En luota välittäjiin mutta haluaisin ostaa asunnon

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit En luota välittäjiin mutta haluaisin ostaa asunnon

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Soile
  Soile Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Haluaisin ostaa kerrostalohuoneiston Fuengirolasta. Tähän asti olen asunut vuokralla. Hieman mietityttää. Täällä ei ole asunto-osakeyhtiömuotoisia kerrostalohuoneistoja. Sitä on itse vastuussa rakenteistakin? Jos yläkerran kaverille sattuu vesivanhinko eikä hänellä ole vakuutusta, ja vesi vahingoittaa oman huoneistoni kattorakenteita, kuka on vaurioiden maksaja? Mikäkö jos yläkerran kaveri on maksukyvytön?

  Välittäjät vonkuvat heti käsirahoja eikä tarjouksia oteta ilman niitä. Minne käsiraha menee? Välittäjän taskuun, kunnes kaupat tehdään? Myyjälle? Olen vainoharhainen. En halua sijoittaa huonoon tai menettää rahojani. Olen säästänyt ikuisuuden enkä halua menettää rahojani.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3410

  Haluaisin ostaa kerrostalohuoneiston Fuengirolasta.

  -Tarjolla on tuhansia valittavana talla hetkella.

  Tähän asti olen asunut vuokralla.

  -Vuokralla asumisessa on hyvat puolensa ja nain tutustuu myos alueeseen.

  Hieman mietityttää.
  -Asunnon osto on iso asia koska siita ei paase niin helposti eroon kuin vuokra-asunnoista.

  Täällä ei ole asunto-osakeyhtiömuotoisia kerrostalohuoneistoja.
  -Ei ole.

  Sitä on itse vastuussa rakenteistakin?
  -Rakenteista vastaa omistajayhteiso johon sinakin kuuluisit omistaja ja sita varten maksetaan se ”cuota de comunidad” johon maksuun sisallytetaan yleisten tilojen siivous, hissi, uima-allas ym. yhteisissa tiloissa tapahtuva huolinta-siivous, korjaus…

  Jos yläkerran kaverille sattuu vesivanhinko eikä hänellä ole vakuutusta, ja vesi vahingoittaa oman huoneistoni kattorakenteita, kuka on vaurioiden maksaja? Mikäkö jos yläkerran kaveri on maksukyvytön?

  -Jos ylakerran kaverille tapahtuu vesi-palo ym. vahinko eika hanella ole vakuutusta niin sinun vakuutuksesi , johon olet tietysti ottanut juriidisen turvan , menee hanta vastaan vaikka viime vaiheessa oikeusteitse ja jos henkilo ei vastaa kuluista (eika mahdollisuutta ulosmitata esim. palkkaa)niin ne laitetaan oikeuden kautta (cargas) asunnon paalle jolloin niista ei paase koskaan eroon.

  Välittäjät vonkuvat heti käsirahoja eikä tarjouksia oteta ilman niitä.

  Jos tosissasi olet halukas ostamaan asunnon etka sita millaan summalla (sopimuksella) varaa itsellesi, voi tulla eteen tilanne etta se menee toiselle. (Vaikka nyt on huonot ajat myyda)

  Henkilokohtainen tieto asiasta on etta useasti ihmiset tekevat tajouksia ilman etta paatos ostaa olisi vakaa tai edes yleensa osto paatos olisi tehty. Tai sita oikeasti suunnitellaan parin vuoden paahan…

  (Oferta vinculante,) Sitova tarjous tarkkoittaa sita etta ostaja on tosissaan ostamassa juuri sita asuntoa mista sitovan tarjouksen tekee. Aikaa menee myyjan/omistajan taivuttelemiseen ja kun tarjous on hyvaksytty myyjan puolelta on asiakas on havinnyt taivaan tuuliin katsomaan muita asuntoja. Sitoviin tarjouksiin kannattaa ryhtya vain kun on varma etta haluaa ostaa juuri sen asunnon. Yleensa jos lahtee Sitovaan tarjoukseen ja ilman syyta peruu sopimuksen menettaa rahansa jollei siita ole erikseen sovittu sopimuksessa.

