Elämiseen mahdollisuus?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 63)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Tiinamummu57
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2012
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 57

  Moikka kaikille 🙂

  Mietiskelen vakavasti muuttoa espanjaan suomesta koirani kanssa,
  mietityttää vain onko mahdollisuutta elää tätä vaatimatonta elämääni vaikkapa Furessa pienellä työkyv.eläkkelläni n. 700e/kk?

  Elän täällä nippanappa eläkkeestä toiseen kun saan asumistukea, jota en tietty sinne saa.

  Eläkehän tulee sinnekin ja lääkkeetkin kuulemma vois saada lähes maksutta espanjassa, mitenhän se muuten käytännössä sujuu?

  Josko täällä ois ketään ’köyhäilijää’ joka asuu vuokralla, pukeutuu lähes ’kirppisläisesti’, laittaa ruokansa itse eikä muutenkaan suuremmin juhli ja viettää tavallista keski-ikäisen elämää;
  olis kiva kuulla minkäverran teidän menot kuukaudessa on keskimäärin?

  Jos on liian henk.koht. vastata täällä näkyvästi niin viestiä kai voi yksityisestikin lähetellä täällä?

  Osaan jonkin verran espanjaa ja enkulla pärjäilen, elämäni on täällä murrosvaiheessa joten mieli tekisi edes kokeilla ’ikuisuushaavetta’ elää espanjassa; ehkä jatkuvasti jos tuntuu siltä ehkä maitojunalla takaisin keväällä,
  Sieltähän on lyhyt matka suomeen eikä kovasti pahan hintaiset lennotkaan.

  Terveisin mummeli ja koiruus!

  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Saamasi asumistuen määrää tuntematta äkkipäätä sanoisin, että Espanjassa tulee taloudellisesti toimeen, jos tulee Suomessakin. Ruoka on edelleen (selvästi) halvempaa, sanoin julkinen liikenne. Et tarvitse erikseen talvi- ja kesävaatteita ja kirppikseltä saa hyvää tavaraa todella halvalla – ei vain vaatteita vaan kaikkea mahdollista. Terveydenhuolto on ainakin toistaiseksi suuri etu. Lähes kaikki palvelut ovat edullisempia ja julkisia palveluita on toistaiseksi hyvin tarjolla (kirjastot internetteineen ym). Sähkö ja vesi ovat kalliimpia, mutta niiden käyttöähän voi itse hallita. Myös asuinpaikka vaikuttaa; kaikkialla Espanjassa ei pärjää talvella ilman lämmitystä, mutta kaasulämmittimellä voi lämmittää edullisesti.

  Espanjassa tekee mieli viettää paljon aikaa ulkosalla, missä ilmaista tekemistä riittää eikä tarvitse mennä kalliisiin harrastuksiin.

  Vuokrat ovat turistialueilla huomattavasti korkeampia kuin paikallisten alueilla. Jos Suomessa keskikokoisessa kaupungissa yksiön vuokra on 500 euroa kuukaudessa, samalla hinnalla saa asunnon rannikolta rantakadun varresta ja vajaalla puolella paikallisten alueelta.

  Ainoa mietityttävä asia on se, että pienituloisen voi olla vaikea saada vuokrasopimusta ja että Espanjassa sinulla ei ole välttämättä ystävien ja sukulaisten tukiverkostoa, joka auttaa tiukan paikan tullen. Mutta suosittelen rohkeasti kokeilemaan! Niinkuin sanoit, kyllä se maitojuna vie tarvittaessa takaisin Suomeen 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Erohan on juuri asumis-ja muissa mahdollisissa tuissa , joita ei täällä saa. Tuskin millään on mahdollista saada asuttavaa kämppää alle 300€ :n ja siihen vielä päälle vesi ja sähkö, jotka ovat pakollisia menoja .
  Melkein pakollisia ovat puhelin ja netti. Ja ne ovat kalliimpia kuin Suomessa.
  Siitä voi sitten laskea onnistuuko kaikki muu eläminen 300-400€ /kk.
  Ja ilmaiset lääkkeet ja sairaanhoito edellyttävät vakituista asumista täällä , eli residenciaa ja verojen maksua tänne.
  Tosta eläkkeestä ei kylläkään mene mun mielestä veroja.
  Mutta muutosta ja matkoista ja alun paperitöistä tulee tietysti omat kulunsa.
  Muutenhan jokapäiväinen elämä on täällä paljon halvempaa kuin Suomessa.

