Cáceres – kysymysmerkki kartalla

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Cáceres – kysymysmerkki kartalla

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    Cesare
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2009
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 10

    Olen lähdössä ensi vuonna muutamaksi kuukaudeksi kouluvaihtoon kaupunkiin nimeltä Cáceres. Tiedän vain, missä se sijaitsee, ja että siellä on 90 000 asukasta, mutta mitä muuta siitä voi sanoa? Millaista maasto on? Vuoria, ylänköä, mitä? Onko mitään jokea lähellä? Millainen itse kaupunki on? Millaista murretta siellä puhutaan? Millainen ilmasto Cáceresissa on syys-tammikuussa?

    Kiitoksia kovasti. Odotan jo innoissani tuota seikkailua! (No, eihän se vielä sataprosenttisen varmaa ole, mutta melkein). En oikeastaan edes jaksa odottaa, kun olen tuosta kuitenkin vuosikaudet haaveillut:)

    LINKKI

    kojo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Ainakin sieltä tulee hyvää punaviiniä.

    LINKKI

    vanhatyttö
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    Cesare kirjoitti:

    Olen lähdössä ensi vuonna muutamaksi kuukaudeksi kouluvaihtoon kaupunkiin nimeltä Cáceres. Tiedän vain, missä se sijaitsee, ja että siellä on 90 000 asukasta, mutta mitä muuta siitä voi sanoa? Millaista maasto on? Vuoria, ylänköä, mitä? Onko mitään jokea lähellä? Millainen itse kaupunki on? Millaista murretta siellä puhutaan? Millainen ilmasto Cáceresissa on syys-tammikuussa?

    Kiitoksia kovasti. Odotan jo innoissani tuota seikkailua! (No, eihän se vielä sataprosenttisen varmaa ole, mutta melkein). En oikeastaan edes jaksa odottaa, kun olen tuosta kuitenkin vuosikaudet haaveillut:)

    Taidat tarkoittaa Extremadurassa olevaa kaupunkia? Extremadura itsessään on koko Espanjan köyhintá aluetta, jopa köyhempäá kuin Andalusia. Turismi on tietenkin parantanut tilannetta, mutta ei se silti liian hyvá ole vieläkáän, ansiotaso ja eláketaso ovat Espanjan pohjalukemat. Mutta tuo ei ole pelkástäán negatiivista-rahan perássä juokseminen ei vielá ole pilannut ihmisten ystávállisyttá ja aitoutta.

    Jos sinua kiinnostaa historia niin Cáceres on varmasti mielenkiintoinen kaupunki-se on ollut asuttuna jo ennen roomalaisia. Kulttuurianti ylipäánsá on oikein oivallinen. Cáceres on maailman kulttuuriperintölistalla. Ja Portugalkin on ihan vieressä, viikonloppuvisiitti on ihan helppo toteuttaa.

    Jos olet luonnosta kiinnostunut niin varmaan pidát kansanpuistosta: El Parque Nacional de Monfragüe. Tássä sen sivu http://www.monfrague.com/descripcion.php

    Ja tássä on kaupungista hyvá sivu:

    http://www1.universia.net/catalogaxxi/C10051PPESII1/S12407/P12333NN1/INDEX.HTML

    Sinulla on hieno tilaisuus náhdá maailmaa ja Cáceres on hieman erilainen kuin tavalliset turistikohteet. Káytá tilaisuus hyväksesi ja nauti! Onnea! 🙂

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    kojo kirjoitti:

    Ainakin sieltä tulee hyvää punaviiniä.

    Duoda duoda… Jos nyt tarkoitat viinituotemerkkiä nimeltään Marqués de Cáceres, niin alan ihmisenä velvollisuuteni kyllä on kertoa, että kyseinen viini tulee La Riojasta, vaikka nimi kääntyykin suomeksi ’Cáceresin Markiisi’.
    =)
    Mutta etten täysin väittäisi sinun palturia kirjoittavan, niin hieman matkaa autotie A58:aa Cáceresista itään, heti Urbanizacion Los Naranjos’in, Matilla de los Almendro’in ja Serrezuelan jälkeen sijaitsevasta Trujillon kaupungista löytyy José María Cancho’n perustama ja yhäkin isännöimä Las Bodegas de Las Granadas Coronadas, jonka ’Torre Julia’ palkittiin kultamitalilla Vinos de Andalucía -kilpailussa vuonna 2007.

    Joten kyllähän Extremadurastakin hyvää viiniä löytyy, vaikka alueena se onkin tunnetumpi metsästysmaistaan kuin vaikkapa viinintuotannostaan. Ja tokihan kunnon bodegoja Cáceresissakin on.

