Eläkkeelle ulkomaille

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Eläkkeelle ulkomaille

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tämän uutisen ovat kaikki jo varmaan bonganneetkin, mutta jos ei,  niin tässä linkki.

  http://yle.fi/uutiset/tutkija_parempi_elintaso_houkuttelee_suomen_elakelaisia_ulkomaille/7884287

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ”Elintason nousu on ihan ilmeinen Suomesta muuttavalle pieneläkeläiselle”

  Voi pitaa paikkaansa mutta;

  Kuten kaikissa ”tutkimuksissa” ei anneta mitaan tarkkaan tietoa verotuksesta ja tallaisten tietojen lonkalta heittaminen ei ole hyvaksi kenellekkaan,

  kyllahan se niin on etta ei pienella elakkeella parjaa Espanjassa. Ajatellaan vaikka niita elakelaisia jotka saavat 1.000-1.200euroa kateen kuussa; ja joilla ei ole mitaan omaisuutta;

  -vuokra 400€

  -vesi ja sahko 40€

  -puhelin ja netti 50€

  -ruoka ja hygiene 200€

  -vapaa-aika 150€

  -sairaanhoito ja laakkeet 50€  (laakkeet ja tulkki)

  Tama yhteensa tekisi;

  ——————————————————————

  890€ per kk keskimaarin.

  Kaikkihan sen tietaa etta yksin asuva elakelainen ei istu vapaa-ajan vietossa halvassa Espanjalais kuppilassa vaan kalliissa kotimaisessa vastikkeessa. Yksinelaja myos syo huomattavan usein ravintolassa.

  Espanjassa hyvin harvassa sairaalassa/terkkarissa on tulkkia edes englanninkielista puhumattakaan suomenkielista joten nailla ja myos sairaalakaynneille mukaan pyydetty tulkki maksaa.

  Entas jos sairastuu? Kulut kasvavat jos maksullista apua tarvitsee. Ystavat kayvat jonkin aikaa mutta sekaan apu ei ole lopullista.

  Maassa vakituisesti asuvat eivat saa yleensa mitaan apua myoskaan Suomen konsulaatista vaan sita apua tarvitsee etsia oman asuinkunnan sosiaalitoimesta.

  ”Joka viides Espanjaan muuttanut eläkeläinen on sitä mieltä, että aikoo jäädä pysyvästi Espanjaan, joten kyllä se merkitsee, että maa on kohdellut heitä hyvin.”

  Yksi viidesta, kaksi kymmesta , kaksikymmenta sadasta… Siis joka viidetta maa on kohdellut hyvin ja siksi jaavat vai jaavatko siksi ettei joka viides tieda minne palaisi, ei ole paikkaa joka ottaisi vastaan tai fyysinen kunto ei enaa salli palaamista?

  Taitaa nyt tutkija tarkastella asiaa mukavasta nojatuolista kasin koska realiteetit ei kylla kay yksiin sen kuvan kanssa jonka jokainen ”pienella ” elakkeella Espanjassa asuva kohtaa.

  Kaksi pienella elakkeella olevaa voi jarjestaa kohtalaisen elaman taalla mutta yksinainen ei.

  Mielestani laitetaan liian suuri paino ”ilmaisille” ”edullisille” laakkeille ja sairaanhoidolle. Tai annetaan vaaria tai epatarkkoja tietoja verotuksesta.

  Se tunne etta rahaa on enemman kaytettavissa , johtuu usein siita etta elakkeen saa bruttona kateen, mutta harva on kykenevainen laittamaan sukanvarteen verojen maksua varten.

  Elintarvikkeet Espanjassa ovat edullisempia kuin Suomessa jossa kaikki nayttaa maksavan mannoja mutta ei taallakaan mikaan ilmaista ole.

  Maasta muutos trendit tekevat kaannokset hyvin akkia jos Suomi saa uusittua verosopimuksen ja alkaa ennakonpidattaa naita pienituloisia.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eihän sillä köyhällä  pieneläkeläisellä ole missään kivaa. Vielä niin , että on paljon parempi olla terve kuin sairas.

