Espanja on seuraava Saksa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanja on seuraava Saksa

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Aika positiivista kuvaa antaa Morgan Stanley.

  http://www.eleconomista.es/economia/noticias/4601889/02/13/Morgan-Stanley-Espana-se-convertira-en-la-nueva-Alemania-de-Europa.html
  http://www.cnbc.com/id/100456964/Spain_Is_the_lsquoNext_Germanyrsquo_Morgan_Stanley

  Totta on että Espanjan palkkataso moneen maahan verrattuna on mennyt huimasti alas viimeisten vuosien aikana ja varmasti tulee vielä ennestään laskemaan.
  Espanjan vienti vetää hurjana, 2012 oli ennätysvuosi sitten 1971 milloin tilastointi alkoi. Monet autotehtaat ovat, kuten artikkelissa mainitaan, ilmoittaneet lisäävänsä tuotantoa Espanjassa.

  http://www.elmundo.es/elmundo/2013/02/19/economia/1361277016.html

  Mutta tehtävää riittää ja tie on toistaiseksi kuoppaista alamäkeä, viimepäivinä on ollut isoja konkursseja, isoin matkailualan yritys Orizonia meni konkurssiin jättäen 4000 työttömäksi (Marsans, vielä isompi meni konkurssiin aiemmin).Monille tuttu rumbo.com sivusto oli Orizonian, mutta myivät sen muistaakseni Saksalaisille.
  Reyal Urbis rakennusyhtiön konkurssi on taseella mitattuna Espanjan toiseksi isoin konkurssi, velkoja 4400M€.

  Saludos

  Janne Madrid

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Joo, melkoisia ylisanoja.

  Tosiasia kuitenkin on, että autonvääntäjiä mahtuu maailmaan vain rajallinen määrä. Saksa (ja Ranskako) ne tulevat pieremään verta kun autonvalmistus siirtyy johonkin pois…vaikkapa Espanjaan? (tosin vain lyhytaikaisesti).

  Itse uskon kyllä, että moni firma Euroopassa kokee mm. Vestaksen ja Ericssonin kohtalon. Kiinalaiset tulee ja lujaa – ja vie bisneksen!

  Esim. Geely pääsi käsiksi Volvon teknologiaan. Alle 10 vuodessa homma toimii niin, että Kiinasta rullaa tänne hinta/laatusuhteeltaan ylivoimasta kärryä. Olisin hämmästynyt, jos Kiinan poika ei hommaa osaa nyt kun on annettu valmiit sapluunat kouraan.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Täällä auringossa positiivisen Espanjakuvan ylläpitäjiä ovat lähinnä suomalaislehdet, jotka jatkuvasti raportoivat kiinteistöjen hinnannousun (juuri nyt) alkaneen. Kiinteistönvälittäjien ostama ilmoitustila on tärkeä osa lehden taloutta.

  Kiinteistöjen hinnannousu alkaa vasta silloin, kun Espanja palaa pesetaan ja devalvoi noin 40%.

  Maa alkaa nyt olla siinä tilassa, että Rajoyn hallituksen on pian pakko joko taipua ottamaan vastaan EU:n pelastuspaketti ja samalla luovuttaa maan talouden ohjakset pois käsistään. Tai sitten palata siihen pesetaan ja pelastaa sekä kasvonsa että maansa.

  LINKKI

  VillaMartin
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.05.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 63

  muistatte ajan kun tuntui, ettei Japanille löydy pysäyttäjää? Tuntui, että japanialaiset tekivät kaiken paremmin ja halvemmalla kuin muut. Ja iso osa yritysmaailmasta siirtyi Japanilaiseen omistukseen. Ei se sitten loppupeleissä ihan kuitenkaan mennyt niin.

  Samoin tulee käymään Kiinan kanssa. Niin kauan kun löytyy niitä, jotka tekevät ilmaiseksi(siis ilman todellista korvausta) työtä ja teollisuuden päästöt, raaka-aineet jne eivät ole ongelma homma toimii. Mitä sitten kun Kiinan valtio joutuu järjestämään kaikille internetyhteydet, eläkkeet, viiden viikon lomat, minimipalkat jne. Suvaitseeko yritysmaailma tämän ja pienentää omaa tuottoprosenttiaan vai mitä tapahtuu? Jostain ihmesyystä ihminen alkaa tarvita vaikka mitä heti kun hengissäpysyminen ei ole enää se ainoa huoli.