  Taas jos myyja ei ota tarjousta vastaan pitaa valittajan palauttaa raha takaisin valittomasti. Tama myos kannattaa tarkastaa sopimuksesta.

  Minne käsiraha menee? Välittäjän taskuun, kunnes kaupat tehdään? Myyjälle?
  -Kenen hallussa raha on kaupan tekoon asti ei oikeasti ole merkittavaa kunhan se lasketaan pois loppusummasta.
  Ota huomioon etta Sitova tarjous yleensa tehdaan pienella rahalla jonka jalkeen yleensa tehdaan viela virallinen ostosopimus jossa annetaan kasiraha.
  Henkilokohtaisesti teen nain; tarjousraha on tallessa minulla niin kaun kuin myyja se hyvaksyy (1-3 paivaa) , jos ei hyvaksy palautan sen ostajalle. Kasiraha taas menee suoraan myyjalle paitsi siina tapauksessa etta se on liian suuri riski esim. suurien velkojen takia.

  Olen vainoharhainen. En halua sijoittaa huonoon tai menettää rahojani.

  -Mihin sijoitat on henkilokohtainen valinta ja sen voit tehda vain sina.

  Olen säästänyt ikuisuuden enkä halua menettää rahojani.
  -Palkkaa mukaan ammattilainen

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Soile
  Soile Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Kiitos sinulle suomenkielinenpalvelutoimisto. Oletko ammattilainen? Etsi/löyä sinä minulle koti. Vaikutat asiantuntevalta ja luotettavalta. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3410

  Las Palmasissa joten en voi suuresti sinua auttaa jos et tanne halua muuttaa. Taalla asunnot ovat edelleen kalliimpia kuin Manner-Espanjassa.

  Meilla maa/tontit ovat kalliimpia kuin siella mantereella josta johtuen asunnot ovat kalliimpia eika meilla asuntojen hinnat ole laskeneet niin paljon kuin siella.

  ¡Feliz Día de Canarias! Meilla on tanaan Kanarian ”Kansallispaiva” ja aurinko paistaa taydelta taivaalta!

  http://www.lovecanarias.com/festividades/gran-canaria/dia-de-canarias-2013-gran-canaria.html

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä KrisseK
  KrisseK Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.04.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Asunnon osto Aurinkorannikolta ei ole ihan helppoa. Olen auttanut eläkeiän saavuttaneita vanhempiani löytämään lomakodin Fuengirolasta, paikasta johon he ovat ihastuneet. Olen LKV, mutta Espanjan kuviot ovat toisenlaiset kuin Suomessa. Vaikuttaa siltä, että Espanjassa välittäjän ei tarvitse tietää juuri mitään. Riittää, että löytää perille kohteeseen ja esittelee asunnon. Asuntoa esittelee usein kaksi välittäjää eri firmoista?

  Mikäli kaupat toteutuu, on myyjällä ja ostajalla omat juristit mukana paperisodassa eli kauppakirjan ja sen liitteet laatii juristi, ei välittäjä.

