Ensikertaa Torreviejaan maaliskuussa!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Ensikertaa Torreviejaan maaliskuussa!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  A_M_I
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.03.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 21

  Nyt se on vihdoin tehty. Maaliskuun 13 päivä lähdetään minä ja vaimoni viikon valmismatkalle Torreviejaan. Sen verran tuli tehtyä vertailua netin kautta eri vaihto-ehdoista että matkan olisi saanut jopa 400 euroa halvemmalla. Paras vaihto ehto tähän tarpeeseen löytyi kuitenkin matkan järjestäjä Hispanian kautta. Viikon matka kahdelle aikuiselle ihmiselle suorilla lennoilla (Air Finland) ,lentokenttä kuljetuksineen, hotelli Capo Cerverassa ***+ (La Mata), seisovalla aamiaispöydällä maksoi 1366 euroa. Tilasin matkan kuitenkin
  Rautatieläisten matkailuyhdistyksen RMY kautta ja sain matkasta vielä
  3 prosentin alennuksen, joten hinnaksi jäi 1325 euroa + toimistomaksu. Tämä on meille paras vaihto ehto koska vaimo sai vain kyseisen ajan lomaa. Halvemmissa vaihto ehdoissa menisi matkan tekoon aikaa enemmän ja se olisi tietenkin pois perilä-olo ajasta. Tarkoitus on siis tutustua lähinnä Torreviejaan ja sen lähiympäristöön sillä silmällä, että olisiko siitä ihan asuinpaikaksi tuleville eläkeläisille. Niinpä kyselenkin nyt mahdollisia vinkkejä mihin ehtii tutustua viikossa? Minulla on lisäksi kansainvälinen juna-vapaalippu, joten ajateltiin lähteä jonain päivänä bussilla Alicanteen ja sieltä junalla …..minne? Missä ehtisi/kannattaisi käydä junalla niin että ehtisi samana iltana takaisin Torreviejaan?

  LINKKI

  amaryllis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 168

  Valenciassa on mukava piipahtaa yhden päivän aikana Alicantesta junalla. Matka kestää n. 1½-2 tuntia/suunta, monta vuoroa joka päivä.
  Asuin muuten reilut ½ vuotta La Matassa tuon Cabo Cervera-hotellin vieressä. Oikein mukavaa ja rauhallista seutua.
  Enemmän seudun asioista voisi kertoa joku, joka edelleen asuu siellä päin.
  Minä pakenin Torreviejasta toissa syksynä viileitä säitä tänne Kanarialle.

  LINKKI

  Andreu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 17

  Jos on vasta ensi kertaa Torreviejassa ja varsinkin jos miettii tänne muuttoa pitemmäksi aikaa, niin mielestäni on paljon järkevämpää tutustua vain lähitienooseen. Etukäteen voi esim. lukea suomalaisten oma lehteä http://www.meidancostablanca.com ja netistä tutkia karttoja ja bussiaikatauluja, tämä hotelli kun ei ole kävelymatkan päässä keskustassa. Kannattaa sitten paikan päällä mm. pistäytyä Suomi Seurassa ja suom. seurakunnan kahvilassa. Kyseisen viikon tapahtumista kertoo http://www.torreviejaciudadcultural.com. Torstaina 19. pv kannattaa illalla parkeerata itsensä telkkarin eteen katsomaan Valencian fallas-fiestaa. Tosin T:ja on vain pieni kalastajakylä, johon on muuttanut yli satatuhatta ulkomaalaista terveellisen ilmaston takia. Siispä bussilla myös lähikaupunkeihin Alicanteen ja Elcheen, jotta saisi myös tuntumaa aitoon Espanjaan. Tervetuloa!

  LINKKI

  A_M_I
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.03.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 21

  Terveellinen ilmasto on asia joka kiinnostaa tosi paljon ja haluan todeta sen itse paikan päällä. Kiitos myös linkeistä, täytyy alkaa seuraamaan suomalaisten lehteä. Vaikka viikko on lyhyt aika niin varmasti aion käydä junalla Valenciassa, kun se kerran on mahdollista ja tuo matka aika kuullosti sopivalta. Toivottavasti ehditään bussilla tutkia myös lähikaupungit. Kanarian saaret on varmasti myös ihan hyvä paikka, mutta minua kiinnostaa Espanjan aurinkorannikko niin ilmaston, kuin myös sen ihanteellisen sijaintinsa takia. Matkanhan voi täältä Suomesta tehdä lentäen, junalla, tai autolla.

