Canaria, Las Meloneras ?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Canaria, Las Meloneras ?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailija75
  matkailija75 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  Elikkä ensimmäinen Canarian matka olis varattuna Las Melonerasiin ja hotelliin Cay Beach. Onko kenelläkään kokemusta paikasta tai peräti tuosta hotellista ? Yritin surffailla tietoa netistä mutta aika vähän löytyi. (olisko ollut väärät hakusanat 🙂
  Nuorin matkaanlähtijä on 5v.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Vinski
  Vinski Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Ajattelin jotain kirjailla, jos ei vaikka kukaan muu sitä tee; olenhan sentään ”paikallisia”.
  Tosiaan samalla saarella asustan, mutta harvemmin on Melonerasissa tullut käytyä. Alue on Playa del Inglesin tavoin oikeastaan täysin turistikylää, joka toisaalta takaa että kaikki elintärkeät palvelut ovat lähistöllä.
  Alue on laaja ja tasainen ja kuten Ingleskin, monasti tuulinen. Rannasta en osaa sanoa kovin tarkkaan, mutta ei varmaan ihan pikku-uimareille soveltuva. Tosin kaikissa hotelleissahan on uima-altaat… Ja ne kuuluisat dyynit ovat suht lähellä.
  Bussit ja taksit on halpoja, joten esim. päivämatka Puerto Ricoon, joka on aurinkovarmempi ja ranta lapsille soveltuva, onnistuu mainiosti.
  Varmasti ihan mukava alue, mutta rohkaistukaa tutkimaan myös lähialueita, kuten Playa del Inglés ja Puerto Rico. Ostoshimoisille suosittelen Vecindariota, joka on n. 40 min. bussimatkan päässä ja jossa valikoima on hyvä ja hintataso ei ole mallia ”rosvotaan turisteilta rahat”.
  Toivottavasti oli jotain apua! Kysy lisää vinkkejä jos tulee mieleen!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailija75
  matkailija75 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  Kiitos tiedoista. Suunnitelmissa olisi vuokrata auto päiväksi tai pariksi, jos ei mene pupu pöksyyn kun näkee paikallisen liikenteen. Luulen että tuo Vecindario tulee tutkittua.
  Kaikki paikallisuus kiinnostaa, mutta liekö saarella sellaista nähtävää?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Vinski
  Vinski Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Nähtävää on, en tiedä mistä aloittaa… Kysy tarkemmin, vastaan hyvin mielelläni. Ja kyllä autolla uskaltaa ajella, kuhan ei puhu kännyyn eikä hurjastele. Kaikenlaisia tolloja on liikenteessä, mutta kun on varovainen, niin kyl se siitä!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailija75
  matkailija75 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  Eli jos lähtee tuosta vuokra-autolla ajelemaan, niin missäpäin on lähin paikallinen kylä johon kannattaa tutustua. Ja koska olen itse kiinnostunut viineistä, niin onko alueella viinitiloja josta voisi ostaa paikallisia viinejä? Saaren keskiosa näyttää ainakin kartan mukaan vuoristoiselta, onkohan siellä asutusta yms eli olisikohan autoretki suunnattava rannikoita pitkin esim saaren ympäri…
  🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Concerta
  Concerta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.02.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 80

  Olimme Melonerasissa vuosi sitten maaliskuussa, tässä kävelytie hotellistamme (Bahìa Meloneras)Melonerasin keskustaa kohti.

  Tykkäsimme paikasta tosi paljon, oli siistiä ja rauhallista. Dyynit ihan kävelymatkan päässä, lasten kanssa ei ihan jaksanut kävellä Inglesiin, mutta aikuisporukalla varmasti se olisi kiva kävelylenkki. Tässä seuraavassa kuvassa Melonerasin omaa ranta, joka oli kivikkoinen. (uimaranta jää tästä hieman oikealle) Siellä emme käyneet uimassa, mutta sen yläpuolella oli muutamia ravintoloita, mm. Ciao, jossa sai hyviä pizzoja, hintaakin kyllä oli ihan kiitettävästi, niinkuin oikeastaan kaikissa Melonerasin ruokapaikoissa.

  Tässä vielä kuva keskustasta

  Melonerasista on halpa mennä taksilla Playa del Inglesiin (n.5€). Menimme myös taksilla Puerto de Moganiin,

  ja sieltä laivalla Puerto Ricoon

  Maisemat olivat kyllä huikaisevan kauniita, suosittelen!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Vinski
  Vinski Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Saaren ympärikierroksellakin näkee paljon kaunista ja aitoa Kanariaa, mutta oma suosikkini ja ehkä loppujen lopuksi monipuolisin on nousta esim. Playa del Inglesistä kohti saaren keskiosaa (Fataga, Tejeda…). saaren korkeimmalta kohdalta näkee aurinkoisella säällä Teneriffalle asti! Vuoristossa on myös idyllisiä pikkukyliä, joissa voi poiketa lounaalle.
  Keskiosasta voi sitten laskeutua esim. Terorin tai San Mateon kaupumkien kautta alas itärannikolle ja palata sitä kautta Melonerasiin.
  Itärannikolta löytyy tuo aiemmin mainitsemani kotikylämme Vecindario lukuisine ostosmahdollisuuksineen ja Ingenion kylän kautta vuoristoon noustessa Guayadequen laaksosta löytyy ehdottomasti kokemisen arvoinen, saaren parhaaksi ravintolaksi (ei silti kallis) valittu El Centro-luolaravintola. Se on nimensä mukaan kaiverrettu kallion seinämään ja ruoka on todellakin jos ei saaren parasta, niin ainakin ERITTÄIN hyvää!

