Epäkohtelias kännykkäkultturi Suomessa PRLE !!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Epäkohtelias kännykkäkultturi Suomessa PRLE !!

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  Tämä asia taitaa sopia tänne ?

  Asia , joka on alkanut tympäistä h***tisti !!

  Suomeen tuntuu pesiytyvän outo ”kännykkä kulttuuri” !
  Asian olen omakohtaisesti kokennut :
  Esim; Menet kylään . Hetken päästä soi emännän/isännän kännykkä .
  Tietysti he vastavat , mutta sitten jäävät korva kännyyn kiinni , vieraan istuskellessa sohvalla odotellen keskustelukumppania .
  Saattavatkin siinä soittojen välissä kaffitkin keittää ja tarjoilla , mutta seurustelusta ei ole tietoakaan , mitä nyt muutama lause sanotaan. Sitten puhelin tietysti soi ja sama toistuu — PRLE !!!

  Per**le voisivat nyt sanoa soitetaan myöhemmin minulla/meillä on vieras/vieraita .
  Sen kyllä ymmärtäisi jos kyseessä olisi jotain lähiomaista koskevaa vakavampaa asiaa , mutta valitettavasti yleensä kuuluu vain yleistä höpinää .

  Mites Espanjassa kyläilessä jääkö sielläkin isäntäväki luuriin kiinni , vieraiden läsnäollessa ?

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Onpas omituista ja epäkohteliasta käytöstä. :O

  Voihan sen kännykän pistää kiinni, samoin kuin televisionkin.

  Tai, kuten sanoit, vastaa, mutta nopeasti.
  Ja anteeksipyytö myös vieraalle.

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209
  Suoratukka kirjoitti:

  Onpas omituista ja epäkohteliasta käytöstä.

  Ikävä kyllä ei omituista, vaan hyvin tyypillistä käytöstä. Suomalaisessa kännykkäkulttuurissa ottaa päähän myös se, että soittaja/tekstarin lähettäjä olettaa, että hänelle vastataan heti. Ihan kuin kännykän omistajan pitäisi olla tavoitettavissa joka hetki.

  Viime elokuussa lomailin Suomessa, ja kerroin kavereille, etten sitten siellä mökillä pidä puhelinta koko ajan päällä, koska a) mökillä ei ole sähköä enkä voisi ladata akkua b) en halua olla koko ajan tavoitettavissa. Ensimmäisen syyn kaikki nielivät kiltisti, mutta toisen kohdalla nikoteltiin. Aivan outoa. Vielä viisitoista vuotta sitten olisin ollut siellä mökillä täydellisessä katveessa koko mökkeilyn ajan. Miksi nytkään ”pitäisi” olla 24/7 luurissa kiinni.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Espanjan kännykkäkulttuurissa on samoja piirteitä kuvaamasi suomen tilanteen kanssa. Ihmiset istuvat kahviloissa känny korvassa kiinni, känny soi siellä, kännyt soivat täällä. Känny tiskillä, känny lattialla. Känny rikki lattialla.

  Hupaisaa on myös nähdä miten ihmiset irrottautuvat ihmiskontakteista puhumalla kännykkään. On helpompaa olla metrossa känny korvalla_mistä ei tietenkään kuule mitään kantaman puutteen takia_kuin katsoa naapuria silmiin ja mahdollisesti joutua hymyilemään. On myös hupaisaa, ratkihupaisaa, viettää illallista ravintolassa ystävän kanssa vain huomataksesi että ystäväsi viettää illallisen kännynsä kanssa puhuessa, puhelimen loputtomasta soinnista päätellen. Anteeksi, tilaus sieltä, tilaus täältä, lapset eivät saa unta, vaimo sitä, mieheni tätä …
  Ihmisen yksinäisyys on ajanut ihmisen siihen pisteeseen että hän on huomannut kännyn olevan helpompi tapa olla ystäviensä kanssa, heitä ei tarvitse tavata henk.koht, eikä heitä tarvitse kävelyttää kaupungilla elokuvateattereihin, kahviloihin, kauppoihin, koska onhan hän puhelimen ääressä koko päivän. Ihminen on valinnut yksinäisyytensä, josta on tulossa lähitulevaisuudessa todellinen ongelma länsimaiselle teknologiayhdyskunnalle. Ihmisten ihmiskontaktit jäävät auttamatta nollaan koska on keksitty laite jolla ihminen pystyy tekemään elämästään helpompaa. Känny tekee elämästä helpomman, ja ihminen on luonnostaan aina mukavuuden haluinen. Jotkut antavat tälle mukavuuden halulle enemmän arvoa kuin toiset.

  Kännyssä puhuminen ei ole muuta kuin koneen välityksellä kommunikointia, kuin lipuilla laivasta laivaan merkinanto, periaatteessa, jossa kone tai väline on korvannut kosketuksen.

  Mutta toisaalta, mitä elämä olisikaan tänä päivänä ilman kännyä ? Kaikki riippuu siitä minkä arvon palalle muovia ja virtapiirejä antaa.

  LINKKI

  mari78
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 42

  valitsen oman polkuni, myös tässä asiassa. En hyppää kaivoon jos kaverini tekee niin, vaan käytän aivojani. Minulla on myös puhelin päällä, mutta en silti joka kerta vastaa sen soidessa, vaikkei olisikaan mitään tärkeää sillä hetkellä tai vieraita kotona. Äitini on ainoa, jolle saatan soitella joskus ja silloinkin pikaisesti, en jaksa juoruta puhelimessa. En tee tätä piruuttani, vaan laiskuuttani olla puhelimessa. Olenko ärsyttävä? Saattaa olla niinkin, mutta käytän vain oikeuteni olla omissa oloissani silloin kun mielenrauhani sitä kaipaa. 😉
  Jos emäntä/isäntä juoruaa puhelimessa koko vierailuni ajan, se todennäköisesti jää viimeiseksi vierailuksi. Ja saatan ihan kiusallanikin huomauttaa ennen lähtöäni pois että tulen sitten kun hän malttaa seurustella myös minun kanssani. Ikävä kyllä suorasanaisuudesta seuraa usein toiselle tippa linssiin, mutta jos aikuinen ei muuten älyä käytöstään, huomautan asiasta. Ja näin onkin mielenkiintoista seurata, onko sanani saanut toisen miettimään ja jopa muuttamaan jotakin käytöksessään. Tulihan paastattua, mutta tästäpä huomaa, miten tuollainen ärsyttää myös muita tallaajia.

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  Kirjoituksesi ovat aina sykähdyttävän realistisen antoisia, nautinnolla luen…:)

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.