Englannin kielen opiskelu 17-18vuotiaille

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä T-e-m-e
  T-e-m-e Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.03.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Hei, Olen 17 kesäinen poika ja suunnitelemme 4 kaverin kanssa lätevämme enspanjaan opiskelemaan 6-12kk ensi syksynä tai vuoden päästä syksyllä. Haluaisimme oppia paremmin englannin kieltä ja vähän espaniaakin. Katselimme alustavasti torreviejasta vuokra-asuntoa kun näytti olevan suht edulliset vuokrat.

  Mutta missä voisimme käydä lukion kursseja englannin kielellä? kaksi meistä suorittaa tällä hetkellä kaksoitutkintoa suomessa ja kaksi lukiota. Minulla ja kaverillani ammatilliset opinnot pysähtyisivät mutta lukion kursseja voisimme kuitenkin käydä. Onko mahdollisuutta käydä esimerkiksi vain englannin ja espanjan kursseilla vai pitääkö käydä koko lukuvuosi? ja paljonkohan mahtaisi maksaa? löysin netistä joitain englannin kielisiä kouluja mutta hintoja en löytänyt.

  Kertokaahan tietäväiset kertokaa! =)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Espanja on nyt kuitenkin se maailman huonoin paikka opiskella englantia, jota juuri kukaan espanjalainenkaan ei puhu!

  Miksi ette mene englantiin?

  Kuulostaa muutenkin erittäin hälyyttävältä jos teillä keskeytyy muut opinnot tämän vuoksi!
  Hei haloo, ensin ne opinnot suoritetuksi ja sitten vasta laajentamaan kielivalikoimaa ja maailmaa kiertämään!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Vois olla, että teidän olisi parempi mennä jonkun kielikoulun tms kursseille? Luulen, että brittiläisen/kansainvälisen lukion äidinkielentunnit voivat olla aika vaativia, ellette ole tosi taitavia. Lisäksi mä epäilen ottavatko ne edes oppilaita vain joillekin tunneille -kokopäiväinen opiskelu on taas aika kallista (mutta ellei kallius ja kokopäiväisyys haittaa kannattaisi ehkä miettiä vaihtoon lähtöä?)

  Googlaamalla ”english schools in spain” löytyy vaikka mitä, esim. http://www.britishcouncil.org/spain-education-british-schools.htm. Sieltä löytyy hyvänkuuloisia kursseja pohjoisesta etelään, tosin ei ihan aurinkorannikolta (mutta siellä on varmasti ihan vastaavat, jos sinne haluatte). Esim Valenciassa kursseja näyttää olevan eritasoisia, ja lukukausi (40tuntia) natiiviopettajineen ja hienoine kirjastoineen maksaa 500-600e. Luulisin suomalaisten lukioiden hyväksyvän nämä ilomielin.

  Torreviejassa on tosiaan halvat vuokrat, mutta siihen on varmasti syynsä…

  Toivottavasti löydätte etsimänne :)!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Mrs S kirjoitti:
  ”Torreviejassa on tosiaan halvat vuokrat, mutta siihen on varmasti syynsä… ”

  Costa Blancalla on ainakin tänä talvena olut paljon paremmat kelit kuin sateisessa Andaluciassa. Muutoinhan täällä on samantyyppiset Välimeren rannat ja pikkukaupunki toisensa kupeessa kuten Aurinkorannikollakin. Ero on se, että viikkoturismia ja sen mukanaan tuomaa yleistä kännäilyä on lähes nolla. Pitää mennä pohjoiseen aina Benidormiin asti, ennen kuin brittiturismi jyrää.

