Carloksen blogi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Carloksen blogi

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tpojalar
    tpojalar Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.10.2008
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 14

    Googlailin Pangasta tietoa, että mitä kalaa sitä oikein tulee laitettua.
    Löysin Carloksen sivut ja oikein Pangalle tutun reseptin. Ja paljon muuta mielenkiintoista, onko tää muille tuttu..

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tpojalar
    tpojalar Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.10.2008
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 14
    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä jerrypuu
    jerrypuu Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 19.12.2010
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 271

    on siinäkin mielessä hyvää, että se sopii kaikille kun se ei maistu itse miltään ja se miltä haluat sen maistuvan löytyy maustehyllystä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Timppa72
    Timppa72 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 21.10.2012
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 61
    jerrypuu kirjoitti:

    on siinäkin mielessä hyvää, että se sopii kaikille kun se ei maistu itse miltään ja se miltä haluat sen maistuvan löytyy maustehyllystä.

    tais löytyä yks hyvä kala mullekin jos ei maistu miltään 🙂
    itse en ole ollut koskaan kalan ystävä,josko nyt sit alkais…

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Panga on täysin mauton ja luultavasti huonoin kala ikinä.
    Eikä siinä vielä kaikki, täällä oli joku aika sitten tehty jonkin sortin tutkimus , missä pangaa väitettiin ihmisravinnoksi kelpaamattomaksi.
    Älkää kyselkö referenssiä , ei ole kuin muistijälki, mutta se uskoo joka tahtoo.
    Että jotta , ei Itämeren silakka ja lohi ole ainoita myrkkyeväkkäitä.
    Mutta tähän loppuun päivän kysymys. Miksi syödä Pangaa kun kalatiskit pullistelevat TUORETTA KALAA hyvään eli halpaan hintaan. Ja täällä kalatiskin täti tai setä vielä putsaa kalan valmiiksi.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Tämänpäiväinen Etelä-Saimaa lehti ottaa kantaa pangasiukseen eli haimoniin:

    Vietnamilainen haimonni eli pangasius valloittaa eurooppalaisia keittiöitä. Muutamassa vuodessa tästä nopeakasvuisesta ruokakalasta on rakennettu brändituote.

    Blogit ja ruokapalstat hehkuttavat pangasiusta kasvatettavan kasvisruualla, banaaneilla ja riisin kiillotusjätteillä. Kun tämä maultaan kuhaa muistuttava ruodoton herkku tarjoillaan tattimuhennoksen tai piparjuurikastikkeen kanssa, ylistetään kokemusta taivaalliseksi.

    Alkuperää epäileville kerrotaan, että EU tarkastaa kaikki tuotantolaitokset ja seuraa pistokokein kalojen kuntoa.

    Tuskin tarkastaa.

    Saksalaisessa Abendzeitung-sanomalehdessä (11.3.2011) kerrotaan toinen totuus.

    Laajassa kuvareportaasissa näytetään Vietnamissa Mekong-joen suistossa sijaitsevat jättiläismäiset pangasius-kalojen kasvatusaltaat. Kuutioon allasvettä survotaan satoja pangasiuksen poikasia kasvamaan. Niitä ruokitaan kalajauheella sekä typpilannoitteella ja käymäläjätteellä kasvatetulla levällä.

    Äärimmäinen ahtaus ja saastunut vesi pakottavat kalanviljelylaitoksen kippaamaan altaisiin tonneittain antibiootteja.

    Määrämitan saavuttaneet kalat kootaan kalatehtaan välialtaisiin, joissa verta vuotavat vielä elävät tai jo kuolleet kalat odottavat pääsyä perkausliukuhihnalle ja sitä tietä pakastimeen. Tie elintasomaiden herkkupöytiin voi alkaa.

    Tullitilastojen mukaan Suomeen tuotiin viime vuonna pelkästään Vietnamista yli 366 tonnia eri tavoin säilöttyä kalaa. Pangasiuksen osuus tästä oli yli puolet. Thaimaasta rahdattiin kalatuotteita täkäläisille markkinoille liki 200 tonnia.
    Ylihintaisina ja mauttomina leivitettyinä paloina tarjoiltava vietnamilainen pangasius ei ole ainoa ongelmakala. Vastaavat tiedot koskevat myös muualta Kaakkois-Aasiasta — ja lähempääkin — kauppoihin kuljetettavia kalaeriä. Tyynenmeren lohen nimellä kulkeva kala ei liene koskaan nähnyt mitään merta. Norjalainen lohi käy pakattavana Thaimassa ennen päätymistään täkäläisen marketin pakastealtaaseen. Sillä yli 40 000 kilometrin reissulla allaskala muuttuu Jäämeren loheksi. Esimerkkejä riittää.