  LINKKI

  PapaGrande
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 115

  Etpä ole helpon ratkaisun edessä, mutta ole kuitenkin realisti.
  Laske pakollisiksi asumiskuluiksi ympäri vuoden €400, jotta ei tule yllätyksiä. Siis vuokra, vesi, sähkö ja kaasu.
  [Useissa taloissa on kaasuliedet ja kaasupullon sisällään pitävät siirreltävät kaasulämmittimet. Uudemmissa rakennuksissa/asunnoissa on sähköliesiä ja ilmalämpöpumppuja, mutta ei nekään ilmaiseksi toimi ja silloin vuokratkin on kovempia]

  Näiden pakollisten kulujen jälkeen jos ruokaan ja muuhun jää €75/viikko, niin sanoisin tiukkaa tekevän heti jos jotain yllättävää sattuu [vaikka koira astuu tassunsa halki tai saa jonkun ruokamyrkytyksen], normimeininki sujuu kyllä kympillä päivässä jos tekee kaiken syötävän itse ja seuraa kauppojen alennuksia ja käyttää pakastinta etevästi, eikä röökaa/dokaa.

  Muuttaminen ja omien kamojen roudaaminen Välimeren rantaan maksaa, ellei sitten lähde yhden pakaasin kanssa elämänsä matkalle ja jätä kaikke muuta roinaa taakseen.

  Tiedän ihmisiä jotka sinun ikäisenä muuttavat ulkomaille onnistuneesti, mutta myös niitä jotka heti kuudenkympin jälkeen alkavat suunnitella paluuta Suomeen, jossa on vuosikymmenten sosiaaliset reaalimaailman kontaktit, sukulaiset, lapset ja lastenlapset. Me kaikki olemme niin erilaisia ja yksinäisyys ei ole kenellekään terveellistä pidemmän päälle.

  Kehoitankin sinua ensin viettämään vaikka muutaman kuukauden tai yhden talven Españasta vuokraamassasi asunnossa, tutustumaan syvemmin kulttuuriin, opiskelemaan väkevästi kieltä ja haistelemaan miltä se olo siellä maistuu, miten tutustut uusiin ihmisiin ja miltä tuntuu jättää Suomi taakseen pidemmäksi aikaa kuin viikon lomalla.

  Jokainen meistä haluaa tehdä jotain räväkkää ainakin kerran elämänsä aikana, mutta isot siirrot kannattaa ihan aikuisten oikeasti harkita tarkkaan, muuten maalaa ihan turhaan itsensä nurkkaan.

  LINKKI

  Tiinamummu57
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2012
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 57

  Kiva tietää että siellä yhä on edullisempaa peruseläminen kuin täällä Suomessa 🙂

  Mielelläni asuisinkin paikallisten alueilla jos vain sieltä mahdollisuus on asunto vuokralle saada ja residenssiä olen ajatellut koska minulle ei jää tänne asuntoa tms odottamaan.

  En myöskään aio mitään romukuormaa sinne tuoda; vain henkilökohtaiset tavarani, olenkin jo kohta kaksi vuotta tehnyt ’hiljaista työtä’ päästäkseni eroon liiasta tavarasta ja loput saan jemmaan täälläpäässä.
  Tavaroitahan saa sekä sieltä että täältä hommattua sen mukaan missä asustelee 🙂

  Juu, veroa ei mene pienestä eläkkeestäni lainkaan mutta en myöskään saa muuta tukea kuin as.tuen; sähkö-, puh-, ja nettilaskut on täälläkin ja mikäli lääkkeet tosiaan on maksuttomia niin se tuo minulle etua kuukausittain useamman kympin verran.

