Costa del Solin ja ympäristön parhaat?

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Matkakertomukset, reissuvinkit ja -kokemukset Costa del Solin ja ympäristön parhaat?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Miina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.03.2009
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 10

  Moi vaan, orkit!

  Olen tulossa syksyksi Fuengirolaan, ja tällä kertaa olisi tarkoitus nähdä vähän muutakin kuin paseon kuppilat.

  Päivät olen töissä, mutta entäs iltaisin? Osaatteko te, jotka olette viettäneet enemmän aikaa Fuengirolassa, ehdottaa jotakin järkevää tekemistä illoiksi? Viime reissulla illat kuluivat lähinnä ulkona syödessä..
  Siitä viisastuneena kaavailin kuntosalikorttia tulevaksi syksyksi, ja seurailinkin jo tuota täällä käytyä hintapuntarointia. On tämä vaan hyvä sivusto!

  Viikonloppuisin täytyy ehdottomasti tehdä selvää Malagasta ja päästä vaeltelemaan Mijasiin / Benalmádenaan. Joku olikin laittanut linkin tosi hyvään vaellusoppaaseen 🙂

  Etsiskelen nyt parhaita vinkkejä viikonloppujen viettoon. Onko teillä antaa näihin liittyen vinkkejä, sellaisia ”tätä ei ollut tursitioppaassa” -tyyppisiä? Autoa tahi korttia ei valitettavasti ole käytössä, joten varsinkin julkisen liikenteen päässä olevat tekemiset kiinnostavat.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Käy Ehdottomasti Granassa, ja jos saat lipun niin myös Alhambrassa. Kävele myös pääkatujen ulkopuolella keskusta-alueella. Käy myös Antequerassa, Málagan provinssin suuressa pikkukaupungissa. Álora on myös mielenkiintoinen kylä, kauniilla maisemilla sekä rauhallisella menolla. Ronda, jo hiukan tunnetumpi historiallinen kaupunki, on myös rannikon läheisyydessä.

  Alueella on paljon hyvien liikenneyhteyksien päässä olevaa katseltavaa. Kaikkiin näihin pääsee julkisilla.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Jos olet liikuntaihmisiä on mukava hieman patikoida. Sunnuntaisin lähtee joukko Calamorrolle, ei Telecabinalla, vaan jalan! Start klo 9.15, paluu n. 12.3. Käveltävä matka n 8 km!

  Luepa kuvaus: http://www.espanja.org/node/2173

  LINKKI

  Miina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.03.2009
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 10

  Voi kiitos vinkeistä!

  Granadassa tulikin käytyä, mutta sinne on pakko päästä uudelleen. Siellä tuli olo, että tänne voisi jäädä. Pitääpä tosiaan järjestää lippu Alhambraan, on kuulemma unohtumaton.

  Hauska vaellustarina, kiitos siitä! Enköhän ilmaannu syksymmällä minäkin porukoihin. Just tuommoista luontohikoilua kaipaan.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  Miina kirjoitti:

  …Etsiskelen nyt parhaita vinkkejä viikonloppujen viettoon. Onko teillä antaa näihin liittyen vinkkejä, sellaisia ”tätä ei ollut tursitioppaassa” -tyyppisiä? Autoa tahi korttia ei valitettavasti ole käytössä, joten varsinkin julkisen liikenteen päässä olevat tekemiset kiinnostavat.

  Mites olis junan käyttö? …Espanjassa on hyvin toimiva junaverkosto ja hinnat on peräti inhimillisiä Suomen hintoihin verrattuna. Junalla matkatessa näkee takuuvarmasti huimaavan upeaa Espanjaa ja pääsee aistimaan sekä kokemaan paljon muutakin kuin pelkkiä turistipaikkoja. Reissukohteita on vaikka kuinka, kätevästi keskustasta keskustaan, eikä ole stressiä parkkipaikoista. Aloittaa voisi esimerkiksi El Chorron upeaan järvialueeseen tutustumalla (Renfellä Malagaan ja siellä junan vaihto El Chorroon)

  El Chorrossa on myös camping:

  Hiirellä zoomailtava kartta:

  View Larger Map

  LINKKI

  Miina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.03.2009
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 10

  Hei tonne! Kirjasin El Chorron matkasuunnitelmaan, kiitos!

