Espanja kerää suomalaisten verot

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanja kerää suomalaisten verot

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  BeeKeeper
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.01.2011
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 169

  ”Esimerkiksi Espanjassa asuu noin 2 700 suomalaista eläkeläistä. Karkean arvion mukaan ulkomaille menee eläkeläisten mukana noin seitsemän miljoonaa veroeuroa vuodessa. Tämä on pieni summa verrattuna esimerkiksi siihen, että Suomi on sitoutunut tukemaan Espanjan pankkeja 1,9 miljardilla eurolla.

  Epäkohta koskee vain yksityisellä ansaittuja eläkkeitä. Kunnan tai valtion palveluksessa ansaitut eurot verotetaan Suomessa.”

  – Eikos tama epakohta aseta ihmiset vahan eriarvoiseen asemaan? Kun kyse lienee Suomessa tehdystä tyosta kertyneesta elakkeesta perittavasta verosta.

  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/460501/Espanja+keraa+suomalaisten+verot

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  kommentti lopussa;

  ”Viimeisimpänä sopimukseen on taipunut Marokko. Vuoden alusta lähtien Marokossa asuvia suomalaiseläkeläisiä verotetaan Suomessa.”

  Suomi-Marokko sopimus 8.2.2013

  http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2013/20130018

  LINKKI

  El viudo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 84

  Mina maksan veroni, sen minka maksan, mielummin tanne kuin himoverottaja Suomeen.
  Paatos on ollut kristallinkirkas.
  Enaa minua ei ryosteta ”laillisin” keinoin, niin kuin Suomessa tapahtuisi. Kun Suomessa kay, niin eikohan se riita, etta maksaa siella taas hirvittavasti nousseet ruoat, juomat, bensat jne.

  LINKKI

  artaku63
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.03.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 16

  sinne, missä palveluja käyttää. mm. tieverkosto, terveydenhuolto, koulu ja muut sos.palvelut, elintarvikkeet. Jos asuu pääasiallisesti täällä, verot tänne. Voi käyttää ja vaatia palveluja ilman, että kukaan paikallinen tai ei-paikallinen voisi sanoa, että täällä siipeillään muiden kustannuksella. Toinen asia on se, onko verot pienemmän täällä tai suomessa. Tuloverojen osalta täällä on mielestäni perustaulukko melko kova, mutta vähennykset tasoittaa sitä ja tekee hieman edullisemmaksi. Varsinkin perheellisellä työssäkäyvällä yksinhuoltajalla. Eläkkeiden osalta verotuksessa ei ole merkittävää eroa, ero on tullut lähinnä terveydenhoito- ja lääkekustannuksissa.

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Verot maksetaan sinne jossa palveluja kaytetaan. Jos ei asu Suomessa eika kayta Suomen palveluita niin miksi verot pitaisi maksaa Suomeen?

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Saan 2/3 eläkkeestäni Ruotsista ja 1/3 Suomesta. Olen nykyisin kirjoilla Suomessa, ja joudun maksamaan Ruotsiin sen eläkkeestä 25% SINK (lähde) veron. Mutta sen lisäksi Suomi laskee yhteen Suomen ja Ruotsin tulot, mistä vähennetään tuo SINK osuus. Eli Suomi verottaa myös Ruotsin eläkkeestä. Tässä Suomen verotuslogiikka on toinen kuin mitä Espanjan osalta yritetään, ja Marokossa on onnistuttu.
  Kun asuin aiemmin Ruotsissa Suomi riipaisi silloinkin osan Suomen eläkkeeni veroista itselleen, ja rokotti vielä sairasvakuutusmaksun, vaikka olin 30 vuotta jo maksanut sairausvakuutusmaksua etukäteen Ruotsiin, eli tupalverotus sen osalta.
  Vaikea tätä verotuslogiikkaa on ymmärtää – paitsi että verot tulisi maksaa sille yhteiskunnalle, jolle kulut aiheutuvat. Tosin eläkeläisten halvat lääkärikäynnit täällä Espanjassa Espanja perii takaisin Suomesta, mitä moni ei tiedä.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  Taspani kirjoitti:

  Saan 2/3 eläkkeestäni Ruotsista ja 1/3 Suomesta. Olen nykyisin kirjoilla Suomessa, ja joudun maksamaan Ruotsiin sen eläkkeestä 25% SINK (lähde) veron. Mutta sen lisäksi Suomi laskee yhteen Suomen ja Ruotsin tulot, mistä vähennetään tuo SINK osuus. Eli Suomi verottaa myös Ruotsin eläkkeestä. ….
  Vaikea tätä verotuslogiikkaa on ymmärtää – paitsi että verot tulisi maksaa sille yhteiskunnalle, jolle kulut aiheutuvat.

  Tosin et maksa veroja sen enempää kuin Suomi-suomalainenkaan vastaavansuuruisesta eläkkeestä. Olet oikeassa siinä, että Suomella on huono verodiili Ruotsin kanssa. Maiden välisen verosopimuksen – tai oikeammin Pohjoismaisen verosopimuksen pitäisi olla niin kirjoitettu, että Ruotsi saa 0% ja Suomi ottaa sitten sen mitä tavanomaisestikin ottaa eläkeläiseltään. Nythän Suomi saa vain senttosia Ruotsin eläkkeesi verovirrasta – ja maksaa silti kaikki aiheuttamasi kulut.

  Harva eläkeläinen tosin maksaa veroina todellisia kulujaan, joten siinä suhteessa logiikan perään huutelu on turhaa. Todellisuudessa sinäkin elätit aikoinaan työssä käydessäsi ruotsalaisia. Yleensä joka yhteiskunnassa n. 20-50 ikävuoden välillä oleva, työssäkäyvä keskiluokka on se ”elättäjäporukka”, joiden hedelmien varassa muu popula elää.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  matias31 kirjoitti:

  Verot maksetaan sinne jossa palveluja kaytetaan. Jos ei asu Suomessa eika kayta Suomen palveluita niin miksi verot pitaisi maksaa Suomeen?

  …verosopimukset sanovat niin?

  Mietippä muuten jenkkikansalaisuutta: siellä ollaan verovelvollisia maailmanlaajuisesti kaikeasta tulosta. Koska taskussa on se äkäisellä kotkankuvalla varustettu sinikantinen….

  LINKKI

  pertti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2010
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 63

  Jos Suomi olisi tehnyt erilaisen verolain, kun poistettiin 35%:n lähdevero, niin uskon, että suurin osa suomalaista eläkeläisistä maksaisi veronsa Suomeen.

  Nyt ulkomailla asuva suomalainen joutuu maksamaan saman veron kuin asuisi Suomessa vaikka ei siellä mitään palveluja käytä.

  Olisi kohtuullista, että ulkomailla elävät suomalaiset maksaisivat vain valtionveron, mutta ei kunnallisveroa, koska mitään kuntien palveluita ei käytetä, kun asutaan ulkomailla.

  Suurempi ongelma on tämä:

  http://www.hs.fi/talous/Tekes+jakaa+miljoonatukia+veroparatiisiyhti%C3%B6ille+/a1362731638801?jako=0f8860d69c0889ea45d2781ea35f2186&ref=fb-share

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  freesoul65 kirjoitti:

  Mietippä muuten jenkkikansalaisuutta: siellä ollaan verovelvollisia maailmanlaajuisesti kaikeasta tulosta. Koska taskussa on se äkäisellä kotkankuvalla varustettu sinikantinen….

  Juu, mutta ei nekään tuplaverota. Useimmat US-kansalaiset (muutkin kuin jenkit) maksavat ulkomailla enemmän veroa kuin jos asuisivat kotimaassaan, eli jäljelle jää se US-veroilmoituksen täyttävaiva.

  LINKKI

  pertti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2010
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 63

  Kuinka monta vanhusta liukastuu Aurinkorannikon jäisillä kävelyteillä?