  Perhe-, ystävä- ja tukiverkostoni tuskin hävinnee jos on netti käytössä, asumme nytkin eri puolilla suomea ja pidämme lähinnä yhteyttä netissä.
  En tietenkään kuvittele etteikö ikävä tulisi lapsiani ja lapsenlapsiani mutta harvoin näemme nykyäänkään, ja pääseehän sinne kyläileen.
  Mulla on lisäksi se etu että kaksi erittäin hyvää lapsuudenystävääni ovat asuneet Mallorcalla yli kolmekymmentä vuotta joten osaavat kielen ja pystyvät ainakin puhelimitse auttamaan mikäli ongelmia tulee ja pääsemme näkemäänkin huomattavasti useammin kuin nykyisin!

  Veljeni asuu talvet Thaimaassa ja kovasti sinne houkuttelee mutta en ole valmis niin kauas lähtemään, enkä ole siellä koskaan käynytkään.
  Espanjassa ja eteläeuroopassa sen sijaan kiertelin loka-maaliskuun asuntoautolla kymmenisen vuotta sitten, joten edes hiukan tutuksi on tullut muutakin kuin ns.turistikohteet.

  Vielä en ole päättänyt mistäpäin asuntoa pää-asiassa katselisin, mielelläni ottaisin siitäkin vinkkejä vastaan.
  Voi tosin olla että asunto ratkaisee mihin ainakin aluksi sijottaudun.

  Halvempaa on kai vuokrata asunto koko talven tai vuoden ajaksi kuitenkin, vai mitä?

  Kaikkea hyvää elämäänne ja jos vielä voisi pyytää lähettään hiukan auringonpaistetta ja -lämpöä tänne sateenharmauteen edes hetkeksi niin olisin todella kiitollinen 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Asumis- ja muut kustannukset vaihtelevat PALJON eri puolilla maata. Samoin jos lämmin talvi-ilmasto on tärkeä asia , se rajoittaa asuinpaikat aika vähiin, käytännössä Välimeren rannalle.
  Ja jos mä mitään tiedän , niin saaret on pois laskuista niiden kovemman hintatason vuoksi.

  LINKKI

  Tiinamummu57
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2012
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 57

  Sinun viestisi sain kun jo vastasin joten muutama sana vielä..

  Mä en käytä edes täällä suomessa 10e/vrk ruokaan ja koska uskon siellä saavani vihanneksia edullisemmin niin rahaa jäänee myös myös ’herkutteluun’ silloin tällöin. En ole kasvissyöjä mutta syön niitä paljon.

  Jospa 400e/kk saisikin asumiskultut maksetuksi niin elämähän olis juhlaa tänne verrattuna 🙂

  Ja en oo mitään erikoisia odottamassa vaan lumetonta, lämpimämpää talvea että rankani jaksaisi ehkä hiukan paremmin sekä rentoa elämää ilman turhaa stressiä.

  Olen elänyt henkisesti hyvin vaikeaa elämää viimeiset viisi vuotta täällä; on ollut rakkaani vaikeaa sairautta ja kuolema, kuusi ’pakollista’ muuttoa edelliseen liittyen, viimeisin ’oikea’ kotinikin on kaukana nykyisestä.
  Tiedän että itseäni, enkä omia ajatuksiani pääse mihinkään karkuun mutta tarvitsen elämääni uutta tekemistä ja ajatuksia.
  ehkä se on juuri sinne muutto, kielen oppimista, uusien ihmisten kohtaamista kävelylenkeillä,
  ehkä ei.. sitten palaan nykyiseen yhtä kokemusta rikkaampana tai lähden jonnekin muualle.

  ’Kotini on siellä minne sen rakennan’ voisi kai olla mottoni nykyään 😉

  Aurinkoa ja hyvää kesää toivotellen!