  Itse asiaan. Mistä saa kaikki mahdolliset kerrostaloa ja sen asioita koskevat todistukset ja selvitykset esim. remonteista ja mahdollisista vesivahingoista. Mitä todistuksia kuuluu liittää kauppakirjaan. Mitä tulee täällä vaatia ja mitä on mahdollista saada nähtäväksi? Taloyhtiömuotoisia kerrostaloja Espanjasta ei taida löytyä? Ennen ensimmäisenkään tarjouksen tekemistä, haluaisin saada kaiken tarvittavan ja tarpeettoman nähtäville. Espanjaa en puhu, mutta tulkin apu on käytössä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos haluat oikeat vastaukset kaikkiin esittämiisi kysymyksiin palkkaat ammattilaisen vastaamaan niihin. Juuri niinkuin olet huomannut muidenkin tekevän.
  Täältä voit saada tietysti oikeatkin vastaukset tai sitten et, mutta lopputulos on vain omalla vastuullasi.
  Varovaisesti arvioiden , kun et puhu espanjaa hyvin ja muutenkin prosessi on outo, ennuste omatoimisen kaupan läpiviemiseen on huono.
  Suomessa asuntokauppa on äärimmäisen yksinkertainen toimenpide. Täällä kuvio on aivan erilainen, ei vaikea , mutta monimutkaisempi, aikaa menee enemmän ja kaikkine veroineen ja maksuineen paljon kalliimpi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Miksi ostaisit, jos vuokrallakin pärjäät? Tottakai jos törmäät todelliseen unelma-asuntoon, joka ei ole vuokrattavissa syntyy eräänlainen ”ostopakko”.

  Kuten olet jo monta kertaa saanut lukea, on asunnosta irtipääsy todella vaikeaa. Ja tulee olemaan sitä vielä vuosienkin kuluttua. Espanjassa on kolme miljoonaa tyhjää asuntoa ja se varasto ei ihan heti siitä katoa. Omistamalla sitoudut käytännössä tänne pitkäksi aikaa. Oletko valmis siihen?

  Jos haluat osaavan ja luotettavan välittäjän avuksesi, tulee mieleeni ensimmäisinä kolme suomalaista pitkän linjan ammattilaista, joiden työtä olen päässyt seuraamaan: Sirpa Jokinen, Suvi Kauranen ja Lene Söderström (aakkosjärjestyksessä).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Pikku-Helmi
  Pikku-Helmi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2014
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 26

  Hei Soile,

  me ostimme asunnon täältä Kanarialta puolitoista vuotta sitten. Me palkkasimme paperiasioita ja etujamme hoitamaan paikallisen lakitoimiston. Lakitoimisto löytyi notaaritoimiston suosituksen avulla. Olemme olleet todella tyytyväisiä sekä saamaamme palveluun että ostokseemme.

  Ehkäpä voisit kysyä suositteluja paikallisesta notaarista sieltä, mistä asunnon haluaisit löytää?

  Juu, todellakin, Suomenkielinen palvelutoimisto selvästikin tietää asioista. Ja koska minäkin olen täällä samalla saarella, minulle ne ovat erittäin kiinnostavaa asiaa. Olen saanut paljon hyödyllistä uutta tietoa hänen kirjoituksiaan lukemalla täältä orgista. Eli kiitos Suomenkieliselle palvelutoimistolle jo saaduista ja tulevista tiedoista 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  ja luettuani aloituksesi otsikon, sanoisin, että jollet luota välittäjiin, on asenteessasi korjaamisen varaa. Ei noilla eväillä synny mitään kunnollista.

  Oikeastaan voisit hyvinkin myöntää, ettet luota itseesi – ehkä näin saisit helpommin osaavaa apua.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194
  Soile kirjoitti:

  Haluaisin ostaa kerrostalohuoneiston Fuengirolasta. Tähän asti olen asunut vuokralla. Hieman mietityttää. Täällä ei ole asunto-osakeyhtiömuotoisia kerrostalohuoneistoja. Sitä on itse vastuussa rakenteistakin? Jos yläkerran kaverille sattuu vesivanhinko eikä hänellä ole vakuutusta, ja vesi vahingoittaa oman huoneistoni kattorakenteita, kuka on vaurioiden maksaja? Mikäkö jos yläkerran kaveri on maksukyvytön?

  Välittäjät vonkuvat heti käsirahoja eikä tarjouksia oteta ilman niitä. Minne käsiraha menee? Välittäjän taskuun, kunnes kaupat tehdään? Myyjälle? Olen vainoharhainen. En halua sijoittaa huonoon tai menettää rahojani. Olen säästänyt ikuisuuden enkä halua menettää rahojani.

