Elintarvikelisäaineet

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut Elintarvikelisäaineet

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Kuka keksi, että näitä aineita välttämättä tarvitaan ruokiimme. 😕

    Olen joskus ihmetellyt, miksi nuori ihminen ei osaa päässään laskea
    kahta lukua yhteen.
    Äskettäin törmäsin nuoreen kassahenkilöön, joka ei parin minuutin
    jälkeen enää muistanut, että olin maksanut käteisellä.
    – Vain yksi henkilö tuli minun jäkeeni.

    Voiko osasyynä olla, että nuoret ovat koko ikänsä syöneet
    tätä ”aineruokaa”. 😕 😕

    Oletteko laittaneet merkille, kuinka paljon Espanjassa näitä
    lisäaineita käytetään?

    ——————————————————————————–

    Elintarvikelisäaineet E100 Kurkuminoidit, kurkumiini Elintarvikeväri, keltainen, uutetaan Curcuma-longa-kasvin juuresta
    E101 Riboflaviini Elintarvikeväri, keltainen, sama kuin B2-vitamiini kuitenkin yleensä valmistetaan keinotekoisesti.
    E102 Tartrantsiini Elintarvikeväri (atsoväri) Keltainen väriaine, jota käytetään paljon juomissa, kakuissa, kekseissä, vanukkaissa, lihajalosteissa, savustetussa kalassa, kastikkeissa ja virvoitusjuomissa. (1, 2, 3) Pidetään haitallisimpana atsovärinä. Saattaa aiheuttaa lapsille ylivilkkautta ja ärsyyntyneisyyttä.
    E104 Kinoliininkeltainen Elintarvikeväri Vihreänkeltainen väriaine, jota käytetään makeisissa ja virvoitusjuomissa. (1)
    E110 Paraoranssi Elintarvikeväri (atsoväri)

    E120 Kokkiini Elintarvikeväri Luonnollinen punainen väri, joka on peräisin kuivatuista hyönteisistä ja munankeltuaisesta. On olemassa myös synteettinen muoto. Käytetään makeisiin ja kakkuihin. (1)
    E122 Karmiini, Karmosiini, Atsorubiini Elintarvikeväri (atsoväri) Purppuranpunainen väriaine, jota käytetään juomissa, hilloissa, jälkiruoissa ja -kastikkeissa, ruskeissa kastikkeissa ja pakatuissa keitoissa. (1,2,3)
    E123 Amarantti Elintarvikeväri (atsoväri) Punainen väri, jota käytetään juomissa, hedelmäpiiraiden täytteissä, hyytelöissä, kakuissa, vanukkaissa, pakatuissa keitoissa, kastikeaineissa ja hampurilaisissa. (1,3)
    E124 Uuskokkiini Elintarvikeväri (atsoväri) Punainen.
    E127 Erytrosiini Elintarvikeväri Punainen väriaine, jota käytetään koristekirsikoissa, säilykehedelmissä, kekseissä ja makeisissa. Sitä käytetään myös tableteissa, joiden tarkoituksena on hampaiden pinnalle jääneen plakin osoittamiseen.
    E128 Punainen 2G Elintarvikeväri (atsoväri) Punainen.
    E129 Alloranpunainen AC Elintarvikeväri (atsoväri)
    E131 Patenttisininen Elintarvikeväri Violetin sininen väri, meillä harvoin käytetty makeisten ja leivonnaisten väri. (1,2,3,4)
    E132 Indigokarmiini Elintarvikeväri Sininen väriaine, käytetään makeisissa ja leivonnaisissa. (1,2,3,4)
    E133 Briljantinsininen Elintarvikeväri

    E140 Klorofylli Elintarvikeväri
    E141 Klorofylliinikuparikopleksin kalium- ja natriumsuolat Elintarvikeväri
    E142, E143 Patenttivihreä Elintarvikeväri Käyttö tarkoitettu ainoastaan koristekirsikoihin, muualla Euroopassa käyttö laajempaa.
    E150 Sokerikulööri Elintarvikeväri Yleisesti käytetty ruskea väriaine, jota valmistetaan sokerista. Käytetään juomissa, kastikkeissa, makeisissa ja leivonnaisissa.
    E151 Briljanttimusta PN Elintarvikeväri (atsoväri)
    E153 Lääkehiili Elintarvikeväri Luonnon kasvimateriaalista valmistettu. Käytetään mm. makeisissa. (4)
    E154 Ruskea FK Elintarvikeväri (atsoväri) Ruskea.
    E155 Ruskea HT Elintarvikeväri (atsoväri) Ruskea

