Barcelonan seudulla asuvat suomalaiset

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Barcelonan seudulla asuvat suomalaiset

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  katjam
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.04.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Hei! Perheemme on muuttamassa Espanjaan alkukesästä. Mieheni sai työpaikan Terrassasta ja etsimme asuntoa siltä suunnalta. Perheessämme on kaksi tyttöä 1v ja 3v (kesällä 4v) sekä poika 5v. Itse olen kotiäitinä ainakin aluksi. Kävimme tutustumassa paikkoihin pääsiäisviikolla, mutta asunto on vielä hankkimatta. Eniten meitä kiinnostaa Sant Quirzen alue ja Sabadell. Sabadellistä löytyy ilmeisesti useampikin suomalainen 🙂

  Kukaan perheessämme ei puhu espanjaa, joten se luo lisähaasteita elämäämme Espanjassa. Pikainen visiittimme opetti ainakin, että pelkällä englannilla siellä ei kovin hyvin selviydy. Olisi kiva kuulla seudulla asuvista suomalaisista ja tutustua.

  Muutenkin olisi kiva kuulla paikallisten vinkkejä lasten koulunkäyntiin liittyvissä asioissa ja missä itse voisin opiskella Espanjaa.

  LINKKI

  Tomas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 48

  Kyllähän tuolla Terrassa’ssakin suomalaisia asuu, ei vain taida tällä palstalla paljoa liikkua. Itse asumme vielä toistaiseksi Sabadell’issa, mutta henkilökohtaisesti kyllä Terrassa vaikuttaa miellyttävämmältä kaupungilta. Tosin peruspalvelut löytyvät kyllä molemmista kylistä.

  Sant Quirze on puolestaan molempia kalliimpi vaihtoehto, mutta varmastikin myös miellyttävämpi asua (rautatie, Al Campo,..) Tällä hetkellä asuntoja löytyy vähän kaikkialta Valles Occidentalin alueelta, joten työpaikan sijainnista riippuen kannattaa katsella paikkoja.

  Erittäin hyvänä (ja arvokkaana) paikkana on Terrassan koillis/pohjoispuolella oleva Matadepera, mutta hinnat ovat vastaavasti huomattavasti naapurikaupunkeja kalliimpia. Terrassa’n ja Sabadell’in hyvinä puolina voi pitää kulkuyhteyksiä, eli molemmat junat (Renfe ja FGC) kulkevat Barcelonasta säännöllisesti, ja kaupungin sisäiset bussilinjat ovat myöskin hyvät (ainakin Sabadell’issa). Mutta mikäli tarve on kulkea – vaikkapa tilapäisesti työmatkaa – kaupungista toiseen, joutuu yleensäkin turvautumaan omaan autoon (tai scootteriin=)

  Suomalaisesta koulusta ei ole tietoa, ehkä Barcelonan puolelta sellainenkin löytyy, ja katalaania pääsee opiskelemaan ilmaiseksi kaupunkien järjestämille kursseille. Kannattaa pitää mielessä että katalaani on täällä virallinen kieli, ja kaikki vain osaavat espanjaa =)

  LINKKI

  Onaja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.04.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 76

  Hei!

  Itse asun Barcelonan kaupungin alueella, joten en ikävä kyllä osaa kommentoida tuohon asuntoasiaan puoleen tai toiseen muuta kuin, että pari työkaveria asuu Terrassassa ja kulkee näppärästi junalla töihin.

  Olet oikeassa siinä, että pelkällä englannilla täällä on erittäin vaikea pärjätä, kun välillä tulee niitä tilanteita, ettei espanjan kielen taitokaan riitä. Onneksi kuitenkin espanjalla pärjää 98 % tilanteista ja ihan mukavasti ihmiset vaihtavat espanjaan, varsinkin jos näytät ulkomaalaiselta. Espanjaa pääset opiskelemaan yksityisissä kielikouluissa, jotka toki maksavat jonkin verran. Ja katalaanin kurssit ovat tosiaan yleensä ilmaisia tiettyyn taitorajaan asti, eli tätä mahdollisuutta kannattaa ilman muuta hyödyntää.