    Ollaanhan sentään Espanjassa ja viininvalmistajien keskenäinen kilpailu takaa sen, että varsinaista ”huonoa” viinä ei oikein löydykään, jos nyt sellaiseksi ei sitten lasketa niitä viiden litran päniköissä myytäviä 11 vol.%:n talousviinejä joissa rouvat keittävät kanaa.
    =o)

    LINKKI

    kojo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    arnold kirjoitti:
    ”Marqués de Cáceres, niin alan ihmisenä velvollisuuteni kyllä on kertoa, että kyseinen viini tulee La Riojasta, vaikka nimi kääntyykin suomeksi ’Cáceresin Markiisi’.”
    Olen Töölön Alkosta ostanut kyseistä viiniä melkein kipurajan ylittävällä hinnalla tietämättä sen olevan Riojan viinejä. Hyvinhän se maistui, mutta olisi silloisiin eväisiin tietysti Riojan crianza-tasoinenkin viini riittänyt.
    Kiitos viinivalistuksesta.

    Mitä tynnyriviineihin tulee, joskus saa niin kelvollista pöytäviiniä melkein puoli-ilmaiseksi, että siinä sekä kypsentää kanan että juottaa vieraaksi tulleen kanalauman. Ei paha.

    LINKKI

    Lumenluoja
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489
    Arnold kirjoitti:

    Ollaanhan sentään Espanjassa ja viininvalmistajien keskenäinen kilpailu takaa sen, että varsinaista ”huonoa” viinä ei oikein löydykään, jos nyt sellaiseksi ei sitten lasketa niitä viiden litran päniköissä myytäviä 11 vol.%:n talousviinejä joissa rouvat keittävät kanaa.
    =o)

    maanantaina ostin laatikollisen riojalaista Tempranillo-viiniä, josta korkkasin yhden ja sen ”nauttimiseen” meni 2 päivää… (Vinos de Familia Garcia Carrion) oli meinaan niin pahaa jostain syystä. Loput 5 pulloa menevät varmaan jotakuinkin veskin desifioimiseen, sillä luulen, että sillä tulisi kana tuhottua keitettäessä ja se kanalauma suututettua…

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    Lumenluoja kirjoitti:

    Arnold kirjoitti:

    Ollaanhan sentään Espanjassa ja viininvalmistajien keskenäinen kilpailu takaa sen, että varsinaista ”huonoa” viinä ei oikein löydykään, jos nyt sellaiseksi ei sitten lasketa niitä viiden litran päniköissä myytäviä 11 vol.%:n talousviinejä joissa rouvat keittävät kanaa.
    =o)

    maanantaina ostin laatikollisen riojalaista Tempranillo-viiniä, josta korkkasin yhden ja sen ”nauttimiseen” meni 2 päivää… (Vinos de Familia Garcia Carrion) oli meinaan niin pahaa jostain syystä. Loput 5 pulloa menevät varmaan jotakuinkin veskin desifioimiseen, sillä luulen, että sillä tulisi kana tuhottua keitettäessä ja se kanalauma suututettua…[/quote]
    Jopas…. No, et varmaankaan ollut ensimmäistä kertaa ”pappia kyydissä” kun sitten ostit koko six-päckin, eli ns. 1/2-laatikon.

    Kerropa, mikä siinä oli sitä ’pahaa’. Eli oliko jotenkin älyttömän hapanta, tai jopa etikkaista? Vai oliko ihan mautonta ja mitäänsanomatonta lirua? Vai oliko mukana homeen makua tai jotain muuta odottamatonta sivumakua? Vai oliko mukana ’kiljun’ makua? Sehän on tyypillistä viinille, joka on käynyt liian lämpimissä olosuhteissa.

    Ostitko Lidl’istä? Siellä kun on joskus aiemmin ollut myynnissä (á1,50/plo) väärin varastoitua tavaraa, josta osa on sitten päässyt pilaantumaan. Olivatko korkit millin pari kohollaan?

    Tempranillo puolestaan on kaikkein käytetyin espanjalainen rypälelajike, joka on yhtä ”helppo” kuin Merlot’kin (kädetönkin saa siitä tehtyä viiniä), joten tuskinpa tuo ylläri ainakaan siitä rypäletyypistä johtui.

    Mutta jos tosiaan oli p**kaa, niin kannattaa toki reklamoida myyjälle, vaikka sitten olisi ollut halpaakin. Jopa ’juridisesti’ kunnossa olevaa viiniäkin kannattaa yrittää palauttaa, jos maku ei alkuunkaan miellytä. Monasti kauppias mieluummin purkaa kaupat kuin menettää asiakkaan.