  LINKKI

  amanda62
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2009
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 19

  Paikka tuntuu mielenkiintoiselta… Kävisikö tämän päivän retkeksi Fuengirolasta, kaksi alle kouluikäistä mukana(6 ja 2)? Olen ymmärtänyt kuvista, että rannat ovat ainakin jyrkkiä… Toiveessa tietysti uimista ja olemista. Onko helmpompi mennä omalla autolla vai junalla, miten pitkä matka asemalta on? Minkälaisia ruokapaikkoja alueelta löytyy vai kannattaako olla omat eväät mukana? Onko kylässä kauppoja…
  Tulipas taas kysymyksiä… =)

  LINKKI

  reissu-lassi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 120

  Edellä ketjussa jo mainittiin Antequera. Kannustan piipahtamaan pikku retkellä Torcal de Antequeran puistossa. Kalliomuodostelmat ovat todella vaikuttavat. Tässä reittikuvaus:
  http://www.topwalks.net/fi/torcal/torcal.htm
  Rondan kupeesta löytyy Grazaleman luonnonpuisto. Yllä olevasta linkistä löytyy myös Grazaleman reitit. Myös Grazaleman kylä on hurmaava.

  LINKKI

  katinkulta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.05.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 16

  Hei!
  Olen vasta Fugen matkan suunnittelun alkuvaiheessa,mutta jostakin on jäänyt mieleen että siellä asuisi n. 20000 suomalaista? Onko lähin lentokenttä Malagassa? Olisi mukava saada siellä yhteyttä paikallisiin suomalaisiin, suomiseurasta-vaikka seuraa patikkaretkille. Viime kesänä patikoin Barceloonaa 2 kk ristiin rastiin,joskus kuuli suomenkieltä Ramblalla,kävin muutaman kerran scandinavia klubin lukitun oven takana,mutta ei löytynyt puheseuraa. Ei siellä silti yksinäisyys rasittanut mutta mukavampi on aina jutella ”niitä-näitä” meijän kielellä. Yritän saada jonkinlaisen matkan kasaan sinne huhtikuun aikana,täältä ei ole paketti matkoja sinne.
  Mukava lukea kuulumisia netistä, kun loppui se ”maailman radion” lähetyskin.

  LINKKI

  Leena G
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.11.2007
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 65

  Moi Katinkulta.Tarkoititko Tevan Radio Finlndia lähetyksiä netistä, mitkä ei kuulu enää.Kyselin Orkista ja sain vastauksia ja nyt kuuntelen sujuvasti taas aurinko rannikon lähetystä arkiiltaisin kotona ollessa.Jos niin, hae LEENA G 15.3.lähettämäni kysely vastauksista löytyy linkit sivuista Ruostiksi ja Suomeksi käännettynä.Likkaa Vebradio johan kuuluu.Turussa lämpöä tänään 8` ja aurinkoa,nyt lähtee lumet.Ihana paikka aurinkorannikko.Pääset alkuun kun luet netistä UusiFuengirola.fi tai osta lehtipisteistä Espanjan sanomat niin huomaat että löytyy Suomalaisia paikkoja ja ihmisiä millä mitalla.Samoja määriä Suomalaisiata olen myös kuullut siellä olevan.Malagaan ainakin lennetään Suomesta usein,kentältä noin 22 km Fuengirolaan.Kävin talvilomalla Torremolinoksessa ja tein retkiä vuoristoon uuden Pentti Korpelan Espanjan Aurinkorannikon patikkaretket kirjan mukaan.Siitä löytyy 37 eri tasoista reittiä kunnon mukaan jotka hyvin selostettu,suosittelen ostamaan.Mukavaa suunittelua sinulle.

  LINKKI

  bochorno
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  El Chorro on super mut sit pitää ajella samalla matkalla hiukan enemmän ja kannattais käydä http://www.fuentedepiedra.es/pagina.asp?cod=37

  Toinen suunta olis Ronda http://www.turismoderonda.es/galeria/esp/fotos.htm

  tai sit vaan tonne:

  http://www.senderismomarbella.com/senderos/pozuelo.html

  Jos haluatte super pääsiäis juhlat nähdä kylän nimi on Istan

  Hauskaa matkaa kaikille!

  LINKKI

  reissu-lassi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 120
  bochorno kirjoitti:

  Toinen suunta olis Ronda

  Rondan suunnalla mielestäni mielenkiintoisimmat reitit sijaitsevat Grazaleman luonnonpuistossa. Oletko huomannut, että netistä löytyy myös suomenkielistä opastusta: http://www.topwalks.net/fi/index.htm
  Tuolta sivustolta löytyy kaikkiaan 90 reittiä Andalusiasta, mm. Grazaleman reitit.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.