E D U S K U N T A V A A L I T

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki E D U S K U N T A V A A L I T

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  aristoteles
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 210

  SUOMESSA ON EDUSKUNTAVAALIT KOHTAPUOLIIN, ELI 18.3.2007

  Ajattelin panna tähän hieman kommenttia sen vuoksi, että olen seuraillut jonkin aikaa täällä Espanjassa ilmestyviä suomalaisia lehtiä. Monissa niistä on aika paljon vaalimainoksia ja sehän tarkoittaa, että täällä asuva porukka nähdään siellä kotisuomessa tärkeiksi kansalaisiksi, joiden toivotaan äänestävän valtakunnan tärkeimmissä vaaleissa.

  Jossain täällä olikin esitelty Espanjan ennakkoäänestyspaikat. Itse menen Suomeen juuri ennen äänestyspäivää ja annan ääneni siellä.

  Toivoisin keskustelua aiheesta siitä huolimatta, että Orkki ei ole varsinainen politiikan tekopaikka. Olihan täällä jo aikaisemmin joku blogi, jossa koitettiin mainostaa jotain uutta eläkeläispuoluetta. Semmosta keskustelua tänne tuskin tarvitaan.

  Vaaleihin on vaan kaksi viikkoa niin tuona aikana soisi aiheen olevan toivottua täällä.

  Mutta esim SAK:N vaalikampanjan kohtalo oli aika mielenkiintoinen. Siinähän mainosmiehet koittivat panna oikein raskaalla kädellä asioita uuteen uskoon mutta onneksi järki voitti ja vetivät kampanjan pois.

  Että tämmösiä ajatuksia näin pyhäiltana

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Mitä eduskunta voisi tehdä meidän Espanjassa jatkuvasti/satunnaisesti asuvien hyväksi?

  Kouluasiat kuntoon?
  Verotus asialliseksi?
  Meidän kadehtiminen pois – no tämä on liikaa vaadittu…?

  Kun joskus kirjoittelin tv-johtajille ja muutamalle puolueelle, että voisivat edes parantaa infon jakelua eli että kaikki tv-kanavat näkyisi ilman internettiä. Vain kokoomuksen Ben Zyskowicz viitsi vastata ja pani pyyntöni eteenpäin, mutta siihen sekin lopahti.

  Ulkosuomalasia lienee n. 700.000 ja se on melkoisen iso joukko joka voisi jopa ratkaista eduskuntavaalit, mutta kun yksikään puolue ei ole kiinnostunut meistä. Saas nähdä, mikä puolue oivaltaa ensimmäisenä potentiaalisen valtamme?

  Äänestyspaikat löytyi jutusta:
  http://espanja.org/node/1901

  LINKKI

  eiole
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 153

  Hot kirjoitti:
  ”Mitä eduskunta voisi tehdä meidän Espanjassa jatkuvasti/satunnaisesti asuvien hyväksi?
  Kouluasiat kuntoon?
  Verotus asialliseksi?
  Meidän kadehtiminen pois – no tämä on liikaa vaadittu…?
  Kun joskus kirjoittelin tv-johtajille ja muutamalle puolueelle, että voisivat edes parantaa infon jakelua eli että kaikki tv-kanavat näkyisi ilman internettiä.”

  Tärkeä asia nuo vaalit ja toivottavasti niistä saadaan vilkas keskustelu aikaan.
  Sen sijaan olen hieman eri mieltä Hotin kanssa noista ydinkysymyksistä. Kouluasioista on toisaalla keskusteltu, ja ainakin Aurinkorannikon suhteen tilanteen on todettu olevan mallillaan.

  Käsittäkseni verotus on nykyään kansalaisille samanlainen, tulee palkka yksityiseltä tai kunnalta/valtiolta. Kaksoisverotusta ei ole, ja Espanjan hieman helpompaan verotukseen on kätevä siirtyä (ei ainakaan meidän taloudessa ollut mitään viivytyksiä ja veronpalautus tuli Suomesta täysimääräisenä Espanjan tilille). Ei siis siinäkään mitään ongelmaa nykyisellään.

  Ja mitä tuohon kadehtimispykälään tulee, siinä on mielestäni lievää tärkeilyn makua. En minä ainakaan ole huomannut, että meikäläistä rupusakkilaista kukaan Suomesta asti viitsisi kadehtia.

  Ja tuo tv-asia. Sehän ei enää kuulu pennin vertaa eduskunnalle sen jälkeen, kun Yleisradiosta tehtiin omavastuinen yhtiö. Yle vahtii omaa budjettiaan ja karsii huonostituottavat haarat pois, kuten tekee jokainen suomalainen suuryhtiö. Surullista, mutta tätä päivää.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Muutin pysyvästi ulkomaille vuonna 1998 ja samalla ikäänkuin katkaisin napanuorani entiseen kotimaahani. Siksi en näe myöskään mitään syytä ryhtyä odottamaan sieltä mitään ruokkimistukia tai palveluita osoitettuina minulle saati muille vastaavassa asemassa oleville suomalaisille ulkomailla.

  En äänestä suomalaisissa vaaleissa, sillä vähäinenkin ääneni saattaisi vääristää sitä tulosta, johon siellä asuvat ovat oikeutettuja vaikuttamaan.

