Ei niin että Espanja olisi epätoivoinen tai mitään, mutta nyt se tarjoaa oleskelulupaa asunnonostajille

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Ei niin että Espanja olisi epätoivoinen tai mitään, mutta nyt se tarjoaa oleskelulupaa asunnonostajille

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä BeeKeeper
  BeeKeeper Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.01.2011
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 169

  Onko sinulla ylimääräiset 160 000 euroa? Haluatko ostaa talon Espanjan auringosta?

  Nyt Espanja tarjoaa ulkomaisille asunnonostajille ylimääräisen houkuttimen. Ostamalla yli 160 000 euron talon Espanjasta maa myöntää samalla myös Espanjan oleskelulupaa.

  Espanjan kauppaministeri Jaime Garcia-Legaz julkisti suunnitelman maanantaina. Sen tarkoitus on saada asuntobuumin jälkeisestä kriisistä toipuvan maan asuntomarkkinat toipumaan.

  Pääministeri Mariano Rajoy sanoi, että ”meidän pitää myydä nämä talot” ja että ”pahin on ohi”, ristiriitaista kyllä.

  Aiheesta lisää
  Espanjan roskapankkisuunnitelmista paljastui pieni ongelma
  17.11.2012
  Espanja ei ole ainoa maa, joka tarjoaa oleskelulupaa asunnon ostajille. Irlannissa ja Portugalissa pitää kuitenkin maksaa talosta 400 000 ja 500 000 euroa kansalaisuuden saadakseen.

  Latvian maaseudulta 70 000 euron talon ostaminen riittää jo oleskeluluvan saamiseen.

  http://www.talouselama.fi/uutiset/ei+niin+etta+espanja+olisi+epatoivoinen+tai+mitaan+mutta+nyt+se+tarjoaa+oleskelulupaa+asunnonostajille/a2156146

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä suomenkielinenpalvelutoimisto
  suomenkielinenpalvelutoimisto Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 3381

  http://politica.elpais.com/politica/2012/11/19/actualidad/1353320638_988833.html

  Residencia Temporal;

  Residencia temporal
  Se halla en la situación de residencia temporal el extranjero que se encuentre autorizado a permanecer en España, por un período superior a noventa días e inferior a cinco años, sin perjuicio de lo establecido en materia de estancia por estudios, movilidad de alumnos, prácticas no laborales o servicios de voluntariado.

  Causas;

  Residencia temporal no lucrativa
  Residencia temporal por reagrupación familar
  Residencia temporal con excepción de la autorización de trabajo
  Residencia temporal por circunstancias excepcionales

  Requisitos en general;

  No encontrarse irregularmente en territorio español.
  En el caso de que el solicitante sea mayor de edad penal, carecer de antecedentes penales en España y en los países anteriores donde haya residido durante los últimos cinco años, por delitos previstos en el ordenamiento español.
  No figurar como rechazable en el espacio territorial de países con los que España tenga firmado un convenio en tal sentido.
  Contar con medios económicos suficientes para atender sus gastos de manutención y estancia y los de su familia, durante el período de tiempo por el que se desee residir en España y sin necesidad de desarrollar ninguna actividad laboral o profesional.
  Contar con un seguro público o un seguro privado de enfermedad concertado con una Entidad aseguradora autorizada para operar en España.
  No encontrarse dentro del plazo de compromiso de no retorno a España que el extranjero haya asumido al retornar voluntariamente a su país de origen.
  No padecer ninguna de las enfermedades que pueden tener repercusiones de salud pública graves de conformidad con lo dispuesto en el Reglamento Sanitario Internacional de 2005.
  Haber abonado la tasa legalmente establecida.

  ”propuesta estaba pensada especialmente para inversores chinos y rusos.

  Valitettavasti Espanjan hallitukselta on jopa mielikuvitus loppunut naita maarayksia tehdessaan.

  Espanja ei ole ainoa maa, joka tarjoaa oleskelulupaa asunnon ostajille. Irlannissa ja Portugalissa pitää kuitenkin maksaa talosta 400 000 ja 500 000 euroa kansalaisuuden saadakseen.

  Jos Espanja tarjoaa residencia temporalia ja muut maat kansalaisuutta on niissa aika suuri ero.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Ei tuo recidencian myöntäminen mitenkään huono idea ole. Eikä se ota keneltäkään mitään pois, vaikka toisille antaakin. Minusta on ihan loogista ajatella, että jos ihminen ostaa jostakin kalliin talon, niin pitää hänellä olla oikeus siellä oleskellakin ihan niin paljon kuin itse haluaa. ILman, että vastaan tulee byrokratia ja mahdollisesti jopa jokin rangaistus.