    E160a Beta-karoteeni Elintarvikeväri
    E160b Annatto Elintarvikeväri
    E160c Paprikaoleoresiini Elintarvikeväri
    E160e Beta-apo-8-karotenaali Elintarvikeväri
    E160f Beta-apo-8-karoteenihappoetyyliesteri Elintarvikeväri
    E160g Kantasanktiini Elintarvikeväri
    E162 Batalaiini Elintarvikeväri
    E163 Antosyaanit Elintarvikeväri
    E170 Kalsiumkarbonaatti
    E171 Titaanioksidi Elintarvikeväri, valkoinen, valmistetaan titaanipitoisista mineraaleista
    E172 Titaanioksidi Elintarvikeväri
    E173 Alumiini Elintarvikeväri
    E174 Hopea Elintarvikeväri
    E175 Kulta Elintarvikeväri
    E180 Litolirubiini Elintarvikeväri (atsoväri)

    E200 Sorbiinihappo Säilöntäaine Estää homeiden ja hiivojen kasvun. Käytetään viipaloiduissa leivissä, hilloissa ja mehuissa, virvoitusjuomissa ja kotisäilönnässä. (4)
    E201 Natriumsorbaatti Säilöntäaine
    E202 Kaliumsorbaatti Säilöntäaine
    E210 Bentsoehappo Säilöntäaine On luonnostaan puolukassa, karpaloissa ja lakoissa. Elintarviketeollisuus käyttää hilloissa ja mehuissa, salaatinkastikkeissa, makeisissa ja virvoitusjuomissa. Myös yleisesti käytetty kotisäilönnän aine. (1,2,3,4)
    E211 Natriumbentsoaatti Säilöntäaine Käytetään samoissa tuotteissa kuin bentsoehappoa.
    E212 Kaliumbentsoaatti Säilöntäaine Käytetään samoissa tuotteissa kuin bentsoehappoa.
    E214 Etyyli-p-hydroksidibentsoaatti Säilöntäaine
    E215 Etyyli-p-hydroksidibentsoaatin natriumsuola Säilöntäaine
    E216 Propyyli-p-hydroksidibentsoaatti Säilöntäaine
    E217 Propyyli-p-hydroksidibentsoaatin natriumsuola Säilöntäaine
    E218 Metyyli-p-hydroksidibentsoaatti Säilöntäaine
    E219 Metyyli-p-hydroksidibentsoaatin natriumsuola Säilöntäaine
    E220 Rikkihapoke Säilöntäaine

    E221 Natriumsulfiitti Säilöntäaine Käytetään viineissä, oluessa, hillosipuleissa, kuivatuissa hedelmissä, valmiiksi kuorituissa suurtalousperunoissa ja perunasosejauheissa säilöntäaineena ja tummumisenestoaineena. (2)
    E222 Natriumvetysulfiitti Säilöntäaine Käytetään viineissä, oluessa, hillosipuleissa, kuivatuissa hedelmissä, valmiiksi kuorituissa suurtalousperunoissa ja perunasosejauheissa säilöntäaineena ja tummumisenestoaineena. (2)
    E223 Natriumdisulfiitti Säilöntäaine Käytetään viineissä, oluessa, hillosipuleissa, kuivatuissa hedelmissä, valmiiksi kuorituissa suurtalousperunoissa ja perunasosejauheissa säilöntäaineena ja tummumisenestoaineena. (2)

