Ei- residentin asuntovero

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    Ourdream
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.10.2009
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 29

    Moro, yritin haulla etsiä, mutta en löytänyt vastausta seuraavaan. Eli kuinka monelta vuodelta taaksepäin Suma voi maksamattomia asuntoveroja periä uudelta omistajalta? Luulisi, että siinä on jokin raja esim 5 vuotta. Kiitos jo etukäteen.

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    Asut varmaan Valencian Autonomiassa?

    Mista verosta on kysymys?

    Omaisuudensiirto? IBI? Naissa molemmissa vero on sama residentille ja ei residentille.

    Kenelta ostit asunnon? Yksityinen vai pankki?

    LINKKI

    Ourdream
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.10.2009
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 29

    Asunto sijaitsee Alicanten maakunnassa ja ostettu pankilta. Kyse kiinteistöverosta. Pankki omisti asunnon muutaman vuoden eikä maksanut edellisen omistajan maksamattomia kiinteistöveroja ja nyt Suma yrittää periä niitä meiltä. Miten pankin on mahdollista luistaa velvoitteistaan ja siirtää niitä uudelle omistajalle. Meillä on kumminkin kauppakirjassa maininta, että vastaamme velvoitteista tietyn päivän ja vuoden jälkeen.

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    Sinun pitaisi nyt ihan ekaksi katsoa escriturasta etta siina lukee ”está libre de cargas y gravámenes” ja ettei ostaja missaan tapauksessa ota vastuulleen mitaan vanhaa maksua ym. Asuntoa ostaessa.

    Tama myos pitaa oston vahvistavan notaarin tietaa ja hyvaksya. Jos kauppa on oikein tehty ja nain siita mainitaan escriturassa,

    Tee valitus yhdella kirjoituksella ja osoitat sen notaarille, pankille ja Sumalle.

    Jos mukanasi oli tulkki ja tai asianajaja pyyda heita selvittamaan escrituran sisalto sinulle.

    LINKKI

    Oikka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.10.2011
    Kirjoituksia: 18
    Vastauksia: 91

     

    ”Miten pankin on mahdollista luistaa velvoitteistaan ja siirtää niitä uudelle omistajalle.”

    Riittävän pitkän kokemukseni perusteella voin todeta lähes kaiken olevan mahdollista Espanjassa.

    Tämän toki tiedostavat lähes kaikki pidemmän aikaa Espanjassa vakituisesti asuvat, mutta harva tunnustaa.

    Tervetuloa tänne Espanjan auringon alle.

     

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    Taas minun erittain pitkan kokemuksen jalkeen voin todeta etta huijauksia ei ole niin paljon vaan yleensa ulkomaalaisen puolelta lakien ja kielen huono ymmarrys. Myos kuluissa kun saastellaan niin paikalle ei palkata asiantuntevaa tulkkia esimerkiksi. Tulkin palkkaamisessa seuraava toiminta on yleisin. ”Puhutko espanjaa?Lahetko tulkiksi? Paljonko velotat?

    Ja nain tulokset ovat sitten mita on. Yhden ainoan sanan vaarin ymmartaminen tai ollenkaan ymmartaminen voi saada maksavalle osapuolelle suurenkin laskun.

    Taas jos kaupan teossa notaari lainhuudattaa asioita jotka eivat pida paikkaansa on aina mahdollisuus vieda asia eteenpain.

    LINKKI

    Ourdream
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.10.2009
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 29

    Kiitos miljoonasti ”suomenkielinen palv. toimisto” ja muutkin. Asia selvitetään ja ryhdytään toimiin mihin voidaan. Ensi tiistaina on asiaa Suman toimistoon selvittämään mitä asialle voidaan tehdä. Kerron asiasta myöhemmin.

    LINKKI

    Ourdream
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.10.2009
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 29

    Hola, lupaamani update liittyen tuohon asuntovero asiaan. Teimme sitten kirjallisen valituksen Sumaan, Notarialle, Bankialle ja asunnon myynneelle toimistolle. Saimme apua espanjankieliseen valitukseen, joten jokainen osapuoli ymmärsi mistä valitamme. Suma toimisto sanoi: laki on muuttunut ja että meidän pitäisi maksaa vuosilta 08, 09,10 maksamatta jääneet verot. Eli Sumaa ei kiinnosta kuka maksaa ainoastaan se, että he saavat rahat. Notario sanoi: tottakai meidän ei tarvitse maksaa, vaan maksajia ovat Bankia ja kiinteistön välittäjä. Bankia sanoi: koska tämä Suman lasku on meidän nimellä heidän ei tarvitse sitä maksaa. Lasku olisi pitänyt kuulemma olla edellisen omistajan nimellä. Kiinteistön välittäjä ei ole oikein sanonut mitään, sinne eikä tänne. Asia on tilanteessa, että kukaan ei ota vastuuta siitä. Me emme maksa edlleenkään, koska meillä on sopimus tueksi. Me jäämme odottamaan mitä tapahtuu ja jos tarvitaan tuomaria niin sitten hommataan sellainen.

    Mistä kysymys: Suma vaatii maksettavaksi vuosilta 08, 09, 10, vuosittain maksettavaa asuntoveroa. Ostimme asunnon v.2012 ja meille vakuutettiin sopimuksen muodossa, että mitään rasitteita asunnossa ei ole. Asunto oli ostettu pankilta. Myynnin suoritti kiinteistön välitystoimisto.