  Tämä siis yksi reittiehdotus, paljon muitakin vaihtoehtoja löytyy…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ystävä72
  Ystävä72 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Ajatuksissa on myös Kanarian matka ja samaan hotelliinkin. Olemme käyneet tuolla saarella 3 kertaa aiemminkin ja kerran on ollut autokin lainassa. Lisäksi olen ajanut parilla muulla Kanarian saarella, joten voin sanoa, et ihan on kannattava valinta tuo auton vuokraus.

  Inglesinkin nähneenä (kerran oltu ihan siellä majoittuneena ja käyty myös vierailemassa kun matka on muuten ollut Puerto Ricoon tai Bahia Feliziin) en lähtisi majoittumaan enää perheellisenä hektisimpään Ingelsin keskustaan. Sinne pääsee kyllä kätevästi bussilla tai taksilla jos haluaa ja esim. illalla voi käydä siellä tuulettumassa, mutta muuten perheen kanssa vähän rauhallisempi paikka kuten Meloneras on varmaan ok.

  Matkailija75: Onko teillä aamiainen varattu jo etukäteen vai oletteko huoneistohotellissa ja syötte missä syötte? Onko 5-vuotias matkailija menossa Bamse-kerhoon? Oletteko toivoneet maaterassia tai parveketta erityisesti?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailija75
  matkailija75 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  Moi !

  Varasimme aamiaisen, on sitten tietty rytmi tuota jälkikasvua ajatellen. Kyllä huoneessa on keittiökin mutta kuitenkin…
  Jk saattaa mennä tuonne kerhoon, mutta sitä ei ole varattu / ajateltu sen enempää. Ei ole kokemusta ko hommelista, niin näkee sitten paikanpäällä. Meillä on maaterassi.
  Todennäköisesti tulee käytyä inglesissä ”tuulettumassa” Ja nuot ystävällisen Vinskin 🙂 mainitsemat kylät on ehdottomasti nähtävä.

  Sitä jaksaa paremmin kun on mitä odottaa….

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ystävä72
  Ystävä72 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Tulipa varattua matka. Hotelli Cay Beach ja 2-4 hengen huoneisto, aamupalaa vielä harkitaan. Varmaan hyvä valinta lapsiperheelle. Tätini on ollut viime vuonna samalla alueella, mut kauempana ostoskeskuksista kuin mitä Cay Beach on. Viesti heiltä oli, et kaunista ja rauhallista, mut huonojalkaisina eivät menisi uudestaan, koska piti kulkea niin paljon, jotta pääsi johonkin kauppaan esim. No, me olemme onneksi vielä näppäräjalkaisia ; )

  Jostain luin, et hintataso aika korkea verrattuna Inglesiin, mut luulen, et samaa luokkaa kuin Bahia Felizissä, toisella puolella Inglesiä. Ja ei siitä viikossa pari vuotta sitten ainakaan konkurssiin mennyt.

  Olen käynyt noissa kylissä, joista Vinski puhui. Ehdottomasti näkemisen arvoisia ja kun on tehnyt tuon autoreissun saaren keskiosiin, niin tuntee, et on saanut matkastaan enemmän ja nähnyt sitä oikeata Kanariaa.

  Jos on isompi porukka matkalla niin sitä voi vuokrata parikin autoa ja ajella peräkkäin (auton vuokrat niin kohtuullisia). Kivempi aina tutkia jotain pientä kylää isommalla porukalla – saa ehkä enemmän irti. Välimatkat ovat kuitenkin niin lyhyitä, et ajelu on varmasti kivaa myös lapsen kanssa.. ei tule kyllästymistä. Luola-ravintolassa en ole käynyt, mut tiedän mitä Vinski tarkoitti. Sinne siis syömään seuraavalla reissulla.

  On monia paikkoja, joissa ei ole tullut käytyä, vaikka on 3 kertaa saarella ollut. Palmitos Park on yksi niistä. Sinne on varattava yksi kokonainen päivä.. kuulemma. On niin paljon katsottavaa. Ja sit on joku länkkäripuisto, joka saattaa kiinnostaa ainakin pikkupoikia.

