Costa del Solin yleinen turvallisuus?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Costa del Solin yleinen turvallisuus?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  MajorPlan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.01.2011
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  Hei!

  Muutamaan otteeseen on tullut lomailtua Costa del Solin alueella, enemmän Marbellassa ja paljon parjatusta rikollisuudesta on tullut lueskeltua. Nimenomaan lueskeltua, koska mitään viitteitä en ole saanut oman lomailuni aikana. Varmastihan sitä on alueella ja järjestäynyttä mutta itseäni kiinnostaisi onko tällä mitään vaikutusta tai uhkaa normaalille lapsiperheelle mikäli miettisi pitempi aikaista asumista paikan päällä. Onhan selvää että omalla toiminnallaan voi vaikuttaa asiaan jättämällä hämärämmät paikat yöaikaan ja muulloinkin käymättä läpi ja muutoinkin liikkumalla yöllä varovaisesti niinkin kuin vain se on mahdollista.

  Kuitenkin hiukan karvat nousivat pystyyn kun tuli lueskeltua netistä kuinka useat ”ei-todellakaan-kaivatut” rikolliset muista maista ovat paenneet juuri ”Costa del Crimen” suuntaan ja näin ollen paikan päällä on jo pitempään rehottanut useamman järjestäytyneen rikollisjengin väliset taistelut, etenkin huumeisiin liittyen. Ehkä väärin sanoa ”rehottanut” sillä ilmeisesti näitä välikohtauksia ei aivan hirveästi ole julkisesti nähty ja muutoinkin sivullisia on kärsinyt melko vähemmänlaisesti.

  Eli kysymys tavallaan on, että onko Marbellan alue kuitenkin turvallinen lapsiperheelle pitempiaikaiseen asumiseen (hyvällä omakotialueella) vai onko todellakin parempi suuntautua muulle alueelle? En tarkoita nyt tavallisia pikkunäpistelijöitä, niiltähän ei voi välttyä varmaan missään päin Espanjaa.

  LINKKI

  MajorPlan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.01.2011
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  Lisätään nyt samantien, että pääasiassa kiinnostaa kokeukset ja mielipiteet eritoten Marbellan alueelta..

  LINKKI

  marbesa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 43

  itse koen marbellan, ja muutenkin aurinkorannikon, paljon turvallisemmaksi kuin entisen kotikaupunkini helsingin.

  asumme itä-marbellassa ja meidän urbanizacion on mielestäni hyvin turvallinen. talvella täällä ei paljoa jengiä pyöri ja nämä pysyvät naapurit tulee aika tutuiks. mutta – törmää täälläkin idiootteihin. yks viikonloppu pojat ajelivat autollaan pimeällä ja tööttäilivät ja huutelivat autosta – noh vähän ne säikäytti kun on tottunut ettei kukaan mitään huutele. kello oli toki jo lähemmäs 01… ja oli tässä joku viikko sitten joku kaatanut valkoiset maalit naapureiden portinovelle ja auton päälle – sekin oma heidän keskeinen riita.

  nuori kun vielä olen, niin käyn paljon ulkona – illalla ja yöllä. enkä koskaan ole kokenut oloani turvattomaksi tmv missään – marbellan keskustassa, puerto banuksessa tai milla de oron yökerhoissa. yhden, ehkä kaksi tappelua olen nähnyt.

  toisin on helsingissä, jossa monet kerrat nuorempana teininä juostiin metroasemalta kotiin kun joku tumma hahmo seurasi. tai metrossa humaltunut jengi tuli aukomaan päätään. yöllä on paikkoja jonne en yksin menisi helsingissä. ja eikös ne tappelut ole ihan joka viikonloppuisia siellä steissin tuntumassa – kulttuurijuttu tai jotain. ja huh, jos tulee sanomista, mutta nuo afrikan kaverit – harvemmin sitä kutsuisi mukavaksi olla heidän kanssaan tekemisissä yöllä yksin. täällä he ovat harmittomia feikkilaukkukaupustelijoita rannoilla päivisin. ei tarvitse yhtä kertaa enempää sanoa ei.

  ja nämä rikolliset – niinkuin itsekin mainitsit – sopivat niitä erimielisyyksiään keskenään. niitä ei näe, eikä kuule. eikä tarvitsekaan tietää.

  ja sitten on aina näitä, kaverin kaverin stooreja – jonkun pyyhe varastettiin rannalla (oli lähtenyt kävelylle), jonkun laukku ryöstettiin autosta kun omistaja oli astunut ulos (malagassa tosin). mä kiteyttäisin, ja moni kaverinikin, että marbella on ehkä vähän eri asia, kuin esim malaga. täällä on niin paljon ulkomaalaisia, ja jotenkin ihan eri meininki. huomasin kerran salille mentäessä, että avomersun penkillä oli uusi iphone, ketään näkynyt lähelläkään autoa. salilta poistuessa puhelin oli edelleen siinä penkillä, samassa paikassa.

  voi olla etten itsekään seuraa niin paljon niitä uutisia/lehtiä, että kuulisin jokaikisestä rikoksesta. mutta mieluummin näin ihan tietoisestikin sitten – tieto lisää tuskaa. mun on hyvä olla täällä ja piste 🙂

