Esittelyä pukkaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Esittelyä pukkaa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Penelope
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.09.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Buenas!

  Ensiksikin suurkiitos aivan ihanista ja TODELLA hyvin tehdyistä sivuista…eksyin niille ns. vahingossa n.1 kk sitten ja vaikka täällä Helsingissä olikin silloin kaunis ja aurinkoinen päivä niin vaan istuin kuin liimattuna 3-4t. ruudun ääressä ja luin kaikki asiantuntevat/hauskat kommentit ym. tiedotteet ja näin jo sieluni silmin itseni käpöttelemässä Maspalomasin dyyneillä auringonlaskussa heh,heh….No, sitten tuli nälkä ja piti lähteä Alepaan ja viimeistään kun pääsin kassalle tuli mahalasku suomalaiseen todellisuuteen:)

  Ai niin, piti esitellä itseni: Jaana 48v. takana 30v. työelämää kolmessa eri ammatissa kolmessa eri maassa (Suomi,Ruotsi,Ranska) tällä hetkellä työtön jo vuoden verran ja jos tämä Suomen harjoittama ikärasismi jatkuu niin olen työtön (tai parhaassa tapauksessa varhaiseläkeläinen) loppuelämäni.

  Olen 4-vuotiaasta (kun näin Elnett-mainoksen) asti ollut frankofiili eli silloin ilmoitin äidilleni että lähden isona Pariisiin ja niin sitten teinkin tosin menin Tukholman kautta.
  Espanjassa olin paljonkin nuorempana silloisen avokin kanssa (argentiinalainen) lähinnä Costa Bravan alueella ja muutaman kerran senkin jälkeen kävin viikon pikapyrähdyksellä esim. Benidormissa mutta en frankofiilialtani koskaan nähnyt Espanjaa potentiaalisena asuinpaikkana.

  Sitten elämä ”heitti” takaisin Suomeen ja tuli jälkikasvua ja sitten avioero mutta elämä jatkui välillä oli töitä liiankin kanssa, välillä työttömänä, välillä opiskellen mutta lähes koko ajan mielessä pyöri tämä ranskaan takaisin lähtö……

  Kunnes sitten edellisjoulun alla sain itselleni ja pojalleni kohtuuhintaisen äkkilähdön: Playa del Inglesiin!!… ja ihastuin ikihyviksi….mukavia ihmisiä,aivan mahtavat rannat ja vaikka saari on pienehkö niin uskoisin kun karttaa katsoo että muitakin mahtavia maisemia löytyy, Las Palmas oli Helsingissä ”kituneelle” ihan eurooppalainen kaupunki, turisteja tietenkin kun meren mutaa mutta kuka nyt niistä välittää:) ja ennenkaikkea mahtavat ruuat ja hintataso jopa ns. turistimarketeissa aivan kiva.

  Siitä alkoi sitten muhia tämä ajatus että Gran Canaria ja ehkä jopa manner Espanja olisikin ihan varteen otettava vaihtoehto asuinpaikaksi…
  No sehän ei tosta vaan tapahdu koska poikani (14v.) on minulle ilmoittanut että hän ei suomesta lähde mihinkään ja minä en tietenkään häntä viitsi/halua pakottaa kun tuossa iässä koulu/kaverit/ harrastukset ovat kaikki kaikessa ja koska hänellä kaikilla noilla osa-alueilla menee ns. hyvin ei viitsi mennä kuvioita nyt sotkemaan.

  Mutta aika kuluu ja lapset kasvaa ja kohta jo vanha äiti jää omilleen:) ja silloin tullaan jos terveyttä riittää ……siihen asti… kiitos hyvistä kirjoituksista ja kirjoitelkaa lisää sillä niitä on kiva lukea täällä kylmässä ja pimeässä suomessa. Minua ainakin kiinnostaa kaikki lähtien maitolitran hinnasta, eri asuinpaikkojen vertailusta, Espanjan kuninkaallisten edesottamukset, politiikkojen möläytykset…niin ja se että onko Espanjassa esim. tällästä älyttömyyttä kun tv-lupa?