  Kukaan ei pysty ennustamaan slummiutuvan Fugen asuntojen hintojen kehittymistä lähimmän 20 vuoden aikana. Ja tämä voisi olla ainoa älyllinen syy hankkia omistusasunto eli syynä olisi odotus arvon noususta. Otapa nyt laskukone käteen ja jaat sen ostohinnan kuukausivuokralla. Ihan vaan yhtenä esimerkkinä:

  150.000 ostohinta / 400 kuukausivuokra = 375 kuukautta = 31 vuotta = onko järkee vai ei?

  Pistä mieluummin 150 tonnia vaikka korkeakorkoiselle ja asut korolla ilmaiseksi slummiutuvassa Fugessa. Muitakin sijoitusvaihtoehtoja toki on, mutta eipä niistä tässä sen enempää.

  PS. On hyvä että olet varovainen. Fugekin on täynnä kaikenlaista silmäänkusijaa, jotka yrittää vetää fyrkat omiin taskuihin, jonka jälkeen vetäytyvät takaisin keskustelufoorumeihin houkuttelemaan pahaa aavistamattomia uhreja ansaansa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Matkaileva Perhe puhuu asiaa. Näin minäkin näen Fuengirolan tulevaisuuden – siitä slummiutuu vähitellen halpa vanhusten kohde, ei se voi ainakaan nykymallilla palvella nuoria ja virkeitä ihmisiä. Yhä enemmán arvostetaan alkuperáisyyttá ja luonnon läheisyyttá, vihreát arvot voittavat halvan kaljan ja hiekkarantojen houkutuksen ja aito kulttuuri voittaa turisteille rakennetun kulissikulttuurin, jonka uusin esimerkki on entisen kaupungintalon plazalle pystytetty Katolisten monarkkien monumentti. Jolla ei ole mitäán sidosta Fuengirolaan…Fuengirola on kaupunki vailla historiaa ja perinteitä ja se on kaupunki, jossa ei ole vihreäá länttiä sen vertaa, ettá linnuille laulupuu löytyisi. Kaikki on peitetty betoniin ja turistit makaavat rannalla aurinkotuoleissa kuin anjovikset purkissa. ou nou…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Missä on se fiskaalinen paratiisi korkeakorkoisine tileineen? Sen verran olen vieraantunut Suomesta , että en ihan tiedä päivän korkotasoa, mutta tuskin paljon erehdyn jos otaksun niinkin vaatimattomalle summalle kuin 150k maksettavan määräaikaistalletuksena jotain 1-1,5 %. Ja äkkiä päässä laskien tuotto vuodessa on 1500- jotain sinnepäin euroa, miinus verot. Onko se nykyään jotain 26%?.
  Espanjassa saisi vähän enemmän , ehkä 2-3%, eli 3000-4500 € / vuosi, miinus verot.
  Näillä säälittävillä tuotoilla ei edes pääoma säilytä arvoaan.

  Mutta jos haluaa asua vuokralla , pitää asua vuokralla , maksoi mitä maksoi.
  Ja jos haluaa kuulua omistavaan luokkaan ja asua omassa asunnossa , täytyy toteuttaa itseään ja sisäistä ääntään ja ostaa kämppä. Maksoi mitä maksoi.
  Moni voi varallisuutensa puolesta tehdä ihan mitä tahtoo, ajattelematta jokaista käsistä päästämäänsä euroa.
  Ja silti jää varallisuutta pahan päivän varalle ja perillisille tapeltavaksi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194
  santiago kirjoitti:

  Missä on se fiskaalinen paratiisi korkeakorkoisine tileineen? Sen verran olen vieraantunut Suomesta , että en ihan tiedä päivän korkotasoa, mutta tuskin paljon erehdyn jos otaksun niinkin vaatimattomalle summalle kuin 150k maksettavan määräaikaistalletuksena jotain 1-1,5 %. Ja äkkiä päässä laskien tuotto vuodessa on 1500- jotain sinnepäin euroa, miinus verot. Onko se nykyään jotain 26%?.
  Espanjassa saisi vähän enemmän , ehkä 2-3%, eli 3000-4500 € / vuosi, miinus verot.
  Näillä säälittävillä tuotoilla ei edes pääoma säilytä arvoaan.

