Blogi-nimi johtaa harhaan

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Risut, ruusut ja sivuston ominaisuudet Blogi-nimi johtaa harhaan

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Nipotti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 52

  Tuota ystävät, blogihan on oikeastaan nettipäiväkirja.
  Nyt siinä osastossa on ihanan sekaisin kaikenlaista (kivaa) kamaa.
  Ainakin varsinaisille jutuille olisi mielestäni älykästä avata ajan myötä oma osasto, jossa voisi olla vaikka lisäksi uutisia ja tiedotteita.

  LINKKI

  Ivanka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  Sana blogi on laina englannin kielestä, jossa se on typistymä sanasta weblog.

  Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan ylläpitämä nettipäiväkirja, jota lukijat voivat kommentoida.

  Blogin tyylilajille on tunnusomaista ajankohtaisuus, spontaanius ja henkilökohtaisuus.

  Siinä suhteessa olen Nipotin kanssa samaa mieltä, että oma osasto
  tuollaisille toimituksellisille jutuille olisi kiva.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Hyvät huomiot sekä Nipotilta että Ivankalta… ideana näillä jokaiselle Espanja.ORG:n käyttäjille tulevilla blogeilla on se, että niissä todellakin jokainen voi niin halutessaan pitää omaa ”Espanjan nettipäiväkirjaa” tai muuta vastaavaa hengen tuotteiden ilmaisupaikkaa – ja muut voivat niitä kehua ja muuten kommentoida 😉

  Keskustelupalstan ajatus on olla enemmän jäsennelty, kuten otsikkojen asettelusta käy selville, ja sen kautta luoda selkeä tietopankki ja tiedonvaihtopaikka aiheesta kiinnostuneille.

  Selväähän se on, että aihepiirit saattavat erityisesti näin alkuvaiheessa mennä ainakin osittain päällekäin, mutta ajan ja aktiivisten kirjoittajien lisääntymisen myötä tämä(kin) asia tasaantuu ja lokerot löytävät paikkansa. Aiheesta on tulossa myös valmiiksi pureskeltuja ohjeistuksia, eli jäsentely senkin myötä selkeytyy.

  Summa summarum…

  Sekä keskustelupalstalla että blogeilla oma käyttönsä ja käyttötarkoituksensa ja nekin asiat skarpataan ja ohjeistetaan lähitulevaisuudessa.

  Siihen liittyen olisi kiva, jos heitätte myös aivan konkreettisia ehdotuksia, jos esimerkiksi asioiden ryhmittelyihin tms. on skarppaamisen tarvetta – se helpottaa minua palapelin kasaamisessa (ehdotukset voi heittää tänne keskusteluihin tai sitten palautelomakeen kautta)

  Kiitti kommenteista! 😀

  LINKKI

  aristoteles
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 210

  Olen hieman samaa mieltä noista blogeista. Nythän jokainen kirjoittaa blogiin aina uuden otsikon ja se on ikäänkuin uusi alku blogille eikä se erotu kovin paljon noista keskustelupalstan jutuista.

  Olisiko selkeämpää että ne, jotka rekisteröityvät, voisivat perustaa oman blogin, johon kirjoittavat nimen omaan nettipäiväkirja-tyyppisesti ja muut voivat sinne kommentoida.

  Eli

  1. Olisi esim. Ivankan blogi, Karin blogi jne. Jokainen voisi omaan blogiin kirjoittaa juttujaan vaikka päivittäin ja sitte toiset voisivat seurailla niitä ja kirjoittaa niihin kommentteja. Old Chap olisi näissä varmaan esimerkkinä muillekkiii.

  2. Sitte vois olla osasto artikkelit, joissa olisi mm. noita Annan hienoja juttuja ja Miran kivoja tarinoita.

  3. Sitte voisi olla keskustelupalsta ihan samaan tyyliin kuin nyt.

  Eli tässä vaan hiemen ajatusta siitä, mihin suuntaan asia voisi edetä.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Olen tässä hieman ”mattimyöhäisenä” kun vasta viime yönä tulin reissusta… mutta kiitoksia kommenteista joka tapauksessa! Eri asioiden eron ja tarkoituksen välistä selkeyttä selvästikin kaivataan lisää… pidetäänpäs asia mielessä 😉

  aristoteles kirjoitti:

  …Olisiko selkeämpää että ne, jotka rekisteröityvät, voisivat perustaa oman blogin, johon kirjoittavat nimen omaan nettipäiväkirja-tyyppisesti ja muut voivat sinne kommentoida…

  Mutta itse asiassa… juuri näinhän se asia tällä hetkellä jo on, eli jokaisella rekisteröityneellä on ihka oma blogi, jonne voi omia hengentuotteitaan kirjoitella 😉

  Näiden henkilökohtaiseten blogien osoitteet ovat hieman hassuja, mutta toimivat kuitenkin mainiosti, eli esim. asistoteleen oman blogin osoite on:
  http://espanja.org/blog/19
  …ja ainakin tätä kirjoittaessa siellä näyttää jo yksi blogikirjoitus olevankin, hyvä! …ja sinne niitä voi kirjoitella mielin määrin lisää.