    E224 Kaliumdisulfiitti Säilöntäaine Käytetään viineissä, oluessa, hillosipuleissa, kuivatuissa hedelmissä, valmiiksi kuorituissa suurtalousperunoissa ja perunasosejauheissa säilöntäaineena ja tummumisenestoaineena. (2)
    E225 Kaliumsulfiitti Säilöntäaine Käytetään viineissä, oluessa, hillosipuleissa, kuivatuissa hedelmissä, valmiiksi kuorituissa suurtalousperunoissa ja perunasosejauheissa säilöntäaineena ja tummumisenestoaineena. (2)
    E226 Kalsiumsulfiitti Säilöntäaine Käytetään viineissä, oluessa, hillosipuleissa, kuivatuissa hedelmissä, valmiiksi kuorituissa suurtalousperunoissa ja perunasosejauheissa säilöntäaineena ja tummumisenestoaineena. (2)
    E227 Kalsiumvetysulfiitti Säilöntäaine Käytetään viineissä, oluessa, hillosipuleissa, kuivatuissa hedelmissä, valmiiksi kuorituissa suurtalousperunoissa ja perunasosejauheissa säilöntäaineena ja tummumisenestoaineena. (2)

    E234 Nisiini Säilöntäaine
    E235 Natamysiini Säilöntäaine
    E239 Heksametyleeniteramiini Säilöntäaine
    E249 Kaliumnitriitti Säilöntäaine Lihavalmisteissa säilöntäaineena ja estämään värimuutoksia. (4,5)
    E250 Natriumnitriitti Säilöntäaine Lihavalmisteissa säilöntäaineena ja estämään värimuutoksia. (4,5)
    E251 Kaliumnitraatti Säilöntäaine Lihavalmisteissa säilöntäaineena ja estämään värimuutoksia. Lisäksi käytetään joissakin juustoissa. (4,5)
    E252 Natriumnitraatti Säilöntäaine Lihavalmisteissa säilöntäaineena ja estämään värimuutoksia. Lisäksi käytetään joissakin juustoissa. (4,5)
    E260 Etikkahappo Säilöntäaine
    E261 Kaliumasetaatti Säilöntäaine
    E262 Natriumasetaatti Säilöntäaine
    E263 Kalsiumasetaatti Säilöntäaine
    E270 Maitohappo Happamuuden säätöaine, Säilöntäaine Käytetään joissakin kasvimehuissa, salaatinkastikkeissa ja makeisissa. (5)
    E280 Propionihappo Säilöntäaine
    E281 Natriumpropionaatti Säilöntäaine
    E282 Kalsiumpropionaatti Säilöntäaine
    E283 Kaliumpropionaatti Säilöntäaine

    E290 Hiilidioksidi
    E296 Omenahappo Happamuuden säätöaine
    E297 Fumaarihappo Happamuuden säätöaine
    E300 Askorbiinihappo, C-vitamiini Happetumisen estoaine Käytetään marja- ja hedelmävalmisteissa, lihavalmisteissa ja virvoitusjuomissa.
    E301 Natriumaskorbaatti Happetumisen estoaine
    E304 Askorbyylipalmiaatti Happetumisen estoaine
    E306 Tokoferoliuute Happetumisen estoaine
    E307 Alfa-Tokoferoli Happetumisen estoaine
    E308 Gamma-Tokoferoli Happetumisen estoaine
    E309 Delta-Tokoferoli Happetumisen estoaine
    E310 Propyyligallaatti Happetumisen estoaine

    E311 Oktyyligallaatti Happetumisen estoaine Käytetään rasvoissa ja öljyssä. Lisäaineita löytyy myös valmiista tuotteista, kuten ranskalaisista perunoista ja naposteltavista tuotteista. (1,2,3,5)
    E312 Dodekyyligallaatti Happetumisen estoaine Käytetään rasvoissa ja öljyssä. Lisäaineita löytyy myös valmiista tuotteista, kuten ranskalaisista perunoista ja naposteltavista tuotteista. (1,2,3,5)
    E320 Butyylihydroksianisoli (BHA) Happetumisen estoaine Käytetään rasvaa sisältävissä tuotteissa. (1,2,4,5)
    E321 Butyylihydroksitolueeni (BHT) Happetumisen estoaine Käytetään rasvaa sisältävissä tuotteissa. (1,2,4,5)
    E322 Lesitiini Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine

    E325 Natriumlaktaatti Happamuuden säätöaine
    E326 Kaliumlaktaatti Happamuuden säätöaine
    E327 Kalsiumlaktaatti Happamuuden säätöaine
    E330 Sitruunahappo Happamuuden säätöaine
    E331 Natriumsitraatit Happamuuden säätöaine
    E332 Kaliumsitraatit Happamuuden säätöaine
    E333 Kalsiumsitraatit Happamuuden säätöaine
    E334 Viinihappo Happamuuden säätöaine