  Mutta on lottovoitto syntyä Suomeen.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Lottovoitto tai neljä oikein, riippuu täysin siitä mihin vertaa. Olen ihan tyytyväinen siihen että satuin syntymään Suomeen (ja saan eläkkeeni täsmällisesti sieltä) verrattuna esimerkiksi syntymiseen Pakistanissa, Burundissa tai Bangladeshissa.

  Santiago vain on noita yhden ajatuksen miehiä; kaikki on pahasti Suomessa. Onhan niitä nähty ja kuultu. Jotkut käyvät loppuikänsä kuumina Karjalan takaisinsaamiseksi, muutamat käyvät ikuisesti perintöriitojaan. Sitten tietysti on vielä erikseen ne toimikankaanniemet, joilla on mennyt v…u päähän.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kyllä kojokin nyt ajattelee kovin ahtaasti. Ei mulla kaikki asiat ole Suomessa / suhteessa Suomeen huonosti. Mutta esim. Espanjassa mulla on oman ahtaan käsitykseni mukaan moni asia paremmin kuin siellä. Mä en ole tyytymätön eläkkeeseeni, joka tulee täsmällisesti Suomesta. Mutta ennenkuin unohdan, mainitsisin senkin , ettei mun eläkkeeni määrä ole tullut  mulle mitenkään yllätyksenä. Mä olen tiennyt ja itse asiassa tietoisesti vaikuttanut siihen mikä mun eläkkeeni  tulee olemaan. Kymmeniä vuosia.  Ja ihan itse tietenkin olen päätynyt itselleni mieluisaan ratkaisuun muuttaa asumaan Espanjaan. Ja pakko myöntää , etten vielä ole tullut katumapäälle. Ja koska mä en ainakaan kaikissa asioissa ole  ihan yksiniittinen tapaus, olen toteuttanut itseäni ja mieltymyksiäni hyödyntämällä sitä mahdollisuutta että poimin molemmista maista parhaita paloja. Oikeata rukiista hapanleipää ei korvaa oikein mikään, luen paljon uusintakin suomalaista kirjallisuutta,  kuten myös espanjalaista ja englanninkielistä  kirjallisuutta . Samoin seuraan joitakin Suomen tv:n ohjelmia, jotka osin kyllä ovat ihan muun maalaisia kuin suomalaisia.  Sama juttu lehdistön kanssa. Jne. Jne. Suomen ilmastoa ei ole tullut ikävä , ei verotusta , ei sääntelyä, ei auto- eikä autoilupolitiikkaa, ei asumisen kalleutta , jne. jne.

  Mutta siinä mun edellisessä kirjoituksessani on sataprosenttinen totuus. Ei kaikilla suomalaisilla ole eläkkeellä kivaa. Eikä kaikille ole mahdollista taloudellisessa mielessä muuttaa Espanjaan.  Ja ehdottomasti terveenä on hauskempaa kuin sairaana. Eikä Suomen terveydenhoitojärjestelmä ole lähelläkään maailman parasta. Ei tietysti huonointakaan.

  Ja sille ei nyt vaan voi mitään , että moni asia on Suomessa päin persettä. Eikä ainoastaan mun ahtaan näkemykseni mukaan.  Ihan pienelläkin säädöllä, vaikka purkamalla tajutonta byrokratiaa ja täysin uskomattomaksi turvonnutta kaiken sääntelyä  päästäisiin jo pitkälle.

  Ja isot asiathan kuten talous ja työttömyys tulevat nyt kerralla kuntoon , kun on uusi Suomen kansan huolella äänestämä ja valitsema hallitus ruorissa.  Pääministerillä takanaan ja tukenaan itse yläkerran voimat  eikä siinä vielä kaikki,  vieläkin  mahtavampi voima , Maalaisliitto eli kepulit.

  Mun kommentteihini Suomesta , paljastettakoon nyt sekin, vaikuttaa mun turhautumiseni vaikkapa viralliseen propagandaan ja uutisointiin  Suomessa.  Ja se yksisilmäisyys tai miksi sitä sanoisi ,  millä vakavuudella niin moni suomalainen uskoo sen kaiken paskapuheen . Ja oikeasti luulee vaikkapa Espanjaa kehitysmaaksi missä mikään ei toimi.