    Suomalaiset laatuun keskittyvät ravintolat, kalamyyjät ja asiakkaat harmittelevat tiukkoja kotimaista tuoretta kalaa koskevia valvontasääntöjä. Samaan aikaan saa kuitenkin myydä kansainvälisen keittiön herkkuna typellä ja käymäläjätteellä ruokittua kuukausia sitten pakastettua pangasiusfilettä antibioottiaromeilla.”

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä aikku
    aikku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.09.2012
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 418
    kojo kirjoitti:

    Tämänpäiväinen Etelä-Saimaa lehti ottaa kantaa pangasiukseen eli haimoniin:

    Vietnamilainen haimonni eli pangasius valloittaa eurooppalaisia keittiöitä. Muutamassa vuodessa tästä nopeakasvuisesta ruokakalasta on rakennettu brändituote.

    Blogit ja ruokapalstat hehkuttavat pangasiusta kasvatettavan kasvisruualla, banaaneilla ja riisin kiillotusjätteillä. Kun tämä maultaan kuhaa muistuttava ruodoton herkku tarjoillaan tattimuhennoksen tai piparjuurikastikkeen kanssa, ylistetään kokemusta taivaalliseksi.

    Alkuperää epäileville kerrotaan, että EU tarkastaa kaikki tuotantolaitokset ja seuraa pistokokein kalojen kuntoa.

    Tuskin tarkastaa.

    Saksalaisessa Abendzeitung-sanomalehdessä (11.3.2011) kerrotaan toinen totuus.

    Laajassa kuvareportaasissa näytetään Vietnamissa Mekong-joen suistossa sijaitsevat jättiläismäiset pangasius-kalojen kasvatusaltaat. Kuutioon allasvettä survotaan satoja pangasiuksen poikasia kasvamaan. Niitä ruokitaan kalajauheella sekä typpilannoitteella ja käymäläjätteellä kasvatetulla levällä.

    Äärimmäinen ahtaus ja saastunut vesi pakottavat kalanviljelylaitoksen kippaamaan altaisiin tonneittain antibiootteja.

    Määrämitan saavuttaneet kalat kootaan kalatehtaan välialtaisiin, joissa verta vuotavat vielä elävät tai jo kuolleet kalat odottavat pääsyä perkausliukuhihnalle ja sitä tietä pakastimeen. Tie elintasomaiden herkkupöytiin voi alkaa.

    Tullitilastojen mukaan Suomeen tuotiin viime vuonna pelkästään Vietnamista yli 366 tonnia eri tavoin säilöttyä kalaa. Pangasiuksen osuus tästä oli yli puolet. Thaimaasta rahdattiin kalatuotteita täkäläisille markkinoille liki 200 tonnia.
    Ylihintaisina ja mauttomina leivitettyinä paloina tarjoiltava vietnamilainen pangasius ei ole ainoa ongelmakala. Vastaavat tiedot koskevat myös muualta Kaakkois-Aasiasta — ja lähempääkin — kauppoihin kuljetettavia kalaeriä. Tyynenmeren lohen nimellä kulkeva kala ei liene koskaan nähnyt mitään merta. Norjalainen lohi käy pakattavana Thaimassa ennen päätymistään täkäläisen marketin pakastealtaaseen. Sillä yli 40 000 kilometrin reissulla allaskala muuttuu Jäämeren loheksi. Esimerkkejä riittää.

    Suomalaiset laatuun keskittyvät ravintolat, kalamyyjät ja asiakkaat harmittelevat tiukkoja kotimaista tuoretta kalaa koskevia valvontasääntöjä. Samaan aikaan saa kuitenkin myydä kansainvälisen keittiön herkkuna typellä ja käymäläjätteellä ruokittua kuukausia sitten pakastettua pangasiusfilettä antibioottiaromeilla.”

    ..näinhän se on ja harmillista.

