Casa Floridon herkkumenyy

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Casa Floridon herkkumenyy

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Laura
    Laura Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 18.04.2008
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 209

    Oltiin eilen illalla pienellä porukalla syömässä Casa Floridossa (Fuengirola). 3 ruokalajin menyy maksoi 17,50 (iva incluido), ja hymy pysyi huulilla alusta loppuun hyvän ruoan (ja seuran) ansiosta. Argentiinalaisen naudan sisäfilesuikaleiden pilkkomisessa ei kuulemma olisi edes tarvinnut veistä, ja omalla lautasellani hetken viihtynyt lohifile oli ihanan mehevä ja kunnolla lohen makuinen. Sieni- ja tryffelikastikkeet – perfecto. Ja ne gratinoidut potut á la chef… taivaallisen hyvää.

    Vaikka en yleensä ole innostunut yhdenkään ravintolan talon viinistä (viinistä ei saa jäädä paha maku suuhun), niin täytyy vielä kehaista, että paikan talon punaviini on hinta-laatusuhteeltaan aika mainio. Pullo maksaa joku alle 5 euroa (!!), ei ole kyllä mikään kummoinen elämys sinänsä, mutta se täyttää tämän tärkeän huokean viinin kriteerin: ei jää paha maku suuhun. Aika usein niistä lämmenneistä etikkalitkuistakin otetaan täällä rafloissa 7-8 euroa/pll.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuulae
    tuulae Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.07.2006
    Kirjoituksia: 72
    Vastauksia: 704

    Hinta/laatu kohdallaan ehdottomasti, paikka siisti ja isäntäväki mukavaa.
    Peräseinämusiikkikin oli maulla valittu 😛

    Suosittelen ehdottomasti!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Yhdyn edellisiin kirjoittajiin.. 😉

    Kesäkurpitsakeitto alkuruokana oli erinomainen, puhumattakaan siitä taivaallisesta crème brûlée:stä jälkkärinä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Penanen
    Penanen Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 08.04.2008
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 26

    Harvoin sitä yllättyy niin iloisesti ruokapaikan antimista kuin Casa Floridossa. Eipä noita Michelin-tähtiä ihan joka kokille/kuppilalle annetakaan. Koko ruokailuympäristö ja henkilökunta täydensivät ruokailun todelliseksi elämykseksi. Suosittelen myös minä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Jussi Tinto
    Jussi Tinto Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 08.05.2008
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 15

    Tuo lihapuoli on näemmä todella hyvin hallussa Floridossa. Jonkin aikaa sitten nauttimani lampaankyljykset olivat mureammat kuin esim. selvästi kalliimman Gaviotan sisäfile.. Hinta/laatu loistava. Ja se kremebrulee oli todellakin taivaallista…

    Sitten se palvelu. Kun pyysin eilen saada maistaa hieman heidän tryffelikastikettaan annokseen kuuluvan metsäsienikastikkeen (tatti) lisäksi niin ei mitään ongelmaa. Annos tehtiin minulle erikseen ja pöytään tuotiin täysannos kumpaakin kastiketta ilman lisähintaa. Kivaa…

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Laura
    Laura Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 18.04.2008
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 209
    Penanen kirjoitti:

    Eipä noita Michelin-tähtiä ihan joka kokille/kuppilalle annetakaan.

    Florido ei ole Michelin-tähden ravintola. Kokki on ollut Saksassa töissä Michelin-tähden ravintolassa (on saksalainen). Tämän lisäksi kokki on kokkaillut Karibian risteilyillä gourmet-annoksia sikarikkaille sikahektisissä olosuhteissa. Varmaan ainakin näissä koukeroissa hänestä on kehkeytynyt ihan oikeasti hyvä kokki.

    Eipä haittaa yhtään, ettei paikalla M-tähteä ole. JOS olisi, niin hinnat olisivat triplat. Ja koko ajan olisi joku sliipattu tyyppi niskaan hönkimässä, että onko kaikki hyvin ja minuutin kuluttua, että onko edelleen kaikki hyvin. Ja sitten kolmannen minuutin jälkeen voisi vastata että no ei perkule ole, kun annos oli sen kokoinen, että lautasen on jo kertaalleen ehtinyt nuolla tyhjäksi.

    Penanen kirjoitti:

    Koko ruokailuympäristö ja henkilökunta täydensivät ruokailun todelliseksi elämykseksi. Suosittelen myös minä.

    Näin on näppylät 🙂 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    Laura kirjoitti:

    Vaikka en yleensä ole innostunut yhdenkään ravintolan talon viinistä (viinistä ei saa jäädä paha maku suuhun), niin täytyy vielä kehaista, että paikan talon punaviini on hinta-laatusuhteeltaan aika mainio. Pullo maksaa joku alle 5 euroa (!!), ei ole kyllä mikään kummoinen elämys sinänsä, mutta se täyttää tämän tärkeän huokean viinin kriteerin: ei jää paha maku suuhun. Aika usein niistä lämmenneistä etikkalitkuistakin otetaan täällä rafloissa 7-8 euroa/pll.

