Barcelonan ilma…vasyttaa(ko teitakin?)

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Barcelonan ilma…vasyttaa(ko teitakin?)

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ananasa
  ananasa Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2008
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 12

  Hei,

  Ajattelin vaan ihan mielenkiinnosta kysya etta onko taalla kellaan samanlaista tunnetta Barcelonan ilmasta nain kesalla, etta vasyttaa ihan tolkuttomasti koko ajan? Itsella ei tunnu millaan 8-9 tunnin younet riittavan, aamulla on todella vaikeaa paasta ylos sangysta ja koko paivan on uupunut olo. En vaan ole keksinyt mitaan syyta tahan ja nyt ajattelin etta johtuukohan se ilmasta taalla, kun on niin lamminta ja kosteaa ja ilma on aika raskas?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tomas
  Tomas Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 48

  Varmasti voi johtua vaikka mistä syystä (esim. Barcelonan ilma).. mutta itse olen huomannut kuinka nestevajaus vaikuttaa aamuiseen olotilaan, ja tämä siis jopa ilman alko’olipitoisten juomien nauttimista illalla. Eli kokeilepa juoda reilusti vettä ennen nukkumaan menoa (esim. 0,5l), ja tietenkin pitää muistaa että normaalisti lämpimässä ilmassa nukkuu huonommin kuin alle +20 asteessa. Itse kärsin tästä koska kroppa ei kestä ilmastointi päällä nukkumista, joten huonosti nukutut yöt ovat normaaleja.. mutta sitä vartenhan siesta on keksitty;-)

  -t-

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
  Ocaso Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Tässä tomas osuikin, mielestäni, asian ydimeen: yöunet. Kuumassa ilmassa ei nukuta niin hyvin kuin hiukan viileämmässä ilmassa. Yöllä ihmistä myös hikoiluttaa kuuma ja kostea ilma tätäkään ihmisen huomaamatta ja juominen jää väliin josta saattaa johtua nestevajaus (espanjan levantti on aivan mahdottoman ilman kosteaa seutua Baleaarit mukaan luettuina!). Oletko ikinä huomannut esim. nahkaisen kaulakorun ripustinnauhan jättäneen yöpaitasi rinnan aivan ruskeaksi hikoilun takia, tai petivaatteitesi olevan tahmean kosteat aamuisin?

  Kannattaa juoda vettä koko päivän ajan ja ennen nukkumaan menoa vaikka iltapalan yhteydessä joka sekin kannattaa pitää kevyenä. Vettä kannattaa juoda myös yöllä. Kannattaa ottaa vesipullosta huikat aina kun silmä aukeaa sen verran että ajatus taas kulkee.

  Pidä ikkunat auki aina pari tuntia auringon laskemisen jälkeen, se viilentää ilmaa sekä lämpöä varaavia seiniä kummasti vaikka ulkona olisi yölläkin 28C …

  Alkoholi sekä raskas ruoka ei ole kavereita kuumassa ilmassa mutta jokainen tavallaan, tietenkin.

  Yöunet kannattaa pitää pyhinä nukkumista varten, se on avain seuraavan päivän optimaaliseen olotilaan. Ja juo vettä, ja taas kerran vettä. Älä myöskään rehki auringossa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ananasa
  ananasa Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2008
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 12

  Hei!

  Kiitos todella paljon vinkeista! Ehka syy on tuo etten juo illalla tarpeeksi vetta…taytyy alkaa tankkaamaan iltaisin! Olen yleensa niin poikki kotiin tullessa etteipa tuollaista paljon tule ajateltua… Toivottavasti auttaa… 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Anna-Katariina
  Anna-Katariina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153

  No ei todellakaan väsytä! Kesällä varsinkaan kun on ollut niin ihanan valoisaakin aamulla. Oikein harmittaa kun alkaa taas pimenemään, eikä tahdo päästä aamulla ylös, kun 6.30 jolloin meitsin kello raikaa, on vielä pimeetä. mun väsymykseen kun vaikuttaa selvästi enemmän pimeys, kuin unien pituus (kesällä selviiää vähemmällä kuin talvella). Mutta ei tuo väsy todennäköisesti kuitenkaan ilmasta johdu. Tietty kun meilläkin oli toimistossa ilmastointi rikki, niin iltapäivällä safkan jälkeen alko väsyttää, mutta kun töistä pääse ei mitään erityisempiä väsymysongelmia ole esiintyny. Ja minä ihan salettiin tiedän juovani liian vähän, koska saattaa olla päiviä, etten muista juoda muuta kuin kahvia, jota ei lasketa nesteytykseksi ollenkaan (tämä siis jos en satu juuri sinä päivänä käymään salilla). Jos juon illalla vähänkin enemmän, niin salettiin nukun huonosti, koska ravaan vessassa koko yön. Väsymykseen voi olla monia syitä, mutta ensimmäisenä en epäilisi ilmaa…

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.