  Ja pelkkä tallailu dyyneillä on ikimuistoista. Se on tosi raskasta ja kun todella haluaa lähteä dyynejä valloittamaan, niin lapset jää pois matkasta. Sitä hiekkaa saa sit kaivaa korvistaan vielä Suomessakin, mut muistaa ainakin olleensa matkalla ; ) (Yhden kameran olen saanut lunastuskuntoon siellä.) Yksi mistä haavailen on mahdollisen sadeyön jälkeen dyyneillä kävely. Silloin hiekka ei upota ja se on kuulemma kanssa huisi kokemus. Kokeiltava heti aamusta, jos joku yö sataa.

  Wau, miten sitä jaksaakaan odottaa ensi talveen. No, onneksi on kesä välissä täälläkin.

  Lomakuumeisia terveisiä täältä Uudeltamaalta!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ystävä72
  Ystävä72 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Niin, vielä siitä, et kun ajelee saaren koillisosaa kohti niin muistaakseni siellä on vehreätä viinialuetta. Ja sitä viiniä on kyllä ilo maistella iltasella maaterassilla ; ) Ja siitä sitten Inglesin yöhön niin sitä luulee olevansa 10 vuotta nuorempi kuin onkaan!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailija75
  matkailija75 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  Tässä onkin jo paljon paikkoja joihin tutustua.
  Kiitos vaan kaikille tiedoista.
  Mistähän löytäisin hyvän tiestökartan saaresta ?

  Ja itseni tuntien, tulee maaterassilla nautittua paikallista (kin) viiniä 🙂 hyvässä seurassa tietenkin
  Eli innolla odotetaan…

  Kiero una cerveesa

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Vinski
  Vinski Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Jos jonkun matkanjärjestäjän kautta tulette, heiltä saa yleensä ihan kelpoisen kartan.
  Usein myös hotellien vastaanotoissa on saatavana saaren karttoja. Tai ainakin heiltä voi kysäistä.
  Sitten on tietysti turisti-info-pisteet.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Concerta
  Concerta Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.02.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 80

  Ystävä72:
  Kävimme mainitsemassasi lännenkylässä, se oli kyllä pikkupojille todella kiva paikka. Ohjelmanumeroita oli pitkin päivää, kylläkin harvakseltaan ja siellä sitten ”piti” olla koko päivä,(5h), jotta näki lopussa olevan hienoimman ohjelmanumeron.

  Hinnat oli siellä aika tyyriit…mutta silti lasten kanssa oli kiva käydä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ystävä72
  Ystävä72 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Puerto Ricossa ollessamme taisimme ostaa jonkun tiestökartan jostain vähän isommasta lähikaupasta. Joku kartta löytyy siis nytkin jo jostain kaappien kätköistä. Tarvetta on varmaan ostaa myös uusi, kun siitäkin on kuitenkin jo 7 vuotta aikaa. Sen avulla voi kuitenkin suunnitella ajoreittejä!

  Samalla Puerto Ricon reissulla osallistuin yhteen matkanjärjestäjän järjestämään retkeen. Se oli ilmainen opastettu parin tunnin patikointi ihan Puerto Ricon kupeessa. Täytyy kuitenkin sanoa, et tuo pari tuntia oli ehkä sen viikon paras juttu. Ei olisi tullut muuten lähdettyä kaupunkia ympäröiville vuorille kiipeilemään. Kokemus oli huikaiseva ja sen jälkeen, kun oli vähän kuntoillut oliki taas mukana istua iltaa ; )

  Löysin eilen kirjastosta mielenkiintoisen opuksen Pentti Korpelan kirjoittaman Hiekkadyyneiltä lumihuipuille – Gran Canarian patikointiopas. Kuvat kirjassa ovat mahtavat. Niitä kyllä näkee osittain myös autoretkellä, mutta jotenkin joku pieni patikointireissu houkuttelee nyt kovin. Opuksessa on kuvattu monia niin helppoja kuin vaativiakin reittejä ja monista selviäisi ihan 2-4 -tunnissa. Sehän tarkoittaisi vain heräämistä yhtenä aamuna vähän aikaisemmin, hyppäämistä paikallisbussiin tai siihen vuokrattuun autoon ja välimatkojen lyhyyden ansiosta voisi ennen auringonlaskua ehtiä vielä hyvin altaallekin. Pitää pistää harkintaan ja kyllä kirja käy myös apuna suunniteltaessa siis autoretkiä.

  Olen yrittänyt kovasti miettiä paikkoja, joiden kautta ajelimme silloin 7 vuotta sitten Gran Canarialla. Kivenheiton päässä Puerto Ricosta oli todella kauniin kirkasvetinen ranta, jonka hiekka oli korallia. Ihan kokeilemisen arvoinen sekin esim. autoreissun yksi uintipulahdustauko. Ois kiva löytää kans joitain pieniä ja autioita rantoja (tuo koralliranta on nimittäin kyllä ihan iso, palveluineen kaikkineen).

  Meidän perheessä yleensä minä en ole se, jonka motto on ”hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty”, mut nyt taidan toteuttaa tuota ajatusta oikein kunnolla. Tätä menoa tammikuussa on jo varmaan sellainen olo, että on tehnyt jo monta reissua Gran Canarialle ; )

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.