  Kirjoitella voi siis vaikka kuinka monta uutta otsikkoa aiheesta kuin aiheesta – vaikka joka päivä, ihan miten vaan 😀 …näitä kirjoituksia sitten kaikki halukkaat voivat innolla kommentoida.

  PS. Terveiset muuten Portugalista, tulin viime yönä reissusta… taidanpa minäkin ruveta silloin tällöin minäkin ruveta kirjoittelemaan omia tarinoitani omaan blogiini – jospa siis aloitan Portugalin reissusta 😉

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Tuli mieleen… 😉

  Selkeyttäisikö se, että otsikko ei olisi pakollinen täytettävä – kun vastaa toisen viestiin??? Eikä systeemi ottaisi automaattisesti ensimmäisiä sanoja otsikoksi… 🙂

  Keskustelusta näkyisi aina etusivulla siis se alkuperäinen otsikko ja se sitten vain nousisi esiin kun uusi viesti olisi kirjoitettu.

  Blogit voisivat toimia samalla periaatteella… 😉

  Osion nimi etusivulla voisi olla vaikka ” keskustelussa nyt ” ja siinä esim. 5 uusinta aihetta pyörimässä joihin on vastailtu.

  Ja taas blogit olisivat omana HOT 5 listanaan saman kaltaisesti…

  Näin olisi sitten helpompaa seurata ko. laatikon tapahtumia kun niitä voisi sieltä samasta paikasta seurata koko ketjua!

  Jos sitä sitten haluaa vielä viilata, niin siinä voisi olla ” knaappi ” näytä uusimmat ensin / näytä vanhimmat ensin… 😉

  Onko järkeä vai ei??? 8)

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kiitos kommenteista ja jees, kovastikin tuossa on järkeä 😉 …eli mitä enemmän on juuri tällaisia konkreettisia ja perusteltuja kehitysehdotuksia, niin sitä helpompi niiden toteuttamisen mahdollisuutta on tutkia – ja ehkä sitten jopa toteuttaakin! 😉

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Tuossa siis oli hyviä pointteja ja mun omani ehkä täydentää niitä – nääs kun sitten syksyllä itse virkistyn kirjoittamaan, niin toivoisin voivani pitää omat jaaritteluni koossa eli monta päivää ja tarinaa yhdellä sivulla yhden yhden otsikon alla (vaikkapa kuukauden kerrallaan), jolloin juttu jatkuu ja jatkuu sisällön täydentyessä päiväkirjan tapaan … jolloin on helppoa viitata esim. ”kuten sanoin toissapäivänä” tms.

  Voineeko sen ratkaista muokkaustoiminnolla?
  Jos niin tapahtuu, saattavat puolestaan kommentoinnit harhautua, kun ne vanhentuvat sitä mukaa, kun tarina jatkuu – jopku haukkuu ensin yhden päivän ja sitten ehkä haluaa olla samaa mieltä toisesta …

  En ole kateellinen pätkääkään siitä, että joudutte tämmöisiä asioita siellä ratkomaan. Päin vastoin, hattua nostan!

  Artikkelit muuten ovat sitten toinen juttu, niidenhän on jopa hyvä olla esillä erillisinä blogeina.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kiitokset myös Old Chapille hyvistä ajatuksista… tässä hieman lisää ajatuksia aiheesta… funtsikaa blogeihinne kirjoitettavia tarinointejanne myös otsikoinnin tasolla… eli aivan hyvin voitte laittaa myös blogikirjoituksille pävämäärää kuvaavan otsikon… ja sen perusteella pysyy mielessä, milloin mikäkin kirjoitus laitettiin alulle (näkyyhän se kyllä kirjoituksen tiedoissakin, mutta pienenä piiperryksenä)

  Toinen vinkki on juuri se mitä Old Chap tuossa heittikin, eli että ottaa uuden otskion vaikka kerran viikossa… tai kerran kuukaudessa – se siis on täysin mahdollista jo nyt.

  Kiitos kommenteista!

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.