Englanninkielinen koulu?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Englanninkielinen koulu?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mummy
  mummy Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.03.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Heippa!

  Olisiko kellään tietoa hyvästä ja kivasta englanninkielisestä koulusta eteläisessä Espanjassa? Löytämäni kaikki ovat yksityisiä, joka sekin on meille ok, mutta niin kovin kalliita… Kohtuullista hintaa olen valmis maksamaan, mutta tuo yleinen 6000 € plus extrakulut koettelee sietokyvyn rajoja, varsinkin, kun lapsia on kaksi. Iältään ovat 2v ja 7v.

  Muutenkin kuulisin mielelläni kommentteja asuinalueista, kehu omaasi 😉
  Olemme asuneet ulkomailla ennenkin, joten kohtuullisen ennakkoluulottomia olemme, mutta tietysti jo omien kokemusten kautta sitä toivoo välttävänsä edellisten kohteiden miinukset ja löytävänsä uusia plussia. Koulun ja töiden löytyminen (satama-alueita saisi olla lähistöllä) määrittelee tarkemmat postikoodit.

  Kiitokset jo etukäteen 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Timothy
  Timothy Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 31
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mummy
  mummy Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.03.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Lisääkin vinkkejä otamme vastaan, mikäli joku jaksaa niitä kanssamme jakaa 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä zambra
  zambra Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 13

  Kansainväliset koulut ovat kaikki vähintään samassa hintaluokassa kuin mainitsit, osa tuplahintaisia. 2-vuotiaanne voisi tosin mennä vielä englanninkieliseen tarhaan huomattavasti kohtuullisemmalla hinnalla. Costa del Solilla on tarjolla bilingual yksityisiä tarhoja. Täällä on myös kunnallisia bilingual kouluja, joista tosin en tiedä tarkemmin. http://www.fuengirola.org on kaupungin sivusto, josta löydät paljon tietoa. Voit ehkä kysyä suoraan koulutusasioista vastaavalta concejaliaeducation@fuengirola.org (hyvällä onnella saat selkokielisen vastauksen). http://www.mijas-digital.es on sama kaupungin sivusto Mijaksesta. Servicios municipales =>educación => colegios. Osassa kouluissa lukee centro bilingüe. Tuttavamme nuori oli tällaisessa muutamia vuosia sitten. Ymmärtääkseni tämä tarkoittaa sitä, että näissä kouluissa on luokkia, jotka saavat osan opetuksesta espanjaksi ja osan englanniksi. Aikaisemmin vain parhaat oppilaat pääsivät näille luokille. http://www.marbella.es vastaavat asiat Marbellasta.
  http://www.colegiotorrequebrada.com voisi myös olla tsekkaamisen arvoinen. Muistaakseni hinnat olivat erilaisia kuin muissa kv.kouluissa. Täällä noudatettiin Espanjan opetussuunnitelmaa. Koulu on kuitenkin täysin 2-kielinen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Hei, voin suositella Nueve Andaluciassa olevaa Aloha Collegea (www.aloha-college.com). Lukuisten eri maalaisten tuttavieni lapset ovat opiskelleet siellä ja ovat erittäin tyytyväisiä. Nyt en osaa sanoa tämänhetkisistä maksuista, mutta noilta sivuilta varmaan selviää. Lisäksi koulun alueella laman myötä asuntojen vuokrahinnat ovat laskeneet lähelle Fugea. Asuinalueena toki toisenalainen eikä siellä ole suomalaisyhteisön palveluja.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä zambra
  zambra Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 13

  Aloha Collegen hinnat saa vain kysymällä koulusta. Viimeksi ne olivat n. 12.000€/ vuosi per lapsi. Hinnat ovat alemmat alaluokilla ja nousevat lukioon mentäessä. Aloha on oikein hyvämaineinen koulu. Aloha on ymmärtääkseni ainoa IB-lukio Aurinkorannikolla. The English International School, EIS, on myös hyvämaineinen Marbellassa, hinnat samaa luokkaa. Torremolinoksessa Sunny View ja Benalmádenan Torremuellessa The British School ovat oppimistuloksiltaan hyviä lukioon mentäessä ja lukion loppukokeissa, hinnat n. 6000€/v. Tuloksista saadaan osittain hyviä siten, että kaikkia haluamiaan kokeita ei aina pääse suorittamaan. Koulut saattavat tehdä esikarsintaa tuloksien varmistamiseksi. St Anthony´s on varsinkin alaluokilla vähän rennomman oloinen koulu, jossa lapset viihtyvät. Tästä listasta puuttuu vielä muutamia kouluja. Niissä kannattaa käydä itse ja haistella ilmapiiriä.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.