  Juuri tuö viikkoturismin puute pitää Costa Blancan vuokrat kurissa. Ja onhan täkäläinen pohjoisesta tullut pysyväisluontoinen talviväestökin aika vanhanpuoleista, puhuvat ne sitten norjaa, ruotsia tai suomea. Korkeintaan iltapäivisin nitrodiskoissa käyvät, minkä lääkärillä ramppaamiseltaan ehtivät. Muita harrastuksia näyttäisivät olevat hyvin syöminen ja kirkkokahveilla istuskelu. Ettei tämä mikään lukiolaispoikien märkien unien kohde ole.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä T-e-m-e
  T-e-m-e Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.03.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kyllähän sitä englantia luulis oppivan jos joka päivä koulussa joutuu käyttämään vaikkei paikalliset niin paljoa sitä puhuisikaan? Vaihto-oppilas järjestöjen kautta lähteminen on todella kallista. esimerkiksi jenkkeihin 8000e. ja niistä ei saa hyväksilukuja oikeastaan mitään suomalaiseen lukioon. Joten silloinkin opinnot keskeytyvät vuodeksi. Sen jälkeenhän niitä kuitenki saa jatkaa normaalisti, että kyllä se opiskelu paikka kuitenkin pysyy.

  Englanti taas on todella kallis maa asua. Vuokrat ovat ihan järkyttäviä ja asunnot ei ole häävejä. Muutenkaan se ei paikkana itseä oikein miellytä.

  Selailin tuon suomi-koulun sivuja. Siellä lukion lukuvuosi maksu oli 1900e. Jotain sitä luokkaa se varmaan maksaa myös jossain kansainvälisessä koulussa? neljästään kaksiossa asuminen ja tuon hintainen lukuvuosi ei niin hirveän kalliiksi tulisi. Varsinkaan kun kela maksaa melko runsasta opintotukea ulkomailla opiskelijoille. Tietysti kesätöitähän sitä pitää tehdä ja säästää rahaa.

  Mitä asuinaluetta suosittelisitte, jos miettii tämän koulun käynnin kannalta?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  T-e-m-e kirjoitti:
  ”Kyllähän sitä englantia luulis oppivan jos joka päivä koulussa joutuu käyttämään vaikkei paikalliset niin paljoa sitä puhuisikaan? ”

  En oikein käsitä logiikkaasi, kun perään kerrot selailleesi Suomi-koulun sivuja. Missä luulet kuulevasi nykyistä kouluasi enemmän englantia, jos käyt Suomi-koulua espanjankielisessä maassa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Please, kertoisitko mitä se tarkoitti, kun sanoit, että Torreviejan halpoihin
  vuokrahintoihin on syynsä. 😕

  Olis meinaan ”oma lehmä ojassa”, kun ajattelin vilkaista Torreviejaa
  jossain vaiheessa. 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  T-e-m-e kirjoitti:

  Kyllähän sitä englantia luulis oppivan jos joka päivä koulussa joutuu käyttämään vaikkei paikalliset niin paljoa sitä puhuisikaan?

  No mutta kun sitä englantia oppii siellä englannissa kuitenkin parhaiten!

  T-e-m-e kirjoitti:

  Englanti taas on todella kallis maa asua. Vuokrat ovat ihan järkyttäviä ja asunnot ei ole häävejä. Muutenkaan se ei paikkana itseä oikein miellytä.

  Espanjakin on tosi kallis maa asua ja vuokrat ovat järkyttäviä ja asunnot vielä vähemmän häävejä kuin englannissa!

  Paikan miellyttävyys ei myöskään liene kovin hyvä syy sille, missä opintojaan suorittaa!! Olethan saamassa oppia etkä mielihyvää!!!

  Ota nyt järki käteen hyvä ihminen. Opinnot ensin suomessa kuntoon ja loppuun ja paperit käteen. Sinulla on koko elämä aikaa olla espanjassa sen jälkeen jos niin haluat. Kesken jääneet opinnot vaan hidastuttavat prosessia ja huonontavat asemaasi työmarkkinoilla ympäri maailman.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä T-e-m-e
  T-e-m-e Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.03.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Siis en tarkoittanut että menisimme sinne suomi-kouluun. Menisimme kansainväliseen kouluun. Katsoin vain lukuvuosi maksun hinnan suuntaa.