    E335 Natriumtartraatit Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E336 Kaliumtartraatit Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E337 Natriumkaliumtartraatti Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E338 Fosforihappo Happamuuden säätöaine
    E339 Natriummonofosfaatit Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E340 Kaliummonofosfaatit Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E341 Kalsiummonofosfaatit Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E354 Kalsiumtartaatti Happamuuden säätöaine
    E355 Adipiinihappo Happamuuden säätöaine
    E385 Kalsiumetyleenidiamiinitetra-asetaatti (EDTA) Happetumisen estoaine

    E400 Algiihappo Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E401 Natriumalginaatti Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E402 Kaliumalginaatti Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E403 Ammoniumalginaatti Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E404 Kalsiumalginaatti Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E405 Propyleeniglykolialginaatti Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E406 Agar Sakkeuttamisaine Valmistetaan merilevästä. Käytetään jäätelössä, makeisissa ja hyytelöissä. (4)
    E407 Karrageeni Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine Valmistetaan merilevästä. Käytetään jäätelössä, makeisissa ja hyytelöissä. (4)

    E410 Johannneksenleipäpuunjauhe Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E412 Guarkumi Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E413 Tragantti Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine Käytetään joissakin maustekastikkeissa. (4)
    E414 Arabikumi Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine Valmistetaan akaasiapuista. Käytetään makeisissa. (4)
    E415 Ksantaanikumi Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E420 Sorbitoli Makeutusaine
    E421 Mannitoli Makeutusaine Valmistetaan levästä tai tietyistä puulajeista. (4)
    E422 Glyseroli
    E430 Polyoksietyleeni(8)stearaatti Stabilointiaine Käytetään leipomovalmisteissa. (4)
    E431 Polyoksietyleenistearaatti Stabilointiaine Käytetään leipomovalmisteissa. (4)
    E433 Polyoksietyleeni(20)sorbitaanimono-oleaatti Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E435 Polyoksietyleeni(20)sorbitaanimonosteraatti Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E440 Pektiini Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E442 Ammoniumfosfatidit Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E444 Sakkaroosidiasetaattiheksaisobutyraatti (SAIB) Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine

    E450a Natrium- ja kaliumdifosfaatit Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E450b Natrium- ja kaliumtrifosfaatit Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E450c Natrium- ja kaliumpolyfosfaatit Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E460 Mikrokiteinen selluloosa Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E461 Metyyliselluloosa Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E462 Etyyliselluloosa Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E463 Hydroksipropyyliselluloosa Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E464 Hydroksipropyylimetyyliselluloosa Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E465 Metyylietyyliselluloosa Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E470 Rasvahappojen suolat Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E473 Rasvahaapojen sokeriesterit Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine

    E500 Natriumkarbonaatit Happamuuden säätöaine
    E501 Kaliumkarbonaatit Happamuuden säätöaine
    E503 Ammoniumkarbonaatit Happamuuden säätöaine
    E504 Magnesiumkarbonaatit Happamuuden säätöaine
    E507 Suolahappo Happamuuden säätöaine
    E508 Kaliumkloridi Happamuuden säätöaine Käytetään suolavalmisteissa korvaamaan natriumkloridia (ruokasuolaa) (4)
    E509 Kalsiumkloridi
    E510 Ammoniumkloridi
    E511 Magnesiumkloridi
    E513 Rikkihappo Happamuuden säätöaine
    E514 Natriumsulfaatti Happamuuden säätöaine
    E516 Kalsiumsulfaatti
    E518 Magnesiumsulfaatti
    E519 Kuparisulfaatti
    E521 Natriumaluminiumsulfaatti
    E524 Natriumhydroksidi Happamuuden säätöaine
    E525 Kaliumhydroksidi Happamuuden säätöaine
    E526 Kalsiumhydroksidi Happamuuden säätöaine
    E527 Ammoniumhydroksidi Happamuuden säätöaine
    E528 Magnesiumhydroksidi Happamuuden säätöaine