  Tämä laki ei vielä ole voimassa, mutta varmasti pian on. Sen verran nopeita ovat Rajoyn hallituksen päätökset. Ja mielenkiintoinen luku nousee muuten el Paisin tástá asiasta kertovasta jutusta. Siinä sanotaan näin: ”En estos momentos, si un extranjero posee unos 2.100 euros al mes y quiere vivir en España sin trabajar, puede pedir un permiso de residencia temporal.”
  Tällä hetkellä, jos ulkomaalainen haluaa oleskella espanjassa tekemáttä työtä ja hänellä on noin 2.100 euron kuukausitulo, voi hän pyytää väliaikaista oleskelulupaa. Aika yksiselitteinen, siis alle 2.100 euron ei edes kannata yrittää ja tämä varmaankin sulkee aika suuren joukon esimerkiksi suomalaiisia elákeläisiá ulkopuolelle…Kyllä Espanja nyt tosiaan haluaa heittää köyhät quirit ulos!

  Ulkomaalaisjärjestöt ovat jo ehtineet moittia hallitusta eriarvoistamisesta. Ja kun katsoo televisiosta noita häátöihin liittyviä uutisia niin näyttää siltä, että suuri osa häádettävistä on etelä-amerikkalaisia, jotka ovat tulleet nousuaikana Espanjaan paremman elämän toivossa ja joilta nyt ulosmitataan kaikki ja lähetetään kotimaahan iso loppuvelka mukanaan. Kyllä tässä jotain pientä eriarvoisuutta on, mutta se ei ole Espanjan hallituksen vika kuitenkaan. Köyhät ja rikkaat ovat aina olleet ja tulevat olemaan eri kategorioissa.

  Tuota häátöjen siirtämistä kahdella vuodella Bankia tietenkin vastustaa ja aika hyvá on minun mielestá herra Pankinjohtajan ehdotus: rakennetaan lisäá asuntoja niin työttömät pääsevát rakennustöihin ja voivat taas ottaa hipoteekkaa ja ostaa oman asunnon. Näin Espanja nousee, sanoo herra Pankinjohtaja. Hipoteekka on taikasana!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä suomenkielinenpalvelutoimisto
  suomenkielinenpalvelutoimisto Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 3381

  kikat nain yksiselitteisia ole.

  ”Siinä sanotaan näin: ”En estos momentos, si un extranjero posee unos 2.100 euros al mes y quiere vivir en España sin trabajar, puede pedir un permiso de residencia temporal.”
  Tällä hetkellä, jos ulkomaalainen haluaa oleskella espanjassa tekemáttä työtä ja hänellä on noin 2.100 euron kuukausitulo, voi hän pyytää väliaikaista oleskelulupaa. Aika yksiselitteinen, siis alle 2.100 euron ei edes kannata yrittää ja tämä varmaankin sulkee aika suuren joukon esimerkiksi suomalaiisia elákeläisiá ulkopuolelle…Kyllä Espanja nyt tosiaan haluaa heittää köyhät quirit ulos!”

  Extranjeros ei eurooppalaiset jotka kuuluvat EUhun. Nuo tulovaatimukset ovat residencia temporalia varten ulkomaalaisille ei eurooppalaisille.

  Eurooppalainen jos ostaa asunnon ei tama hyodyta hanta minkaan vertaa jos ei asunnosta tule vakituista ja henkilo halua vaihtaa tanne verotustaan.

  Ei kyseessa ole koyhien guirien ulosheittamisesta vaan houkutella naita mainittuja ryhmia investoimaan taalla.
  Tietysti jos maassa talla hetkella on naita mainittuja ilman residencia temporalia olekelevia suurien rahojen liikkuttelijoita voivat he tarttua tahan tarjoukseen ja sita kautta saada valiaikaisen oleskeluluvan tanne.

  Ajateltu kiinalaisia ja venalaisia.

  Tuo noin 2.100€ per kk asumiseen tarvittava summa koskee niita edella mainittuja jotka talla asunnonostolla nayttaisivat toteen maksu-elamiskelpoisuutensa plus etta heidan pitaisi nayttaa toteen myos nuo edella mainitut vaatimukset ; sairasvakuutus, laakarintodistus, rikosrekisteri omasta tai siita maasta jossa asunut viimeiset 5 vuotta ja pitka ym.ym.

  Tama residencia temporal ei siis vaikuta millaan tavalla esim. suomalaisiin joita taas koskee EU saadokset .

  http://politica.elpais.com/politica/2012/11/19/actualidad/1353320638_988833.html

  http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/11/19/valencia/1353345535_492368.html

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.