Costa Blancalle puuhataan Suomi-koulua

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Espanjassa toimii tällä hetkellä viisi Suomi-koulua, Madridissa, Barcelonassa, Mallorcalla, Gran Canarialla ja Fuengirolassa. Suomi-koulu on tarkoitettu ulkosuomalaisten vanhempien 3-18-vuotiaille lapsille, joiden toinen tai molemmat vanhemmat puhuvat äidinkielenään suomea.

  Suomi-koulu ei voi itsessään vastata lasten suomenkielen opetuksesta, vaan siihen tarvitaan aina myös vanhempien sitoutumista suomenkielen ylläpitämiseen. Opetusta Suomi-kouluissa järjestetään oman opetussuunnitelman mukaan, joka pohjautuu opetushallituksen määrittelemiin yleisiin ohjeisiin. Suomi-koulut toimivat kuitenkin itsenäisesti ja niiden taustalla on vanhempainyhdistys, joka huolehtii koulujen hallinnollisista asioista.

  Nyt myös Costa Blancan Torreviejaan puuhataan innokkaiden vanhempien toimesta kauan kaivattua Suomi-koulua. Koulutoiminta olisi tarkoitus aloittaa jo marraskuun alussa ja lukuvuosi kestäisi kesäkuulle saakka. Costan Blancan Suomi-koulussa opetusta tullaan järjestämään aluksi kaksi kertaa kuussa muutaman tunnin ajan.

  Costa Blancan Suomi-koulusta kiinnostuneita lapsia, vanhempia, opettajia, yhteistyökumppaneita ja tukihenkilöitä rohkaistaan ottamaan yhteyttä hankkeen eteenpäinviemisessä. Lisätietoja antaa Tuukka Tavi (puh. +34 607 831 129) tai sähköpostitse tuukka.tavi (at) kolumbus.fi

  Opetusalan koulutuskeskus Opeko on opetushallituksen alainen organisaatio, jonka Suomi-kouluihin kohdistamista palveluista voi lukea täällä. Myös Opetushallituksen omilta sivuilta on luettavissa kansainvälistyvästä koulutuksesta ja Suomi-koulujen opetuksesta.

  Todettakoon tässä yhteydessä lopuksi, että Costa Blancalla on jo vuosia toiminut ruotsinkielinen peruskoulu Svenska Skolan, joka sijaitsee Orihuela-Costalla muutama kilometri etelään Torreviejasta.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  …harmi, että Aurinkorannikko menetti Sinut pystyvän kaverin Costa Blancalle… pikku asian vuoksi… lasten koulunkäynti. Minä toevotan sulle onnea puuhaamaas kouluhankkeeseen. Mukava ois ollu nähä pystyvän nuoren kaverin ja vaimos glopppalisoetumista Espanjaan täällä Costa del Solilla. Uskon , että sinusta kuullan vielä täällä Espanjassa muillakii saroella. Tervieisiä koko perreelles. je

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Tokela seuraa surkean persoonansa kanssa näitä kaikkia koulu asioita ihan sydämellä. 🙂

  Toki on aina muistettava se, ettei yhdellä jäsenellä sotia ole ennenkään voitettu, mutta ei muuten hävittykään! 🙂

  Pirskuta rallaa, ja tsemppiä systeemeihin – kaikki me omat pienuutemme kuitenkin tiedostetaan! 🙂

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.