Edif.Soler/Los Pacos

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Jatta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Ystävät hyvät, tietääkö kukaan Edif.Soler:sta. Kuinka kaukana talo on suomalaisesta koulusta, entä Pacosin Tuvasta (skr.lasten kerho)?
  Samassa talossa tiettävästi päivittäistavarakauppa, pitäneekö edelleen paikkansa.

  Jos joku on asunut ko.talossa, niin olisiko sopiva lasten kanssa asumiseen. Ja onko jotain erityisesti huomioitavaa talosta?
  Ja meinasi unohtua; minkä kadun varrella talo on?

  Jatta

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  Jatta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Kiitos Don Bavarontti!

  Tiedät varmaan myös ajaako bussi Pacosin tuvalle saakka, vai kääntyykö jo aikaisemmin takaisin.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Bussin päätepysäkki on kutakuinkin Pacosin tuvan kohdalla.

  LINKKI

  Jatta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Näin vähän arvelinkin, mutta en ollut varma.
  Kiitos taas kerran avusta.

  Tyttäreni on tulossa ensi talvena suomalaiseen kouluun töihin; ja lapset toinen kouluun ja toinen on kerhoikäinen. Tuota kerhoikäistä joudun ilmeisesti kuljettelemaan eikä ole autoa käytössä joten siksi nämä etäisyydet tärkeitä.

  En oikein tunne tuota Los Pacosin ” kylää”, olen käynyt siellä ainoastaan kerran vuosisadan vaihteessa.

  Olemme aina asuneet Mijas Costalla tai lähellä rantaa.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Mielestäni Pacos on mainettaan parempi paikka.. rauhallinen, siisti, kuitenkin kaikki palvelut. No ruokakauppahomma on vähän heikoissa kantimissa, kun Eroski lopetti, joten se Baly siinä Solerin vieressä on kztakuinkin ainoa… mutta Suomi-aukiolla on kyllä sitten leipomo, vihanneskauppa jne.

  Bussihan kulkee nykyään ruhtinaallisesti kaksi kertaa tunnissa, eikä esim. Los Bolichesiin ole mikään mahdoton kävelymatkakaan.

  Solerissa en ole asunut, käynyt kylläkin.. ihan siistin tuntuinen talo.

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Avomiehen kanssa asuttiin Edificio Solerissa ensimmäiset 7 kk, kun Espanjaan muutettiin. Vuokrasin asunnon etukäteen välitystoimiston (suomenkielinen palvelu – silloin ei vielä espanja sujunut) kautta. En tiedä tämän hetken tilannetta, mutta ainakin reilut kaksi vuotta sitten oltaisiin saatu samalla rahalla isompi asunto keskustasta, kuin mitä saatiin tuolloin Solerista. Uutuus (talon) kai sitten maksoi. Ja suomenkielinen välityspalvelu.

  Talo on vuokralla asumiseen ihan jees. Talo on siisti ja sisäpihalla on kiva uima-allas. Talo on rakennettu muistaakseni 2004, ja se on (ehkä perustuksiaan myöten?) kanankakkaa. Kaikki pinnat – sekä ulkona että sisällä – rapisevat pienimmästäkin hipaisusta. Meillä oli parvekkeella muovituolit, ja kun siinä oltiin muutama päivä istuskeltu, niin alettiin ihmetellä, että mistäs tänne lattialle ilmestyy tällaista hiekkapurua. Niiden tuolien selkämysten kohdalla oli seinässä urat. Ihan normaalisti vaan istuskeltiin, ei siis minkään taltan ja vasaran kanssa oltu liikkeellä. Sama homma sisällä. Kun siirsi tuolia/pöytää, ja se osui hiukankin seinään, niin heti tuli kolo. Ainakaan meidän asunnossa liesituuletinta ei oltu yhdistetty yhtään mihinkään – se siis vain vain pörräsi siinä, muttei tuulettanut eikä suodattanut savuja lainkaan. Meillä oli parveke sisäpihalle. Siinä on kuusi (muistaakseni) kerrosta kiviseiniä sisäpihan ja uima-altaan ympärillä. Kesällä meteli oli välillä aika huumaava, kun 20 espanjalaista lasta leikkivät altaalla. Isoksi miinukseksi lasken sähköllä toimivan veden lämmityksen. Ensinnäkin sähkö on turkasen kallista. Toisekseen siihen varaaja-tankkiin ei mahtunut vettä kahdelle suihkulle peräkkäin. Vesi riitti kahteen suihkuun juuri ja juuri, jos minä jätin hoitoaineen laittamatta (asunto oli siis 1mh + keittiö-olkkari).

  Mutta mitäs noista, kun on itse vuokralaisena. Omistajana saattaisi hieman alkaa ottaa päähän, että asunto on päältä kaunis mutta rakennettu joka kohdassa säästäen ja huonosti.

  Talossa on tosiaan Baly-ruokakauppa, josta saa kaiken perustavaran ruokapöytään. Talon takaa alkaa ”maaseutu”, joten ulkoilu luonnossa onnistuu koska tahansa. Suomalainen koulu on n. 10 min. kävelymatkan päässä. Pacosin Tuvalle 5min. Keskustaan kävelee 20-25 min. Bussia tuli käytettyä aika usein. Mutta jos ei ole mihinkään kiire, niin kävellenkin matka taittuu.

  Kaiken kaikkiaan; Soler on sopiva paikka sille, joka haluaa siistin, helpon vuokra-asunnon rauhalliselta alueelta, jossa joka toinen vastaan tulija on suomalainen, ja jolle asumiskustannukset eivät ole ensimmäinen kriteeri asuinpaikan valitsemisessa.

  LINKKI

  Jatta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Kiitos Laura hyvästä talon ja asuinympäristön kuvauksesta.

  Siitä on toivottavasti apua myös jollekin muullekin asunnontarvitsijalle.

  Jatta

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.