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  MALAGA;
  http://www.segundamano.es/anuncios-malaga/pisos/?ca=29_s&w=1&th=1&od=1&f=a&q=&c=58&x=1&a=&m=&pe=3&st=u

  ALICANTE;

  http://www.segundamano.es/anuncios-alicante/pisos/?ca=3_s&w=1&th=1&od=1&f=a&q=&c=58&x=1&a=&m=&pe=3&st=u

  LAS PALMAS;

  http://www.segundamano.es/anuncios-las-palmas/pisos/?ca=35_s&w=1&th=1&od=1&f=a&q=&c=58&x=1&a=&m=&pe=3&st=u

  HINNAT NOUSEE, veronnousun myota peruselintarvikkeissa 4%….

  http://www.elmundo.es/elmundo/2012/06/25/economia/1340645061.html?cid=GNEW970103

  1.Heinakuuta alkaen elakelaiset maksavat laakkeista omavastuun;

  http://www.canarias7.es/articulo.cfm?id=265800

  Perusteena kaytetaan edellisvuoden veroilmoitusta,

  – ¿Cómo calcula el Gobierno mi nivel de renta?

  A través de la declaración del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas del año anterior.

  Viela on selvittamatta niitten elakelaisten kohdalla omavastuu jotka saavat elakkeensa ulkomailta eivatka tee Espanjassa veroilmoitusta. Miten se lasketaan esim. niille joita valtion tai kunnantyontekijana ei paaseta Suomesta 0 verolle mutta joilla on Espanjan sairasvakuutus.
  Ollen kaikilla niilla elakelaisilla jotka saavat elakkeensa ulkolaiselta maksajalta jolla ei ole pidatysvelvollisuutta raja 11.200€ asti.
  Maksimimaara nailla elakkeensaajilla on vuosittain veroilmoituksen tekovelvollisuus 11.200€ tai useampi maksaja.

  Saas nahda miten tama jarjestyy jos verottaja antaa taalla 0 tiedot mutta elakkeensaaja on hakenut Espanjassa veroresidentiksi.

  Korvattavien laakkeiden listalta myos karsitaan pois suuri maara;

  Asimismo, quedarán excluidos de la financiación pública algunos medicamentos como los que están indicados ”en el tratamiento de síntomas menores”, aquellos que estén por debajo de un precio determinado y los que compartan principio activo con otro fármaco que se venda sin receta.

  Tassa menee pois nama Paracetamoli ja codeiini yhdisteet.

  http://www.publico.es/espana/438369/sanidad-propone-dejar-de-financiar-456-medicamentos

  LINKKI

  BeeKeeper
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.01.2011
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 169

  Sinulle Tiina, toivottavasti loydat Españasta mieluisen asuinpaikan ja saat viettaa stressivapaampaa elamaa! Tuli oikein hyva mieli kauniista, ystavallisista kirjoituksistasi ja niista uhkuvasta positiivisuudesta 🙂

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Kuinka saan privayhteyden? EN viitsisi henk.koht.asioitani julkisesti täällä esitellä.
  Olen samoissa ajatuksissa ja syksyllä aika suurella todennäköisyydellä ”koemuutan”. Ehkäpä Torreviejan seudulle. 😛

  Fuengirola ei enää jaksa innostaa. 😕
  Torreviejassa on lisäksi suopea ilmasto (microilmasto).Vuokratkin ovat edullisemmat 😛

  LINKKI

  Tiinamummu57
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2012
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 57

  Hei Marjukka!

  Yritin laittaa sulle yksityisviestiä mutta en saanut lähetetyksi sitä kuten kuvittelin.

  Itse olen laittanut ’Omat tiedot’ -sivulle ruksin sellaseen kohtaan josta kuvittelen viestin tulevan sähköpostiini, eli jos viitsit kokeilla lähettää mulle niin nimeni linkistä avautuu suoraan tietoni ja sieltä pitäs löytyä ’lomake’ viestin lähettämiseen.

  Mikäli joku osaa tarkemmin kertoa yksityisen viestin toiminnasta niin olisin kiitollinen, itse löysin vain vuonna 2008 kirjoitetun viestin asiasta joten en tiedä toimiiko yhä niin..