    Vaikka minä en tuota Floridoa ole ”maailman parhaana” pitänytkään (hyvänä silti), niin tuo viinin hinta on kyllä varsin edullinen. Enpä ole vuosiin missään alle 5€:llä viinipulloa nähnyt, hyvä jos löytyy kohtuullista juotavaa edes 10€:llä! Madridissa taisin viimeksi alle vitosella löytää..

    ..tuo juoma ei taatusti ole yliarvostettua ja poikkeuksetta ylihinnoiteltua Riojalaista, vaan jotain muuta..

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Jussi Tinto
    Jussi Tinto Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 08.05.2008
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 15

    Näytti olevan La Manchasta tuo talonviini. Merkkiä en muista, mutta eipä varmaan muualta kuin ravintoloista saa. Etiketissä kun luki, että on pullotettu jakelijalle. Ei kovin kummoista mielestäni, mutta täytti tehtävänsä ja käytännössä (lähes) ilmaista. 4,75€/pullo…

    Muutenkin talon hintapolitiikka viinien osalta on todella kohdallaan. Ei mitään jopa 600% katteita joihin joskus olen törmännyt.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    jussi kirjoitti:

    Näytti olevan La Manchasta tuo talonviini. Merkkiä en muista, mutta eipä varmaan muualta kuin ravintoloista saa. Etiketissä kun luki, että on pullotettu jakelijalle. Ei kovin kummoista mielestäni, mutta täytti tehtävänsä ja käytännössä (lähes) ilmaista. 4,75€/pullo…

    Muutenkin talon hintapolitiikka viinien osalta on todella kohdallaan. Ei mitään jopa 600% katteita joihin joskus olen törmännyt.

    Juu, sitä voi arvostaa jos nuo muutkin on hinnoiteltu kohtuullisesti!

    Muuten asiasta toiseen: Soisi viinien lisäksi tänne eteläänkin jonkinlaista olutkulttuuria! Espanjassa juodaan olutta tilastojen mukaan ”kauheat määrät” ja olutkulttuuri on silti totaalisesti ruvella.
    Andalucialainen juo ”kurasampoa”, turisti juo ”San Miguelia” ja paikallinen expatti sekä muu Espanja juo ”Mahouta”. Eipä paljon mieltä kohenna.

    Soisi muistettavan, että maailmassa olutpuolella erilaisia laatuja löytyy enemmän kuin viineistä ja on turha puhua enää nykypäivänä siitä, että ”olut ei kestä kuljetusta”. Suomestakin saa brittiläisiä Real-Aleja jne..
    Täällä rannikolla muutama hassu belgipaikka tarjoaa massakamaa ja suurpanimoiden valtamerkkejä, brittipaikat iänikuista liian kylmänä tarjottavaa ja huonoa Guinnesia sekä ”nitrokegistä” tulevaa bitteriä, olutta josta on otettu työllä ja vaivalla sinne saatu ”bitterisyys” pois! Saksalaisia ja Tsekkejä ei löydy oikeastaan lainkaan saatikka muualta maailmasta tulevaa tavaraa. Missä viipyy ensimmäinen kunnollinen ”kalaravintola” tai Plevna (Helsinkiläiset ja Tamperelaiset tietävät mistä puhun.)? Kauppojen valikoimakin on varsin onneton.
    Madridista löytyy Oldenburg, maailman pienin ravintola maailman suurimmalla olutvalikoimalla pinta-alaan nähden. Samoin siellä on pari hassua mikropanimoa, eipä muuta.. Surkeaa sielläkin!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Laura
    Laura Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 18.04.2008
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 209

    Täällä rannikolla toimi (toimiiko enää?) se Little Beer Company, joka näkyi lehtimainoksissa ja joissain tapahtumissakin. Jostain kuulin huhun, että he myisivät oluita 60-70 baariin/ravintolaan rannikolla.

    Näin heidät siellä suomalaisten järjestämässä Vamos!-tapahtumassa Palacio de Pazissa, oliko se viime syksynä..? Merkkejä oli kymmeniä, ja tiski oli oikein oluen ystävän unelma.

    En ole nähnyt heidän mainoksiaan tai kuljetusautoaan (jonka aiemmin näin Fugessa lähes päivittäin) enää aikoihin. Ovatkohan vielä elossa? Vai onko multa menneet mainokset ja autot ohi silmien? Googlettamallakaan sitä ei nyt löytynyt.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Nipotti
    Nipotti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 18
    Vastauksia: 52

    Haluan heti Casa Floridoon, uusia maku- ja paikkaelämyksiä olenkin kaivannut! Kiitos maukkaista vinkeistä ja tiedoista. Ja sitten. Jussi Tinto kirjoitti yllä:

    ”Sitten se palvelu. Kun pyysin eilen saada maistaa hieman heidän tryffelikastikettaan annokseen kuuluvan metsäsienikastikkeen (tatti) lisäksi niin ei mitään ongelmaa. Annos tehtiin minulle erikseen ja pöytään tuotiin täysannos kumpaakin kastiketta ilman lisähintaa.”