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    kojo kirjoitti:

    Mitä tynnyriviineihin tulee, joskus saa niin kelvollista pöytäviiniä melkein puoli-ilmaiseksi, että siinä sekä kypsentää kanan että juottaa vieraaksi tulleen kanalauman. Ei paha.

    Viiden litran muovipänikkä Mercadonassa muutama sentti alle neljän euron ei tosiaan ole liian kallista pöytäviiniksi.

    Siksipä ei Espanjassa juurikaan ’spurguja’ kohtaa (paitsi muutamia brittejä:) kun ihan kelvollista (ja flavonoidipitoista – hick!) juomaa saa alle torihintojen. Ei tarvitse köyhimmänkään mennä ostamaan korvikkeita.
    Rikkaampien korvikkeet sitten lykätäänkin sieltä nenän kautta.
    =/

    LINKKI

    Lumenluoja
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    yleensä ostan laatikon tai kaksi, mutta testipotun nautituani. Mutta heti kun tein poikkeuksen, niin heti kävi näin. Onhan niitä kiva katsella kellarissa, jos on löytänyt suuhunsopivan maun.

    Pullot, laatikot ja korkit ovat kyllä päälisinpuolin moitteetomassa kunnossa. Juoma on sellaita ”terävää” eli kuin pirtulla waffistettua laihaa litkua. Joka siemauskella tulee suuhun sellainen pistävä alkoholin maku – ehkä nämä ovat olleet liian lämpimässä. Toki pitää rohkaistua ja avata toinenkin, josvaikka tuo yksi oli jotenkin susi.

    Sinä am kun tunnet nämä ”hapot” ja niiden valmistukset, niin miten ihmeessä voidaan myydä ”kelvollista” cavaa 1,5€/plo hinnalla? Siinähän pitäisi olla vähän enemmän työtä kuin normiviinissä? Onko niillä jotkin automaattivarastot ja prosessit vai tehdäänkö ne ns ”pikacavana” eli truutataan hiilihappoa tylysti viinin sekaan? FIN/pikasima vs. ESP/pikacava…. 😉

    LINKKI

    devspain
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    Lumenluoja kirjoitti:

    Pullot, laatikot ja korkit ovat kyllä päälisinpuolin moitteetomassa kunnossa. Juoma on sellaita ”terävää” eli kuin pirtulla waffistettua laihaa litkua. Joka siemauskella tulee suuhun sellainen pistävä alkoholin maku – ehkä nämä ovat olleet liian lämpimässä.

    Jos viini on kovin tuoretta (tai siis ’nuorta’, kuten hienostelijat sanovat:), saattaa maku olla vielä liian raaka. Ehkä sitä seuraavaa pulloa ei kannata avata vielä, vaan vasta keväämmällä. Joskus voi käydä niin, että kun on mennyt ostamaan laatikollisen edullista viiniä, ja sitten se hieman ’unohtuu’ kellariin, kun ei koko ajan viitsi juoda sitä samaa, niin saa huomata vuoden kuluttua, että se viimeinen pullo olikin niistä se parhain.

    Aina ei tietenkään ole juuri noin, kun edulliset viinit (eli 95% maailman viinituotannosta) on alunperin tarkoitettukin juotavaksi 1-3:n ensimmäisen vuoden aikana siitä, kun ne tulevat myyntiin. Näin ollen kaikki niistä eivät useidenkaan vuosien aikana muutu mihinkään, jotkut jopa etikoituvat.

    Lumenluoja kirjoitti:

    …miten ihmeessä voidaan myydä ”kelvollista” cavaa 1,5€/plo hinnalla? …tehdäänkö ne ns ”pikacavana” eli truutataan hiilihappoa tylysti viinin sekaan? FIN/pikasima vs. ESP/pikacava…. 😉

    Uskomatonta kyllä, mutta nuo ovat aivan oikeaa cavaa. Cavana ei saa myydä kuin cavaa, tai muutoin käy valmistajalle huonosti.

    Cavan valmistusmenetelmänä on ns. shampanjamenetelmä, jossa juoma käy loppuun ylösalaisissa, väliaikaiskorkitetuissa pulloissa muodostaen hiilihappoa. Sitten vain pullojen kaulat jäädytetään, avataan korkki varovasti, ja alas valunut hiiva poistuu jäätyneenä tulppana, jonka jälkeen sitten oikea korkki paikalleen ja etiketti kylkeen. Tokihan nykyteknologia on apuna tuossa.