  Nyt pitää mennä nauttimaan siitä hyvästä mitä sillä kallilla TV-luvalla saa eli suomeksi tekstitetystä amerikkalais sarjasta:)

  Hasta manana!
  Jaana

  LINKKI

  .
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.01.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 42

  tänään kerrottiin jo ihan rehellisesti telkussa, että nuoret työllistetään ensin…ei maksa työnantajalle mitään…siis ilmaista työvoimaa..ja näytettiin myös kuinka kadulta haettiin haksahtaneita nuoria töihin..samassa ohjelmassa sanottiin myös suoraan että meidät keski-ikäiset diskataan pelkän iän takia..et silleen..pakko keksii jotain omaa bisnestä..

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Muy buenas,

  Kiva teksti näin ensinmäiseksi! Oli ilo lukea! Jos olet tosiaan frankofiili, moi aussi, niin jos tulet joskus asumaan espanjaan niin muista että espanjalla on muutama kilometri rajaa ranskan kanssa koilisessa jossa on hyvinkin kivoja paikkoja asua, siis jos espanja miellyttääkin ajan kanssa ranskaa enemmän.

  Cataluñassa on Ranskan rajalla upeita vuoristoalueita, Aragónissa, Navarrassa sekä Guipuzcoassa baskimaassa myös. Kaupunkejakin on Espanjassa Ranskan tuntumassa monia, kuten San Sebastian, Roses, edes Barcelona ei ole kaukana, joten voit myös mahdollistaa itsellesi ehkä ranskan ja espanjan kombinaation kun vierailet tai lomailet jommassa kummassa maassa. Ranskan Midi-Pyrenéeskin on upeata aluetta kun lähtee rantatieltä hiukan sisämaahan päin, ja onhan se kivaa seutua rannikollakin. Se Perpignan … !

  Bienvenue en Espagne, Penélope!

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Haaveilin aina muuttavani Ranskaan viininviljelijäksi…. Sitten kun vihdoinkin oli aika todella tehdä jotain konkreettista….

  Ensin tutustumismatkalle Nizzan seudulle…. ja piru kun fransmannit olivat epäkohteliaita ja säätkin talvella ihan —seestä… Jääköön viininviljely; siirryn suoraan kulutuksen puolelle!

  Sitten toinen retki Aurinkorannikolle….. ja ihmiset olivat kivoja ja palveluhalukkaita ja säiden seuranta aikansa… ja paskat…Kun noita lentojakin on Malagaan enemmän… Ranska jääköön! Vive l’Espagne!

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Ole rohkea! Aikoinaan Suomen työvoimaviranomaiset tyrkyttivät minulle töihin työttömiä. Aika nopeasti havaitsin, että nämä ns. työntekijät ovat ns. kurssimaistereita. Se ei välttämättä ole heidän vika. Suomen systeemi vaan kurssittaa maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä kunnes kuolo tai eläkeikä korjaa.

  Siksi ehdotan nuoren ikäsi takia vaan että alat rohkeasti, muttei päättömästi, tutkiskella mahdollisuutta esim. alkaa yrittäjänä Espanjassa.

  Las Palmas on hieno paikka! Älä niistä turisteista välitä, nyhdä rahat pois 🙂

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Itseäni vähän hirvittää mennä tuonne työkkäriin. Sanoin itseni viime vuonna irti ns. hyvin palkatusta työstä. 1,5 vuotta meni, kun tein ktk:n tutkinnon. Aattelin, että marssisin tuonne työkkäriin, jotta saisin jotain kun oon aina kaikkea maksanutkin, mutten koskaan ole mitään tukiaisia saanut. Jos sieltä minut johonkin lykkäävät ja työnantaja käsittelee kuin eteisen mattoa, ei se kyllä hyvältä tunnu.

  LINKKI

  Penelope
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.09.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Kiitos kehuista…ehkä minussa on vähän kirjailijan vikaa ja siinäpä ammatti jota en ole vielä kokeillutkaan….:)

  Pitää korjata: Olen siis entinen frankofiili ja sain siihen lääkitystä asuttuani siellä sen n.6v.
  Tämähän ei tarkoita että Ranska olisi mitenkään pois suljettu vaihtoehto: hieno maa, toimiva domokratia mutta valitettavasti melkein yhtä kallis kuin Suomi ja palkat, varsinkin palvelualoilla, ihan yhtä surkeat elinkustannuksiin verrattuna .