    E530 Magnesiumoksidi
    E535 Natriumheksasyanoferraatti
    E536 Kaliumheksasyanoferraatti
    E541 Natriumaluminiumfosfaatti Leivinjauheena leipomovalmisteissa. (4,5)
    E550 Natriumsilikaatit
    E551 Piidioksidi
    E552 Kalsiumsilikaatti
    E553 Magnesiumsilikaatti
    E554 Natriumaluminiumsilikaatti
    E559 Aluminiumsilikaatti
    E560 Kaliumsilikaatti
    E570 Steariinihappo
    E572 Magnesiumstearaatti
    E575 Glukonodeltalaktoni (GDL) Happamuuden säätöaine
    E579 Rautaglukonaatti Elintarvikeväri
    E620 Glutamiininhappo

    E621 Natriumglutamaatti Käytetään arominvahventeina keitoissa, kastikkeissa ja naposteltavissa tuotteissa.
    E622 – E623 Glutamaatit Aromivahvenne Eristetään sokerijuurikkaasta, esiintyy myös levissä. Käytetään liha- ja kalavalmisteissa, naposteltavissa tuotteissa, pussikeitoissa ja kastikkeissa. Myydään mausteena aromisuolan nimellä. (1,2,3,4,5)
    E627 Natriumguanylaatti Aromivahvenne Käytetään keitoissa, kastikkeissa ja naposteltavissa tuotteissa.
    E631 Natriuminosinaatti Aromivahvenne Käytetään keitoissa, kastikkeissa ja naposteltavissa tuotteissa.
    E635 Natrium-5-ribonukleotidit Aromivahvenne Käytetään keitoissa, kastikkeissa ja naposteltavissa tuotteissa.

    E641 L-Leusiini
    E900 Dimetyylipolysiloksaani
    E901 Mehiläisvaha
    E903 Karnaubavaha
    E904 Sellakka
    E905 Parafiini ja parafiinivaha
    E920 L-Kysteiinihydrokloridi

    E950 Asesulfaami Makeutusaine
    E951 Aspartaami Makeutusaine
    E952 Syklamaatti (Ca, Na) Makeutusaine
    E953 Isomaltitoli Makeutusaine
    E954 Sakkariini (Ca, K) Makeutusaine
    E965 Maltitoli Makeutusaine
    E966 Laktitoli Makeutusaine
    E967 Ksylitoli Makeutusaine

    E1100 Amylaasi
    E1101 Proteaasi
    E1102 Glukoosioksidaasi
    E1103 Invertaasi
    E1200 Polydekstroosi
    E1201 Polyvinyylipyrrolidoni
    E1202 Polyvinyylipyrrolidoni (liukenematon)

    E1403 Valkaistu tärkkelys Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E1404 Hapetettu tärkkely Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E1420 Tärkkelysasetaatti AA Emulgointi-, Stabilointi-, Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E1421 Tärkkelyasetaatti VA Emulgointi-,Stabilointi-,Sakkeuttamis- ja Hyytelöimisaine
    E1505 Trietyylisitraatti Elintarvikeväri
    E1518 Glyserolitriasetaatti
    E1520 Propyleeniglygoli
    E1521 Polyetyleeniglykoli
    E1525 Etyyliselluloosa

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Suluissa olevat merkinnät osoittavat minkätyyppiset ihmiset saattavat herkistyä tietyille lisäaineille:
    1 = yliaktiiviset
    2 = astmaattiset
    3 = aspiriinille herkät ihmiset
    4 = ihmiset, jotka ovat allergisia tai yliherkkiä
    5 = lapset.
    ——————————————————————————–

    kommentit: timm@iki.fi

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Jorgeco
    Jorgeco Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.09.2009
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 32

    Meidät myrkytetään jokapäiväisellä leivällä. Täällä lukemista lisäaineista. http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Lis%C3%A4aineet-puntarissa/720/?c=Ravinto

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Kyllä tää nyt on MTK:n ja maanilveilijöiden propagandaa. Onko kukaan oikeasti nähnyt mitään lisäaineita vaikka leivässä.
    Huhupuheita sanon minä ja mä en ole koskaan väärässä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Tottamooses olet Aina oikeassa. Kui ne maanviljelijät tolleen laskee luikuria. Uijuiiii. 😉

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.