Entäpä jos junalla Espanjaan???

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Entäpä jos junalla Espanjaan???

 • Tämä aihe sisältää 33 vastaukset, 17 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Taiju Taiju 13 vuotta sitten.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:

  Olen lueskellut täältä Orkista matkakertomuksia, pääasiassa autoilla tai lennähtämällä tehtyjä, mutta onko kukaan tehnyt taivalta junan kyydissä, Reitillä Suomi-Espanja.???
  Voisihan se olla ihan jännä matkustustapa, tietysti viikon matkassa perilläoloaika saattaisi tiivistyä pelkkään sopan syöntiin tai muuhun suhteellisen lyhyen ajan toimintoon.

  Toisaalta olen ajatellut laivamatkaa, sekin olisi kokemus isolla Koolla!
  Jos olisi aikaa ja paikasta toiseen siirtymisessä ei nopeus olisi pääasia, niin tuollaiset erilaiset matkustustavat kiehtoisi minua ainakin!!!

  Laivailun ja junailun kustannuspuolta en osaa mitenkään hahmottaa, mutta maksaahan ne muutkin matkamuodot, äsken telkkarissa oli , että lentäminen saattaapi lähivuosina muuttua hyvinkin arvokkaaksi huviksi, silloin olisi hyvä jos olisi noita matkantekovaihtoehtoja tiedossa.

  Ei kun mummolle reppu selkään ja menoks!!! 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ronkeli
  ronkeli Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Miksi lähtisit rääkkäämään itseäsi, jos vielä on tarjolla halpalentoja!

  Lennä viikonlopun ulkopuolella, niin varmasti löydät huokeita tarjouksia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos meinaat junalla espanjaan ,niin taitaa olla aikuisillekin interrail systeemejä,vr tietää(google),se on kai?suht edullinen,mutta jos otat matkat markkinahinnalla,taidat lentää muutaman kerran edestakaisin halvemmalla.Ainakin matkatoimistot hommaa liput+majoitukset,mutta käyhän se nykyään netissäkin.Jotkut varustamot myyvät myös paikkoja rahtilaivoille,mutta kun itse kiinnostuin aikoinaan aiheesta ja tsekkasin hintoja ne oli aika kalliita.Voit myös harkita yhdistelmämatkaa,junalla satamaan ja laivalla espanjaan.Ainakin englannista menee säännöllisiä laivavuoroja espanjaan,samoin muistaakseni italiasta ja varmaan muualtakin välimereltä.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:

  Matkanteko saattaisi olla jopa ”rääkkiä”, ja aikaa varmaankin kuluisi, mutta kun pelottelevat noilla lentolippujen hintoihin lisättävillä erilaisilla vero-polttoaine ja ties millä -maksuilla , niin pienessä päässäni rupesi pyörimään ajatus muistakin matkustustavoista.

  Ehdottomasti , niin kauan kuin voin , käytän lentämiskoneita, ovathan ne niin helppoja, äkkiä paikasta toiseen, mikäli ei satu mitään ylimääräistä, niin kuin viime aikoina on varsinkin kaukoidän lennoille on tapahtunut!!

  Tuon laivamatkan näin jotenkin sieluni silmin , kuin takavuosien suositun TV-sarjan, kapteenin illallisineen ja muine seikkailuineen.
  Ehkäpä joskus Suomestakin risteillään, enemmältikin, Välimerelle ja muuallekin, suurilla ikäluokilla on rahaa ja ostovoimaa, ja osa matkustajista voisi hyvinkin kiinnostua matkaamaan vähän eri tavalla kuin ennen, matkustavathan Amerikkalaiset eläkeläiset tänne Suomeen, jatkaen jonnekin Norjaan ja muualle Jäämerelle. Risteillen, Itämeret ja Norjan rannikot, no aika näyttää….

  Tiedän, että rautateillä on saatavissa nuorille ja eläkeläisille edukkaampia matkapaketteja , mutta kun en kuulu kumpaankaan ryhmään, niin junailu on kohdallani aina täysihintaista, enkä nyt olekaan minnekään menossa.

  Kysymyksen tai paremminkin otvailun ilmoille heittäessäni , jotenkin sieluni silmin näin , että Don Bavarontti räväyttää kaikenkattavan tietopaketin luettavaksemme, aikatauluineen ja hintoineen, hän kun tuntuu olevan jonkinlainen tietopaketti koko mies!!
  Enkä nyt tarkoita, että olisi pitänyt niin olla, mutta moneen asiaan häneltä on vastaus tullut, niin kuin monelta muultakin. 🙂

  HYvää päivän alkua meille kaikille !!! 🙂

  ai niin , ja matkustaahan ne jotkut polkupyörälläkin, hattua heille nostan!!!! 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  mimmeli kirjoitti:

  ….Kysymyksen tai paremminkin otvailun ilmoille heittäessäni , jotenkin sieluni silmin näin , että Don Bavarontti räväyttää kaikenkattavan tietopaketin luettavaksemme, aikatauluineen ja hintoineen, hän kun tuntuu olevan jonkinlainen tietopaketti koko mies!!
  Enkä nyt tarkoita, että olisi pitänyt niin olla, mutta moneen asiaan häneltä on vastaus tullut, niin kuin monelta muultakin. 🙂

  kiitos mimmeli …kuukeli siinä on aattanna 😉 ja ku oon ehtinnä hetätyskellon kassausohjetta, joka 3 vuotiaana purin… tulloo vastaan kaekenlaesta… pitäs sekkii kasata 😕 ku löytyy sitte kaekki on ku lasteleikiä kuvvua muistaes…missee se kello on

  veeärrä sivuilta hintatietoo

  Hampurista Malagaan alle 30 h

  heh..jops sattu … DB Travel Service koko Euroopan aikatauluhaku 😉

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:

  Hyvä homma, Don. Kesälomamatka junalla houkuttelee minuakin. Lentokenttien jonotukset alkavat pikkuhiljaa riittää ja kun aikaa on – miksipä ei?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ronkeli
  ronkeli Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Don Bavarontti on tosiaan oikea tietopankki, mutta se toinen DB – Deutsche Bahn – on sen verran sekava kaikkine tarjouksineen, etteivät usein sen omat virkailijatkaan osaa neuvoa, vaikka kyselisi tarkkaan.

