Ei pitäisi valittaa…mutta…valitan…vaikka sitten säästä

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Ei pitäisi valittaa…mutta…valitan…vaikka sitten säästä

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  On kuuma. Suomeen muutto jännittää. Sunnuntaina strattaan auton ja lähden ajamaan kohti Suomea. Kaikki on kunnossa (kontti, kuljetukset, kaikki pakattu).

  Nyt rannikolla on melkeinpä tukalan kuuma, mutta koitan pitää mielessäni Espanjan kylmät talvet. Ikinä en ole Suomessa niin palellut kuin täällä, sisätioissa. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin eihän tämä Aurinkorannikon ilmasto ole mikään ihanteellinen, koska asunnot ovat järjestelmällisesti kaikki kylmiä marras-helmikuussa. Neljä kuukautta vuodessa olen joutunut pitämään villasukat jalassani ja aikuisten potkuhousupukua (onepiece) iltaisin kotona päällä, joskus yölläkin. Puhaltimien surina häiritsee enkä voi pitää sitä nukkuessa päällä.

  Teneriffalla olisi varmasti tasaisempi ja ihanteellisempi ilmasto. Ehkä muutan Suomen jälkeen sinne. Viimeistään eläkkeellä. Tai sitten rakennutan Aurinkorannikolle kodin, joka varmasti lopulta homehtuu, mutta joka olisi tiivis ja lämmin talvella. 🙂

  Koitan tässä epätoivoisesti keksiä hyviä syitä päätökselleni muuttaa takaisin Suomeen. Niitä ei oikein tunnu löytyvän…

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Voi sinua. Kuumaakin on ollut ja jännittääkin sinua. rauhoitu, ja ajele avo?Audilla ja ihaile kaunista Eurooppaa. Aja kuitenkin nopeasti Saksan läpi, se oli ikävä maa, paljon oli pilviä, jopa satoikin, vanhoja asuntoja. Siellä ei taida olla ollenkaan ydinvoimaloita, joka paikassa näytti olevan vain noita tuulimyllyjä?  Rypsiä ne sakemannit taitaa käyttää, ei ne maksa kalliita oliiviöljyjä. Tai ehkä niiden potkupalloilijatkin ovat niin liukkaita, kun kuulemma  voittivat jonkin pelinkin.

  Onneksi tulin Suomeen toukokuun nurkilla ja heti sain tuntea Costa Blancan tammi-helmikuun ”lämmön” ulkonakin aina heinäkuun alkuun. Vain Espanjan talvi erosi, satoi joka päivä, useimmin myös yöllä 🙂 valoa sentään oli jo Suomessakin ja sisällä oli aina tasainen, itse valittu +23 astetta ilman kosteutta.

  Nyt on jo toinen viikko olla mukavaa ihmisen elää, sopiva ilmasto, ehkä jopa vielä pari, kolmekin viikkoa. Saas nähdä sitten millainen on elokuu. Syyskuun lopussa starttaan taas päähenkilön määräyksestä vanhan Sonatan henkiin (jos toimii) ja sydän pamppaillen kohta kylmää, paleltavaa talvi-Espanjaa.
  Määräys on vielä, että baskimaata mennessään katselemaan. Vähän jo pelotaaa. onkos se samanlainen alue Espanjassa, niinkuin Ukrainan itäpää. Neuv.. eiku Venäjän rajoilla?

  20140503-_MG_705320140503-_MG_711420140503-_MG_7118

   

   

   

  • Tätä vastausta muokkasi 9 vuotta, 4 kuukautta sitten Rekki.
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ystävällinen muistutus Mañanalle. Jos olisi päässyt unohtumaan muutama elämän tosiseikka Suomessa.  Audihan on Espanjan tuomisia joten siinä ei varmaan tullut kaupan päälle talvirenkaita ja lumiskrabaa. Ja jos olen oikein ymmärtänyt niin olet hintatietoinen ihminen. Joten nyt kipinkapin tutkimaan talvirengastarjouksia . Niitä tarvitaan ihan kohta. Samoin kannattaa tsekata onko syylarinesteet ja pissapoikakin  varustettu hard core pakkaskestolla. Täällähän menee läpi pelkkä vesi. Ja jos ei ole tallia niin lohkolämmitin kannattaa lisätä viimeistään joululahjalistaan. Muutenhan talvesta on pelkkää huvia ja hyötyä. Aamulla saa kivan aamuvoimistelun kun tekee lumitöitä että pääsee baanalle ja siinä sivussa skrabaa ikkunat. Eli kivaahan sulla on vaan tiedossa . Melkein  (mutta ei ihan) kateeksi käy.

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Upeita kuvia Rekki!

  Viime talvi oli Suomessa harvinaisen lämmin ja vähäluminen. Ehkä ensi talvi on samanlainen? Onhan se vähän mietityttänyt, että miten autopoloinen kestää Suomen ilmaston. Testasin lämmityslaitteet. Ainakin lämpöpuhallus tuntui toimivan. Vebaston voisi asentaa…pissapojat tsekkauttaa… Talvirenkaat ostan Suomesta. Luultavasti tämä auto on joku hepponen Espanjaversio. Onneksi olen niin kiintynyt diesel CRV:hen, jossa peffalammitin, että otan sen mukaani Suomeen. Ajan sillä jos tulee kylmä ja pidän viluisen espanjassa eläneen auton lämpimassä tallissa odottelemassa parempia kelejä. 🙂

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.