  LINKKI

  MajorPlan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.01.2011
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  Kiitos vastauksesta Marbesa! Tälläiseksi itsekin olen kokenut Marbellan tähän mennessä, kyllähän se tuommoisessa järjestäytyneessä rikollisuudessa yleensä niin menee, että ei heillä ole tarvetta aiheuttaa haittaa sivullisille, eikä heitä paljoa katukuvassa näy. Minullakin on kyllä ollut tähän mennessä oikein turvallinen olo Marbellassa liikkuessa, myös pimeällä ja yksinkin. Tosin järki kädessä tuossa ”luottorajassakin” kannattaa toki muistaa! Ja tuosta olen kyllä melkeinpä samaa mieltä vaikken hesassa olekaan asunut, mutta silloin kuin siellä on ulkona pimeällä liikkunut on saanut kyllä tarkkailla selustaansa. Jotenkin se silti aina kotimaassa tuntuu turvalliselta vaikka se ei sitä aina olisi. Ja tietenkin kun uuteen maahan muuttaa on ehkä hiukan turvaton olo, vaikka se olisikin monin paikoin suht turhaa. Jos muuttaisin yksin en paljoa tälle päänvaivaa antaisi, mutta aina kun on myös oma lapsi kyseessä, sitä haluaa jotenkin lisäturvan tunnetta.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Itse olen oleillut kymmenisen vuotta länsi- Marbellassa. Alueellamme ja urbanisaatiossamme en ole kuullut kertaakaan rosvojen käyneen asunnoissa. Kyllä puolen yön aikaan olen kävellytkin kotiin. Samoin aamusella viiden jälkeen olen lähtenyt lenkille.

  Nyt on silmiin pistänyt, että katukuvassa on paljon poliseeja puhalluttamassa ja varjelemassa turvallisuutta. Kun samaan aikaan suhaan Fuengirolassa, niin tuo poliisien määrä on pistänyt silmään. Monasti on pysäytettykin ja pyydetty näyttään takaboxi.

  Luulen, että rovot hakevat helpompia kohteita kuin asunotoja, joissa on hälyt ja hälytysfirman miehet istuu autoissa alueella.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162
  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  En löytänyt Marbellaa Suomen kartalta 😕

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  Täällä meillä, jej, ei asuta aitauksen ja kaltereiden takana eikä hälyistä ja vartiointifirmoista riippuvaisina
  Esim. mun ulko-ovi ei ole ollut lukittuna tähän päivään mennessä Suomessa.se et asuu kalterien takana on vähän kakspiippunen juttu et onko vankilas vai ei.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Täällä kun tätä aurinkoa riittää, niin on kiva saada hauskat raidat nahkaan samaan hintaan.
  Mutta tää sun kommenttis selvitti paljon miksi sun jutut on mitä on.
  Onhan Suomessa ja muuten Espanjassakin paikkoja missä ovi pönkitetään luudalla kiinni. Ne mestat on siellä minne ei tietä pitkin pääse ja voi olla , että asujatkin on vähän ajasta jäljessä ja elelevät omissa maailmoissaan.

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä ennustan sulle Kallep. vieraita, Romaniasta. Varaapa tarjottavaa, pullaa ja pikkuleipiä , kauniiseen suomalaisugrilaiseen tapaan.

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  istu sä vaan siellä kaltereitten takana ja mieti ootko vanki vai vartija

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tsori vaan, nyt ei näy yhtään kalteria. Pari palmua ja kukkia tossa omalla pihalla, muutama valkoinen villa, ja kohtuullinen kaistale Välimerta kyllä näkyy. Isommin kurkottelematta tästä koneelta.
  Voin mä mennä tonne toiselle puolelle kämppää keittiön föneriin, siinä on sitten jo rejakset. Sieltä näkyisi Sierra de Mijas ja Sierra de Nieves jos tähyää vähän kauemmaksi kuin kaltereihin.
  Ja jos viitsii katsoa lähemmäksi, on tossa meidän uima-altaalla kauniimpaakin nähtävää.
  Talon kauniit Senoritat ja Senorat käyvät nykäisemässä suulberia ja uimassa. Ei ole vielä kalterit kauheesti häirinneet tarkkailua.
  Älä ole Kallep. kateellinen ja katkera , se ei ole hyvästä terveydelle. Muuta tänne, kyllä täällä jotenkin kestää.
  Ja jos se helpottaa ja sisäinen ääni käskee pitämään ovea lukitsematta tai vaikkapa ihan auki, ei sitä kukaan täällä kiellä.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Kallepekka tuntuu nyt olevan aika huonossa hapessa….onko otettu passi pois vai eiko vaimo paasta rannikolle? 😉

  Ihan vain tiedoksi, lentelin taas ympari maailmaa muutaman kuukauden ja nyt omalla parvekkeela valimerta katsellen olen edelleen samaa mielta kuin 30 vuotta sitten…tama on maailman paras paikka minulle.

  Ei minullakaan ole taalla kaltereita…ei edes ”parveke ikkunoita” … mutta kiva on olla kotona vaikka lyhyempikin aika.

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  Passi on, vaimoa ei, happea riittää, mutta silti en ala siihen la ilaha illespaña uskontoon ja katselen maailmaa ihan tavallisten silmälasien läpi.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.