  Lapset aloittavat koulun yleensä 3-vuotiaina. Jos haluaa julkiseen kouluun, niin koulu määräytyy asuinpaikan mukaan. Julkinen koulu ei ole ilmainen, vaan kirjat, tarvikkeet yms. maksavat ja myös ruokailumahdollisuus on maksullinen. Yksityisiä kouluja on Barcelonassa paljon ja varaa valita, mutta ilmaiseen koulutukseen tottuneena hinnat ovat todella kovia. Riippuen siitä miten pitkään aiotte täällä viipyä, kannattaa selvittää missä vaiheessa olisi hyvä laittaa lapsi kouluun, jotta pysyy espanjalaisten lasten tahdissa. Sillä nuo täkäläisen koulun alkuvuodet vastaavat lähinnä suomalaista päiväkotia, joten koulu sanaa ei kannata pelästyä. Julkisella puolella koulut ovat pelkästään katalaanin kielisiä, vaikka tietysti tarjotaan myös espanjan kielen opetusta. Yksityisellä puolella taas riippuu koulusta miten kieleen suhtaudutaan, esim. saksalaisessa tai ranskalaisessa koulussa luonnollisesti katalaanin opetus ei ole etusijalla. Suomalaista koulua ei Barcelonassa ole, mutta jos liitytte skandinaaviklubiin (club escandinavo de Barcelona) niin siellä on lapsille tarjolla suomikoulu viikonloppuisin ja siellä on myös esim. suomalaista lastenkirjallisuutta.

  Jos haluat kirjoitella lisää, niin pistä orkin kautta minulle sähköpostia!

  Tsemppiä muutokseen!

  LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Barcelonassa on paljon kaupungin järjestämiä espanjankursseja ja hinta 18€ /vuosi 2x 1,5h viikossa. Lukukausi alkaa syyskuussa ja ilmoittautumiset taisi olla kesäkuussa. Kannattaa kysyä kaupungintalolta kun käytte tekemässä muuttoilmoituksen.

  LINKKI

  Annukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2009
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 3

  Hei katjam!
  Meillä on lähes sama tilanne: muutamme Barcelonaan toukokuussa, koska mieheni sai sieltä töitä. Meillä on kaksi tyttöä, 2- ja 4-vuotiaat, minä jään kotiin ainakin toistaiseksi. Me muutamme kaupungin alueelle, lapsille on koulupaikat yksityiskoulussa syyskuusta alkaen. Emme puhu vielä espanjaa emmekä katalaania, ranskaa kylläkin, ehkä se vähän auttaa. Emme tunne kaupungista vielä ketään, joten olisi kiva löytää lapsille suomenkielistä leikkiseuraa ja muutenkin vaihtaa kokemuksia ja vinkkejä :)! Jos siis kiinnostaa kahvittelut, leikkipuistoilut tms. ilmoittelehan!

  LINKKI

  katjam
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.04.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Kiitos vinkistä! Vilkaisin netissä asuntoja Terrassan pohjoispuolelta ja siellä suunnalla näytti olevan kivoja asuntoja tarjolla. Jään mielenkiinnolla odottelemaan mitä mieheni löytää. Mieheni aloittaa työt Terrassassa kolmen viikon päästä ja muu perhe tulee perässä kunhan kiva asunto on löytynyt.

  Jos jollakulla on tietoa hyvistä (edullisista) kuljetusfirmoista, niin otan vinkit ilolla vastaan. Tässä pitäisi pikkuhiljaa ruveta kilpailuttamaan muuttokuormaa.

  LINKKI

  katjam
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.04.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Hei kaikille ja kiitos kirjoituksistanne. Olen ollut viime aikoina sen verran kiireinen etten ole hirveästi ehtinyt seuraamaan keskustelupalstaa. Olen yrittänyt hoitaa mahdollisimman monta asiaa ennen miehen lähtöä, koska kolmen alle kouluikäisen lapsen ”yksinhuoltajana” asioiden hoitaminen on hieman hankalampaa 🙂 Tämän viikon taskina on hoitaa kaikkien rokotukset ajantasalle ja siirtää osa tavaroista varastoon odottamaan kotiinpaluutamme. Tarkoituksemme on viipyä Espanjassa muutama vuosi, mutta eihän sitä koskaan tiedä kuinka pitkäksi tämä reissu venähtää 🙂

  Lasten kouluasia on vielä ihan vaiheessa, mutta eiköhän sekin jotenkin järjesty. Periaatteessa voisin pitää isommat lapset kotonakin, mutta lasten kannalta on parempi, että he saavat ikäistänsä seuraa ja oppivat kielen leikin ohessa. Ja jos viivymmekin Espanjassa pitempään, niin on parempi, että lasten koulunkäynti on jo hyvässä vauhdissa.