  Mutta jos haluaa asua vuokralla , pitää asua vuokralla , maksoi mitä maksoi.
  Ja jos haluaa kuulua omistavaan luokkaan ja asua omassa asunnossa , täytyy toteuttaa itseään ja sisäistä ääntään ja ostaa kämppä. Maksoi mitä maksoi.
  Moni voi varallisuutensa puolesta tehdä ihan mitä tahtoo, ajattelematta jokaista käsistä päästämäänsä euroa.
  Ja silti jää varallisuutta pahan päivän varalle ja perillisille tapeltavaksi.

  Tietävät kyllä missä sellaiset tilit ovat. Eipä niistä tässä sen enempää.

  Ja yhtä lailla voin todeta että moni voi varallisuutensa puolesta tehdä ihan mitä tahtoo, mutta haluavat ajatella mihin sen rahansa laittavat, toisin kuin ässäarvasta rapsuttamalla fyrkkaa tehnyt alkkis, joka ei tajua mistään mitään.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Nyt voi tosiaan saada jonkun läävän 400 eurolla kuukaudessa. Se on HIEMAN toisen näköinen kuin 150.000 euron kolmen makuuhuoneen asunto lasitetulla isolla parvekkeella ja merinäköalalla, uima-allas pihalla ja autopaikka plus varastohuone hallissa. (Tiedän, mulla on juuri tällainen Los Pacosissa.)

  Entäs, kun läävän omistaja nostaa vuokran 500 euroon? Nostaako pankkikin maksamansa koron uusille prosenttilukemille?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194
  makarios kirjoitti:

  Nyt voi tosiaan saada jonkun läävän 400 eurolla kuukaudessa. Se on HIEMAN toisen näköinen kuin 150.000 euron kolmen makuuhuoneen asunto lasitetulla isolla parvekkeella ja merinäköalalla, uima-allas pihalla ja autopaikka plus varastohuone hallissa. (Tiedän, mulla on juuri tällainen Los Pacosissa.)

  Entäs, kun läävän omistaja nostaa vuokran 500 euroon? Nostaako pankkikin maksamansa koron uusille prosenttilukemille?

  Jollekin vai? Lopeta hyvä mies sen mestasi mainostaminen ettei tässä synny vielä jotain hässäkkää johon minutkin kytketään. Irtisanoudun sinun vuokrabisneksistä heti tässä ja nyt! Ja luovutan sinulle tässä yhteydessä Fugen hienoimmassa asunnossa asuvan tittelin jos se siitä on kiinni.

  400 eurolla saa pilvin pimein loistoasuntoja pitkäaikaisesti Fugesta ja pitkin rannikkoa. Oikeinkin helposti ja varsinkin jos lataa 11 kuukauden (tai pidemmän) vuokran käteisellä vuokraisännän/emännän kouraan. Ja tietysti useimmiten jos vuokraajana ei ole jokin suomalainen kiskuri vaan paikallinen kohtuudella elävä omistaja. Meri näkyy tai sitten ei ja kuten oikein hyvin tiedät niin parvekkeet niissä on kaikissa kuin myös varastohuoneet ja autopaikat. Ja tällaisen luukun p/myyntihinnat pyörivät +/- 150t molemmin puolin. Tietysti siitä vois saada sen 800 euroakin jos on hölmö tai vanhempi vuokralainen joka ei tiedä miten asiat ovat, en sitä tietenkään kiistä. Ei vuokrahinta ole kiveen kirjoitettu tietenkään.

  PS. Los Pacos on se paikka jonka eräs tuttavaperhe tuntee ”suomihelvettinä”? Sama mesta eikö?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.