Cadiz ja Rota

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Samuli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.10.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Kertokaahan kokemuksianne mainituista paikoista sekä matkustamisesta näistä käsin ympäristöön. Suunnittelemme ensi kesän matkaa ja Espanjan Cadiz sekä Rota ovat yksi vaihtoehto majoituspaikoiksi siitä syystä, että emme ole sielläpäin Espanjaa koskaan liikkuneet.

  Kumpaa suosittelette hotellipaikaksi ja miksi? Millainen kaupunki tuo Cadiz oikein on, luin jostain netistä, että unelias ja väki muuttaa sieltä pois.

  Entä liikkuminen julkisin kulkuneuvoin ympäristöön, mitä paikkoja suosittelette ja miksi? Ajattelimme lähinnä sellaisia, joihin voi tehdä päiväseltään retkiä. Bussi lienee se kulkuvälinen eli millaiset bussiyhteydet? Sevilla lienee liian kaukana päiväretkikohteeksi vai mitä mieltä olette?

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Olen muutaman kerran käynyt Cadizissa ja kivalta vaikuttaa. Omat kokemukseni tosin perustuvat matkailuauton ja moottoripyörän kanssa liikkumiseen. Mielestäni Cadiz ei vaikuta tyypilliseltää ”turistirysältä”

  Löysin muutaman videon aiheesta, ehkä noiden avulla pääsee hieman fiilistelemään ja nauttimaan virtuaalimatkailusta 😉 (Huom: katso videot yksi kerrallaan, niin koneesi ei mene jumiin)

  Cadiz 1:

  Cadiz 2:

  Cadiz 3:

  LINKKI

  Huckleberry
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.09.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 44

  Omat kokemukseni Cádizista ovat juuri melko uneliaat. Olin tosin vain yhden päivän mutta illalla ei ollut kaupungissa juurikaan elämää vaikka seuraava päivä oli vapaapäivä, voi tosin olla että syy on jossain muualla eli missään nimessä kattava tutustuminen ei reissuni ollut. Sinänsä kyseessä on kuitenkin hieno ja tunnelmallinen kaupunki, pieniä kujia ja komeita vanhoja rakennuksia.
  Suosittelisin ennemmin juuri Sevillaa joka puolestaan oli todella upea ja eläväinen.
  Matkaa Sevillasta Cádiziinhan ei ole kuin 125km joten ehkä päivämatka bussillakin onnistuisi, en tosin tiedä bussiliikenteen tiheyttä/nopeutta.

  LINKKI

  Samuli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.10.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Kiitokset kommenteistanne! Miksi juuri Cadiz ja Rota olivat viestissäni on, että Suomesta Aurinkomatkat tekee valmismatkoja, joissa hotelli sijaitsee jommassakummassa kohteessa. Sevilla tietenkin kiinnostaa, mutta tässä vaiheessa tsekkaamme valmismatkoja.

  Onko tuo Rota tuttu lainkaan, onko kukaan edes käynyt siellä? Harkitsimme myös sitä majapaikkana syystä että Cadizin hotellit oli suht kalliita, viikon hinnalla jo menisi lähes kaukomatkalle. Lienee joku parinkymmenen asukkaan kylä, mutta kaipa sieltä toimivat jonkinsortin bussiyhteydet?

  Mitä kiinnostavia päivämatkan päässä olevia paikkoja sielläpäin ylipäänsä on muuta kuin Sevilla, joka alkaa olla niillä rajoilla, kun perilläoloaikaakin pitäisi jäädä?

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Löysin sinulle tämmöisen linkin:

  http://www.pueblos-espana.org/andalucia/cadiz/rota/

  Rotassa sijaitsee amerikkalainen tukikohta, joten englanninkielellä siellä varmaan pärjää. Sivustolla kehutaan hiekkarantoja hienoiksi! 🙂

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Tuo Yhdysvaltain laivastotukikohta on todella mielenkiintoinen paikka Rotassa. Minulla oli vuosia sitten mahdollisuus vierailla siellä, mutta en tiedä, onko sinne ulkopuolisten nykyään enää lainkaan mahdollista päästä. Tukikohdan virallinen nettisivusto löytyy tästä. Epävirallisia koosteita on useita, esimerkiksi yksi espanjankielinen on täällä.

  Noista jenkkien Espanjassa sijaitsevista tukikohdista olen kirjoittanut aiemmin Orkissa, juttu löytyy täältä.

  LINKKI

  kari.a
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.02.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Vietimme (kaksi aikuista ja tytär 8v.) Rotassa viikon syyskuussa 2008 ja menemme sinne varmasti uudelleen. Kaupunki on pieni, rauhallinen ja hyvin siisti. Siestan ajaksi kaupunki hiljeni täysin. Englantia ei puhuta kovin yleisesti. Lähistöllä oleva Naton tukikohta ei näy eikä kuulu katukuvassa millään tavoin. Paikallisliikennettä hoitaa 3 bussilinjaa, joiden käyttö sunnuntaisin oli ilmaista, muulloin 50 ja 80 snt. Kaupungin poukamassa olevaa uimarantaa kannattaa käyttää jos mukana on pieniä lapsia, koska Atlantin puoleisella rannalla aallot olivat ajoittain valtavia. Asuimme huoneistohotelli Los Patioksessa. Asunnot ovat varustettu kaikilla mukavuuksilla ja oli mukava hakea kauppahallista erittäin edullisia elintarvikkeita (katkaravut ja simpukat 2€kg) ja valmistaa niistä herkkuja. Ravintoloidenkin hintataso oli mielestäni aika edullinen. Bussilla pääsee kätevästi parilla eurolla esim. Jereziin, Puerto Santa Mariaan. Cadiziin kulkee katamariini (4€). Sevillaan pääsee esim. junalla Jerezistä. Aikataulut ja hinnat Renfen sivuilla. Suosittelen rauhallisesta espanjalaiselämästä pitäville!

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tässä vielä zoomailtava kartta Cadiz-Rota -alueelta:

  View Larger Map

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Tukikohta ei näy katukuvassa koska se sijaitsee Rotan kylästä kaakkoon. Paikallisilla sotilailla on myös hyvin tarkat säännöt yhteiselosta tukikohdan ulkopuolisten siviilien kanssa. Säännöt on tarkastettu viimeaikoina, ja uusia varovaisuus suosituksia, ohjesääntöjä, lisättiin.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Videonpätkä Rotasta:

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Samuli, mainitsit että Cadiz on unelias ja väki on muuttamassa sieltä pois, ja se on totta, koska:

  Cadizin kaupunki ja provinssi on kohdannut viimevuosina korkean työttömyysasteen, entinen alueen laivateollisuus on lopettamassa ja sulkemassa telakoitaan. Cadizin kaupunki on myös päässyt huonoon kuntoon osittain koska siitä ei syystä tai toisesta ole pidetty huolta. Kaupungilla on ollut kovat ajat edessä viimevuosina.

  Kaupungilla on kuitenkin annettavaa, kannattaa ottaa selvää kaupungin historiasta ennenkuin käy paikanpäällä, tietenkin jos on kiinnostusta, se ehkä auttaa näkemään asiat eri lailla tämän kaupungin suhteen. Kaupungilla on valtavasti historiaa tarjottavana siitä kiinnostuneelle. Joidenkin tutkijoiden mielestä Cádiz olisi yksi maailman vanhimpia kaupunkeja joita vielä asutetaan, jos ei jopa vanhin !

  Täältä lisätietoa kaupungin historiasta: http://www.historiadecadiz.com

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.