  Ymmärrän hyvin, jos tilapäisesti ulkomailla oleskelevat haluaisivat asumistukea, lapsilisiä, kelan korvauksia ja tukimaksuja tai mitä ikinä siellä siellä halukkaille jaetaankin, mutta ymmärrän yhtä hyvin, miksi niitä olisi hölmöä maksaa.

  Enkä todellakaan usko, että nyt vaali-ilmoituksiaan espanjansuomalaisille suuntaavat ehdokkaan tulisivat tosissaan panemaan tikkua ristiin muualla asuvien sosiaaliturvan parantamiseksi.

  Vaan olisihan se kiva mutustella rusinoita palmujen katveessa, jos joku meille niitä lähettäisi sieltä Suomesta syödäksemme. Tänne ankeisiin olosuhteisiimme. Voi-voi.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Senioripuolueen ehdokas kirjoitti orkkiin. Eipä siinä mitään pahaa sanottavaa. Tuli homma luettua ja ko puolue on mielestäni oikealla asialla. Sen verran meikäläistä kiinnosti, että tuli luettua puolueen ohjelma.
  Selvisi sekin, ettei se olekaan ihan oikeasti puolue, vaan ELÄKELÄISTEN etujärjestö!
  Ohjelma näkyy olevan, että vanhusten hoito kuntoon ja eläkeindeksi palautettava 50/50 tasoon !
  Nykyinen 80/20 leikattu indeksi leikkaa eläkkeen ostovoimaa jyrkästi. Nykyisin töissä oleville tulevaisuus ei näytä valoisalta, leikkuri pelaa. Itse maksettu eläke on pakko otta lisäksi.

  Ko indeksiehdon takaisinmuuttamiseksi eduskunnassa on äänestetty tosi monta kertaa 1996 lähtien, aina nykypäivään asti. Eipä ole korjausta tullut!

  Nyt vaalien alla kaikkien hallituspuolueitten ehdokkaat yhteen ääneen huutavat, että leikattu indeksi on korjattava, vaikka itse äänestivät korjausta vastaan viimeksi 10.3.2006 ! Myös Katainen ilmoitti julkisesti, ettei hänen puolueensa kannata ehdon korjaamista!

  Ja vanhusten hoito. Kyllä nyt tuntuu heilläkin olevan ystäviä!
  Vaikka Espanjassa asunkin, aion kyllä äänestää. Ketä? En tosiaankaan vielä tiedä, mutta perinteinen ehdokas kyllä vaihtuu.

  LINKKI

  aristoteles
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 210

  Monien ulkosuomalaisten mielestä saattaa Suomen politiikka olla yks hailee juttu mutta mielestäni äänestäminen siitä huolimatta kannattaa.
  Kyllä se esim. Espanjassa asuvia jossain elämän vaiheessa saattaa kiinnostaa, mihin suuntaan siellä synnyinmaassa asioita viedään. Onko se holhousyhteiskuta vai kansalaisten omaan aktiivisuuteen ja yritteliäisyyteen perustuva Suomi, joka on lastemme ja lastenlastemme asuttavana siellä pohjoisessa.

  On aivan selvää, että sivistysvaltio huolehtii vanhuksistaan. Iän tuomalle kokemukselle pitää myös antaa arvo. Siihen suuntaan pitää asioita viedä.

  Young urban proffessionals ( JUP) vouhotus oli joitakin aikoja sitten muotisana. nyt saattaa tulla muotiin proffessional seniors tai joku sen suuntainen trendi.

  Bill Gateskin alkaa kai lähestyä 60 vuotta mutta virtaa on enemmän kuin monissa kokonaisissa Eurooppalaisissa valtioissa.

  LINKKI

  janne
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 129

  Ainakin Torreviejassa oli äänestyspaikalla vilkasta, pistin pienen videoclipin etusivulle osoitteeseen:

  http://www.torrevieja.fi/

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Eli pienet marginaalipuolueet kannattaa unohtaa heti alkuunsa, koska niillä ei kuitenkaan ole oikeasti valtaa eli jäljelle jää vain kolme valtapuoluetta.

  Sieltä sitten voi vapaasti valita ja kriteereinä voi olla vaikka…
  – ydinvoiman kannattaminen
  – perintöveron poisto
  – jalkaväkimiinojen palauttaminen
  – tuloverojen alennus
  – vanhustenhuollon kohentaminen
  – vallan palautus kolmikannalta eduskunnalle
  – sairaanhoitajien palkkojen parannus
  – eläkkeiden epäoikeudenmukaisen verotuksen poisto
  – autoveron alennus
  – Natoon liittyminen
  – päästöjen vähennys tuuli/biodiesel/muulla hörhelövoimalla
  – heh heh… tulikohan jo kaikki oleellinen mainittua?

  Yksikään vaalikone ei löytänyt meikäläiselle riittävän lähellä olevaa ehdokasta, joten avuksi otettiin tikka, mikä tuotti mitä tuotti. Onneksi en osunut tikalla kehenkään ulkopuoliseen Funkan Seurakuntakodin edustalla…. Tuli annettua ennakkoäänellä tukea neljän vuoden mandaattille hourulaan, jossa mikään ei kuitenkaan muutu….. heh heh! Sorry, että en osaa ottaa asiaa vaadittavalla vakavuudella…. olisikohan ulkosuomalaisuudellani osuutta ja pitäisikö meiltä jopa kieltää äänestäminen…. Äänestyslippuni sujahti joka tapauksessa uurnaan ja eikös ne uurnat ja lupaukset yleensä haudata pian vaalien jälkeen….???

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.