  Annukka, ihana kuulla, että joku on samassa tilanteessa meidän kanssa. Olisi tosi kiva vaihtaa kokemuksia. Saatko sähköpostini orkin kautta. Laitoin ainakin rastin ruutuun, että minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse. Mahtaako toimia?

  LINKKI

  mm
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.05.2009
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 18

  Muutin Barcelonan seudulle reilu vuosi sitten mieheni työn takia. Meillä on pian 5 vuotias suomea puhuva poika.
  Käymme Barcelonan suomi-koulussa (http://suomikoulubcn.beta.nettisivu.org/) ja
  olemme juuri pistäneet pystyyn suomenkielisille n. 3-7 vuotiaille lapsille tarkoitetun leikkipiirin, jossa on tällä hetkellä mukana kaksi muuta perhettä. Yritämme tavata kerran kuussa, seuraavan kerran 6.6.
  Tapaamme ainakin toistaiseksi meillä kotona Esplugues de Llobregatissa Barcelonan kupeessa.
  Olisi mukavaa jos mukaan tulisi muitakin lapsia.
  Kun muutimme tänne, emme osanneet juuri lainkaan paikallisia kieliä. Itse olin alussa pari kuukautta yksityisen koulun järjestämillä espanjan intensiivikursseilla, ja viime syksynä pääsin Escuela Oficial de Idiomesin espanjan kurssille (ks esim. http://www.eoibd.cat, http://www.eoibcnvh.org/, muitakin kouluja lienee Barcelonan ympäristössä?). Niiden taso on mielestäni hyvä, kurssit halpoja, kurssin läpipääsystä saa todistuksen ja sen jälkeen pääsee automaattisesti siirtymään seuraavalle tasolle.
  Kirjoittele/-kaa, jos voin olla jotenkin avuksi.

  LINKKI

  katjam
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.04.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Kiitos kirjoituksestasi! Täytyypä tutustua Suomi-kouluun kunhan pääsemme perille. Olisi tosi kiva päästä tapaamaan muita suomalaisia ja kuulla kokemuksia espanjassa asumisesta. Tällä hetkellä asumme vielä laatikkovuorien keskellä Suomessa.

  LINKKI

  mm
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.05.2009
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 18

  Tsemppiä sinne laatikkovuoren keskelle! Kokemuksesta tiedän, että tuo aika voi olla raskasta varsinkin jos on vielä yhtäkkiä ’yksin’ pienten lasten kanssa.

  Oletteko jo muuten löytäneet muuttofirman? Viimeisessä Suomi-Seuran toimittamassa Suomen Silta lehdessä niitä oli listattu varsin pitkä lista, ja ajattelin, että siitä voisi olla teille hyötyä. Voisin vaikka skannata sen, jos on vielä ajankohtainen.

  Toinen asia, joka tuli mieleeni on, että monet asiat täällä lähtevät ’rullaamaan’ syyskuun alun/puolenvällin tienoilla (eli jos vain mahdollista, voisi olla kaukonäköistä yrittää olla tuolloin paikan päällä). Tuolloin on esim. ilmoittautumiset lukukauden ja/tai lukuvuoden kestäviin kielikouluihin (aikuisille) sekä paikallisiin lasten leikki-ja muihin aktiviteettiryhmiin (uinti- ja muu liikunta, askartelu, kokkaus, leikkipuistotoiminta jne). Ainakin täällä meillä noista viimeksimainituista saa koordinoidusti tietoa paikallisesta ayuntamientosta, mutta ilmoittautumiset on yleensä paikan päällä toiminnanjärjestäjän luona. Ne voisivat olla mukavia lapsille paikallisiin lapsiin tutustumisen suhteen varsinkin jos ovat muuten päivät kotosalla kanssasi.

  Asuntoa valitessa kannattaa muiden asioiden ohella myös katsastaa läheiset leikkipuistot ja niiden lapsimäärät, ettei kävisi niinkuin meille: leikkipuistoja lähellä on, muttei muita leikkijöitä…

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.