Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Yleistä asumisesta ja elämisestä › Edessä talvi Fugessa – vinkkejä kaivataan
Merkitty: apua, fuge, lierihattu, NIE, työmatka kela
- Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta sitten
Ritacasanueva toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Juuh elikkäs. Tällä viikolla tuli tieto että sain noin 7 kuukautta kestävän työpestin Fuengirolasta. Lähtö olisi lokakuun alusta, eli tiukalla aikataululla mennään, sen verran olen kerennyt valmistautua että latasin Duolingon ja kämpälle Suomesta on löytynyt talven ajaks ottaja, ja siinä se sitten oli. Fiilis on tällä hetkellä lähinnä pakokauhuinen. Asumiseen vinkkejä? Kannattaisko koittaa saada hyvä tarjous jostain hostellihuoneesta tai apartamentos-ratkaisusta, vai onko oma vuokrakämppä fiksuin vaihtoehto? Mitä kannattaa pakata mitä ei heti ensimmäisenä tulisi mieleen että kaipais? Mitä mä olen tekemässä? Tuleekohan tästä ihan katastrofi?
no en voi muuta sanoa kuin onnea matkaan ja nauti jokaisesta ihanasta päivistä fuengirolissa ja työtehtävistäsi (Y)
Eräs tuttavaperhe just samanlaisessa tilanteessa. Mies on saanut töitä telemarkkinoijana ja on lähdössä viikon päästä. Miespolo ihan paniikissa. Matkalaukkua pakataan eestaas. välillä on uimahousut mukana välillä ei. Yksi vaihtoehto majoittumiseen on leirintäalue, jossa pääsee helposti ja edullisesti alkuun että saa kehon tottumaan lämpötilaan. Mukaan kannattaa ottaa mieluummin liikaa kuin liian vähän. Eli muutama eurolavallinen tavaraa rahdilla tulemaan ja tärkeimmät itsellä koneessa parissa kolmessa matkalaukussa. Suomalaista musiikkia, lämmintä vaatetta kylmiin öihin, suomalaista purtavaa, suomalaista kirjallisuutta, tiskiharjoja (kunnon suomalaisia) ja rento asenne. Työtä tehdään Espanjassa silloin kun siltä tuntuu ja taukoja pidetään reilusti. älä unohda leveää lierihattua joka suojaa polttavalta auringolta!
– Hanki NIE numero jo Suomesta, Espanjan lähetystöstä. Syy esim. pankkitilin avaaminen
– kauheasti ei kannata pakata täältä saa kaikkea halvemmalla
– ota alkuun hostelli, vaikkapa Hostel Nevada ja katso sitten paikan päällä jatkoa.
Voikohan tuota NIE numeroa hankkia lapsille tuolta lähetystöstä, niin että on vain lasten passit mukana, vai pitääköhän olla kaikkien fyysisesti paikalla?
NIE numeroa ei tarvitse mihinkään. Pankkitili aukeaa passilla Fugessa ja netit ja puhelimet saa passilla. NIE numerosta puhujat elää menneessä.
-
Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta sitten
matkailevaperhe.
Pääseekö lapset paikalliseen kouluun ilman NIE-numeroa? Miten terveydenhuolto? Olen luullut ja kuullut että NIE numeroa tarvitaan joka paikassa, mutta siis vanhentunutta tioetoa?
Ei siitä NIE numerosta ainakaan haittaa ole jos ei halua pysyä tuntemattomana jostain syystä.
Ehdottomasti hanki jo suomesta, ei tarvi sählätä ja pyytää apua keneltäkään. Muutenkin avuntarjoajat on monesti pelkkiä rahastajia.
Eli hanki Helsingistä ennen lähtöä, tulee vaikka sähköpostissa sinulle.
Terveydenhoito jarjestyy;
Valiaikaisesti Kelan EU kortilla
Yksityisvakuutuksella
Espanjassa tyon kautta sairasvakuutuksella
Riippuen henki!on statuksesta. Espanjassa ei ole oleskeluun/asumiseen perustuvaan sairasvakuutusta.
Entä silloin jos toinen vanhemmista on yrittäjänä Espanjassa? Miten puoliso ja lapset?
Silloin merkitset heidat omaan sairasvakuutuskorttiisi ja sita varten todistat virkatodistuksella etta ovat vaimo ja sinun lapset. Ota se mukaan jo Suomesta ja espanjankielisena. Kun haet taalla yrittajamaksun kautta yrittajastatusta niin esita nama todisteet siina samalla.
Espanjassa yrittaja on nain kortinhaltija TITULAR ja perheenjasenet BENEFICIARIOS.
Yrittajyytta ja muita kaytannonasioita varten kannattaa antaa asia hoidettavaksi asesoríaan tai gestoriaan joka myos jatkossa hoitaa kaikki yrittajyydessa vastaan tulevat esim. Verotusasiat.
Lisaan viela etta jos tarkoituksesi on aloittaa Espanjassa yrittajyys niin hae se N.I.E. numero jo Suomesta, tarvitset sita sairasvakuutukseen ,verottajalle, kaupungintalolle ym.
Periaatteessa laki sanoo etta alle 14 vuotiaalle ei tarvita henkilollisyystodistusta ja perheenkokoonpano naytetaan toteen Espanjassa kaytossa olevalla ”perhekirjalla”. Kun Suomalaisella ei sita ole jos ei ole taalla mennyt naimisiin tai synnyttanyt niin maistaraatista kannattaa se virkatodistus pyytaa. Silla selviaa monesta byrokraattisesta asiasta joita tanne muuttaminen lasten ja tai aviopuolison kanssa voi tuoda tullessaan.
Yrittajyydesta kannattaa ottaa kunnolla selviaa, onko kyseessa luvanvarainen ammatinharjoittaminen? Esim.Laakarit,sairaanhoitajat,fysioterapeutit ym.?
Tarvitaanko ammatinharjoittamiseen vuokratiloja?
Yksityinen ammatinharjoittaja esittaa veroilmoituksen joka 3 kk. Yrittajamaksut ovat kiinteat.
Plus miljoona muuta asiaa.
-
Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta sitten
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.