  Muuten tulipa tosta uutispuolesta mieleen , että ei ole paljon yhteisiä aiheita Espanjan ja Suomen uutisissa. Enkä nyt tarkoita kotimaan uutisia  , vaan kansainvälisiä uutisia.  Miten musta tuntuu , taas subjektiivisesti, tietenkin, että täällä mä tiedän asioista paljon enemmän kuin aikoinaan Ylen uutisten varassa.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ”Lottovoitto tai neljä oikein, riippuu täysin siitä mihin vertaa. Olen ihan tyytyväinen siihen että satuin syntymään Suomeen (ja saan eläkkeeni täsmällisesti sieltä) verrattuna esimerkiksi syntymiseen Pakistanissa, Burundissa tai Bangladeshissa.”

   

  Tai siis teit siella tyourasi ja siita saat sen kertyneen elakkeen. Pelkka Suomessa syntyminenhan ei takaa elaketta eika mitaan muutakaan.

  Tai Suomen kansalaisuus ulkomailla asuessa.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Onhan Santiago monessa asiassa oikeassa, mm. Suomen ilmaston suhteen.

  Mutta minun on vaikea uskoa enää marinaasi Suomen verotuksesta, kun lähiaikoina itse kirjoitit tuoreen vertailun omien tulojesi perusteella suomalaisen ja espanjalaisen veroprosentin hienoisesta erosta suomalaisen hyväksi.

  Eli siinä asiassa puhut teoriassa p… aa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kaikkeen on syynsä , siihenkin että kojo tietoisesti tai  tietämättömyyttään, jos nätisti sanotaan, haluaa nähdä verotuksen vain tuloverotuksena. Mua riipaisee paljon pahemmin liikevaihtovero, tupakkavero jos polttaisin, viinaverot, autoverot, polttoaineverotus, kiinteistövero, vesivero, sähkövero, olisiko jo viidessä vuodessa kun olen asunut täällä   saatu  Suomessa aikaan hengitysverokin ? Ja mitä näitä onkaan. On olemassa käsite kokonaisveroaste ja se on se mikä rules. Siinä Suomi on maailman paras tai ainakin melkein!!!!

  OLE.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta sitten santiago.
  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Valtio verottaa aina suorasti tai epasuorasti;

   

  Nómina de Juan

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162
  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Santiago voi suoraan sanoa, mitä rivien välissä tarkoittaa. Vaimo on kyllä vuosikymmenien varrella pitänyt huolen siitä, että muistan olevani tyhmänpuoleinen ja laiskanpulskea.

  Ensin semantiikkaa: liikevaihtovero on kauan sitten muuttunut arvonlisäveroksi (alv) jota Espanjassa vastaa IVA. Prosentteja en ole mieleeni painanut, mutta se lienee joka EU-maassa pienempi välttämättömyystarvikkeissa kuin muissa kulutushyödykkeissä tai palveluissa.

  Kiinteistövero (Espanjassa SUMA) on kunnille ja kaupungeille helppo vero, Espanjassakin sen maksaa myös jokainen ulkomaalainen joka omistaa kiinteistön riippumatta siitä mihin maahan tuloveronsa maksaa.

  Suomalaista sähkö- tai vesilaskua en ole pitkälti yli vuosikymmeneen nähnyt, mutta siinä lienevät mukana samat alvit ja sähkönsiirtomaksut kuin espanjalaisessakin. Täkäläisessä laskussa on vielä korotus +IVA, koska kehtaamme kuluttaa enemmän sähköä ja vettä kuin kahdelle hengelle on kiintiöity.

  Autovero on supmalaismiehelle yhtä rakas aihe kuin yrittäjälle perintövero (joka jopa meneillään olevissa hallitusneuvotteluissa todettiin mitättömän pieneksi), No, se on joka maassa , tosin erisuuruisena. Kuulemani mukaan hyvin alhainen se on Venäjällä, mutta harvapa sinne muuttaa halvan autoveron perässä. Kuten Santiago on asiantuntevasti toisaalla todennut, auton ylläpitokustannukset ovat Espanjassa suunnilleen samat, ero on siinä surullisenkuuluisassa autoverossa.

