikä yli-hyysäävä pehmoemo.
  Minkälaisen esikuvan siinä itsestään tekee, jos perheen pikku-Pekkaa alkaa yhtäkkiä lentäminen uutisoinnin takia pelottamaan, niin heti lähdetään miettimään muita reittivaihtoehtoja ja kiertämään sitä itse ongelmaa.

  Tapahtuuhan noita onnettomuuksia juna- ja bussiliikenteessäkin, muusta tieliikenteestä puhumattakaan. Entäs sitten, kun se pikkuinen ei uskalla enää autonkaan kyytiin istua, kun naapurikorttelissa joku ajoi kännissä puuta päin?

  Parasta, kun aikuinen omalla esimerkillään näyttää, ettei siinä ole mitään pelottavaa. Lentäminen, jos nyt mikään tässä maailmassa on turvallista.
  Ottakaa selvää ja kertokaa sille pojalle, miten organisoitua ja tarkkaan valvottua lentoliikenne on. Tutustukaa lentokoneisiin ja siihen, miten ne toimii.
  Samoin itse koneessa voi kokoajan kertoa mitä nyt ja mitä seuraavaksi tapahtuu, niin siinä ei tarvitse mitään jännittää.

  LINKKI

  TíaTuula
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2009
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 23

  Hei!
  Kyse ei kyllä ole minun lapsestani, mutta siitäkin huolimatta mielestäni lapsen lentopelkoon tulee suhtautua aivan yhtä vakavasti kuin aikuisenkin.

  Näyttää kyllä aika aikaa vievältä mutta mielenkiintoiselta projektilta, ohessa Hesarin artikkeli vastaavasta reissusta:
  http://www.hs.fi/artikkeli/Helsingistä+Lissaboniin/1135268653972

  LINKKI

  Los Knots
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.09.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 107

  En väittänytkään, että kyse olisi sinun lapsestasi ja vaikka olisikin, niin se tässä nyt on merkityksetöntä. Ja ilman muuta lapsen lentopelkoon tulee suhtautua yhtä vakavasti kuin muidenkin, mutta 10-vuotiaan kohdalla se on varmasti huomattavasti helpompaa sillä aikuisen omalla pelkoja hälventävällä esimerkillään.

  Ja lentopelkoiselle lapselle se pelkoja hälventävä esimerkki ei ensimmäisenä ota karttaa ja aikatauluja esiin ja etsi kiertotietä kohteeseen.
  Varmasti sekin olisi metka reissu, mutta senhän voi suunnitella sitten erikseen joku toinen kerta.

  Mä olen aika vakuuttunut, että kun sen pojan siihen koneeseen kyytiin saa, niin kyllä se siitä kyydistä tulee sitten nauttimaankin, kun ilmaan päästään ja pelot unohtuu.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.