    On monenlaisia ”tryffeleitä”. Jos tryffelikastike olisi oikeista mahtihintaisista tehty, se ei iki maailmassa olisi ollut ilmaista. Joten siksi siis luulen ja uskon, että kyseessä olivat ns. criadilla de la tierra – sienet. Multasieniä nekin ovat, samaa perhettä siis.
    Tunnustan kyllä, että olen maistanut oikeata tryffeliäkin, eikä hinta-laatu ollut kohdallaan. Tää kansantryffeli, jota Casa Floridokin kai tarjoilee, on ihan yhtä hyvää!
    Nälkä…..

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Penanen
    Penanen Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 08.04.2008
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 26

    Laura: ”Florido ei ole Michelin-tähden ravintola. Kokki on ollut Saksassa töissä Michelin-tähden ravintolassa (on saksalainen).”

    Eipä Florido tietenkään ole Michelin-paikka. Lyhensin asiaa vain kirjoittaessani ehkä liian paljon.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä yhteys
    yhteys Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.03.2008
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 5

    Tulin juuri töistä .12 tuntia yhteen putkeen ja huomenna sama urakka,sitten viikonloppu vapaa.Minäkin haluaisin istua kanssanne ja taratella ja syödä rauhassa ja muistella menneitä ja haaveilla tulevaisuudesta.Espanjassa on tyypillistä puhua ruasta ja suomessa ilmoista.Teissä on jo espanjalaista vaikutusta .

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä mille
    mille Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.07.2006
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 632

    Erittäin mielenkiintoiselta kuulostaa. Saisinko ravintolan tarkan osoitteen. Saattaahan olla, että kaikesta uhoamisestani huolimatta vielä kunnioitan läsnäolollani Costa del Solia joku päivä nälkäisenä. Voisin testata seurueeni kanssa paikan.

    Devspain: Kohtuullisen hyvä olutvalikoima löytyy El Corte Ingles-tavarataloista. Siitä sinun naapuristakin…

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    mille kirjoitti:

    Devspain: Kohtuullisen hyvä olutvalikoima löytyy El Corte Ingles-tavarataloista. Siitä sinun naapuristakin…

    Valitettavasti varsin huono sellainen, kuten muissakin rannikon kaupoissa!

    Listalle halutaan esimerkiksi seuraavia, niin voi puhua hyvästä olutvalikoimasta:

    Belgit:
    -Pari trappistia lisää, esimerkiksi Orval, Westmalle 10 ja Chimay ”Blue” (Westveterlen:stä on turha uneksiakaan!)
    -Pari hyvää lambicia, esimerkiksi Kriek Boon, Echte Kriek ja Cantillion (Gueuzet myös)
    -Pari hyvää Belgialaista Alea olisi kiva, jotain ei massapanimoiden tavaraa….
    -Joku Wit, esimerkiksi edes Hoegaarden
    -Joku hieno, vahva ja vaalea, mutta pintahiivainen, esimerkiksi Duvel

    Saksalaiset:
    -Pari hyvää vehnäolutta, esimerkiksi Aventinus ja Ettaler (tuon varsin hyvän Franziskanerin lisäksi mitä sieltä löytyy!)
    -Pari ”erikoisolutta”, esimerkiksi Aecht Shlenkerla Sauchbier ja Steinbier
    -Pari hyvää pilsiä, esimerkiksi nyt vaikka Ettaler pils eikä ainaista lisenssiroskaa, jota on kaikkialla
    -Edes yksi alt, vaikka Diebels Alt
    -Edes yksi musta lager, vaikka Köstrizer

    Tsekkiläiset:
    -Joku tumma, vaikka nyt edes Staropramen ja joku muu (vaaleista piseistähän Budojevicy Budvar ja Pilsener Urguell Cortesta löytyykin!)

    Britit (ja skotit jne):
    -Joku kunnollinen bitteri, esimerkiksi Fullers London Pride tai Fullers ESB, Youngs Special Bitter jne…
    -Joku hyvä portteri, esimerkiksi Fullers London Porter tai Old Peculier jne..
    -Jotain kunnollista IPA:a, vaikka sieltä Fullersin valikoimasta tämäkin
    -Vaikka joku skottiale, esmes Caledonian..
    -Mikä tahansa muu stout kuin Guinness (Youngs Oatmeal Stout olisi loistava), Guinnesin pullotettu versio on se parempi, hanatuuba myydään elintarviketypellä pilattuna ja liian kylmänä.

    Eestiläiset:
    -Edes Saku Porter

    Jenkkiläiset:
    -Jotain kunnollista IPA:a, esimerkiksi joku Kalifornian mainioista tuotteista
    -Anchor Steam Beer tai Liberty Ale
    -Samuel Adams Boston Ale (ja miksipä ei myös Porter)
    -ja tietty saman em. panimon hieno Triple Bock, joka nautitaan kuten Jerezit, musta vahva ja 4cl annoksina!

    Kanadalaiset:
    -Ainakin joku hyvä kanadalainen Ale, jotka ovat varsin lähellä belgejä!

    Suomalaiset:
    -Sinebrychoff Porter (maailman paras olut!)

    Tässä nyt aluksi toivelistaa…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.