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  En saa minäkään pelittämään tuota privapuolta :O
  Tämä saitti on tässä vuosien saatossa muuttunut niin moneen kertaan, että meikäläinen ei kestä mukana.

  Tässä yksi s-postini, minne ohjaan viestejä julkisilta saiteilta: marja.forever@luukku.com

  Torrevieja on mulle käymätön paikka ja kaikki ”tutut” siellä ovat virtuaalikavereita.

  Omat motiivini muuttamiseen ovat etupäässä terveydellisiä. Inhoan talvea, lunta ja pakkasia. Viihdyn leudossa ilmastossa, en helteessä 8)

  Googlaillaan ja haaveillaan. Eiköhän se paikka auringosta löydy parille eläkeläiselle. Lapset ja lapsenlapset ovat jo itsenäisiä ja jos niille ikävä tulee, niin hyppäävät koneeseen, jos nyt silloin enää mitään koneita on ilmassa 😉

  LINKKI

  liisukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.06.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 11

  🙂 Asuin viime talven Torreviejassa ensimmäistä kertaa koko talven.tein myös tällaisen koetalven,en katkaissut mitään siteitäni suomeen.Ja voin iloksesi kertoa,et viihdyin tosi hyvin,ulkoilin paljon,opiskelin espanjaa suomi-seuralla kerran viikossa.Aika kului nopeasti,ja skypen kautta olin yhteydessä lapsiini ja lapsenlapsiini,niin en ehtinyt ikävöimään.Me ollaan kaikki erilaisia,mut puhun nyt vain omasta kokemuksesta.Asuin yksin,joten vuokrankin maksoin yksin,mut jos sinulla on kavereita,niin kimppa-asuminen on yksi vaihtoehto,riippuu ihmisestä,silloin voi jakaa kulut ja ruoka on kyllä paljon halvempaa kuin suomessa,sen tulin kyllä huomaamaan kun kuukas sitten kotiin palasin.Toivon et asiasi järjestyvät ja pääset kokeileen,sithän sen tietää.Itse aion kyllä mennä myös ensi talveksi,siis jos ei mitään maata järisyttävää tapahdu joka estäis matkan.ei muuta kuin mukavaa kesää ja tsemppiä sinulle!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/06/1572796/nama-tekevat-suomesta-sikakalliin-euromaan

  Tästä voi repiä huumoria. Jos pokka kestää.
  Mutta kuten on mainittu , ainakin ruoka -ja muissa jokapäiväisissä menoissa säästää paljon jos asuu Espanjassa.

  LINKKI

  Tiinamummu57
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2012
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 57

  Kiva kun ootte kommentoinut tänne ja laittanut linkkejäkin, asuntolinkkejä jo silmäilinkin muita en vielä oo ehtinyt kun näin eläkeläisenä on aina kiirusta 😉

  Joo, eipä näy yksityisesti viestit kulkevan ;(
  Laitan Marjukka sähköpostia vaikka huomenna ja tosi kiva saada tätä kautta tuttavia, ehkäpä ystäviäkin, jo ennenkun muutankaan!

  On hienoa kun alkaa konkretisoituun asiat pikkuhiljaa..

  Vielä on mietinnässä Ranskanbulldogini tuonti lentämällä kun on jo 7-vuotiaskin ja tunnetustihan noilla lytty-naamoilla on ongelmia hengityksen kanssa, Doriksella onneksi ei suuremmin mut kyl hän kuorsaa joskus aika makosasti ;D

  Pitäsköhän karavaaneilta kysellä josko joku haluaisi hänet matkaseuraksi sinnepäin ajellessaan; ainakin silloin kun siellä itse liikuin as.autolla oli paljon jotka täältä ajoi sinne leirintä-alueelle oleilemaan koko talveksi.

  No, onhan tässä vielä kuukausia mietiskellä, luulen vasta lokakuusta muuttavani.. tai saas nähdä ny 😉

  Keskiyö lähenee joten nyt mummut unille, ainakin meillä!

  Kauniita unia kaikille!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 63)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.