  No mitä katsoimme niin 450-500e/kk vuokra + vesi ja sähkö. Se ei neljälle jaettuna tee kovin paljoa. Sit jos lukukausi maksu on 1900e luokkaa. Minulle esimerkiksi kela maksaa 500e/kk tukea ulkomailla opiskeluun, koska asun isäni luona ja tuki tulee huoltajan tulojen mukaan.

  Niin ja siitä kun joku puhui että käykää ensin koulu loppuu ja lähtekää sitten maailmalle. Me ei saada mitään tukea jos emme ole missää koulussa. Sen viimeisen vuoden kyllä kerkeää suorittaa takasin tullessa. Olisi todella unohtumaton kokemus käydä vieraassa maassa pitemmän aikaa, tutustua maan kulttuuriin yms. Siinä samalla sitten voisi laajentaa kielitaitoa. Vuojessa oppii kuitenkin yllättävän paljon kieltä kun sitä joka päivä joutuu käyttämään.

  Ja siis miksi haluamme lähteä käymään ulkomailla. Haluamme vaihtelua tähän normaaliin arkeen, uusia kokemuskia ja vähän avartaa maailman kuvaa itselle. Sitten taas jaksaa jatkaa opintoja kotimaassa.

  Kummaallista että täällä väki on näin paljon vastaan. Täällä meidän vanhemmat ja muut pitävät tätä hyvänä juttuna.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Suoratukka; kojo jo tarkensi mun kommenttiani (paremmin kuin oisin itse osannut – mä puhun second hand kokemuksesta, en omakohtaisesta, eli älä ala siirtelemään lehmääsi mihinkään, se on varmasti kiva paikka). Mä vaan luulen, ettei se ole paras mahdollinen paikka teinipoikien opiskella englantia. Senkään takia, ettei siellä taida olla sellaista koulua…

  Ja T-e-m-e, mä pahoin pelkään että kansainvälisten koulujen hinnat ovat helposti (vähintään) kaksinkertaiset verrattuna valtion tukemaan suomikouluumme. Yleensä ne ei ilmoita hintojaan kaikkien katseltavaksi (juuri suurien numeroiden takia), mutta lähettävät infon sitä pyytäville.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  T-e-m-e kirjoitti:
  ”Siis en tarkoittanut että menisimme sinne suomi-kouluun. Menisimme kansainväliseen kouluun.”

  Open the fucking Google ja pane sinne hauksi esimerkiksi British schools in Spain ja saat ajantasaista tietoa minne voit hakea ja millä hinnalla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Calahondassa ainakin on sopiva koulu sun ikaisille. Meilla oli sukulaistytto Sveitsista tekemassa siella A-levelit pari vuotta. Piti kovasti koulusta ja sen tasosta. Hintatasosta en saa sanoa mitaan. Mielellaan asunto sielta lahelta koska hanen bussikulkeminen oli aika hankalaa ja aikaavievaa Mijas Costalta.

  http://www.gomarbella.com/education/internationalschools.htm

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mampu
  mampu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Olisi kiva lukea jatkoa, mihin pojat päätyivät ja millainen kokemuksesta muodostui 🙂

  Minusta välivuosi ulkomailla on hyvä juttu, olen sen itsekin vaihto-oppilaana viettänyt. Samoin vanhin tyttäreni oli vaihto-oppilaana ja juuri eilen juttelimme siitä, miten paljon se antaa muutakin kuin kielitaidon; kykyä sopeutua erilaisiin kulttuureihin, hankkia tyhjästä uusi ystäväpiiri, kestää tarvittaessa yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta, itseluottamusta ja vaikka mitä sellaista, mitä ei suomalaisessa lukiossa tule eteen. Ja ulkomailla vietetyn jakson jälkeen kaikki (paitsi ehkä ruotsi) sujuu helpommin, kun on laajempi viitekehys, johon opeteltavat asiat sijoittaa. Ulkomailla myös oppii arvostamaan joitakin asioita Suomessa (paitsi ei ehkä ilmastoa) sekä ymmärtämään kulttuurieroja tai pikemminkin ihmisten perimmäistä samankaltaisuutta.

  Toivottavasti pojilla on ollut rohkeutta tarttua tilaisuuteen!

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.