  Silloin 80-luvun alkupuoliskolla lomailin siis paljonkin tuolla Cataloniassa kun vierailimme siellä ex:än tuttujen luona, muistan hyvin sellaisen paikan kun Torredembarra.. olisi varmaan todella terveellinen paikka asua kun oli tosiaan täynnä mäntyjä. Mäntymetsä ja meri…täytyy olla terveellistä. Tuosta mainitsemastasi Rosasin kaupungista voisin kertoa erään erittäin romanttisen tarinan eräistä kyläjuhlista…. mutta eipä nyt vaivuta muistelemaan nuoruutta… nyt on vanhuus kyseessä tai ”troisiéme age” kuten ranskalaiset niin hienosti asian ilmaisevat ja kun aika ja vaihtoehdot ovat vähenemään päin niin pitää olla tarkkana näissä ”asumisasioissa” ja kun on asunut taas kohta 16v. kaksi kielisessä suomessa ei nyt heti tee mieli mihinkään kovin ”protektionistiselle” alueelle jota Catalonia ja Baskimaa välttämättä vähän ovat. Barcelona asia erikseen mutta suurkaupunkiin en enään lähde (siis asumaan)

  Jostain syystä olen kuitenkin enemmän palmu kuin havumetsä ihminen ja kun olen rannikolla syntynyt niin meri pitää olla ja hiekkaranta ja siksi kai
  ihastuin niin noihin Maspalomaksen dyyneihin ja ei haittaa vaikka talvikuukausinakin lämpötila pysyisi + 20C kieppeillä:) niin pysyy itsekkin vetreämpänä. Jonkinlaista ”kansainvälistä” juttua saa myös olla ja sitähän tuovat nämä turistit ja kun/jos on niitä niin voi olla että työnsaantikin on helepompaa kun en kuitenkaan ole niin rikas että pysyisin ihan vaan lonkkaa vetämään enkä haluaisikkaan (siis vielä!)

  LINKKI

  Penelope
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.09.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Se mitä työkkäristä ”saa” = ei mitään. Minulle se on ollut vaan paikka johon pitää ilmoittaa että on työtön, yhtäkään työpaikkaa en ole sieltä ”saanut” (paitsi sen ensimmäisen vuonna 1977) kaikki on itse pitänyt hakea/löytää.
  Jos tukiaisilla tarkoitat työttömyyskorvauksia niitä haetaan joko ammattiliitosta, ja jos ei ole jäsen, niin kelasta.
  Onnea vaan työhakuun ja jos olet yli 40-kymppinen niin Oikein Paljon onnea koska onnea (tai hyviä suhteita) tässä ikärasistisessa maassa tarvitaan. Paitsi parin vuoden päästä kun nämä suuret ikäluokat ,jotka nyt istuvat kuin tatit virkojensa päällä, pistetään eläkkeelle silloin nostetaan eläkeikä 100-vuoteen ja hätyytetään kaikki joiden silmät liikkuu takaisin töihin.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Juu Penelope. Sinne työkkäriin aattelin marssi sen takia, että saan sitten ansiosidonnaista, koska ymmärtääkseni näin on pakko tehdä. Hyvä, jos eivät tyrkytä mitään, saan sitten itse päättää, milloin haluun takaisin töihin. Itse olen kyllä vähän toisinpäin tuon haluttavuden kanssa. Ongelmana on nyt ollut, kun on kysytty töihin ja oon kieltäytynyt. Aattelin, että jos sitte tuolta työkkäristä pakotetaan hommin vaikka ei haluisikaan, vaan nauttii tuosta ansidonnaisesta.

  LINKKI

  Penelope
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.09.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6
  pauliina kirjoitti:

  Juu Penelope. Sinne työkkäriin aattelin marssi sen takia, että saan sitten ansiosidonnaista, koska ymmärtääkseni näin on pakko tehdä. Hyvä, jos eivät tyrkytä mitään, saan sitten itse päättää, milloin haluun takaisin töihin. Itse olen kyllä vähän toisinpäin tuon haluttavuden kanssa. Ongelmana on nyt ollut, kun on kysytty töihin ja oon kieltäytynyt. Aattelin, että jos sitte tuolta työkkäristä pakotetaan hommin vaikka ei haluisikaan, vaan nauttii tuosta ansidonnaisesta.

  Pauliina…sinulla on nyt ”valtit” käsissäsi koska työpaikkoja ei yksinkertaisesti ole niin eivät voi ”tyrkätä” mihinkään varsinkin kun sinulla on ”alan” koulutus. Se jos joku kysyy sinua töihin ns. yksityisesti ei välttämättä mene työkkärin korviin ainakaan isoimmissa pitäjissä.