  Viina- ja tupakkaverosta kuten myöskään sokeri- tai makeisverosta en jaksa olla huolissani. Kuka ostaa, se maksaa. Vähän sama kuin Veikkauksen rahapeleissä, joista menevän veron ja osatuoton kulttuurille ja urheilulle maksavat nekin, jotka eivät ikipäivänä astu Oopperan tai Musiikkitalon ovesta sisään.

  Santiago, ellei tällaisia kaikkien maksettavaksi koituvia välillisiä veroja Suomessa olisi, tuloveroaste nousisi pilviin. Myös sinun. Ja silloin sinä marisisit siitä ja ihmettelisit, millä tulisit Espanjassa toimeen . Olisit nyt tyytyväinen, että Suomeen palelemaan jääneet ihmiset pitävät tulovaroasteesi kohtuullisena (siis jopa Espanjaa alempana) ja antavat sinun nauttia elämästäsi täällä.

  LINKKI

  jz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.07.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 7

  Suomen autoverosta puhuttaessa kannattaa myös muistaa se, että ratkaisevin on välirahan määrä. Useinhan autokauppaa tehdessä annetaan vanha vaihdossa ja saadaan siitä paljon parempi hyvitys kuin halvan autoveron maissa.

  Korkea autovero iskee pahiten vain ensimmäistä autoa ostettaessa tai ilman vaihdokkia kauppoja tehdessä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jokainen katselee verojaan omien kriteereidensä mukaan. Maasta ja kansasta riippumatta ne ovat ehtymätön mielenkiinnon ja usein vihankin aihe.Moni muuttaa jopa maata  veroista päästäkseen., Verot voivat olla jopa ainoa kriteeri uuden asuinmaan valinnasssa. Muulla ei ole niin väliä. Tätä on liikkeellä valtiollisellakin tasolla. Eu:n ja Kreikan välillä on suuri periaatteellinen ero mielipiteissä miten verot pitäisi kansalta puristaa. Ja sen sellaista.

  Että siinä mielessä se on pientä mitä minä veroista ajattelen.  Mutta sen toivomuksen olen ennenkin esittänyt , että Suomessa kerättävät verot käytettäisiin toisin kuin nyt.  Tyhmähän mä olen , myönnän sen heti ja ehkä juuri siksi en todellakaan ymmärrä läheskään kaikkia kohteita joihin yhteisiä varoja suunnataan.

  Mielenkiintoinen teoria jz : lla , autoverosta. Onkohan se ihan noin? Vai onko tässä vain selitys , tyyliin seli, seli, että asia ei ahdistaisi päivin öin.

  Hyvin on kuitenkin autoverokuviotkin Suomessa ratkaistu. Autoiluun liittyvistä miljardiveroista taitaa palautua autoilun hyväksi joku 20 %. Loput menee kukkahattujen ja poliitikkojen  jakamina ties minne.  Ehkä siksi Suomen tieverkkoa ehostetaan takaisin idyllisiksi sorateiksi.

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Totta, että  Suomen autovero kirpaisee varsinkin sitä ensimmäistä kunnon ajopeliä ostettaessa, mutta luulempa että vähän jokainen miespuolinen haluaa vähän upgreidata isompaan mlknjatkeeseen kun kerran uutta ostelee. Eli veron osuus sen kuin kasvaa.

  Muistan jonkinlaisena nyrkkisääntönä, että Suomessa uuden auton hinta puolittuu 4 vuodessa. Eli 40 000 auton hinta laskee 20 000 egeen. Jos, ja siis nimenomaan jos Espanjassa uuden auton hinta puolittuu vastaavassa ajassa, niin sen vastaavan auton hinta tippuu esimerkiksi 25 000 eurosta 50 % eli 12 500 euroon, eli kyllä suomalainen häviää aina autoaan vaihtamalla. Ei mikään ihme että Suomessa autot on keskimäärin 12 vuotta vanhoja romuja.

   

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Santiago kirjoitti:
  ”Moni muuttaa jopa maata veroista päästäkseen.”

  Viitsitkö kertoa, minne voisin ohjata itseni ja suomalaisen eläkkeeni, jotta pääsisin kertaheitolla veroistani.
  Itselleni ei tullut mieleen kuin Liechtenstein, mutta pieniä ovat silakat joulukaloiksi, kun minun rahoistani puhutaan. Eivät taida aueta ovet.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.