  LINKKI

  Lissu1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 59

  Hei A M I

  Niinkuin itsekin totesit viikko tosi lyhyt aika, mutta kyllähän siinä jonkinlaisen kuvan paikkakunnasta jo saa. Hotellinne on siis La Matassa, siinä lähellä kaunis, tutstumisenarvoinen la matan puisto, ulkoilureitteineen. Ihan keskustaan pääsee kävellen la matasta ihanaa rantaan rakennettua kävelykatua pitkin, matkaa kyllä muutama km. Keskustassa joka ilta markkinakojuja, tivolialue ( ainakin kiva katsella ) ja sen jälkeen uudistettu ” aukio ”, jossa ja tietysti koko ranta-alueellakin myös paikalliset viettävät iltaansa toisiaan tapaillen, eikä tosiaankaan vain nuoriso, vaan myös vanhempi väki iltakävelyillään istuskelevat täällä.

  Keskustan tivolialueen takana myös aallomnurtaja penkkeineen, joka näyttää olevan suosittu ilta-aikaan. Tivolin reunamilla myös pikkukioski, josta saa ihania, suussasulavia churroja suklaapäällysteellä tai ilman, nammm.

  Aukion vastakkaisella puolella hyviä ruokailupaikkoja vieri vieressä ja onhan niitä jo useita siinä ranta-alueella la matasta tullessakin. Hinnat käänteisesti verrannollisia rannan läheisyyden kanssa, joten kannattaa tietty katsella hieman etäämmältäkin, jos viikon aikana ehtii.

  Suosittelisin kyllä edes muutamaksi päiväksi auton vuokraamista, maaliskuussa ei vielä aivan mahdottomia parkkiongelmia pitäisi olla ja hotellilla varmaan oma parkkipaikka. Kesäaikaan kadut todella täynnä, mutta keväällä pärjää kun välttää ihan ruuhka-aikoja.

  Lähikaupunkeja olikin jo mainittu aik. viesteissä, mutta yksi tutustumisen arvoinen vielä, Orihuelan vanha kaupunki reilut 20km eteläänpäin. Myös Guardamarin kaupunki La Matasta vähän pohjoiseen on kaunis, ja onhan sielä tutustuttavaa riittämiin.

  Itsekin taas maaliskuussa pääsemme sinne, ehkä siitä tämä vuodatus, viihtykää!

  LINKKI

  A_M_I
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.03.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 21

  Hei vaan Lissu1 ja tosiaan kiva kuulla jo etukäteen noinkin yksityiskohtaisia asioita tulevasta kohteestamme. Varmasti tulemme kävelemään mainitsemaasi rantaan rakennettua kävelykatua keskustaan. La Matan puiston ulkoilureitteihin täytyy myös tutustua. Harrastan lenkkeilyä ja tuo puisto kuulostaa ihan hyvältä myös siihen tarkoitukseen. Aallonmurtaja näyttää jo kuvissa niin hyvältä että se on pakko nähdä ja kokea. Churroja ei ole tullut ikinä maistettua, mutta odotan niitä jo vesi kielellä 🙂 . Auton vuokrausta olen myös harkinnut, täytyy katsoa kun päästään sinne asti. Eihän viikossa tosiaan varmaan ihan joka paikkaan ennätä, mutta on ihan hyvä, kun kuulee jo näin etukäteen toisten ajatuksia ja kokemuksia, niin voi jo etukäteen tehdä jonkinlaisia suunnitelmia omalle matkalleen. Niin että kiitos vinkeistä!

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  Lissu1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 59

  Kiitti DB, hyvä video, melkein jo tuoksuu churroilta 🙂 ..ja samasta linkistä löytyy näköjään taikinan teko-ohjekin.

  Oi. kun jo pian sais noita herkkuja taas, ei malttais odottaa, nami….

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Kaupungin parhaat churrot tulikuumina saatte keskustan kirkon ja sataman väliseltä lyhyeltä kävelykadulta suklaatehdas Valorin kahvilasta. Ensin tulee kupillinen sulatettua Valorin tummaa suklaata, johon churrot kastetaan. Vastaa hyvinkin pientä lounasta. Kioskeista myytävät churrot ovat jäljitelmiä vain.

  Capo Cerveran ja keskustan välillä kulkee bussi A- La Mata puolen tunnin välein. Pysäkki juuri hotellin kohdalla. Kaupungin päässä kannattaa jäädä pois linja-autoaseman pysäkillä ja kävellä siitä kohti rantaa ja keskustaa. Paluumatkalla luonteva bussin odottelupysäkki keskustassa on entisen hotelli Fontanan pysäkki. Jos ilta keskustassa venyy, taksi sinne maksaa 6 – 7 euroa.

  LINKKI

  okebo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 62

  Kuten Lissu1 tuossa ehdotti, niin auton vuokraaminen on hyvä ajatus.

  Hotellinne on sen verran kaukana keskustasta että uskoisin ettette montaa kertaa keskustaan jaksa kävellä.

  Torrevieja on kyllä hieman sekavan tuntuinen ensi alkuun, minulla meni varmaan pari viikkoa ennen kuin osasi kunnolla hahmottaa niitä keskustan katuja autolla.