     

    LINKKI

    Ourdream
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.10.2009
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 29

    Sitten toinen keissi, joka liittyy veroon, eli ostohetkellä maksettavaan veroon. Vuonna 2012 ostamamme asunnosta maksoimme ostohinnan mukaisen veron, onko se nyt vaikka varainsiirtovero nimeltään. Nyt melkein 4vuotta ostohetkestä oli selvitysmies jostain Generalitat Valencias toimistosta käynyt meidän residentin puutarhassa- ei siis lähelläkään asuntoa- ja arvioinut uudelleen asunnon ostohetken arvon. Ja arvatkaapa mitä? Kaveri on kylmän rauhallisesti nostanut arvoa 100%. Eli meidän pitää maksaa vielä sama verosumma toistamiseen neljä vuotta sitten tehdystä asuntokaupasta. Mitä vittua sanon minä…nyt alkaa hermo menee pikkuhiljaa tähän pelleilyyn. Onko Espanjalaiset viranomaiset ihan terveitä päästään, ihan oikeesti hei.

    Laskun mukana tuli lomake jolla voi hylätä tai hyväksyä tämä uudelleen arviointi. Voitte arvata mitä vastattiin. Tätä valitusrumbaa voi jatkaa monta vuotta eli olla hyväksymättä heidän perusteetonta arviota. Ylipäätään en voi ymmärtää mihin se 100% korotus voi perustua eihän asuntojen hinnatkaan ole paljoa nousseet ko. aikavälillä.

    Tässä hyvä esimerkki siitä mihin voi törmätä ostaessa asuntoa Espanjassa. Onko kellään ollut vastaavaa? Mielellään kuulisin kommentteja, ehkä neuvojakin miten pääsis pinteestä pois. Kiitos.

     

     

    LINKKI

    MiMadrid
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.04.2008
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 649

    Disclaimer: en ole alan asiantuntija mutta kämpän muutama vuosi takaperin ostin.

    Nyt kuulostaa hieman jo vittuilulta. Espanjassa asuntokaupoissa maan tapahan on kautta aikain ollut maksaa osa pimeänä verojen minimoimiseksi. Verottaja voi nykyisin määritellä asunnon ”oikean” hinnan huolimatta siitä mitä kauppakirjassa lukee. On olemassa taulukot jotka kertovat miten kiinteistöjen keskiarvo on noussut edellisen omistajan osto- ja myyntihetken välillä (nämä taulukot on kait per autonomia)…ja niiden perusteella liian edulliset hinnat voidaan oikaista jälkikäteen. Ja verot siitä erotuksesta seuraa perästä, sekä myyjälle että ostajalle. Näin voi hyvinkin käydä jos ostaa paljon halvemmalla kuin edellinen omistaja aikoinaan. Lama-aikana ja asuntokuplan puhjettua tätä tapahtuu luonnollisesti enemmän. Tämä voi olla pitkä taistelu ja lopputulos mitä tahansa. Kyselisin ensin verottajalta perusteet tuohon korotukseen ja sitten joltain ammattilaiselta jatkovinkkiä. Moni on näitä jälkiveroja pitänyt ikäänkuin sakkoina siitä hyvästä että rahaa siirretty verottajan ohi ja maksaneet mukisematta pois. Pankin kanssa tuskin pimeää rahaa on liikkunut joten olette keissin moraalisia voittajia, mutta tuo vääntö voi olla pitkä (ja kallis) eikä lopputuloksesta ole mitään takeita. Verottajalla on omat sääntönsä ja käytäntönsä.

    Nuo asuntoveroon liittyvät vanhat maksut ovat mielestäni selkeästi jonkun muun kuin teidän maksettava. Jos se asunto on pankilta ostettu ja pankki on sen ilman rasitteita myynyt niin hoitakoon Suman kanssa laskuun oikean nimen ja maksakoon pois. Sumaa ei tosiaan kiinnosta kuka maksaa, heille maksuvelvollinen on senhetkinen omistaja. Siksi asia jää myyjän ja ostajan väliseksi. Teidän paras ase tässä on se kauppakirja. Lakimies ottamaan yhteyttä pankkiin, sanoisin mä.

    Itse kun taannoin ostin kämppää niin myyjällä oli vieläpä esittää kuitit notaarin toimistolla vesimaksuista/sähkömaksuista/kiinteistöveroista/etc. ja ne laitettiin kauppakirjan liitteiksi.

    Tsemppiä!

    LINKKI

    Ourdream
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.10.2009
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 29

    Ei toi verottajan jälkeenpäin määrittelemä asunnonarvo oikein kuulosta oikeudenmukaiselta. Luulin, että markkinat määrittelee asunnon arvon, ainakin demokraattisessa ympäristössä. Miten tuo maantapa noudattelee EU- direktiivejä, jos sellainen on olemassa. Espanjan asuntokupla puhkesi ja asuntojen arvo sen myötä.  Espanjan valtion kannattaisi hyväksyä se, onhan sen hyväksynyt moni kansalainen, ainakin väkisin, kun on joutunut häädön kohteeksi. Valtio haluu kuitata jotain mitä ei ole enään olemassa, järjetöntä.

    Emme aio maksaa yhtään enempää veroa,varsinkaan kun siihen ei ole mitään perusteita. Maksoimme ostehetkellä oikeasta summasta vaaditun veron ja siinä se. Mutta, katsotaan mitä tuleman pitää.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.