  Ja toinen ihmetyksen aihe on kauanko Kiina tekee tuotteita meille eurooppaan ja amerikkaan velaksi? Kiva kun uusi auto on sopivan halpa ja telkkarin saa melkein ilmaiseksi? Työpaikat viedään Kiinaan, Intiaan ja muualle kauko-itään, koska siellä tehdään halvemmalla. Ja kuka niitä tuotteita sitten ostaa, kun euron kurssi painuu sinne minne se kuuluu? Montako kertaa olette kuulleet, että rahan pitää tuottaa vähintään 12%, että tuotantoa kannattaa pyörittää eikä siirtää mammonaa sinne, missä tuottoa saadaan enemmän? Ja samaan hengenvetoon kysytään, paljonkohan mahtaa olla maailmantalouden kasvuprosentti? 12? Mistä saadaan mahdollinen vaje korvattua? Kukahan tässä viime vuosina on sitä velkaa ottanut ja kellä sitä rahaa on sitten vähän enemmän?

  No tää nyt oli ihan naurettava kuvaus, mutta mun mielestä ei se kaukoitä loppupeleissä ole ainoa voittaja. Että saattaa niitä olla muitakin automerkkejä 10 vuoden kuluttua.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  VillaMartin kirjoitti:

  muistatte ajan kun tuntui, ettei Japanille löydy pysäyttäjää? Tuntui, että japanialaiset tekivät kaiken paremmin ja halvemmalla kuin muut. Ja iso osa yritysmaailmasta siirtyi Japanilaiseen omistukseen. Ei se sitten loppupeleissä ihan kuitenkaan mennyt niin.

  Samoin tulee käymään Kiinan kanssa.

  Varmaan ihan totta. Valitettavasti se vuosi ei ole 2013 eikä edes 2014. Se on ehkä joku 2025-2030 luku. EHKÄ.

  Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että Kiina ehtii raunioittaa Euroopasta ison osan tällä hetkellä työllistävää teollisuutta, jos nykyisenlainen vapaakauppa jatkuu (mitä se ilmeisesti tekee).

  VillaMartin kirjoitti:

  Ja toinen ihmetyksen aihe on kauanko Kiina tekee tuotteita meille eurooppaan ja amerikkaan velaksi? Kiva kun uusi auto on sopivan halpa ja telkkarin saa melkein ilmaiseksi? Työpaikat viedään Kiinaan, Intiaan ja muualle kauko-itään, koska siellä tehdään halvemmalla.

  Kiina tekee tuota kunnes omistaa meidät kirjaimellisesti. Työpaikat tosiaan menevät Kaukoitään – eivätkä takaisin herkästi tule kun ne ottajafirmatkin ovat kiinalaisia, eivät meikäläisiä!

  VillaMartin kirjoitti:

  No tää nyt oli ihan naurettava kuvaus, mutta mun mielestä ei se kaukoitä loppupeleissä ole ainoa voittaja. Että saattaa niitä olla muitakin automerkkejä 10 vuoden kuluttua.

  Ei tuossa minusta ollut mitään naurattavaa vaan hyviä kysymyksiä heitit. Mutta tuo loppukaneetti on vähän ihmeellinen. Jos Kaukoitä ei ole ainoa voittaja, niin nimeäisitkö vähän niitä muita voittajia?

  Ainakaan se ei ole Eurooppa – mikä meitä eurooppalaisia kiinnostanee/huolettanee eniten. Maanosallamme kun on tuota ongelmavajetta katettavaksi ihan muutenkin (ikävaje, innovaatiovaje, talouskasvuvaje, valuuttaunionivaje jne)

  LINKKI

  VillaMartin
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.05.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 63

  niitä voittajia euroopastakin. Eli hyvinvoivat ylikansalliset yritykset. Raha menee rahan luo, köyhät köyhtyy. Jos Kreikka on jo konkurssissa, eivät kaikki kreikkalaiset ole valmiita julistautumaan henkilökohtaisesti maksukyvyttömiksi. Sieltä löytyy kyllä rikkaita, jotka osaavat pitää huolta rahoistaan. Heistä ei tosin taida yksikään suostua luopumaan omaisuudestaan yhteiseksi hyväksi? Ei ainakaan ihan vapaaehtoisesti.

  Automerkeistä voi vaikka ajatella Volvoa ja Volkkaria. Volvo ei kyennyt tuottamaan autoja voitollisesti ja myytiin Kiinalaisille. Volkkarilla on ollut hyviä ja huonoja hetkiä. Yritys kuitenkin tuottaa autoja myös Kiinassa kiinalaisille. Eikä yrityksen taloustilanne ole mikään ihan onneton: http://annualreport2011.volkswagenag.com/financialstatements/incomestatement.html?cat=i

  Valtioiden veloista löytyy lista http://annualreport2011.volkswagenag.com/financialstatements/incomestatement.html?cat=i
  Kiina sijalla 17 velkaisimpien joukossa 710 miljardin dollarin velkansa kanssa. Toki se ei tee kuin 396 dollaria per capita. On siinä maksettavaa siinäkin, jos tuotto(nominaali)per capita on vähän yli kuusituhatta dollaria vuodessa. Vertailun vuoksi velkaisin maa Yhdysvallat oli 2012 velkaa 16000 miljardia, eli noin palttiarallaa 52000 dollaria per jätkä, mika on vähän enemmän kun bruttokansantuote per jätkä(49600$/v)

  Kysymys kuuluukin, miksi valtiot ovat kaikki velkaa, ja mitättömän pieni osa ihmisistä tuntuu omistavan kaiken?