    Mitä tulee vaikkapa Lidl’in alhaisiin hintoihin noiden juomien suhteen, johtuu se suurista ostoeristä ja myös siitä, että alkoholijuomia voidaan Espanjassa käyttää ”sisäänheittotuotteina”. Harva nimittäin lähtee sieltä Lidl’istä vain pelkkä cavapullo mukanaan.

    Ensi maanantaista lähtien on Torremolinon Lidl’issä myynnissä rajoitettu erä Jaume Serra’n Cava Brut Nature’a 1,99e (yks ysiysi:) per pullo. Prikuulleen samaa tavaraa löytyy Vinopedian nettisivulta 6,15e per pullo.

    http://www.vinopedia.com/wine/Jaume+Serra+Cava+Brut+Nature

    Nyt paraikaa on Lidl’issä menossa Cava Arestel D.O. Extra Brut Vintage 1,69e / pullo, joten ei niille voi tuosta oikein minkäänlaista voittoa tulla.

    LINKKI

    Lumenluoja
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    ”hamstraamassa” kun sakemanniherkkuja käy hakemassa… vaikka brutteja ovat. Näin tein – loppulaatkko meni jemmaan ja lappu vielä päällä että muistaa mistä on kyse. Muistan ostaneeni jotain puoli-sekoa cavaa Lidlistä viime kesänä … muistaakseni 1,39/plo (ensin arastelevasti pullo testiin ja sitten 2 laatikoa) – olisiko ollut jotakin ”Aristel” tjsp. (ehkä samalta tuottajalta josta kirjoitit), mutta onhan se kelvannut sekä talon väelle, että vieraille – uusi samanmoinen tuote pitäisi löytyä. Tuo semi-secohan on sellaita helpostijuotavaa – bruteista menee joskus naama vinoon.

    Jaahas – ja sitten joulufasaanien kimppuun…

    LINKKI

    blues
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928

    …ja mina kun olen aina luullut etta elama on aivan liian lyhyt halpojen viinien kanssa latrattavaksi…

    LINKKI

    Cesare
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2009
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 10

    Aika hauska, että tämä kääntyi viinikeskusteluksi, kun itse en vielä pariin vuoteen viiniin saa iän puolesta koskea:) Kiitos tiedoista, vaikka seudun köyhyys ei ehkä sydäntä niin kauheasti lämmitäkään, mutta ainakin se tulee olemaan ihan erilaista kuin esimerkiksi lomamatkat, joita olen Espanjaan tehnyt.

    Kiitoksia luonto- ja historiajutuista! En varsinaisesti ole kauhean kiinnostunut historiasta, mutta onhan se aina kivaa tietää, mitä milläkin paikalla on joskus muinoin tapahtunut. Ja vanhat rakennukset, tässä tapauksessa näköjään tuhansia vuosia vanhat, herättävät kunnioitusta.

    Luonto sen sijaan kiinnostaa enemmän, tykkään patikoinnista ja kyllähän tuolla Parque Nacionalissa pitää varmaan pistäytyä. Vaikutti mielenkiintoiselta, mitä nyt tekstistä ymmärsin ainakin metsästä, pikku vuorista ja harvinaisesta geologiasta.

    Ja Portugaliin kyllä pitää päästä, se on selvä! Ajattelin käydä myös Andalucíassa jonkin mittaisella reissulla, koska serkkuni asuu siellä ja muutenkin haluan käydä ainakin Sevillassa ja mielelläni myös Málagassa. Ja koska Cáceresin ja Madridin välinen matka on niin lyhyt, taitaa tulla silläkin suunnalla käytyä… loppujen lopuksi taitaa käydä niin, että reissaan enemmän kuin olen tukikohdassa Cáceresissa.

    Olen tsekannut kaikki suomen ja englanninkielisen Wikipedian tiedot, espanjakielinen oli niin valtava määrä tekstiä, etten jaksanut lukea sitä vielä kokonaan näillä vähän köpöillä espanjantaidoilla (jotka toivottavasti tuolla vaihdossa piristyvät ja paranevat, haluan puhua sujuvasti!).

    LINKKI

    PirpeX
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 06.03.2009
    Kirjoituksia: 30
    Vastauksia: 193

    Niinpä…. Liian lyhyt on elämä ennenkuin peräseinä häämöttää…. Kannattaa juoda vaan ”kunnon” viinejä… Nam! Tai toisaalta…. eihän sitä tiedä mitä siellä tuonpuoleisessa on sitten tarjolla… HiH! 😉

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.