  Kaiken kaikkiaan autoilu Espanjassa on mielestäni paljon mukavampaa kuin Suomessa. Siellä on sitä joustoa – mutta muista että se vaatii sitä myös Sinulta.

  Hmm… viikko on harmillisen lyhyt aika. Jos vuokraatte auton niin suosittelen ajelemaan Alicantesta itään ja ennen Benidormia sisämaahan vuoristoon (Orxeta, Relleu yms katso http://www.maps.google.com) . Siellä on kevät varmasti silloin kauneimmillaan ja kukat tuoksuvat.

  Ja sitten itään päin on kauniita rantamaisemia San Javier (35 km), ja mielenkiintoinen kannas siitä hiukan eteenpäin on La Manga.

  Paikallisia uutisia kannattaa katsoa myös Suomiseuran sivuilta, Siellä on myös lehti nettiversiona http://www.costablancasuomiseura.es/page3_concordia.html

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Viikon matkalla on oikeasti vain 5 päivää perillä.Vielä jos kohde on uusi ja outo kannattaa ottaa rauhallisesti eikä ahnehtia kaikkea kerralla.

  LINKKI

  A_M_I
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.03.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 21

  Ja koettavaa. Nuo bussipysäkit oli hyvä kuulla, niitäkin varmasti käytämme. Taxin hinta kuullostaa kohtuulliselta. Vaimoa täytyy ehdottomasti käytää tuolla suklaatehdas Valorin kahvilassa, itse söisin churroni ehkä mieluummin ilman suklaata. Totta on että aika on lyhyt, siksipä onkin mukava kuulla teidän kokemuksianne ja ehdotuksianne. Jos paikka on mukava tulemme sinne varmasti syksyllä uudelleen (loma muistaakseni joskus marraskuun loppu puolella) ja jatkamme tutustumista siitä mihin maaliskuun lomalla jäämme. Kiitos taas vinkeistä 🙂

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594
  okebo kirjoitti:

  Torrevieja on kyllä hieman sekavan tuntuinen ensi alkuun, minulla meni varmaan pari viikkoa ennen kuin osasi kunnolla hahmottaa niitä keskustan katuja autolla.

  Paikallisia uutisia kannattaa katsoa myös Suomiseuran sivuilta, Siellä on myös lehti nettiversiona http://www.costablancasuomiseura.es/page3_concordia.html

  Vietimme kuukauden Torreviejan keskustasta vuokraamassamme ihanassa kattohuoneistossa. Okebo on aivan oikeassa sanoessaan, että Torrevieja on aluksi hiukan sekavan tuntuinen. Eksyimme lukemattomia kertoja etsiessämme kotiin tai kaupunkiin johonkin osoitteeseen. Vasta 2 viimeistä viikkoa alkoi sujua melko hyvin ilman suurempia eksymisiä.

  Me teimme retkiä Valenciaan, Madridiin, Murciaan, Elcheen, Cartagenaan ja Orihuelaan.Meillä oli kuukausi aikaa ja silti tuntui, että aika loppui kesken. Ehdimme nauttia Torreviejasta paljon. Minä suosittelisin viikon aikana pysyttelyä Torreviejan lähistössä nauttien kaupungista puistoineen, kahviloineen ym. Luonnonpuiston La Matan kävelylenkkiin tutustuminen ja erilaiset markkinat ovat todella nautinnollista kokea. Tabarcan saari on n. 1 h matkan päässä Torrevieajan satamasta ja vierailun arvoinen retki sekin. Nyt tuleeihan kamalan kova ikävä sinne, että on pakko lopettaa..:)

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Taiju kirjoitti:
  ”Torrevieja on aluksi hiukan sekavan tuntuinen. Eksyimme lukemattomia kertoja etsiessämme kotiin ”

  Kuullostaa uskomattomalta, koska Torreviejassa on samanlainen suoraviivainen ruutukaava kuin esim. New Yorkissa. Pitkät kadut rannan suuntaisia, ja niitä yhdistävät suoraan alas rantaan kulkevat poikkikadut, joista joka toista ajetaan ylöspäin, joka toista alaspäin. Kaupunki on kuin yksitoikkoisen insinöörin unelma.

  LINKKI

  A_M_I
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.03.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 21

  Minäkin olen tuota Torreviejan karttaa katsellut ja se näyttää selkeältä ja suoraviivaiselta. Paikan päällä käymättä en kuitenkaan voi ottaa kantaa sekavuuden tunteeseen. Itselläni on aika hyvä suuntavaisto, joten en usko sen olevan suuri ongelma. Kaupungin sisäiset bussireitit näyttävät myös aika selviltä. Minua kiinnostaa kovasti myös kuinka helposti bussilla pääsee lähikaupunkeihin? Vai onko vuokra-auto tai taxi ainoa vaihto-ehto?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.