  Engelsmannit ovat kuulemma tehneet tästä jo ihan ”taidetta” ja loikoilevat pitkin Espanjan aurinkorannikkoa ja nauttivat (eurooppalaisittain melko korkeista) työttömyyskorvauksistaan täysin rinnoin ja sehän sopii silloin kun ei ole kouluikäisiä lapsia huollettavana.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Lepo vaan,niinkuin armeijassa sanotaan.Siis työkkärin suhteen.Ellet ole jollain aivan ihmeellisellä alalla ,sieltä ei tyrkytetä mitään,koska ei ole mitään mitä tyrkyttää.Sitä et voi suoraan sanoa ettei duunit juuri nyt kiinnosta,vaan ilmaiset halukkuutesi työhön jos sellaista sattuisi olemaan tarjolla.Sen jälkeen työkkärin täti tai setä sanoo,että pannaan tohon puolen vuoden jälkeen seuraava ilmoittautuminen,muista soittaa ettei tuet katkea.

  LINKKI

  Penelope
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.09.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6
  mille kirjoitti:

  Ole rohkea! Aikoinaan Suomen työvoimaviranomaiset tyrkyttivät minulle töihin työttömiä. Aika nopeasti havaitsin, että nämä ns. työntekijät ovat ns. kurssimaistereita. Se ei välttämättä ole heidän vika. Suomen systeemi vaan kurssittaa maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä kunnes kuolo tai eläkeikä korjaa.

  Siksi ehdotan nuoren ikäsi takia vaan että alat rohkeasti, muttei päättömästi, tutkiskella mahdollisuutta esim. alkaa yrittäjänä Espanjassa.

  Las Palmas on hieno paikka! Älä niistä turisteista välitä, nyhdä rahat pois 🙂

  Ensiksikin: Ikävää että Sinulla on ollut huonoja kokemuksia meistä työttömistä (mehän olemme se homogeeninen lauma joita on kohta 15% työikäisistä:) vähän niinkuin maahanmuuttajat)
  Mutta Sinulla on onneksi työnantajana ollut se etu että voit tarkastaa jokaisen työhönpyrkivän paperit ja taustat ennen työsopimuksen tekoa sitä luxusta ei ”työhönosoitetulle” suoda vaan jos kieltäytyy niin tulee se 3kk karenssi (ja se on monelle perheelliselle aika rankka juttu) eli se suomen systeemeistä.

  Ja tuhannet kiitokset tuosta ”nuoresta iästä” kommentista joskus jopa tunnenkin itseni nuoreksi vaikka suomalaisittain olen mummo-iässä:) Toivottavasti en espanjalaisittain!
  Ymmärsit oikein taka-ajatukseni…tarkoituksena/haaveena oli alkaa ”nyhtää turisteilta rahat pois” eli perustaa jonkinmoinen pienimuotoinen yritys, mutta se katsotaan sitten kun aika tulee…Siihen asti yritän kasvattaa pojasta ”kunnon kansalaisen” ja olla seuraamatta suomen politiikka ettei verenpaine kohoaisi liikaa…:)

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649
  Penelope kirjoitti:

  ja olla seuraamatta suomen politiikka ettei verenpaine kohoaisi liikaa…:)

  No, eipä tämän espanjalaisen politiikan seuraaminenkaan mitenkään verenpainelääkityksestä käy 🙂

  LINKKI

  Penelope
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.09.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6
  MiMadrid kirjoitti:

  Penelope kirjoitti:

  ja olla seuraamatta suomen politiikka ettei verenpaine kohoaisi liikaa…:)

  No, eipä tämän espanjalaisen politiikan seuraaminenkaan mitenkään verenpainelääkityksestä käy :-)[/quote]

  Ja siksi muutankin Espanjaan..eipä tarvitse seurata politiikka kun ei ole ”omasta” maasta kyse ja kun ei saa äänestääkkään niin voi olla että säästyn tältä suomalaisten kansantaudilta.

  Kunhan ne espanjalaispolitiikot eivät vaan lyö rajoja kiinni meiltä ”Ilmasto-pakolaisilta” niin hyvä on:)

  LINKKI

  arbelek
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.02.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Haaveeni on aivan samanlainen kuin sinulla! OLen 50 mies ja sinne kun pääsisi jonkun kivan naisen kanssa elelemään. Ja terveenä ettei mene liian pitkälle ennen kuin sinne joutaa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.