  Matkustan joskus junalla ja tilaan netistä liput ainakin ennen kolmea päivää, jolloin saa tavallisesti huomattavankin alennuksen. Mutta on paljon muitakin alennuksia. Jos matkustaa siten, että ostaa lipun juuri ennen junanlähtöä, joutuu pulittamaan mahdottomasti.

  Jos on sentään päässyt Saksaan saakka, niin esim. Berliinistä lentää Easyjet suoraan Malagaan tosi halvalla. Mutta matka esmes Berliiniin yöpymisineen tulee kalliimmaksi kuin kyseinen lento.

  Jossain täällä oli muistaakseni Okebon kuvaus omasta lennostaan Saksan kautta AR:lle.
  Siinä oli seikkailun makua ja hinta todella huokea.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Luise
  Luise Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.08.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 69

  Ennen wanhaan 1968-69 tuli reissattua Euroopan halki junalla ja merimiehen muijana huomasin, että rahtilaivallakin usein oli tavallisia matkustajia. Miten on tänä päivänä, en osaa sanoa. Halvemmaksi reissu tuskin tulee, mutta näkeepähän muutakin kuin pilviä. Itse matkustan mielelläni ’julkisissa’, niissä näkee paikallisia ihmisiä ja oikeata elämää.

  mimmeli kirjoitti:

  …onko kukaan tehnyt taivalta junan kyydissä, Reitillä Suomi-Espanja.???
  Voisihan se olla ihan jännä matkustustapa…
  Toisaalta olen ajatellut laivamatkaa, sekin olisi kokemus isolla Koolla!
  Jos olisi aikaa ja paikasta toiseen siirtymisessä ei nopeus olisi pääasia, niin tuollaiset erilaiset matkustustavat kiehtoisi minua ainakin!!!
  … Ei kun mummolle reppu selkään ja menoks!!! 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä borracha
  borracha Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 134

  Minuakin kiinnostaisi kovasti matkustaa junalla Espanjaan, kun olen interrailista monta vuotta haaveillut. Täytyy katsella hintoja ja miettiä, kuinka kätevästi iso matkalaukku kulkee mukana.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kyllä minua ainakin on jo pitkään kiehtonut ajatus päästä taittamaan tuo matka junalla, ja varsinkin laiivalla. Kyllähän se niihin hintoihin sitten tökkää. Minulla tietenkin ehtona vielä, että saa oman lemmikkivaunun/hytin.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:

  Toivotaan , että kellon kasaus onnistuu… 🙂

  Luulen , että junat kokevat vielä jonkinlaisen uustulemisen, jos lentämiseen tule kovasti hinnankorotuksia ja yksityisautoilua rokotetaan vähän jokapuolella, niin jollakin ne ihmiset liikkuu, ei enää kotona pysytä, kun on opittu ”mualimoo kahtelemmaan.” 🙂
  Aika näyttää!!!

  Olipa mukava huomata , että junailusta on muitakin kiinnostuneita, nuorillehan se treilaaminen onkin jo tuttua.

  Iidenissä sataa vettä ja kaikki muut tiet jäisellä iljanteella, paitsi 5-tie, se oli sula.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Nythän esim.malagasta pääsee madridiin 2,5tunnissa,hintakaan ei ole paha,lupaskohan renfe että se tulis olemaan 36€/suunta.Ja tsydeemi on keskustasta keskustaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  AVE on upea juttu!

  Mutta tunteeko kukaan oikeasti ketään, joka olisi saanut lipun sillä 30€ tai 36€:lla niin kuin urbaanit legendat kertoo? On siitä ollut lehdissä ja jotain sellaista, mutta jos puhelimessa kysyy, niin RENFE kuulemma hyvin nopeasti ilmoittaa, että se oli avajaistarjous, tiettyihin lähtöihin, eikä enää saatavilla ja katkaisee puhelun.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Masa P
  Masa P Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Empä ole lentänyt vuosikausiin, mutta tulee naapureille etsittyä halpislentoja.

  Eilen löysin selkeän hintaykkösen. Tampere-Bremen 0,01 €. Jatkoyhteys Malagaan oli tosin vasta seuraavana päivänä, mutta yhteydet Frankfurtin kautta ovat paremmat! Niitäkin oli 9,99€! jatkolennon hinta oli myös törkeän halpa.

  Empä viitsinyt mennä pitemmälle, että piilotetut verot olisivat näkyneet. Ehkäpä illuusio olisi särkynyt.

  Click Air toi Helsingistä veroineen satasen nurkilla. Taisi mukana olla myös ”laukkumaksu”! Barcassa on pikavaihto 55 min, mutta tuntuisi olla viisainta ootella seuraavaa vuoroa 3 tuntia. On se sentään paljon vähemmän aikaa, kuin junakyyti!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Masa
  Masa Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Clickair on ainakin toistaiseksi historiaa Suomen osalta! Lue suru-uutinen vaikkapa täältä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 34)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.