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  No, Klonkswagen konsernin autojen – varsinkin niiden VW logotettujen – pirssien NYKYlaadusta voipi olla montaa mieltä.

  Oma näkemykseni niistä kuluttajana on: Vältän viimeiseen asti. Ei tule Klonkswagenia minulle ainakaan omilla rahoilla ostettuna/ylläpidettynä.

  Mutta ei takerruta lillukanvarsiin. Aika lailla tunnut peilaavan tulevaisuutta sen mukaan mikä NYKYhetki on, Villamartin.

  Niinhän se Klonkswagen on autoja Kiinassa tehnyt. Ihan kuten Tojo, Volvo, Ford ja mitä lie.

  Mutta tekeekö vielä vuonna 2020:kin yhtä menestyksekkäästi ja tekeekö niitä täällä? Ei siihen minusta vastausta sillä metodilla saa, että toljottaa nykyhetkeä.

  Hieno esimerkki kuinka kinkit pöllii eurooppalaisilta teknologian ja bisnekset on Huawei – Ericsson stoori. Kuulemma noita tulee lisää, kertovat ihmiset jotka ovat tavallista paremmin informoituja.

  Ei ne kiinalaiset tainneet täällä ihan pelkästään huvikseen matkailla takavuosina isoina seurueina, järjestelmäkamerat sarjatulella…

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Vaikuttaa jotenkin väkisin väännetyltä uutiseltä tämä ”Espanja on seuraava Saksa”.

  Ainakin työmarkkinoilta edellytetään HUOMATTAVASTI suurempaa joustoa ja tuottavuutta, kuin mitä tässä maassa on totuttu näkemään! Joten kaukana on vielä utopiat ”Espanjan germanisoitumisesta”.

  Liksoja pitäisi saada 20-30% ALAS, irtisanomissuoja revittyä pois ja työttömyysturva alas. Vasta sitten ajan kanssa saattaisi ruveta töitä tulemaan. Varmaan tuo koulutuspuolikin pitäisi saada kuntoon. Saksassa on paljon enemmän koulutettua, fiksua porukkaa kuin Espanjassa.

  http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/02/10/saksako-muka-talousveturi-ennemmin-kasvurohmu/20132199/170

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  ..joka kuitenkin on edelleen se Saksa, Euroopan talousveturi (Espanjahan on pelkkä wanna-be – ja ton artikkelin faktaperusteet väitteilleen ovat aika heikolla pohjalla)

  Samaan aikaan Saksassa voimistuu kansaliike ”Eroon Eurosta”. Ovat saaneet jo puolueen perustettua.

  https://www.alternativefuer.de/index.html

  Merkelin politiikka ennustaa suurhäviötä hänen puolueelleen tulevissa vaaleissa.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Työllisyys kohenee ja autoteollisuus siirtyy Välimeren Saksaan vai miten se oli?

  http://www.bbc.co.uk/news/business-22290422

  Luvut taulussa: yleinen työttömyys 27,2% ja nuorisotyöttömyys yli 57%.

  Sillälailla.Kyllähän tämä tästä nousuun lähtee. Helposti.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Lahtee taatusti ennenkuin edes 100% saavutetaan ! Think positively 🙂

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Kyllähän Kiinan rappio on jo alkanut. Vallassa olevat ovat ehdottaneet Kiinaan lomia! Tähän asti kiinalaiset ovat pakkosäästäneet koska ei ole ollut mahdollisuutta pitää lomaa ja varsinkin keskiluokkaisille on kertynyt mukavasti rahaa sukan varteen. Nyt kun on mahdolisuus lomailla ja kuluttaa säästöjä niin pian tuottavuus alkaa heikentyä ja uskon että seuraava talousihme nähdään Intiassa.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  matias31 kirjoitti:

  Kyllähän Kiinan rappio on jo alkanut. Vallassa olevat ovat ehdottaneet Kiinaan lomia! Tähän asti kiinalaiset ovat pakkosäästäneet koska ei ole ollut mahdollisuutta pitää lomaa ja varsinkin keskiluokkaisille on kertynyt mukavasti rahaa sukan varteen. Nyt kun on mahdolisuus lomailla ja kuluttaa säästöjä niin pian tuottavuus alkaa heikentyä ja uskon että seuraava talousihme nähdään Intiassa.

  Aika menee pikkutyttöjä raiskatessa, ei taida tulla työnteosta mitään?

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.