Cadiz´n lähellä oleva Rota

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Cadiz´n lähellä oleva Rota

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  No niin.

  Vuoden 2010 kesällä sain kaiken lomakiireitteni keskellä hetken aikaa myöskin lomailuun. Kekkasin klikkailla Aurinkomatkojen äkkilähtöjä ja sieltä tyrkytettiin parin päivän kuluttua matkaa jonnekin Rotaan. Ihmettelin aluksi mikä ihmeen paikka, millainen hotelli ja erityisesti miten sieltä pääsee pois. Sen verran innostuin, että matkasin sinne uudelleen heti seuraavana kesänä – ja vielä aina vain mieli tekee sinne.

  Rota on 25-28 tuhannen asukkaan pienehkö kaupunki tavallaan niemen kärjessä, ikään kuin Hanko Suomessa, mutta sillä on lähempänä isompia paikkoja, kuten Cadiz ja Jerez de la Frontera. Rotan ja mantereen välissä on Naton laivastotukikohta, joka rajoittaa liikkumista, se pitää kiertää. Kiertäminen antaa kuvan nimimaasta, mutta Cadiziin pääsee myös lautalla.

  Tukikohta ei periaatteessa näy, eikä kuulu Rotaan. Vuonna 2010 toiminta oli seesteistä, mutta huomasin 2011 vilkkaampaa lentotoimintaa – ehkäpä siellä iloiset pilotit suuntasivat hauskoille pommituslennoille Libyaan ja muihin hanttiin paneviin kohteisiin? Mene ja tiedä. Normituristi ei varmaankaan huomaa koko meininkiä, minulla vaan sattuu olemaan PV-kokemusta vähän pidemmältä ajalta kuin 12kk.

  Noh, Rota.

  Olin pitkään kaivannut kokemuksia aidosta Andaluciasta. Hain sitä jopa hakeutumalla Costa del Solille loma-aikojen ulkopuolella, sekä kesäisin autoillen rannalta kauemmas sisämaahan ja kyllä niissä jonkin verran onnistuinkin löytämään Espanjaa ja ehkä palan Andaluciaa.

  Kunnollista Flamencoa en ole Costa del Solilla nähnyt, vaikka sen nimisiä esityksiä olen seurannut. Pitkään paras näkemäni Flamenco-esitys oli taannoin Barcelonassa, joka on Kataloniassa, eivätkä katalaanit paljoa siitä diggaile (?)

  2010 reissu avasi silmäni, sylini ja sydämeni aivan uudella tavalla. Paikalliset eivät osanneet englantia, mutta olivat äärettömän avuliaita, ystävällisiä ja huomioonottavia. Rotan kaupunki tarjosi matkailutoimistonsa palveluja auliisti, koin olevani kaupungin vieraana. Näin huippuFlamenco-esityksen hintaan 3.80 € per lätty, hyvässä ravintolassa sai salaatin plus kalan alle kympin, cerveca tai viño 1€. Yleensä hienot sapuskat eturuokineen ja juomineen kahdelle alle kolmella kympillä.

  2011 uusinta reissu ei tuottanut pettymystä.

  Usein olen todennut retorisesti jostain paikasta jonne tahtoisin uudelleen: Matkalaukkuni jäi sinne.

  Matkalaukkuni on jäänyt moneen kohteeseen, Espnajaan eritisesti ja Fuengirolaan taatusti, mutta nyt siitä on suuri osa Rotassa.

  LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Kiitti vinkistä! 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Atlantin rannikko Tarifasta ylöspäin on hyvin erilaista seutua kuin Välimeren puoli. Jotenkin mennään ajassa kymmeniä vuosia takaisinpäin. Oikein mukavaa, kaunista ja mielenkiintoista seutua.
  Hyvin suositeltavaa käydä katsomassa.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Jopas on meno muuttunut, tuli laadittua kirjoitus kolmeen otteeseen, enkä tajua poistaa noita kahta ekaa, lisäksi vasta kolmas on kirjoitusasultaan kelvollinen.

  No, kai tuosta asia käy ilmi 🙂

  Atlantin puolen Andaluciassa tuoretta kalaa on tarjolla ja edullisesti, jos kala-allergia ei piinaa niin valikoimaa riittää.Voit valita kalasi tai mariscosi friteerattuna, grillattuna, keitettynä, sopassa, tms missä lie.

  Rannalla ei vielä ole niitä tummia vyö,laukku tai aurinkolasi-kauppiaita, mutta voit ostaa camaronesisi suoraan viltillesi.

  Ai viltille? No eihän Cadizin alueella ole aurinkotuolivuokraamoja, kun kaikilla on omat.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416
  LINKKI

  Jupiter
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.02.2009
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 58

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.