CANARIAN KALLEUS ?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki CANARIAN KALLEUS ?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Vähän väliä kuuluu väitteitä Canariansaarten kalleudesta!

  Olisi todella kiva tietää, pitääkö väite paikkansa. Itse en ole käynyt saarilla vuosiin, mutta niinä talvina
  esim 2005, jolloin oli täällä rannikolla ”kylmää”, teki todella mieli viettää pari kuukautta Canarialla.

  Siellä asujat? Miten on, onkosikatyyristä ja onko eroja eri saarten välillä? Jälkimmäinen kysymys laajennettuna, eli muutkin erot saarien välillä kiinnostavat!!

  LINKKI

  Vinski
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Jaa. Mantereen hintoihin en osaa verrata, kun en siellä koskaan ole käynyt.
  Alkutietona: Asun Gran Canarian saarella, turistialueen ulkopuolella.
  Suomeen verrattuna on halvempaa, tosin ei enää niin paljon kuin markka-peseta-aikana.
  Bensa on täällä kuulemma halvempaa kuin mantereella, jossa ollaan lähellä Suomen hintatasoa. (Eikä sitä bensaa kulu niin paljon kuin mantereella, kun ei ole niin paljoa lääniä, mitä kiertää… 🙂 )
  Ruoka on mielestäni edullista, samoin asuminen (asun omistusasunnossa). Tosin jos mielii merenrantataloa tai asumusta turistialueilla, saa siitä pulittaa ihan kiitettäviä summia.
  Mutta onko täällä sikatyyristä? No EI!
  Jos haluat täsmällisempiä tietoja, kysele toki lisää!

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Haluaisn kysyä:
  Asutko siellä vakituisesti?
  Tuleeko koskaan ”umpio”-olo, kun olet saarella?
  Saako kysyä paikkakuntaa (tai sinne päin),
  missä asut? En tuu kylään. 8)

  LINKKI

  kurre
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 81

  Muutin pari vuotta sitten Malagasta tänne Las Palmasiin. Tein silloin huvikseni vertailun Mercadonan hinnoista Malagassa ja täällä. ”Tutkimuksessa” oli 138 Mercadonassa myytävää tuotetta. Molemmilla paikkakunnilla siis Mercadona, että tulos olisi vertailukelpoinen. Tulos oli 9,6% Las Palmasin eduksi. Tämä siis pari vuotta sitten. Nyt tuntuu, että hinnat nousevat aika vauhdikkaasti, mutta niin kai se on joka puolella.

  Bensan hinta näyttää tänään olevan tuossa Cepsa-asemalla 0,702 e/l ja diesel 0,604 e/l. Uudet autot ovat Kanarian residenteille n. 7% halvempia kuin mantereella. Samoin autoarvikkeet.

  Espanjan sisäiset lento- ja laivamatkat ovat residenteille 40% halvempia, jos lähtö tai tulo tapahtuu Kanarialta.

  Nyt täytyy muistaa, että Gran Canarian ja Teneriffan eteläosat, ne turistirysät, ovat sitten aivan omissa hinnoissaan. Niillä ei ole mitään tekemistä saarten ”normaalialueiden” hintojen kanssa. Esimerkiksi Playa del Inglesissä, Puerto Ricossa tai Maspalomasissa turistia rokotetaan aivan surutta. Siitä ehkä johtuu harhaluulo, että Kanarialla olisi yhtä kallista kuin Suomessa.

  Vaikuttaa siltä, että asuminen on suunnilleen samoissa hinnoissa Aurinkorannikon kanssa. Täälläkin rakennetaan enemmän kuin ehditään myymään, joten omistusasuntojen hintojen nousu on lähes pysähtynyt. Pankit tyrkyttävät asuntolainaa ulkomaalaisillekin ilman vakuuksia.

  Minultakin on kysytty, miten voin asua saarella. Eikö ala ”ahistamaan”? No, ei ala. Enpä ole moista tunnetta täällä tuntenut kertaakaan. Las Palmasissa asuu kuitenkin virallisestikin 400 000 ihmistä, joten ihan normaalielämää me täällä vietämme.

  LINKKI

  Vinski
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Kyllä vaan asun vakituisesti. Vakituinen työ, – koti, – mies ja -koira! 😉
  Ei tuu, tai ei ainaskaan vielä oo tullu! Vielä on niin paljon nähtävää ja paikkoja, missä haluisin käydä! Ukkokulta tosin on tallannut saaren maaperää jo 32 vuotta, ja haluisikin nyt viime kesän reissun jälkeen muuttaa Suomeen!!!
  Nyt asutaan Vecindarion kaupungissa, mutta aluksi asuttiin vuoden verran Puerto Ricossa.

  LINKKI

  Vinski
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Eipä Kurre toikaan pidä kyllä täysin paikkaansa.
  Asuin tosiaan vuoden verran Puerto Ricossa, saaren eteläosan yhdessä ”turistirysässä”. Ruokaa saa ravintolasta edullisesti, kun tietää minne mennä syömään. Samoin ruokaostokset hoituu ihan inhimillisillä (jopa Vecindarion Carrefouria halvemmilla) hinnoilla; edelleen, kun tietää minne mennä ostoksille!
  Eikä nuo mainitsemani paikat missään piilossa ole, aivan kaikkien ulottuvilla Puerto Ricon laakson ostoskeskuksessa. Helpoimmin selviää kukkaronsa kanssa, kun seuraa paikallisien jalanjälkiä!

  Mutta mitä asumiseen tulee, niin sitten hinnat onkin jo todella eri luokkaa! Etsimme ukon kanssa asumusta saaren eteläosasta, molemmat kun ollaan sillä suunnalla töissä. Käytyämme katsomassa muutaman tusinaa rapistuvia, alamittaisia, ylihintaisia luolia, päätimme siirtää ajatuksemme kohti Vecindariota, jossa nyt köllötämmekin tyytyväisinä yli 100 m2:n asunnossa. En edes uskalla ajatella, paljonko sellaisesta joutuisi esim. Arguineguinissa pulittamaan…

  LINKKI

  4689
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.08.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Olen samaa mieltä kanssasi Kanarialla asumisesta ja olen itse etsinyt sieltä vuokra-asuntoa varmaan aika lailla samanlaisesta paikasta, missä tunnut asuvan. Olisin erittäin kiitollinen, jos voisit antaa joitain vinkkejä tai yhteystietoja henkilöistä, jotka voisivat vuokrata joko oman asuntonsa (lähinnä huvila tms.) talvikuukausina tai sitten suomalaisen välittäjän yhteystiedot sielläpäin.

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Jos pelkää saaria liian ahdistavina kannattaa ehkä miettiä nykyistä liikkumista. Onko Riihimäki Suomen paras paikkakunta asua. Siellä menee junia joka suuntaan. Onko Kouvola hyvä paikka. Suomen turhimmaksi kaupungiksi mainittu. Vielä menee junia..ohi. Eivät sentään enää kehtaa mainostaa itseään ”valtakunnan osakeskukseksi” kuten 1980-luvulla. Paljonko todella liikut asuinpaikkasi ulkopuolelle?

  Monesti ne ”saaret” on siellä pääsi sisäpuolella. Pelkkää ennakkoluuloa.

  LINKKI

  Vinski
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  En tiedä, onko suomalaisia kyseisessä firmassa töissä, mutta löytyi niiden sivuilta ainaskin vaihtoehtona suomenkieli. Siis http://www.homesweethomespain.com ja sitten klikkaa Suomen lippua oikeassa ylänurkassa.

  Ja googlettamalla ”kiinteistövälitys gran canaria” tuli muitakin vaihtoehtoja.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.