  Suomessa ”Yksittäisten murhenäytelmien lisäksi lonkkamurtumat ovat iso taakka myös yhteiskunnalle. Vuositasolla lonkkamurtumista aiheutuvat hoitokustannukset ovat lähes 150 miljoonaa euroa.”

  http://yle.fi/uutiset/lonkka_murtuu_yha_useammalta/5734672

  Jos tehtäisiin tutkimus, että kuinka paljon nämä 3.000 eläkeläistä käyttävät Espanjassa terveyspalveluita verrattuna Suomessa asuviin, niin luulen että todella pienen määrän?

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Freesoul65 kirjoitti:

  [/quote]
  Nythän Suomi saa vain senttosia Ruotsin eläkkeesi verovirrasta – ja maksaa silti kaikki aiheuttamasi kulut.

  [/quote]

  Olisipa näin onnellisesti! Kyllä Suomen verot Ruotsinkin tuloistani ovat satatasia euroja. Mutta mielestäni Suomen sopisi päättää haluaako se verottaa maassa asuvia vai maan ulkopuolella asuvia. Nyt se yrittää sekä että.

  LINKKI

  masa10
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.10.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 83

  olen suorastaan vahingoniloinen Suomen ja Marokon vihdoinkin tekemästä verosopimuksesta.
  Samainen Turun Sanomat kirjoitti asiasta jo 3.8.2010 ja kertoi joidenkin erittäin hyvää eläkettä saavien muuttaneen Marokkoon, jonne saavat eläkkeensä puhtaana käteen. Ymmärtääkseni porukka on juuri valtiolta tai kunnalta eläkettä saavia. Jossain yhteydessä Marokkoa sanottiin everstien rannikoksi.
  Samassa artikkelissa arveltiin Marokon ”turvasataman” saattavan houkutella lisää tulijoita esim. suuresta Espanjan suomalaisyhteisöstä.
  Lehden mukaan suomalaiseläkeläisiä olisi Marokossa vain 44 kpl, mutta valtiovarainministeriö arvelee lukumäärän olevan jossain 50-100 välillä. Miksi se on niin vaikea laskea?
  Kuinkahan moni näistä keskimäärin 3.467 EUR/kk eläkettä saavista ihan oikeasti asuu Marokossa? Arvelisin aika monen tepastelevan siellä Fuengirolan ja Torremolinosin rantabulevardeilla. Käyvät vain välillä Marokon puolella tyhjentämässä postilokeronsa. Hieno juttu, että nämä virkaeläkeläiset joutuvat nyt veronsa maksamaan!!!

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  paikkaansa ettei ministerio tieda missa kukakin elakelainen asuu, toinen on Verottajajonka pitaa tietaa missa kukin asuu.

  Vai antaako verottaja nain helposti esim. elakelaisten muuttaa ”ulkomaille” eika velvoita elakkeenmaksajaa ennakonpidattamaan. Ei pida paikkaansa.

  Ottaen huomioon etta loytyy Suomessa laki joka maaraa ulkomailla asuvien suomen kansalaisten velvollisuudesta pitaa paivan tasalla kaikki henkilokohtaiset asiat. Avioliitto, kuolemat, lapset ym.

  Kylla ne Suomessa tietavat missa kukin veronmaksaja asuu.

  Kaikki ovat joskus tavanneet naita Marokon suomalaisia joita loytyy Espanjan ”Aurinkorannoilta” nauttimassa esim. espanjan sairaanhoitosysteemista ”lomamatkallaan”.

  Kaikki paattyy aikanaan, sanoi ….

  LINKKI

  pertti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2010
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 63

  Suomi on yrittänyt saada sitä verosopimusta Marokon kanssa jo vuosia muutettua, mutta kun kuningas sitä ei allekirjoita, niin laki ei Marokon puolesta astu voimaan. Suomi ei voi sitä yksipuolisesti saattaa voimaan. Eli tietääkö joku, että kirjoittiko kuningas alle se lain?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.