    No se on huomattu että alkuun Pengasus-fileet oli kalatiskeillä Suomessa(oli halpaa fisuu)
    myynnissä, vaan ei ole enään näkynyt, no joku vuosi sitten sitä ”fliisua” ostin enkä toiste
    enään sen jälkeen, kun ei se mitään kalaa ole ainakaan maultaan..kaikkiaan mitätöntä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Sen kerran kun täällä ostin pangaa se maksoi jotain 3-4€ / kg. Suomen hinnoista en tiedä , enkä tämänhetkisestä hinnasta täälläkään.
    Mutta tossa eräänäkin päivänä oli Rodaballo , suomeksi piikkikampela, alle 7 € / kg. Ja se on loistava kala.
    Ainakin se reilun parin kilon yksilö joka vedettiin kerran Marokossa, kahteen pekkaan miniän kanssa.
    Ja se ei ollut kassikalaa, vaan ihan oikeasti merestä pyydystettyä.
    Tämä huomio siksi , että taitaa täälläkin ns. tuore kala olla viljeltyä, ainakin kalojen tasakokoisuudesta päätellen.
    Mutta vaikka niin, niin onhan ne sentään Atlantin puolella yleensä kasvatettu. Taitaa pohjoisrannikolla kaikenlainen kalankasvatus olla melko suuri elinkeino. Luonnonkalaa ei taida yleensäkään paljon olla enää missään päin maailmaa saatavilla. Kannat on melkein kalastettu sukupuuttoon.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä aikku
    aikku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.09.2012
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 418
    santiago kirjoitti:

    Sen kerran kun täällä ostin pangaa se maksoi jotain 3-4€ / kg. Suomen hinnoista en tiedä , enkä tämänhetkisestä hinnasta täälläkään.
    Mutta tossa eräänäkin päivänä oli Rodaballo , suomeksi piikkikampela, alle 7 € / kg. Ja se on loistava kala.
    Ainakin se reilun parin kilon yksilö joka vedettiin kerran Marokossa, kahteen pekkaan miniän kanssa.
    Ja se ei ollut kassikalaa, vaan ihan oikeasti merestä pyydystettyä.
    Tämä huomio siksi , että taitaa täälläkin ns. tuore kala olla viljeltyä, ainakin kalojen tasakokoisuudesta päätellen.
    Mutta vaikka niin, niin onhan ne sentään Atlantin puolella yleensä kasvatettu. Taitaa pohjoisrannikolla kaikenlainen kalankasvatus olla melko suuri elinkeino. Luonnonkalaa ei taida yleensäkään paljon olla enää missään päin maailmaa saatavilla. Kannat on melkein kalastettu sukupuuttoon.

    uskoisin että sitä ei ”väkisin kasvatettua” kalaakin on vielä tarjolla.

    Pengasus jäi joillekin haaveeksi että Suomessa kaupankäynti siitä kalasta menestyisi, ei menestynyt ei 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
    freesoul65 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697
    santiago kirjoitti:

    Luonnonkalaa ei taida yleensäkään paljon olla enää missään päin maailmaa saatavilla. Kannat on melkein kalastettu sukupuuttoon.

    Kyllä Lapissa on (meikän kotikonnuilla).

    Maakunnassa on omaa jalokalaa monenlaista (lohta, siikaa, taimenta, harria, muikkua, madetta, kuhaa jne)

    Pohjois-Norjasta tulee kala-autoja viikoittain ja tuo Pohjois-Atlantin aarteita kuten ruijanpallasta, Atlantin VILLI lohta, turskaa, koljaa, kuningasrapuja, jne

    Oma suosikkini on ruijanpallas. Sen voi paistaa kuin pihvin paistinpannulla ja on hyvää.

    Myös tuo VILLI lohi on aivan omaa luokkaansa. Kun minulla oli vielä koira, niin kaupan tiskillä myyty Norjan lohi (joka on aina ns. kassilohta), ei kelvannut koiralle koskaan. Vaan tuo villilohipa kelpasi! (samoin kuin pallas oli oikein sen herkkua…)

    En tiedä mikä siinä kassilohessa oli- aivan sama mistä osti, koira inhosi aina. Kerran hyppäsi miltei ilmaan inosta yhden erän kohdalla. Oliko antibiootteja vai mitä noissa Norjan kassilohissa? (ja tietysti niissä mitä täällä joskus näkee)

    Tuo tietoa pangasiuksen viljelyoloista Aasiassa oli kiinnostavaa, kiitos sen tiedon jakamisesta!

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.